- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
RVR400
veterán
válasz
#85578752 #37888 üzenetére
Nekem egy konnektoron van a soundbar (Samsung Q990B) és a TV (68PUS8506) is. Amikor ilyen volt, hogy nem kapcsolta a SB-t, és nem ment ki a hang rá, akkor csak lenyomtam az elosztót, visszanyomtam, bekapcsoltam a TV-t, és tökéletesen működött a dolog, ahogy kell. Eddig kétszer tapasztaltam a hibát.
-
Hmmm1
aktív tag
válasz
#85578752 #37888 üzenetére
Az szép... de álljunk meg kicsit... igazából mi a jót, mi a jó amit hozott vagy hoznak ezek a z updatek/vagy ez a update? Ez a rohadt nagy kérdés?!!! Ha így belegondolok.
"ki is próbáltam az új frissítést, eddig jó." - Mi az ami jó benne?
: D Úgy unblokk az jön le hogy igazábl sosem tudunk semmit mit csinál, pár havonta kiad a Philips valamit, új featuret, még jobb kezelőfelületet ami a tv-ket illeti nem kapunk (direkt nem Androidot irtam) akkor mi a s*arra jók ezek?: D
Szerintem kb semmire : D Mindig csak az van, hogy hogy elcseszte ezt.. de azt sosem hallottam még hogy vmi jobb lett volna, szóval igazából: fölösleges is frissíteni, míg tényleg nem valami feature pakkról/vagy bármi jó dologról van szó : D -
törölt tag
válasz
#85578752 #36758 üzenetére
48OLED806/12
Volt baj. A frissítésekkel.A TPM211EA_R.101.001.003.223 verzió még jó volt, amit már nem lehetett letölteni sehonnan, de most felrakták a Toengel archívumba.
(A hivatkozott hsz-omban még 232-t írtam, az már hibás volt.)
Át kellett nevezni a pkg-t upgrade_loader.pkg-ra, felrakni egy fat32-es pendrivera, aztán áramtalanítás után távirányítóval bekapcsoltam egy idő után, mire kiírta hogy upgrade in progress. Betöltött a cucc, csak ez a verzió van a frissítési előzmények között.
Béke és nyugalom költözik mostan, csak az a kérdés, milyen subdomaineket kell tűzfalban tiltani ahhoz, hogy ne jöjjenek a frissítési értesítések többé. Tudja valaki? Vagy wiresharkoljak hogy kiderüljön?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
#85578752 #35778 üzenetére
A wifi gyorsabb, mint a TV-kbe beépített hálózati adapter, ami csak 100 Mbites... vezetékkel csak külső, USB3-as LAN adapterrel érdemes használni, azzal valóban gyorsabb a wifinél.
Ha digitális a hangrendszer, akkor viszont érthetetlen, milyen különbséget okozhatna a TV hálózati csatlakozása.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
#85578752 #35689 üzenetére
A torrenthez használt NAS-om vmivel kevesebbet eszik, normál terhelésen 10W körül, és abban a HDD már benne van (míg a TV magas készenléti fogyasztása fölött még tovább pár W egy USB-s háttértár), meg mostanában nem is szoktam folyton járatni, csak a seed lejáratáig, meg persze filmnézés idején (de egy ideje már inkább stream-szolgáltatótól nézünk amit lehet, főként ezért használom ritkábban a NAS-t)
NAS nélkül valóban lehet, h jobb a TV-re bízni mint egy laptopra, tényleg ki kell próbálni beválik-e. -
Degeczi
nagyúr
válasz
#85578752 #35675 üzenetére
Nagyon finom kifejezés, h "többet fogyaszt"!
15W fölé ugrik a 806 ha engedélyezed az wake-on-wifit, ami az emelt áron évente kb. 10e Ft pusztán egy ilyen készenléti funkcióért... így én inkább le is kapcsoltam ezt (amivel lemegy 1W alá) és egy Broadlink Minivel infrán vezérlem HA-ból. Az így bekapcsolás után 20-30 mp-el már már elérhető API-n keresztül is, állítható olyasmi (pl. hangerő), ami ott célszerű. -
Kroni1
veterán
válasz
#85578752 #35675 üzenetére
És nálad megy is ez a funkció? Melyik tipusod van pontosan? Nekem 8505 még egy ideig látszik és ébreszthető ha kikapcsoltam, de több óra kikapcs után már elérhetetlennek látja a google home app, nem megy a chromecast ébresztés.. (Mondjuk amúgy ez nem nagy érvágás, a lényeg h hanggal ki tudom kapcsolni ha nem találom a távkapcsolt, vagy rutinra is kikapcsolja mindegyiket, ha elmegyünk otthonról, stb.)
Az egy évvel újabb modellünk (43pus7956) telepitéskor megkérdezte, hogy akarom-e a készenétben is használni, majd megnézem hogy annál mi a helyzet..
-
törölt tag
válasz
#85578752 #35639 üzenetére
Másik hülyeség hogy akár egy film utolsó két percében is képes rá, hogy szóljon egy párbeszédablakban, hogy akkor ő most kikapcsol frissíteni a képernyőt. Azt ígéri hogy nem lesz több tíz percnél. Oké. És én számoljam mikor telik le a tíz perc?
És számontartja ha átlépem ezt a frissítési kérést, gondolom beleszámít a gari feltételeibe.
Egyre barátságtalanabb a technika. -
bnorci71
addikt
-
rainman72
nagyúr
válasz
#85578752 #35525 üzenetére
Olcsó?
Egyáltalán nem
Tavaly a 70PUS8505 előd model volt 240e is.Én ehhez viszonyítok.
Lassan kifutó termék.
Idén meg nincs is komolyabb 70"-os tv-je a Philipsnek,csak a PUS8007 amiben nincs
dedikált P5 Engine se sajna.
Aki ilyet akar venni akkor vagy vegye meg most vagy majd talán jövő év közepe-vége. -
Degeczi
nagyúr
válasz
#85578752 #35252 üzenetére
Persze, egy parányi gyorsulásmérő bőven $1 alatti tétel (még modulra szerelve a végfelhasználónak sem sokkal több)
-
Degeczi
nagyúr
válasz
#85578752 #35137 üzenetére
Előfordult már nálam is, nyugtáztam azzal, h talán ilyen HDR-t nem néztem mostanában (valszeg nem DV volt amit néztem, hanem vmi sima HDR, és minden formátumnál külön be kell állítani a képjellemzőket)
De simán lehet, h bug, és elfelejti néha
A hülye szappanopera mozgásról rögtön észreveszem, szerencsére nem sűrűn fordult elő -
törölt tag
válasz
#85578752 #34432 üzenetére
48OLED806-ra felment az új android frissítés. Néha megakad a GUI, de amúgy nincs vele baj.
Viszont most már működik az Edge fullscreen videókkal, szóval megy a youtube meg ATV videók, ilyesmik. Egér kell hozzá.Új Edge telepítésnék kell egy "adb shell wm density 280" hogy megjelenjen a menü amivel ki lehet kapcsolni az Edge kezdőlapon a híreket. Alapból 320 ez az érték (reboot után ez visszaáll).
-
-
tobias88888
őstag
válasz
#85578752 #34378 üzenetére
Furcsa. Feltettem a Button Mappert, Android Settingsben engedélyeztem és a programban meg beállítottam a single click-et egy appra (másik kettő -> none) és megy.
Pro verzióban ahogy nézem lehet shell commandot, broadcast intent-ed és keycode-ot is megadni, tippre azzal oldható csak meg a hdmi-re váltás. Valaki esetleg használja? -
koppasz1986
aktív tag
válasz
#85578752 #34319 üzenetére
Így van! Mikor én hívtam őket a problémával nem is arról beszélt, elkezdte nekem mondani az oled technologiát, hát mondom mit érdekel az engem nekem nem oled tévém van hanem egy sima led aminek szar a képe, azt mondja oled szintű képet várok el egy alsó kategóriás tévétől :D nem mondom en csak azt várom el, hogy nézhető legyen, aztan elkezdte nekem beszélni, hogy miért szar meg fogadjam el stb :D meg folyton a szavamba vágott meg se hallgatta mit akarok mondani... utána már elpukkant az agyam azt mondtam neki, hogy akkor mi a f'szomra van a garancia? Mondom beviszem ezt a g'ci tévét öreg azt a fejeteken szijjel verem... utána csak annyit mondott örult hogy segíthetett azt kinyomta
-
bnorci71
addikt
válasz
#85578752 #34308 üzenetére
egy AVR és egy HTPC HDMI-n illetve csak az AVR mert abba van dugva a HTPC
Antenna galvanikusan le van választva.
Azért a villásdugó fordítás ha megoldaná arra csak azt tudom mondani nincs tisztességesen megcsinálva. Ha tv-re kötött HDMI okozza -megjegyzem a 12 éves samunak semmi gondja nem volt ezzel a kombóval- akkor is csak azt tudom mondani nincs tisztességesen megcsinálva.
De ha emlékeim nem csalnak a teljes elszigeteléssel is csinálta amikor semmi nem volt rákötve.
Annyi mindent próbáltam már nem emlékszem minden szitura.#34309 Digitalis
és egy áramtalanítás miért rántja azonnal helyre?
Ok nem bekapcs legyen táp és a nincs kép csak Tv-n, de hang van kép és hang minden máson vanaz a baj ez nem hónapokig nem csinálja hanem max 3-4 nap 2 hiba között
-
Alien!
senior tag
válasz
#85578752 #34104 üzenetére
hát, pedig ez ilyen, veszel egy Ferrarit és az ország területén max 130-al mehetsz vele hivatalosan. szóval a max teljesítményt pillanatokra sem vagy képes elérni. ez is egy xopatás végülis.
amúgy az Oled tech egyelőre ilyen, van pro kontra, csak annak való aki a top képminőségért cserébe ezeket be tudja nyelni. Te valszeg nem, így marad vmi más alternatíva.
luikay: emlékeim szerint a google home applikáción keresztül meg lehet oldani a tükrözést.
-
alaves
addikt
válasz
#85578752 #34037 üzenetére
Akinek sötét az OLED TV képe, annak érdemes figyelemmel lenni a következőkre:
- fényérzékelő: ki;
- Philips-nél az ABL nem kikapcsolható, de jelentősen nem csökkenti a fényerőt;
- a logó fényesség (helyi kép védelme) kizárólag a megjelenített statikus elem közvetlen környezetében csökkenti kissé a fényerőt;
- SDR képmódban a 'brightness' emelhető: 52-54;
- HDR képmódban a 'brightness' emelhető: ~62;
A 806-os a jelenleg elérhető egyik legjobb TV (OLED+LCD), összehasonlítani régi VA-s Samsung-gal, vagy bármely jelenlegi QLED-el, illetve nano-val nem célszerű. -
hakos1987
őstag
válasz
#85578752 #34037 üzenetére
Köszi! Az OLED védelmet érdemes maximálisra tenni, vagy jó lehet normal-on? A fényérzékelő -eco mód- kikapcsoltam, mert jelentősen sötétíti a képet. Én ugye külső lejátszóval használom. Az előző TV-met egy ideig és egy másikat (Mi box 4K) TV-met jelenleg Kodival használom, de hogy őszinte legyek, a Zidoo lejátszó köröket ver rá. Az XE93-nál kevésbé volt folyamatos a kép és nem volt olyan részletes... Amikor megvettem először a Z9S-t, vertem a fejem a falba, hogy miért nem próbáltam előbb külső lejátszót. Most a Z9X-el DV és HDR10+ filmek is tökéletesek. Szerintem érdemes beruházni külső lejátszóra, bár nem próbáltam még ezen a Kodit... Hozzáteszem a Kodi is olyan, hogy végtelenségig testreszabható, de valahol pont ez a baj. A külső lejátszót bedugod és használod, mindent úgy csinál ahogy kell. Töredéke annyi dolgot kell állítgatni, hogy jó legyen.
-
Alien!
senior tag
válasz
#85578752 #34029 üzenetére
a youtube anno nekem is lefagyott első indítás után 805-ön, valszeg azért mert a háttérben tépte le az új fw-t. Azóta nincs probléma. Az, hogy a fényereje gyenge lenne, hááát. Nekem a legmagasabb beégésvédelem mellett 80%-os háttérfénynél sokszor még sok is. Azt viszont látni, hogy egy teli fehér képernyőn pl visszavesz. Néztem múltkor családban Samu q85-öt, egyből látni a magasabb SDR fényerőt is akár, aztán az első éjszakai jelenetnél egyből látszott a komoly leszakadás az oledhez képest. Ráadásul mellette ott van, hogy nincs DTS, Dolby Vision, Kodi, sorolhatnám. Samu nálam kilőve, akkor már egy 9-es Sony inkább ha lcd kellene. A mostani Qnedeknél meg arra is figyelned kell, hogy bizonyos szériákban VA helyett ADS panelt raknak, töredék kontraszttal....
-
Kroni1
veterán
válasz
#85578752 #34026 üzenetére
nem nézek tévéadást, de valamikor olvastam, h "ekvileg" nem lehet hangosabb a tévében a reklámsáv mint az egyéb műsorok, gondolom ezt egyéb kiskapukkal kijátszák akkor még mindig. (Még egy ok, hogy ne is nézzek tévéadásokat.) Egyébként milyen eszközön hallgatsz tévét ami a szomszédokat is zavarja? Nem lehetne egy olyanra cserélni amiben van ilyen funckió?! Soundbarok, home cinema hangrendszerek nagyrésze már tud night módot, bizonyosak még beszédkiemelést is, azzal csak egyszer kell este átállitani, és kész..
-
alaves
addikt
válasz
#85578752 #34007 üzenetére
Semmi nem látszik, bár a kisebb inhomogenitásokon ('dirty sceen', 'vertical banding', stb.) is segíthet. Ha már megjelent a beégés (kifakult foltok pl. logó, játék HUD, stb. helyén) az már végleges, akkor már nem segít a 'Maradékkép törlése'. Ezért kell megelőző futtatást eszközölni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- E-roller topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- iPhone topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Ingatlanos topic!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- AKCIÓ! LOGITECH G PRO X 2 Lightspeed Headset 2026.04.18-ig garancia - BEÁRAZVA
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Google pixel buds pro 2 vezetéknélküli fülhallgató
- Epson EH-TW740 Full HD Projektor 1500 óra üzemidővel
- Samsung 65" QLED 4K Q7F Vision AI Smart TV (2025) Bontatlan / 2 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest