- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Milyen mosógépet vegyek?
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Breki
veterán
válasz #94529552 #9799 üzenetére
Okés nem kell magadra venned. Csak arra céloztam hogy egy eldobható műanyag borotva nem azonos a rendes pengés borotválkozással. Előbbi ha a minőséget nem is nézzűk sokkal gazdaságtalanabb utóbbi meg a leggazdaságosabb.
De mint ìrtam nem a villanyborotva ellen beszéltem.
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
Breki
veterán
válasz #94529552 #9791 üzenetére
Egy korábbi hozzászólàst idéztem. De keveritek a szezont a fazonnal. Ilyen eldobható gilette borotvánál persze, hogy jobb, de én nem ilyenről beszéltem.
Időben még kb 10 perc plusz előtte öt perc a proraso, és sokkal alaposabb így elég hetente egyszer borotválkozni, közben meg csak kicsit igazítani a szakáll vonalat.
De nem a villanyborotva ellen beszélek, korábban én se gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű és olcsó a rendes pengés borotválkozás.
-
mike1334
veterán
Vett már valaki Braun 5145s-t? Veszek borotvát ez már tuti, csak nem tudom melyiket.
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
kovisoft
őstag
Anélkül, hogy vitatnám, melyik fajta borotva vág simábbra, ez az érv a szitával ebben a formában nem igazán állja meg a helyét, mert a "lift and cut" technológiának éppen az a lényege, hogy dupla penge van, amiből az első egy kicsit kiemeli a szőrszálat, majd a második vágja el. Tehát nem feltétlen marad olyan vastag szőr, mint amilyen vastag a szita. Persze nem tudom, mennyi ebből a marketing-duma és mennyi a valóság.
-
SirKero
őstag
válasz Chris82 #9792 üzenetére
Köszi.
Nekem három naponta kell ( meló miatt ) de ha elég 3-4 használat után beletenni akkor ez a három patron sokáig elég lesz. Azt mondod nem kell foglalkozni azzal.hogy a nyelén megjelenik a jel hogy tedd bele a mosóba?Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
-
Breki
veterán
válasz SirKero #9788 üzenetére
Ez fizikailag lehetetlen
"villanyborotva soha az életben nem lehet olyan tökéletes,mint a penge,azon rettenetesen egyszerű oknál fogva,hogy a bőr és a kés között egy szita van,aminek,ugyebár vastagsága is van,akármilyen csekély.Tehát olyan vastag szőr marad,amilyen vastag a szita,és ha a tervezők fejetetejükre állnak,akkor sem fogják elérni soha,hogy a vágókés közvetlenül a bőrrel érintkezzen,és ezáltal tökéletesen simára borotváljon,mert a szitát nem lehet elhagyni."
Persze, ha nem rendes pengésed volt előtte, hanem ezek a műanyag cserélhetős dolgok lehet ilyen érzésed, rendes pengésnél szerintem nem.
-
SirKero
őstag
Meg volt a teszt üzem a beretvával Kétszer használtam mióta meg van eddig jók a tapasztalatok. Szerintem simábbra vág mint a pengés és az arcom sem karistolja úgy. Ha így marad hosszú távon is akkor szerintem jó vásár volt 35 ropiért főleg tisztító állomással + három tisztító kazettával ami maga legalább egy tízes.
Apropó tisztítókazetta. Kinek mi a tapasztalata mennyi ideig elég egy töltet? Mondjuk elég béna megoldás ,hogy mindig kinyitni betenni az állomásba utána kivenni és visszazárni.Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Hauptmann
addikt
Nekem pl. az 5040s van, ezzel egyedüliként az 5-ösök közül nedvesen, habbal is borotválkozhatsz. De most jött be az új számozás, nem tudom, hogy az új rendben ez melyik pontosan. A cc végűek a tisztítóállomást jelentik, a kolléga jól mondja, olyat ne vegyél, drága bele a patron, és gyakran kell cserélgetni. Ugyanolyan jó a tisztítóspray, és jóval olcsóbb.
-
Nordic
Közösségépítő
És a Series 5-ből mindegy melyik? Laikusként nem sok különbséget látok az egyes típusok között. A philips márkával mi a helyzet?
[ Szerkesztve ]
-
Breki
veterán
Én pont fordítva haladok villanyborotvától a rendes pengés borotválkozás felé.
Persze nem az ilyen eldobható meg gilette mach 3 turbo meg ötpengés izébizékra gondolok.
Korábban azt hittem, hogy az mennyire macerás meg időben sokkal több. Hát sokkal gyorsabb és hihetetlen mennyivel alaposabb egy minőségi rendes pengés borotválkozás.De amiért írok, hogy kipattogzásra segíthet ez amiről korábban én is írtam.
Idézet egy másik ezzel kapcsolatos fórumról:
"Nálam is ez a helyzet és már nagyon sok mindent kipróbáltam rá és eddig csak egy dolog vált be,a sószappanos oldat. Alapból az arcbőrömre vettem a Himalája sószappant, (dm/rossmann 1000 forint) azt egy éjszakára ázni hagytam egy tál vízben,pumpás üvegbe töltöttem,hogy az arcomat tudjam vele permetezni,de valahol olvastam,hogy borotválkozás utáni fertőtlenítésre is kiváló,ezért kipróbáltam és szinte csoda történt,alig pattogzik ki a bőröm,óriási a változás,úgyhogy én ezt tudom neked javasolni,emellett ha problémás az arcbőröd,akkor több legyet is üthetsz egy csapásra. Olvass utána a neten,ha bővebben érdekel,hasznos dolog
Ezenkívül ajánlott a Proraso termékek használata, hihetetlen milyen jók. Pontosan ma rendeltünk ujjakat.
Ezt az oldalt csak a tájékozódás miatt írom, van egy hely ahol sokkal olcsóbban lehet rendelni, csak nincs mindegyiknél ilyen leírás hozzá.
Pl ez.
borotválkozás előtti krém az érzékeny arcbőrrede annyira bevált, hogy én sokszor borotválkozás után szoktam használni, mert hihetetlenül nyugtatja és ápolja a bőrt és fantasztikus természetes illata van.
-
426os
őstag
Szia, én is hasonló cipőben jártam.
Az előbb említett Series 5 alá nem adnám. Nekem is az van, ugyan nem viszi le egy húzásra tökéletesen, de a pengés borotválkozás utáni kipattogzásra már nem is emlékszem
Azt hiszem még tart a 100 napos gari (ha nem jön be a termék, akkor visszaveszik, nem számít, hogy használtad), ennek keretében nyugodtan vegyél egyet a keretedből (Braun honlapján nézd meg mely típusokra él az akció).
Vagy másik opció, figyeld a jófogást, néha nagyon jó áron lehet alig használt gépet találni, azon sem buksz sokat, ha esetleg mégsem jön be a dolog..
-
Nordic
Közösségépítő
Üdv.
Gondolkozom azon, hogy villanymotor ára váltók, mivel a hagyományos pengés borotválkozástól teljesen kipattog a bőröm. Eddig sima nullás hajnyíróval oldottam meg a dolgot, de jó lenne valami rendes borotvát beszerezni. A felső összeghatárt 50k-ra lőttem be. Milyet tudnátok ajánlani? Az se lenne baj, ha szakállnyírásra is lehetne használni, de ha nincs ilyen készülék akkor azt megoldom a hajnyírós módszerrel.
-
-
Breki
veterán
HOW TO TRIM YOUR BEARD
-
Breki
veterán
válasz Kutykurutty7 #9026 üzenetére
Teljes dühömmel neked esésről semmi se igaz,
Te az voltál aki ki lettél innen tiltva mert hazudoztál, elkezdtél személyeskedni.nem bírtál lemállniTovábbra is tartom amit írtam. A név nélküli célozgatással meg állj le!
Egyébkén ahogy nem régen leírtam részletesen itt, Kínából rendelt borotvával borotválkozok teljes megelégedéssel, Braunt azóta nem nagyon használom max kis igazításokra. Ezért nem osztottam meg nagyon kedves személyeddel ez irányú tapasztalatom.
Ja és nem árulgatok semmi Kínai cuccokat itt, sőt borotvát egyáltalán nem árulok sehol, ezzel kicsit megint melléfogtál. Ez már a múltkor is el lett magyarázva neked, akkor se értetted meg.
[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
válasz Dhampir #9770 üzenetére
"...megkaphatod Jenne újszerű digitális Kemei borotváját..."
Ezt azonnal cáfolom, mert nem az enyém!!!. Olvass vissza! A szomszéd járt így.
Nekem egy Braun hetesem és egy Philips RQ1280-as borotvám van.
Kicsi pici kínai nem kell.[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Dhampir
félisten
válasz mike1334 #9769 üzenetére
Esetleg ha beviszed abba a műszaki bizományiba, és ráfizetsz egy kicsit, akkor lehet, hogy megkaphatod Jenne újszerű digitális Kemei borotváját.
-
mike1334
veterán
válasz mike1334 #9767 üzenetére
Közben végeztem egy gyors számolást: 32 hónapja vettem meg 28e forintért a waterflexet, tehát havi 875 ftba került, vagy ha úgy jobban tetszik heti 2-3 borotválkozással számolva (2.5) 87.5 forintba került borotválkozásonként. Szitát, pengét nem cseréltem, de az elején vettem egy tisztítósprayt, de azt se használtam sokat, évek óta a szekrény alján van...így nézve megérett a cserére
-
mike1334
veterán
Bizgeréli a fantáziám ez a Braun 5145S...használt már valaki ilyet? A waterflexszel kb 80%-ban elégedett vagyok, nyakon macerásabb kicsit, de az minddel az valamilyen szinten...36e-ért van jobb vétel? Tisztító állomás nem kell, panelban lakom, nincs hely így se a fürdőben (meg máshol se...)
-
törölt tag
Német Amazonon nézz körül. Láttam Series 9-et már az újabb 92-vel kezdődőt kb. 220 eurós akciós áron az elmúlt hetekben, bennem is volt a kisördög, talán majd egyszer. A korábbi 90-eshez képest annyi a különbség 90-es vágófején kék színű az a rész, az új 92-es aranyszínű. És az újakon a borotva bevonata más nem gyűjti az ujjlenyomatot.
-
Jenne
őstag
Azt még el is felejtettem megírni, hogy az a KEMEI borotva, bár külsőleg és ránézésre igen dizájnosnak néz ki, mint egy prémium kategóriás borotva, de kézben tartva csúszik a kézben mintha be lenne kenve valamivel a nyele. A borotvanyél hátulja is bakelit(ellentétben a braunokkal vagy a filipszekkel), de kicsit rücskös a felülete amiről azt gondolhatnánk, hogy ez csúszásgátlós bevonat. A nagy francokat. Olcsó gagyi műanyag az is, és piszokul csúszós, a rücskös felülete ellenére. Borotválkozás közben fogni az egy külön kihívás lett.
(Tegnap délután az egyik műszaki bizományiban bevették jó pénzért... )
Én a mai napig bánom, hogy miért hezitáltam annyit és nem voltam határozottabb azzal a bontatlan csomagolású jófogásos Braun 9 9296cc borotvával, amiről ezen okból lecsúsztam sajnos.[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Kutykurutty7 #9762 üzenetére
Eszerint a KEMEI-nek akadnak "kémei".
-
Kutykurutty7
aktív tag
Ezek a KEMEI borotvák kb. ennyit tudnak. Arra jók, hogy a "Hú de olcsó volt ez a kínai cucc, pedig milyen jól néz ki és még berreg is!" érzést az emberből előcsalja. Vannak nagyon jó kínai gyártású dolgok, de ez nem az. Ráadásul elég drágán is vette a szomszédod, én itt 10 ezer Ft alatt láttam, Kínából 'free shipping'-gel. 10 ezer Ft-ért a hülyének is megéri töltővel, LCD-vel, meg még négy késes is... Nyilván nem maradt már ezen az áron technológiai igényességre is energiája a gyártónak, de nem is teljesen korrekt összehasonlítani egy 7-es Braunnal, aminek minimum 7-8-szoros az ára.
Volt egy srác, aki más fórumokon is olcsó kínai cuccokat árulgat, az próbált itt ennek a KEMEI gyártónak reklámot csinálni, de nem jött össze neki...
[ Szerkesztve ]
Életem a száguldás! - Szólt a csiga és bedőlt a kanyarban.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Normálatlan szomszédom rendelt a két ünnep között egy KEMEI KM5568 borotvát. Tegnap előtt, szerdán délelőtt meg is hozta a posta, összesen 44 € volt szállítással együtt.
Első kinézetre jól néz ki, ...de...
Szék kijelző...
Feltöltés után próba, de nekem hangosabbnak tűnik mint a hetes braunom és valahogy magasabb és egyben mélyebb is a hangja. A kézben tartva borotválkozáskor meg eléggé rezeg maga a borotva test is, nem csak a szita meg a fej. Na ez már nem teljesen okés számomra. A én braunom nyele nem rezeg, azon nem érezni hogy dolgozik a lineáris motor! De ez is elmenne még az olcsósága miatt, viszont nagyon sz@rul vág. Vagy inkább tép! Mert tépi a szőrt, ha nem is nagyon de tépi! Olyan érzet mint amikor valaki egy sok éves szita/késsel akar borotválkozni aminek már nincsen éle. Én is próbáltam de rögtön abba is hagytam.
Mondjuk az is érdekes lehet, hogy egy ilyen borotvához hol lehet kapni tartalék szitát/kést? Már ha kitart addig és nem lesz a kukában.[ Szerkesztve ]
-
nyikszi
őstag
válasz Hauptmann #9755 üzenetére
Köszi, akkor megrendelem azt.
Neked is köszi Twofatcat.
Ja és egyáltalán nem zajos a borotva, pedig sokan azt írták, de ez egyáltalán nem az A kávéfőzőnk az igen, az zajos
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A PHILIPS S5550/44 jó borotva?
Nem túl hangos? -
mike1334
veterán
Bakker mennyi borotva jó áron...van itt olyan, aki waterflexről váltott series 5re? Lassan cserélni kellene a késeket+szitát, de akkor már egy ilyen series 5 se lenne sokkal drágább...vagy inkább amazonról egy 7es? Vagy hagyjam és maradjak a wf-nél? Megannyi kérdés
-
Zola007
veterán
Szakállnyíró
Lassan egészen John Wickesen kezdett kinézni a szakállam, így végül vettem egy Remington MB4200-at a Mediaban 12.400-ért.
Egész pici, kisebb mint a Philips, de még a Braun nyíróknál is, az építési minőség jónak tűnik.Jelenleg töltöm, Li-ion akku, mosható, 3+1 év garancia, kis hordtáska, USB, 0.4 / 0.2 mm minimum, afölött 1mm-es ugrásokkal 15-ig
Kíváncsi vagyok rá nagyon élesben.
____Megnéztem az MB320c-t is, de a műanyag vezetőfésűje valami nagyon gagyi anyagból van, magasabb vágásnál nyeklik, én nem ajánlom, mert nem lesz egyenletes a vágás.
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
nyikszi
őstag
Na, ma meg is jött a Braun 7840s Tegnap ránéztem a szállításra, mert az Amazon azt írta 4-én jön. Ja, persze, Nürnbergből házhoz 1 nap alatt? És tényleg, még szerencse, hogy itthon voltam, mert semmi értesítést nem kaptam.
A csomag rendben volt, bár kicsit paráztam, mert az egyik oldalon nagyon könnyen ki lehetett szedni a csomagolásból, magát a borotva dobozt, de minden rendben volt. Nem hiányzik semmi belőle. EU dugót adtak, nekem se kell ezzel vacakolnom
Maga a borotva nagyon jól néz ki. Nem kapcsolt be, így ment töltőre. Délután ki is próbáltam. Hááát, ez remek Nem húz, nem irritál. A sima arc részen jobban levágja a borostát, mint a penge, mondjuk én nem húztam soha a pengét visszafelé. A nyakamon meg kb. ugyanannyit hagy, mint a penge, így nekem megfelelő. A borotválkozás után egy kicsit égetett, de ezt betudom az első elektromos borotválkozásnak (kb. 15 év után először).
Garancia: mielőtt megvettem, már megnéztem a Braun honlapját és ott is azt írják, hogy csak a MO-n forgalmazott borotvákat javítják garanciában. Ennek tudatában vettem meg. A végösszeg 35000 Ft lett. Szóval egyáltalán nem bántam meg, remélem 10 évig kiszolgál.
Milyen olajat érdemes venni? Műszerész olajam van itthon, de inkább vennék Braun olajat. Ilyet a kisgépboltból?
Ja ilyen spray és akkor olaj se kell igaz? [link]
[ Szerkesztve ]
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
Zola007
veterán
válasz kovisoft #9748 üzenetére
A fő kérdés a gariztatás minősége esetleges hiba esetén.
Ezek a boltok jellemzően 2nd level szervizpartnerekkel dolgoznak, legtöbb esetben a garanciális termékek csak meg vannak kókányolva, nem gyári alkatrésszel és végképp nem cserélik, csak javítják, még ha főalkatrész hibásodik is meg.Nikon, Samsung, LG kapásból, amivel kapcsolatban volt ismerősi körben szürkeimportos szerviztapasztalat és se TV, se telefon, se DSLR kapcsán nem volt pozitív a visszhang.
Olyan hibákról volt szó, amivel a márkaképviselet simán cserélte volna a készüléket, de a szürkeimportos csak javítva lett.Ja, még volt laptop és alaplap is. Alaplap talán pont az Ipontól, az alaplap cseréje helyett kicseréltettek gány munkával 2-3 kondit és visszaküldték a vevőnek, hogy "javítva"
Én részemről nem vennék szürkeimportos terméket semmiből, csak ami a használt cuccok árában mozog újonnan vagy netán 5e Ft alatti, mivel ott kb. mindegy, úgyse fogják javítgatni.
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Jenne
őstag
válasz Hauptmann #9750 üzenetére
Elképzelhető, igen. De amit én akartam megvenni az 9296 cc. Az meg kicsivel több az amazonon is. [link]
Duplán mérges vagyok magamra, mert a mostani Braun 7-es borotvámra ( ha a 9-est megveszem) nagyon hamar találtam is vevőt és mindkettőnknek jó áron lett volna. Szerencsémre nem adtam idő előtt a hetest.[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
Én meg addig-addig hezitáltam, hogy megvegyem/ne vegyem a jófogásról egy bontatlan dobozos Braun 9-9296cc-t 65 k-ért, amíg valaki közben elvitte előlem.
-
kovisoft
őstag
válasz SirKero #9747 üzenetére
Valószínűleg kiküldik külföldre garanciális ügyintézés esetén, tehát hosszabb javítási időszakra kell számítani. Ezt leszámítva az iPon elég régi cég, nem valószínű, hogy a közeljövőben eltűnnének, a gariztatásra pedig törvény kötelezi őket a vállalt garanciaidőn belül.
-
SirKero
őstag
válasz Hauptmann #9746 üzenetére
Nos. Felhívtam a Braun Magyarország ügyfél szolgálatát ahol utána néztek és közölték velem,hogy ők ezt a terméket Magyarországon nem forgalmazzák így garanciát sem lehet náluk rá érvényesíteni.
Szerintetek attól még ez így bevállalható?Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
SirKero
őstag
-
choco01
addikt
Ez a 3000 forintos lidls borotva sokkal jobb mint a múltkori 6000 forintos..
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
Jenne
őstag
válasz kovisoft #9741 üzenetére
Elég fura hozzá állás részükről a garanciális érvényesítéshez.
A hazai Braun szerviz Mo.-on minden EU-us tagállamban vásárolt és a vásárlást számlával igazolva (a számlán szerepeljen a pontos terméknév/ típus ..stb) a Braun termékeket teljes körűen garanciában vállalja javításra. Ebbe még jelenleg az angliai vásárlás is beleértve mert egyelőre még azok is EU tagország.
Nos ezért érdekes itt ez a fura garanciás dolog.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
senior tag
válasz kovisoft #9741 üzenetére
Hát igen, kérdésem igazából költői volt, mert valóban, ilyen esetekben szokott ez lenni, csak az a fura, hogy ezt egy webshop ilyen nyíltan felvállalja. Azt nem tudom, hogy ilyen esetre van-e valami törvényi szabályozás pl...
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
senior tag
válasz SirKero #9737 üzenetére
Ez azért érdekes:
Ezen termékek esetén nem vehető igénybe a gyártó magyarországi megbízott szervizszolgáltatása. Az ügyintézés csak cégünkön keresztül kezdhető meg. Az ilyen felirattal megjelölt termékek nem vesznek részt a gyártók által meghirdetett promóciókban sem
Arra lennék kíváncsi, hogy az ilyen termékeknél vajon mi az, ami miatt a fenit megjegyzés vonatkozik rá...
-
SirKero
őstag
Ma megrendeltem BRAUN 149903 Series 5 5050cc borotva Clean Charge tisztító és töltőállomással + 2 tisztító patron remélem nem nyúltam nagyon mellé
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Jenne
őstag
válasz kovisoft #9731 üzenetére
Szia!
Nekem RQ1280-as borotvám van én innen vettem tavaly nyáron. Ez is olyan volt, hogy nem bedobozolt, nem volt hozzá az a kék színű papírdoboza. Viszont teljes készlet, alsó-felső résszel plusz a késkiszedő eszköz és a késvédő plexi is. Úgy nézett ki amit én vettem, mint amit az általam belinkelten a harmadik képen látsz. Egy kemény formázott műanyag tartóban volt az egész készlet.
Ha valóban csereszabatos a Te borotváddal akkor szerintem nyugodtan megveheted az eBayről.[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
Bementem ma megvenni a Philips 5200-át, erre nézem a dobozt: "NiMH"
Na ne szivassanak már, hogy 15e Ft-os gép árába nem fér bele egy Li-akku.....
Szóval itthagytam, mert felb.szott a dologMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
atua
aktív tag
válasz Hauptmann #9709 üzenetére
Szerintem meg 9 alá ne menjen...
Berosálok, mostanában merre tart ez a topik... csak a prémium kategória van hájpolva, mintha series 5 alatt nem is lenne élet. Elismerem, jobbak a drágább készülékek, de az olcsóbbak is megelégedettséggel használhatók. Pár éve még 3-as braunt használtam, az is kielégítette az akkori igényeimet. Sőt kezdetben a 10k körüli phillips-ek is megfeleltek erre a célra.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy aki teheti, vegyen felső kategóriás készüléket, de nagyon sok embernek az olcsóbbak is tökéletesen megfelelnek. -
kovisoft
őstag
Philips RQ1145-höz szeretnék venni RQ12-es vágófejet, mert azt olvasom, hogy kompatibilis vele. Az árukeresőn RQ12/70-et találok, de ez legolcsóbban is 21 ezer (szállítással). Szerintetek meg szabad venni eBayről ezt, amire szintén azt írják, hogy eredeti Philips termék, csak nincs bedobozolva? A kompatibilitási listában ott szerepel az RQ1145 is.
-
426os
őstag
"..a motor terhelését is figyeli - ha koszosabb, nincs már jó kenése, akkor nehezeben jár a motor pl.)."
Valami ilyesmire gondoltam. Valamelyik új borotvát úgy reklámozzák, hogy használat közben is folyamatosan szabályozza a motor teljesítményét. Nem lennék meglepve, ha itt is figyelné már az ellenállást, bár nem tartom valószínűnek.
.
-
senior tag
Vélhetően a CC-s gépekben van egy olyan elektronika, ami kommunikál a tisztító állomásal (vagy egyszerűbb esetben csak nyugtázza, hogy rá lett téve). A borotva maga szerintem üzemórával (üzemperccel) számol, ettől komolyabb megoldást nem hiszem, hogy belepasszíroztak. (Ha belegondolsz, akkor egy cizellált tisztítás jelzéshez kellene valamilyen érzékelő magán a fejen, de ilyen nincs. Vagy a használat függvényében jelez, esetleg még azt tudom elképzelni, hogy a motor terhelését is figyeli - ha koszosabb, nincs már jó kenése, akkor nehezeben jár a motor pl.).
De hátha van erre egy Braun-os mérnök, aki megmondja a frankót...
[ Szerkesztve ]
-
426os
őstag
Vettem Braun tisztító spray-t az 5050cc-hez.
Magán a borotván a bekapcsoló gomb mellett van egy csepp alakú piktogram, ami ha világít azt jelzni a manual szerint, hogy a gép tisztítást igényel a a tisztítóállomással. Ezt mi alapján jelzi a gép? Csak az állomáson való tisztítás "nullázza", vagy tényleg érzékeli valamilyen módon, hogy szüksége van tisztításra?
Kimostam, majd kapott egy kicsit a spray-ből is, utána járattam kicsit, de még most is világít. Ne foglalkozzak vele?.
-
kóóó
aktív tag
válasz Zola007 #9726 üzenetére
Testszornyirora vettem egy philips 2036ot.
Az erre a celra tokeletesen megfelel. Szoval a multira ugy gondoltam, hogy fokozatok a szakalvagashoz es trimmelo, hogy majdnem teljesen csupaszra megtudjam szedni az iveket, format.Remington testszornyirom volt eddig, de egy kupac kaka. Vitte egy darabig, de allandoan elvagott, meg a legrodzabb par alkalom utan csap ala kell raknom, hogy elinduljon. Mikozbe elv vizallo volt.
Babyliss hajnyiro volt regen, az is ugyanez.
Philipsbe eddig nem csalodtam, csak a fejek anyagminosegeben, az eleg gyenge volt, a mostani szornyironak is hamar gatya lesz, ugy erzem. Nagyon gyenge muanyagbol van.
Braun meg nem volt, kicsit fentartasokkal kezelem, de meg a whalrol is olvastm jot. A barber fodraszok olyat hasznalnak.Üdv.: kóóó!
-
Zola007
veterán
állíthatóságban a legnagyobb királyság a Remington MB4560
0.1 mm-es lépésekben lehet állítani 0,4 - 18 mm között, tehát 175 fokozatban, ami jóval több mint k*rvasok. Én ezt néztem először, de Amazon.co.uk/de-n azt írják minden 2. véleményben, hogy az akkuja megdöglik pár hónap után, az érintőgomb nem működik és úgy en block katasztrófális a tervezés.A multigépeket közül egy párat megnéztem, de nem találtam ilyen finom beállítási lehetőséget egyiken sem.
Másrészt eleve más teljesítményt kíván egy hajnyíró, szakállnyíró, testszőrnyíró. Egy gépben megvalósítani elég problémás.Testszőrnyírót vettem a Lidl-ben 6e-ért, előtte Philips 2024 (7e)
Hajnyíróm egy Moser Classic (10e), előtte egy Philips 5115 (5e) volt, azzal is elégedett voltam.
Multigép pedig egy AEG 5640, de azt akciósan vettem 4e Ft-ért, mondjuk kb. annyit is tud. Orrszőr nyírásra, kisebb igazításokra megfelel.Én a szakállnyíróval teljesen ki akarom váltani a borotvát, szóval rendszeresen lenne használva. Ezért is keresnék valamilyen dedikált gépet. Eddig a Moserrel nyírtam magamnak a 4-5 mm-es borostát, de elég körülményes és nagyon kell vigyázni,hogy nehogy becsípje a bőröm, mert a Moser pengéi nem kegyelmeznek.
-
kóóó
aktív tag
válasz Zola007 #9724 üzenetére
Hasonlot keresek en is, valami multigroom keszuleket. Amivel tudnek atmenetet nyirni a szakallamba es normalisan iveket is formazni 0-sal.
Ha meg van egy extra orrszornyiro is benne, annak csak orulok.
Nezegettem a phillipseket, de max 20at adnek egy ilyen keszulekert.
Eddig ezek voltak amik philipsbol talan jo lehet.
MG7720/15, QG3371/16, MG5740/15
Braunokat is nezegettem. De nem tudom.
Philipsbol is van jo es rossz velemenyek.
Nekem is jo lenne, ha minel kisebb lenne az elso fokozat es aztan egeszen apro leptekekben lehetne allitani a hoszt.Üdv.: kóóó!
-
Zola007
veterán
válasz #94529552 #9723 üzenetére
Köszi, mar neztem, de nekem olyanra lenne szuksegem, amivel tudok folyamatos atmenetet nyirni 3-10mm kozott, tehat legalabb millimeterenkent allithato, de tud nullasat is, mert a nyakamon azzal borotvalkoznek.
-
Zola007
veterán
Nem igazán találtam, mi indokolja az árkülönbséget a Philips BT-5200 (14e) és 5205 (18e) között
Mediamarktban megtapiztam mindkettőt
Az 5205 minőségibb hatást kelt, nehezebb, szemrevételezéssel kissé jobb kiképzésűnek tűnik a vágórész. A hosszbeállító nem gumírozott, hanem műanyag, szerintem tartósabb, illetve a vágáshosszok sem ugyanazok.Az 5205 1-2 mm között több fokozatot jelent, viszont csak 7mm-ig megy, ami szerintem kevés.
Még gondolkodom melyik legyen.Megnéztem a Remington MB4120 (6e) és MB4130 (10e) készülékeket is, de azoknál 3 mm fölött már túl nagyok az ugrások.
4120: 1.5 - 3 - 5 - 7 - 9 - 11 -13- 15 -18
4130: 1.5 - 2 - 2.5 - 3 - 4 - 6 - 8 - 10 -12 - 15 -18[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
Remington MB-4130 van valakinek?
-
426os
őstag
válasz nyikszi #9716 üzenetére
Nem tudom mennyivel jobb egy 5050-nél, de hogy vagányabban néz ki az biztos és az ára is jó volt (link alapján)
További tapasztalat az 5050-nel:
Igazából csak a nyakamon használom, mert máshol hagyok szakállat (Remi MB4555 még mindig jól szuperált, bár minőségben a Braunhoz képest nagyon elbújhat) . A szőrök különböző helyeken különböző irányban nőnek a nyakamon, ezért többször, különböző irányokban is át kell húznom a gépet, ami alavetően macerásnak mondható és időben majdnem annyi, mint pengével. Viszont ami hatalmas előnye az elektromosnak, hogy jobban kívméli a bőröm, pengével mindig kipattogzott, sok év alatt sem sikerült tökéletes módszert kidolgoznom. Ez most megszűnt és mivel nem kell bohóckodnom habbal, sokkal tisztább és ezzel egyszerűbb is meló, simán el tudom képzelni, hogy a kétnaponta történő borotválkozásról átszokom majd a mindennapira, mert egyelőre nagyon élvezem a gép használatát..
-
kentucky
őstag
Üdv! Philips S5420 és S5400/06 között mi a különbség, googleben semmit nem találtam.
-
nyikszi
őstag
Én is beruháztam egy Braun 7840s-re
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Nekem két borotvám van, egy Braun 7 és egy Philips RQ1280-as.
Elsődlegesen a Braun van használatban, de 4-5 hetente előveszem a másikat is, hogy annak az akkuját dolgoztassam/karban tartsam. 84-86 percet tud a Philips akkuja egy feltöltéssel, és érdekes az amikor borotválkozás után leteszem és a kijelzője (csak példának) 67-et mutat, másnap amikor elindítom akkor már 2-3 perccel többet jelez ki mint előző nap a kikapcsoláskor. Elég combos a benne lévő akku.
Nekem nagyon erős és sűrű a borostám ezért napi szinten kell borotválkoznom.
Nos az utóbbi napokban/ két hétben úgy alakult, hogy felejtős volt a napi borotválkozás és 2-3 naponta vágtam le.
A Braunnak ez nem igazán tetszett ezért elővettem a Philipszet. A három napos borostával (4 alkalommal is egymás után) könnyedén elbánt.
Nem húzott, nem tépett, de kicsit több idő kellett a sima arc eléréséhez. A Braunhoz képest még a (nálam) kritikus helyen az ádámcsutka környékén is szépen leszedi. Braun itt picit meghagyogat, gondolom a szita sík felülete miatt mert nem fekszik fel rendesen.Philipsz a 3 körkésével szépen követni tudja a domborulatokat.
Viszont egy számomra vitathatatlan előnye van ennek a körkésesnek a Braunhoz képest, hogy igen csendes a működése! Na meg nagyon bele simul a kézbe borotválkozás közben, a jó forma tervezésnek köszönhetően.
Ahogy tapasztalom, a Braunom és Philipszem vágási végeredménye szinte vagy teljesen ugyan az. Persze az RQ12+ fej is kell ehhez.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
törölt tag
Remélem kijön a két év akkor. Két naponta szoktam általában, a két napos borostám még pont jó. Viszont nekem erős, sercegős. Biztos ettől is függ. Nem vagyok az a típus amikor a 100 ezres borotva reklámvideóba beteszik a világosbarna, szőkés arcokat két pihével. Hát ahhoz Lidl borotva is elég lenne. Hab és penge módszerrel is két kör kellett, visszafele is. Csak azt nem nagyon bírta a bőröm.
-
őstag
válasz #86564352 #9712 üzenetére
A 18 hónap az egy elméleti érték. Nagy valószínűséggel a mindennapos borotválkozást vették alapul a kiszámításánál. Ha valaki csak hetente kétszer borotválkozik, annak nem szükséges 18 havonta fejet cserélni. Feljebb már írtam, hogy a használattól kopik a borotva, nem az időtől.
Kiszámolva, ha valaki (mint pl. én) naponta borotválkozik az 18 hónap alatt 18*30=540 alkalommal használja a borotvát. Aki csak három naponta borotválkozik, az csak 180 alkalommal ugyanennyi idő alatt. Az utóbbi esetben semmi értelme a 18 hónapos fejet cserélni. (persze az sem mindegy alkalmanként hány percig, de ettől most tekintsünk el) Mindennapos használattal a 7-es Braun feje kibírt picivel több mint két évet.
Szintén feljebb írtam, hogy a hosszabb, többnapos szőrrel nehezebben birkózik meg a Braun. A nyakon bár ugyanolyan hosszú a szőr, mint az arcon, de laposabb szögben nő. Ezzel nem tud mit kezdeni a borotva, mert a többnapos hosszú szőr könnyen elhajlik a borotva elől. Én naponta borotválom a nyakam is, ezért nincs is semmi problémám a nyak borotválásával, nem maradnak ki szőrszálak. Persze ha öt napig növeszteném, már nem biztos, hogy mindent sikerülne nullára vágni. -
törölt tag
válasz Hauptmann #9711 üzenetére
Ugyanígy vagyok, Braun 5030 és tartok egy Gillette Fusion vagy micsodát a nyak és pajesz miatt úgy sokáig elég a pengéje. (azt is akcióban vettem nyél és három betét 4K)
Aztán mindig lesem a 9-es akciókat, jó lenne...aztán győzött a józan ész eddig. De meddig?
2018-ban majd azt figyelem mikor kell cserélni fejet, nekem tavasszal jár le a gyári 18 hónap javaslat. Viszont tisztítottam, fújkáltam spray-vel rendszeresen, talán nyárra is jó lesz még a szita? Szerencsére járt hozzá ajándék vágófej pluszban, azt se kell vennem még két évig. -
Hauptmann
addikt
válasz koxkids #9710 üzenetére
Én vagy 5-öst vennék, vagy az amazon-ról akciós 9-est. Az 5-9s az arcon nagyon szépen dolgozik, a nyaknál problémás, mint minden más villanyborotva. Nem tudom, hogy ebben hogyan teljesít a 9-es. Majdnem vettem most egy 9-est az amazon-ról, de rájöttem, hogy egy-két utánhúzás sima borotvával nem kerül plusz 20-30 ezer Ft-ba. . És annak a minőségét a 9-es sem fogja felülmúlni.
-
őstag
Sziasztok!
Borotvát szeretnék venni, melyik Braun sorozat ajánlott? 5-7-9?
Heti 1-2x lenne csak borotválkozás, nincsen erős arc szőrzetem.Láttam sokan linkelnek amazonról, érdemesebb inkább ott venni? Garancia hogy alakul Amazonos rendelés esetén?
-
Di Natale
aktív tag
Hali!
Kinéztem egy Braun BT5070 szakállnyírót. Mi a véleményetek róla? Miért ilyen olcsó mondjuk a villanyborotvához képest?
-
kóóó
aktív tag
Sziasztok.
A szakallam akarom igazitani geppel, 0-as fejjel stb. Fokozatos nyirasban atmenetekkel. Olyan barber stilushoz hasonloan.
Az lenne a kerdesem, hogy 20 ezerig melyik gepet ajanlanatok a multi gepek kozul.
Itt egy pelda mire gondolok:
[link][ Szerkesztve ]
Üdv.: kóóó!
-
SPF
senior tag
Egy elektromos borotva sokaig nem volt hasznalva, nagyon lemerult az akksija. Toltore rakva egy pillanatra felvillan, hogy veszi a toltest, de utana semmi. Valahogy hasznalatra lehet birni, vagy szerviz?
-
Hauptmann
addikt
Tegnap pár pillanatra elgondolkodtam, hogy behúzom az akciós amazonos 9-est, aztán ha beválik, eladom az 5040-et, ha nem, akkor a 9-est. De aztán rájöttem, hogy felesleges pénzkidobás, a nyakamon pár húzás borotvával pillanatok alatt megvan, és nem kerül kb. 20-30 ezer Ft-ba.