- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
gergokovacs #34189 üzenetére
Még egy javaslat: a TV-n az USB 2 (fekete belsejű) csatlakozót használd, mert az USB 3 (kék belsejű) nem minden funkcióban stabil.
-
törölt tag
válasz
DarkChild #34184 üzenetére
Én visszaküldtem, de nem volt konkrét hibája, viszont ha vennék másikat, az az 55OLED805-ös lenne, mert nekem nem kell négyoldalas ambilight és valahol azt is írták, hogy a 48-as 805-ös fényereje alacsonyabb mint az 55-ös paneleké, kérdés persze hogy mi a fényerő különbség a 805-806 között. A 805-re 900 nits-et ír egy teszt. Hibákról talán itt a fórumon is írtak már, nem tudom mennyire megbízható sorozat.
-
bnorci71
addikt
706 megformázza magának, addig talán nem is használja felvételre, de 4Gb-ba jóval többnek kellene elférni mint 6 perc, de egy próbát megér
#34189gergokovacs
formázd meg a tv-vel a hdd-t. Próbáld ki, hogy műsor nézése közben indítasz felvételt akkor mennyit vesz fel. Aztán lehet még próbálkozni tv alaphelyzetbe állítással hátha. USB sebesség megfelelő? Talán azt is megméri a tv. -
anrab
addikt
válasz
gergokovacs #34189 üzenetére
Valószínű fat 32-re van formázva ami 4 Gb-ot tud felvenni. Formázd ntfs-re.
-
rainman72
nagyúr
válasz
Conan_saga #34191 üzenetére
Lassan mind1 melyik tipusú led,nincs rá garancia mit kapsz.
Abból kiindulva hogy vékonyabb lett a tv lehet edge led is,nekem is van,70PUS7906 igaz ez VA nem IPS,ennyi a difi.Ennél a
tv-nél nincs bevilágítás,viszont a szüleim IPS direct ledes 55PUS7506-ja nappal is csúnya.Ha vissza olvasol kicsit láthatod.
Amire rájöttem az évek során a VA panelesekkel keveseb gond van sok szempontból. -
Conan_saga
csendes tag
Sziasztok! Tudnátok segíteni nekem? Van egy philips 55 pus7906-om ami egy ips paneles készülék viszont sok backlight bleedje van a széleken ami azért fura mert directledesként vettem annak ellenére, hogy a displayspecification edgeledesnek írja. Körbejártam infók kapcsán vétel előtt és a szakik megnyugtattak, hogy 2021-es modelleknél a philips már csak directledet tesz a panelekbe és hogy a disp.spec. téved. Na most akkor mi az igazság esetleg tudja valaki, hogy edge vagy direct? Köszi 💪
-
gergokovacs
csendes tag
Sziasztok! Tud valaki segíteni, hogy miért lehet az, hogy a oled855-öm miért szórakozik velem azzal, hogy ha beállítok egy műsort felvenni a rákötött winchester-re, valamikor felveszi rendesen, valamikor pedig teljesen random idő után leáll. Hazaérek, és azt látom, hogy pl. 6 perc van meg a 2 órás műsorból, vagy pedig egyáltalán nincs felvétel. Sajnos egyelőre nincs más tippem, mint a hülye Android rendszer, de szeretném azt hinni, hogy van valami megoldás, megköszönöm, ha valaki tud segíteni. Az egyetlen dolog, amire rájöttem, hogy ha az adott csatorna a felvétel időzítést követően változtat az epg-ben, akkor kavarc van. De ezenkívül nem tudom, hogy miért lehet, egy csomószor nincs változtatás, látszólag meg is van az időzítés, de mégsem veszi fel rendesen.
-
anrab
addikt
Furcsa nekem hogy a 6-os végű philipsekkel egyre több gond jön elő.
-
DarkChild
senior tag
Sziasztok. Ma csatlakoztam én is a Philipsesek klubjához egy 48OLED806-os modellel.
Sajnos az örömömbe némi üröm is vegyült, ugyanis van a panelen egy pixelhiba [kép]
A Philipsnél van erre valami policy, hogy hány döglött pixel esetén cserélik a készüléket?
Az LG tudomásom szerint "zero dead pixel" politikát folytat, vagyis már egy hibánál is cserél - vicces, mert ebben a Philipsben is egy LG panel van. Esetleg 14 napos elállásban tudnám ezt a példányt visszaadni és venni helyette egy másikat, de semmi garancia nincs, hogy annak hibátlan lesz a panelje.Na nem mintha 2,5 méteres nézési távolságból látszódna az az egy pötty, de mégis cseszi a csőröm, hogy kiadtam érte 330 rugót és defektes a kijelző
Más is járt már így?
Sikerült megbékélni a pixelhibával, vagy inkább elállás/csere volt?(Egyébként nagyon tetszik a ketyere, nálam feltétel volt az Androidos rendszer, mert a WebOS-től falnak megyek, a Tizen sem nyert meg nagyon. A SONY-ért pedig nem éreztem úgy, hogy megéri többet fizetni. Az Ambilight nagyon menő.)
-
rainman72
nagyúr
Csak a Samu még felhős,foltos hozzá képest,az nem látszik a képen.
A Philipsen jóval egyenletesebb.
Am korrekt képje van de fekete feladja neki,vagy még nem találtam meg az igazi beállítást
A telo képje se az igazi,sokkal fakóbb a kép mint élőben,szóval inkább tájékoztató jellegű. -
hitman,
őstag
Sziasztok
Pár hete írtam róla hogy bizonyos filmek kicsit szaggatnak a 806-os tvmen.
Most jöttem rá mitől csinálja illetve hogy melyik beállítás okozza, sdr, hdr tartalmaknál egyaránt csinálja és YT vagy tv tartalomnál is.A ludas: minden beállítás-kép-javított-mozgás-filmstílusok
ez a funkció ha ki van kapcsolva akkor szaggat a kép nekem, ha bármi másra állítóm akkor folyamatos lesz a kép. -
rainman72
nagyúr
válasz
SPeti1984 #34173 üzenetére
Semmire nincs garancia jelenleg,legyen az edge led vagy direct led.
Ugyan úgy lehet bármelyik jó vagy az ellentettje.És nem látni előre csak otthon fog kiderülni,elállás 14 nap online vásárlás.
Lassan mindenki így vásárol legalább is itt.
Ambilight a becsületes neve és kikapcsolható.
Jelenleg 2 VA edge led van itthon.
A Philipsen sokkal jobb a fekete mint a Samu qleden.
De van IPS is közelben azon nappal is rossz a fekete.
Philips edge VA.
Samu edge VA.
Philips IPS direct led
-
SPeti1984
senior tag
válasz
rainman72 #34172 üzenetére
És ha jól látom ezek úgymond ilyen edge led vagyis körbe vannak ledek és az világítja meg. Ez sötét képnél mennyire zavaró, tehát ott nem látni kis világosabb csikokat? Illetve az emibiante bilágítás kikapcsolható gondolom, mert nekem egy szekrénysorba lesz téve így körülötte kb 2-3cm hely marad csak így sok értelme nem lenne hogy világítson. Tudom pl az LG direkt ledes és most már ott tartok hogy vagy a Philips lesz vagy az LG Nano753-as.
-
SPeti1984
senior tag
Jól látom, hogy az 55PUS7906 és a PUS7956 között csak színben van különbség, hogy az egyik szürke a másik fekete?
-
rainman72
nagyúr
válasz
AxBattler #34161 üzenetére
Igen a 2 együtt,befejezem ezt a csere-berét.
Mind2 120hz,ambilight,
kici-nagy tv is lesz meg más technologia is.
Játék rész nem érdekel,mégha veszek is gépet,annyira nagyba nem nyomom.
9206-t és is vártam de már letettem róla a kisebb méret oled lesz,lehet kezdésnek egy olcsóbb akár egy 55Oled705 még kapható.(itt egyedül az eARC hiányzik,tennék rá egy TCL 8132-s soundbart test jelleggel.) -
-
Toengels - PUS8507
HDMI 2.1 Input - VRR für 4K von 40-60 Hz FreeSync Premium - HDMI-1 und HDMI-2Jónak tűnik.
-
migabi24
nagyúr
válasz
csonkadavid #34147 üzenetére
Így van egy fos az az app
én váltottam Netflixre, sokkal jobb.
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek, hogy milyen Philips tv-t ajánlanátok olyan 190 ezer ft-ig ami 55"-os megbízható és szép képe, hangja is van? Egy hálószobába lenne elhelyezve és a tv nézés mellett laptop tartalmát szeretném vezeték nélkül áttükrözni ha tud ilyent. Sajnos a milyen tv-t vegyek topikban nem reagált senki a kérdésemre, így gondoltam célzottan érdeklődöm itt.
-
csonkadavid
tag
-
Alien!
senior tag
válasz
redhunter #34145 üzenetére
Nekem hdmi-s az erősítőm, de a tv hdmi arc-ját a fülesem foglalja le, 2 eszközre meg nem lehetséges hdmi audiot kiosztani sajnos...
Szerk: Alternatív megoldásként kodi alá be lehet tenni az Hbo max plugint, talán onnan kiadja! Sajnos nekem most nincs időm kísérletezni vele.
-
redhunter
senior tag
válasz
Alien! #34144 üzenetére
A reddit tele van ugyanilyen problémékkal ,csak megoldás nincs.Gondolom v.mi olyan kódolást vagy audiokodeket használnak amit a nem hdmi erősitők nem tudnak kezelni.Mondjuk ez elég szégyen rájuk nézve ,mert mindenki más megtudja oldani. [link] V.ki azt irta az egyik külföldi fórumon hogy v.mi hasonlóval esetleg meglehet próbálni.
-
Alien!
senior tag
válasz
redhunter #34143 üzenetére
+1
nagyon jó kérdés, mert nálam is ez van (805)! A center hangja a frontokból jön, érzésre nekem a balból, a hátterek meg némák
. Annyi még, hogy nekem a többcsatornás kimenet ad csak hangot, az átkötés át sem viszi a jelet. De van, hogy egyszer csak megjavul és ott is átmegy...egyelőre nem vágom ez mitől függ.
-
redhunter
senior tag
Itt is megkérdezem hátha tud v.ki v.mit mondani rá,mert az hbo max topikban nem nagyon tudtak. Olyan problémám van hogy 5.1 hangrendszerem van a tv-re kötve optikai kábellel,egy sony 5.1 -es erősitő hajtja a hangrendszert.Viszont az hbo-n az 5.1 v.miért nem akar összejönni.Minden másnál ,netflix ,külső meghajtó tökéletesen müködik.Itt viszont a center megsem szólal ,a dialógok a stereo párból jönnek.De az erősitő pedig mutatja hogy 5.1 a jel.A hátsók sem szólnak.Azért van optikai kábel ,mert ez egy régebbi QS sorozatu sony erősitő és még nincs rajta hdmi.A tv 65PUS7304
-
rainman72
nagyúr
-
rainman72
nagyúr
...
-
bnorci71
addikt
válasz
alaves #34135 üzenetére
adtam rá kicsit így már elég elviselhető azért, nincs annak a tv-nek még ma se rossz képe azért.
Kisszaboo
alaplap csere lesz valószínű, nézegetem egy ideje ha netán csere utalvány lenne mit vennék hát nem tudom mivel csak az euronicsba tudnám levásárolni az is megköti a kezem, de ennyi pénzért egyik gyártó modellje se tudja ugyanezt. -
bnorci71
addikt
Elvitte ma a szerviz a 706-t visszakerült a 12éves Samu csak azt nem tudom a színek hova lettek belőle 4 hónap alatt
-
Alien!
senior tag
Némi fejlesztést eszközöltem az ambi rendszeren, sikerült lecserélnem a V1 bridget V2-re és a két oldalsó hue bloom lámpát kiegészíti mostmár egy a tévé aljánál futó light strip v4 is. Az utóbbi természetesen elmarad a 4 oldalas ambitól, mivel csak egy színben követi a képernyő alját az oled805-ön..De azért így is sokat dob a hangulaton
-
rainman72
nagyúr
válasz
nickjames #34131 üzenetére
Én merem ajánlani a 70PUS7956-t is ami ezüst színű és 260e most. [link]
VA panel,jobb feketéd lesz mint a 65"-on.
Vékony káva miatt főleg ha falra teszed nem is igazán látszik nagyobbnak mint egy régebbi vastag kávás 65"-os változat.
Igaz az előző hsz-ban a 8506-t ajánlottom,de itt a méret/ár meg a VA panel miatt érdemes ezen is gondolkodni. -
rainman72
nagyúr
válasz
nickjames #34127 üzenetére
Én mindenképp a dedikált procis,P5 Engine által hajtott és WCG-széles színskálát használó 8506-t választanám inkább.
Már nem olyan nagy a difi az árban.
A 8506-t konkrétan nem ismerem,
7906 van de 70"-ban és az VA panel.
Alapjában nincs gond vele sdr-hez jó de hdr-hez inkább a 8506. -
nickjames
tag
Akinek van személyes tapasztalata velük: a hétköznapi használat során mi a lényegi különbség képminőségben és "felhasználói élményben" egy 65PUS8506 és egy 65PUS7906 között? Használat 80%-ban streaming, emellet youtube és lejátszás Plexen HD filmekkel. esetleg még az 58-as méret is számításba jöhet, de inkább 65. Köszi!
-
hakos1987
őstag
Próbáltam AirScreen-t is, de sehogy nem lehet életre kelteni screen mirroringot. Feladom
-
alaves
addikt
válasz
Hetfieldlike #34121 üzenetére
Ellenőrizd:
- TV és soundbar: HDMI (ARC)-ban legyen mindkét oldalon
- a TV-n HDMI-CEC: be
- jó minőségű, legalább HDMI 2.0 kábel
- TV-n legújabb fw legyen: [link]
- TV és soundbar áramtalanítása 2 percre. -
Hetfieldlike
csendes újonc
válasz
alaves #34117 üzenetére
Köszi a választ, ugynéz ki segitett. de lenne egy másik kérdésem is. adott a tv és egy yamaha yas 209 soundbar, összekötve hdmi-vel, tv bekapcsol, vele bekapcsol a soundbar is (ugyhogy valami jelet kap) mégsincs hang csak ha átkapcsolom más kimenetre a hangot aztán vissza hdmi-re. ötlet?
-
alaves
addikt
válasz
Hetfieldlike #34116 üzenetére
Igen, LG OLED55C1-en is ez a helyzet, valami szoftver hiba lehet az androidTV box-on, majd remélhetőleg javítják. Addig is androidTV box: Beállítás ---> Android TV beállítások ----> Képernyő ---> Képernyőfelbontás ---> Színtér beállítás ---> RGB. Ha ez nem elegendő, akkor a 'Képernyőmód'-ot is 2160p/50Hz-ről le kell venni 1080p/50Hz-re (4k-s anyagnál pl. youtube, VLC-ről film, akkor vissza kell állítani 2160p/50Hz-re).
-
Hetfieldlike
csendes újonc
Sziasztok! lenne egy philips 50pus7555/12, telekom android tv-vel. a probléma az, hogy ha tv adást nézek akkor a kép villog random módon, alsó 1/3-ad, néha a fele a képnek. ha viszont filmet küldök ki a beltérin keresztül akkor ez a hiba nincs jelen. a telekom cserélt már beltérit, modemet, vezetékeket, a hiba maradt. találkozott már ezzel valaki? a kollégámnak hasonló set van otthon, neki is fent áll a hiba.
-
Alien!
senior tag
válasz
#85578752 #34104 üzenetére
hát, pedig ez ilyen, veszel egy Ferrarit és az ország területén max 130-al mehetsz vele hivatalosan. szóval a max teljesítményt pillanatokra sem vagy képes elérni. ez is egy xopatás végülis.
amúgy az Oled tech egyelőre ilyen, van pro kontra, csak annak való aki a top képminőségért cserébe ezeket be tudja nyelni. Te valszeg nem, így marad vmi más alternatíva.
luikay: emlékeim szerint a google home applikáción keresztül meg lehet oldani a tükrözést.
-
-
törölt tag
válasz
Kisszaboo #34102 üzenetére
Megoldhatatlannak tűnt a hangprobléma, vagyis keresgélnem kellett volna házimozierősítőt, hangfalat vagy soundbart amiben van drc, másrészt nem tűnt kiforrottnak hogy korlátozásokkal kell használni az oledet hogy ne égjen be, olyan mint egy bekorlátozott teljesítményű autó, magyarán mit ér a 800(?) nits ha nem lehet használni garivesztés vagy sérülés nélkül.*
Erre írtam múltkor hogy pszichológus kell a tévé mellé. Mert végülis kinek a hibája, hogy zavar ha egy gép is öregszik, másrészt az milyen már ha túléli az embert egy gép?Amit a Neo QLED-eknél láttam teszteken sötét kontrasztos képernyőn, lehangoló. Így aztán volt 3 napig egy csúcstechnika a komódon, de nem lesz alternatívája egy QLED, akkor már inkább LED, ami nem akar foltokban fényerőt trükközni. Ami van, azon is kikapcsoltam minden fényerő rángatást, így legalább nyugodtabb a kép, csak mélyfekete nincs, de nem baj.
-
luikay
aktív tag
Egy gyors kérdés... 55PUS8303-am van, ami ugyebár nem tudja se a DV-t, se a Dolby Atmost. A soundbarom viszont tudja, de így a tévé nem küldi át HDMI ARC-n, ha nem képes feldolgozni (HBO Max, Netflix). Jól gondolom? Sajnos a soundbaron nem derül ki, hogy éppen milyen hangot játszik le.
Ha vennék pl egy Xiaomi Stick 4K-t, ami már tudja a DV-t és a Dolby Atmost, akkor vajon a HDMI ARC kimeneten a tévé már az Atmos hangot küldené ki? -
törölt tag
HK Sabre SB35 soundbaron találtam két dokumentálatlan beállítást, miközben a távirányító betanítást akartam törölni, egyik billentyűkombináció után azt írja ki hogy enabled/disabled, ennek hatására feléled amikor jelet kap, másiknál meg azt írja ki, hogy drc off/drc auto/drc on. Ez utóbbi kellett volna nekem a tv-hez. Pech. Már visszaküldtem a 806-ost.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Hővezető paszták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elden Ring
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged