Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassú Víz
addikt
Addig örüljünk amíg befizetők vagyunk a TB kasszába, és nem ők költenek ránk. Kapásból lehetne mondani elég sok csoportot akik úgymond maguknak keresték a bajt, nem a túlsúlyosak miatt nem fogsz megfelelő egészségügyi ellátást kapni.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
tvamos
nagyúr
"Engem kevéssé érdekel, mert változtatni nem nekem kell. Viszont az ő TB-jét én fizetem, cserébe ha kell valami e.ü.szolgáltatás,az nekem pont nem jut, mert a túlsúlyos, dohanyos, alkoholista emberekre kell elbaszni a keretet nagyrészt. "
Sajnos ilyen igazsagtalan a vilag. Sot, ellatjak a gyorsahjtokat, a szabalytalanul elozoket, meg e piroson athjto bicikliseket is.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
-
Lassú Víz
addikt
Én még nem láttam olyan túlsúlyos embert, aki örült volna a helyzetének. Sőt semmilyen függőségben szenvedőt. A dohányos tudja, hogy nem kellene rágyújtani a következő cigarettára, az alkoholista is tudja, hogy nem kellene meginnia a következő felest vagy bort, és a túlsúlyos is tudja, hogy nincs szüksége a következő falat ételre. Mégis mind megteszik.
Igen, az egyén tud csak megállni, de a társadalom azzal nem segít ha kirekesztő. Akkor marad az egyetlen örömforrás a négy fal között.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
-
.mf
veterán
Én benne vagyok - főleg, hogy itt van a közelben.
A nagy kivetítő baj, mert akkor foci fog rajta menni, a szurkolók meg ott ordítani... Eleget hallom ezt mostanság, hogy "terasz" kocsmákat telepítettek az ablakom alá...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
kuntics
aktív tag
-
cdl
senior tag
-
Studi
veterán
Neeem, azért annyira nem durvák az árak. A gravel eleve egy nehezebb, masszívabb kategória, de új áron 400-tól vannak a 10-11kg körüli példányok. Úgy, hogy most akció nincs, olyan mértékű hiány van bringából.
Országútiból már 300 körül le lehet menni 10 kiló alá.És ezek az új árak, használtan országútit azért lehet venni bőven, gravel azért nincs, mert még csak most kezd terjedni a típus.
-
Studi
veterán
Mondhatjuk, hogy a kor trekkingje. Ahogy a trekking is univerzálisként került be a köztudatba, most ez célozza ezt a funkciót, csak könnyedebb, haladósabb stílusban. Egy merev villás könnyű, leginkább az országútikra hasonló, de annál kicsit komfortosabb váz, az országútiknál szélesebb koskormány, és valami 2/10 vagy 1/11 hajtás, trekking-szerű kerekek.
Amit én találtam most, az 9,8 kiló alapból, a trekkingem 14 körül van.
A legnagyobb baj, hogy elég új irány, és egyszerűen nem lehet kapni, amellett, hogy kiba... drága. Alig van az országban, ha újban gondolkozom, akkor azt ígérik, hogy augusztus vége, szeptember eleje. Használt néha felbukkan a Marketplace-en, de másnapra el is tűnik...
-
Jahno
veterán
Nemtom mit aggódtok ilyesmiken, nálam havercsajok meg unokahúgok is hasonlóképpen bírnak kinézni. Ráadásul egyik csapat az rúdsportot táncol, bár néhányan mellben kevésbé ilyen meggyőzőek, de na, meg is kérdeztem egyik edzésen, hogy mennyire lenne ciki ha itt 10 fehérneműs csaj közt most akkor csak álló pöccsel bírnék mászkálni, de elég lazák az ilyen poénokhoz is :-D
-
tvamos
nagyúr
Én attól félek, hogy felelőtlen emberek tákolt tragacsokkal, piásan, betépve fognak száguldozni. Most is félek tőle. Ha ezek 200 baros tartályokon ülnek majd, mégjobban fogok félni. Szerintem ez veszélyesebb.
-
tvamos
nagyúr
Sokat olvasgattam errol a hidrogen hajtasrol regebben. Ha szemelyautoka nem is, de teherautokban, buszokban szerintem elterjedhet majd ez a technologia. Gondolom, ott egy nagyobb, nehezebb tartaly nem lehet gond, es nem okoz jelentos veszteseget az sem, ha allo helyzetben is huteni kell a tartalyt esetleg. Ezek a jarmuvek azert aranylag folyamatosan mennek, es nem allnak esetleg repteri parkoloban, vagy otthon a garazsban hetekig, honapokig.
-
Lassú Víz
addikt
Azt majd nézd meg, hogy mekkora falvastagságú, méretű tartályba lehet az 5,6 kg-ot tárolni. Ráadásul a dög szökik, átdiffundál a tartály falán, és a hidrogén előállításának jelenlegi technológiája messze nem karbonsemleges.
-
Mercutio_
félisten
Vasárnaptól 399.- Aldiban a Mediterranean Tonic és az Indian Tonic
Aki már kóstolta őket: mi köztük a különbség?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
Na jó, de ennyi erővel a rendszerváltás óta nem szabadott volna egyetlen középületet sem építeni sem felújítani. A színházakat pedig egy az egyben zárjuk be. Nyilván nem ez a megoldás.
Én nem értek a műemlék épületek felújításához, de számomra is soknak tűnik. A szavazók egyik felét lebirkázod mert jó nekik a Fidesz. Onnan pedig ugyanennyi erővel mondjak ugyanezt a másik oldalra.
Jahno, ki az a más? Mára minden hasonló kaliberű szereplőt besorolt a sajtó, vagy jobbra, vagy balra.
-
cdl
senior tag
Ha ne lehet visszamondani a szállást, inkább vegyél pár üveg bort. Bevackolni a hotelba és nézni bentről kifelé.
Nézem Én is az időképet. Pénteken szabin leszek, beterveztem egy Nánási kávézást(100 km)
De a viharos szelet és az esőt azért ki tudom hagyni, ha lehet. Szóval fax kivan az időnek a járásával. -
Lassú Víz
addikt
-
cdl
senior tag
-
rbalint88
addikt
Kazáncsere kéménybéleltetéssel. Fincsi. Ilyen ez a bicikli, ez most zsebbenyúlós hónap lesz...
na ezert (is) lesz inkabb elektromos padlofutesem es futos klimam kazanoknal (meg sok minden massal) az a tapasztalat, hogy minel ujabb, annal szarabb…a Toyotanal meg sztem csak otszor mondtam azon a kocsmazason, hogy CSAK FACELIFTEST!!! Nem veletlenul
-
Jahno
veterán
Belváros mindig szívás volt, de nem tudom. Igazából tök érdekes, mert egy időben autós csoportban felsoroltam 3 utcát, ahova évekig jártam, ottaniak szerint mindig is volt parkolóhely én meg sosem találtam értelmesen. Mellékesen a Google aktuális felvételein sem volt soha sehol üres hely :-D Aztán ez mérhetőbb, sem narancs kontra önkormányzat sem vírus nem volt benne, mégis többen tapasztalat alapján homlok egyenest mást állítottak, mint ami a mások tapasztalata volt. És akkor hogyan tovább?
-
törölt tag
"Ilyen direktbe, kendőzetlenül rommá szívatom a saját népemet mert nem pont úgy gondolkodik mint amit elvárok, bakker, ez új a magyar színpadon."
Asszem, ez inkább üldözési mánia. Nagyon sok embernek kifejezetten jó az ingyenes parkolás, a belső városrészeken meg kb. ugyanannyira problémás, mint a járvány előtt volt. Az általam ismert parkolóházak többségénél a napközbeni csúcsidőszakban 100+ szabad hely van amúgy most is. Csak hát az fizetős, mint ahogy az utcai parkolás is az volt régebben.
-
Byk01
őstag
A covid előtt mentél 120 percet, és találtál parkolóhelyet 5 perc alatt, a covid-zárás alatt mentél 90 percet, és kerestél parkolóhelyet 25 percig, most meg majd mész 120 percet, és keresel parkolóhelyet 30 percig
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Jahno
veterán
Nekem Csepel-Margit-híd még mindig kb. 30 perc volt. Aztán meglátom milyen lesz, héten jövök-megyek még saját autóval, mert el kellene intéznem pár dolgot. Hazafelé tudósítok, mert engem a kurva posta szívat ezzel a csökkentett nyitvatartással, mert jajj járvány van és akkor csak 6ig leszünk nyitva, így meg alapban necces odaérni.
-
MODERÁTOR
Csak a Firefox.
Mármint van Chrome is, de régóta lejöttem róla. Az FF legalább blokkolja a kéretlen trackereket (lásd Facebook).
Illetve merem ajánlani az Edge-t is, kifejezetten pozitív tapasztalatom van vele, hogy mennyire nem memóriazabáló szörnyeteg, mint a másik kettő.
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
Balinov
titán
-
Lassú Víz
addikt
Behoztak egy csomó nem túl népszerű kínai vakcinát. És voilá, csináltak hozzá önmagában értelmezhetetlen statisztikát is!
Nem tudom, hogy van-e még lejjebb, és azon sem lepődnék meg, ha a Pfizer pert indítana. Csak sajnos azt nem a kozmetikázott adatok megrendelői, előállítói fogják fizetni, hanem mi.
-
spanyoll
addikt
Fú nekem szűk másfél hete van meg a bringám, de már beleraktam 120kmt. Az én seggem is nehezen bírja még a nyerget fél év kihagyás után, lábaim sem szeretnek, de leszarom, végre megint tekerhetek.
Arra kell már csak figyelnem, hogy ne kezdjek el kütyübuzulni a bringával kapcsolatban, mert nem kell még egy pénznyelő
(így is már berendeltem sisakkamera / dashcam kombót, vettem nyeregtáskát, új pumpát, úgyhogy még időben kell nyakon csípni a szörnyet)."Super perfundo on the early eve of your day."
-
Jahno
veterán
Csepelen akad occsó világbajnok cukrászda, de még akad 1-2 hely, ami nem 800 pénz. Viszont átlag kaja, Aldilidliteszkó simán drágább, mint egy éve, csak haverom magyarázza, hogy a kormány is megmondta, mert nem is drágább :-D Szóval beszopják és mantrázzák. Legolcsóbb törzskocsmáimhoz nem tudok viszonyítani, mert bezárt, átalakult.
-
.mf
veterán
Addiktív, de drága addikció...
DE erre is van megoldás: kristályok! Mert mi az, ami nem megy ki a divatból?..Na jó, azt a poént leszámítva a Dolce & Gabbana videó viccesebb
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
MODERÁTOR
Auchanokban tartanak, általában a Light vagy az Indian classic van és a Ginger Beer. Volt rá példa kétszer talán hogy volt Mediterran, de nem viszik túlzásba azért.
Amúgy a legtöbb prémium italboltban most már simán kapható - vagy olyan helyeken is mint a Culinaris.
Vettem egy üveg Opera Gint. Vagy ma, vagy holnap rápróbálok, hagyományos lime szelettel, classic tonikkal.
-
MODERÁTOR
Ha már. HBO-n van fenn az It's a Sin.
A '80-as évek meleg közösségei a UK-ben, HIV és AIDS fertőzés hulláma hogy hatott rájuk. Elég gyomorszorító mini-sorozat, semmiképp ne a hangulat hullámvölgy alján nézzétek, mert lehúz. De amúgy nagyon jó.
-
t_a_m_a_s
addikt
Baszki, már a mi kis szigetünket is eléri a fővárosi turistaáradat???
Tényleg viccből írtam, de az azért nagyon durva, hogy anno, a vírus előtti időkben napokig, hetekig nem járt arra senki, még szerintem a helyiek sem (és itt el is szégyellem magam, mi is előbb vágtunk neki a Balatonnak, minthogy legurultunk volna a 3 km-re lévő szigetbe...), most meg hétvégén dzsihád van. Hét közben mondjuk még lehet magányosan sétálgatni, bringázni.
Holnap majd jól beletépünk...
-
.mf
veterán
Ahogy Jahno is mondja, attól függ, mit és hogyan fotózol, simán elfoglalhatod magad egy napra is.
De van még a környéken:
- mellette, közte és a 2-es között egy parkos rész kápolnával, oltárokkal, emlékművel
- ezzel szemben a 2-es túloldalán egy régi temető
- maga Vác: kellemes kis főtér, templomok
- Vác mellett a Naszály: hegy, kilátással Pilisre, Dunára, függőhíd (túloldalon), barlangok, túrautak, nagy kőfejtők, több km-es transzportheveder a cementgyárig, az az óriási cementgyár maga koraeste kivilágítva is érdekes
- Vác előtt Sződliget horgásztó, ha azóta újra kinyitottákennyi elég lesz vagy folytassam még?
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Jahno
veterán
Az a Váci klasszikus, meg mellette azért a Liget környéke, nagy tavakkal és fél erdővel át a bicajúton. Maga a tanösvény kb. 500 méter, de ha makrózol akkor elég lesz egész napra. Amúgy kb., fél, de akkor nem vártál madarakra. Mellé Gyada és Ipoly környéke, de attól függ mennyire Váctól, mert fél Börzsöny a lábad alatt és Törökmező. 15 és 20 kilométerek.
Szóval kinek mi a vérmérséklete, inkább az, hogy sokan lesznek, mert Vác egy korai fél napra simán elég volt. Aztán ködben, köd nélkül, esőben is meg télen is visszajárós. Majdnem linkeltem egy albumot, de zárt csoport, ezt mindig beszívom.
-
Freddy76
addikt
-
|AP|
veterán
köszi, ez most jólesett
dobos csajból nekem (ha nem a dobtudást nézzük ) ő a kedvencem. Nem kifejezetten az a szép arcú csaj, de mégis van benne valami
Watchdives WD7922 (37mm VH31) eladó
-
Jahno
veterán
Klasszikus érdekesség a Vimpexes Zoli is. Egyszer csak jött, csinált egy közepesen nagy italkereskedést, felhúzta a Sárkány centert, majd véletlenül lett 120 trafikja. Ezek azok, amiket nem mindig értünk.
Inkább az, hogy a semmiből jönnek, kisebb cégeknek is nekiugranak, aki piacon van és nem tudja megvenni azt elrakják az útból, vagy simán csak úgy sikerül. És mennyi ilyen van.
-
törölt tag
Mindössze arról van szó, hogy nem járunk össze a leírt felfogású réteggel, ahogyan az élsportolók is kerülik azon zsenik társaságát, akik szerint a bajnoki érem mögött alapvetően a szerencse áll és egyébként is biztos csaltak a döntőben...
Szomorúnak tartom, hogy 2021-ben egyszerűen nem lehet őszintén beszélni a Kádár-rendszer mai napig velünk élő örökségéről. Töröljünk inkább mindent, jöjjön létre egy újabb safe space, nőjenek fel ugyanebben a felemelkedést gátló szellemi környezetben a tehetséges gyerekek...
Szép eredmény, gratulálok!
-
Jahno
veterán
Velem bármire. IS! Fotózni megyünk, akkor iszunk, jó lett az expó akkor iszunk, elbasztam valamit (ez a gyakoribb), akkor is iszunk :-P
Ki van pesti? Csütörtökön laza délutános kötetlen egyszerű sztrítfotós móka szerveződik, kisfröccsel. Haver környékére tervezem, hátha van egy színes ablak, meg fura emberek, De csak azért, mert Ő biztos jön és vagy rohan szülni, vagy nem :-D
Én már iszom.
-
Mercutio_
félisten
Nem vágyom se vidékre, se kertesbe, kirepültek a gyerekek így sok a 3,5 szoba, 82 m2, szóval kisebb, 2-2,5 szobás a terv. Vagy ugyanitt, vagy...........és itt egy bazinagy kérdőjel, mert a melóhelytől való távolságon kívül minden a környék mellett szól (jó belső elosztású már gyárilag is hőszigetelt lakások, minden (is) van a közelben, a házak között nagy távolság és sok zöldterület + 5 perc sétára erdő, északi fekvés miatt nem szennyezett a levegő, 10-15 perc kocsival a Dunapart, keleti országrészben lakó rokonok miatt az is pozitív, hogy nem kell átverekedni magad a városon) + nem ismerem a m2 árban hasonló vagy kicsit drágább más kerületek mely részein van élhető környék és normális lakások, lakók
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
tvamos
nagyúr
"Gyerekek, bármi áron intézzétek el, hogy beoltsanak"
Annak en is orulnek, ha megkaphatnam mar azt a vakcinat... (bar en nem jarok veletek sorozni/borozni...) A fiam elkapta ezt a sz@rt. Szerencsere nincs baja. Remelem, igy is marad!"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Ear001
addikt
-
Mercutio_
félisten
30 évvel a rendszerváltás után ne hivatkozzunk már a cuclizmusra egyébként nem tudom másoknak is feltűnt-e, hogy szépen araszol a rendszer (és a módszerek) abba az irányba csak mai eszközökkel
Crey: Engem nem az zavar, hogy kihagynak belőle, az egész rendszerszintre emelése zavar. (ahogy az oktatás lezüllesztése is) Az emberek egy része azért lett közömbös mert rájött, hogy ebben az országban nincs összetartás, hogy itt nem az jutott eszébe sokaknak amikor a tűzoltók, rendvédelmisek, tanárok és még sorolhatnám jogait nyesegették, hogy ha ma ő holnap én, hanem az irigység, kárörvendés.
Hogy ez még mindig a "Rokonok" országa
Az ami vidéken van pont az utóbbi ~10 év eredménye. Szépen felépített hűbéri rendszer a ner-barátok és támogatóik hozzájutottak a biztos EU támogatást biztosító földekhez, aki nem vándorolt el az tőlük függ vagy a közmunkától.
Gondolom a centrális erőtér néked se ismeretlen fogalom és te is látod az eszközeit
A DK és társaira simán rákűldhetnék a megfelelő szakértői csapatot és lehetne mutogatni, de jelenleg nem érdeke vityának, később ha forrósodik a helyzet nagyobbat szól majd...Nincsenek illúzióim, de a 2/3 olyan egy dolog ami megszüntette azt az eszközt amivel a hatalmon lévőket némileg kordában lehetett tartani.
OFF vége, ezt majd covid után valami folyadék mellett
Ha már covid: tudja valaki, hogy aki már átesett az alap variánson és van ellenanyaga védett-e és milyen mértékben az angol, afrikai verzió ellen?
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
Jajj, csak a Gőrényt ne, lécci... Annak a csalónak börtönben a helye, 150 milla közpénzt tüntetett el, nem is értem, hogy van még szabadlábon (kinek a kije?)
"És itt az értelmes másik oldal hiánya jön elő."
Igen, ez a nagy probléma, hogy jó kis pozícióik megtartására a pártok belső marakodása és a beépített aknamunkások az ellenzéki oldalon kinyírják az értelmes dolgokat. Ld. LMP, Párbeszéd becsődölése, Kutyapárt is hiába csinál egy csomó jó dolgot és tár fel sok korrupciós ügyet, akik egyáltalán hallottak róla, azok többsége is viccpártként elkönyvelte, és a választásokon indulás miatt mindkét oldalról támadják.
Joera hiába vársz, szerintem inkább a sok kicsi együttesen (EU-pénzek csökkenése, jogállamisági mechanizmus, Néppártból kizárás, Orbánnal egyre ellenségesebb EU vezetők; egyre rosszabb járvány-kezelés, egyre több halott; gazdaságnak, sokak megélhetésének egyre fájóbb lezárások; gazdasági visszaesés, autóipar visszaszorulása; stb), vagy valami igazán csúnya botrány Orbán személye körül, ami még a saját szavazótáborának egy részét is megingatja.J.Bravo: nekem egy régi Logi C270-esem van (720p, van miki), és azt kell mondanom, hogy a kora ellenére még egész jónak tűnik a telco-kon, meetingeken részt vevő többiekéhez képest. W7, W8.1-en használtam, oprendszer felismerte, nem telepítgettem semmilyen gyári sw-t hozzá.
De ha livejasmin vagy onlyfans, akkor tényleg inkább valami 4K legyen, meg linket is küldhetnéd minőség-ellenőrzésreFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Láncfűrész topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit GTS 4 Mini - bármely csuklóra
- Dark Souls sorozat
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500