Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kuntics
aktív tag
Dűne. Régi filmet nem láttam, a könyveket sem olvastam még,de tervben van. Ez a mostani film mégjobban meghozta hozzá a kedvemet. Na nem azért,mert olyan jól sikerült film lett,pont ellenkezőleg. Sokat nem tudtam az alapokról, kissé semmitmondó eddig számomra a történet.
-
kuntics
aktív tag
válasz Freddy76 #81363 üzenetére
A fidesz eddigi választási programja a pénzosztás szinte mindenkinek, meg a stop Fletó, stop Karácsony. Ennek ellenére az ellenzéki jelölteknél 3ból 2 pont benne van ebben a gyűlöletkampányban. Esélye szerintem a Mark-Zaynak lenne. Mégis inkább elkezdenek egymás alá tenni. Ők vagy nem látják ezt, vagy mégsem olyan erős ez az összefogás, inkább nézik a saját sikerüket, mint a kitűzött céljukat, hogy leváltsák a jelenlegi kormányt.
-
kuntics
aktív tag
Ennyi a lényeg. Állami egészségügy kivéreztetve. Oktatás kb. ugyanezen a pályán. Állami feladatok csak mímelve.
Viszont sajnos ez sokakat nem érdekel. Helyette örülnek a 10+10 milliónak(persze,ha nem lesz 3 gyerek,akkor lehet visszafizetni egy részét),az szja visszatérítésnek(ami részben a most felvett hitelből lesz), meg a stadionoknak,uszodáknak.
-
kuntics
aktív tag
-
kuntics
aktív tag
válasz #31733248 #80168 üzenetére
A korábbi hsz-eidre visszagondolva te is a gazdagabbak közé tartozol,most is csak az ő szempontjukból nézed az egyenlőtlenség mérséklését. Az példaként fel sem merült,hogy nem csak a gazdagoktól lehet elvenni,hanem a szegényebbeknek adni? Persze ez a mai világban nem megszokott,(ahogy a cikk is írja,itthon jobban vannak támogatva azok,akiknek amúgy is jobb az anyagi helyzete) talán ezert nem is jutott az eszedbe.
Tudod,szegényebb sorból nehezebb jól elindulni. Tizenéves fejjel el kell dönteni,hogy szakmát tanuljon valaki vagy vállaljon be egy egyetemet mindenféle hitellel. Ott elég szarul tud kijönni a matek,22 évesen lehet 1-2 millió pluszban is az ember,meg minuszban is. És a szülők sem feltétlen fogják az egyetem fele terelni a gyerekeiket, mert ők is megélnek a kis szakmunkás fizuból. Szegény családban meg egy rossz pénzügyi döntés kihathat az egész életére,”gazdagéknál” megússzák pár millió minusszal. Ezért sem lépnek előrébb sokan a szüleiknél.
Az,hogy Te meg vállalkozónak neveled a gyerekeidet tök jó dolog,csak az sem való mindenkinek. Én sem tudnék vállalkozni,nem vagyok egy vezető típus (meg nem is jövök gazdag családból,sokat buknék,ha nem jönne be a biznisz)
-
kuntics
aktív tag
RIP Örs
Sokkal kevesebb koncerten voltam eddig,mint amennyire szerettem volna elmenni,mifelénk nem volt sok lehetőség. Viszont így is volt szerencsém egy régi AWS koncerthez,még talán 2014 környékéről. Subsribe elött játszottak,méghozzá elég jól. Eurovizió óta már nem nagyon hallgattam őket,sajnos újat meg már nem is fogok tudni
Tehetséges srác volt,a szólólemezére kíváncsi lettem volna. És basszus,csak 2 évvel vagyok idősebb nála,ilyenkor azért komolyan elgondolkodok...
-
kuntics
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #79978 üzenetére
Akkor lehet csak az emlékeimben jó a porter,azt is inkább csak az elején ittam. Voltak olyan szemetek a Soproninál,hogy ‘19 novemberben ingyen osztogatták a plázában. Így probáljon meg száraz novembert tartani az ember.
-
kuntics
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #79976 üzenetére
Az újra én is kiváncsi vagyok. Ipa,apa az elején jó volt,a búza meg akkor sem. Bezzeg a portert már nem kapni,pedig azt szerintem eltalálták.
spanyoll:
Nincs is annál jobb,mint pénteken kezdeni a munkát es azt olvasni,mások milyen söröket isznak[ Szerkesztve ]
-
kuntics
aktív tag
Nálam a 12 mini lenne a nyerő,bár én a regi se-vel is bőven elvagyok. Inkább töltöm nap végén,nem kibithatatla,,de meretben ez felel meg. Meg a szögletes forma is sokkalta szebb.
-
kuntics
aktív tag
grabovoj féle számsor, hogy jó kedved legyen: 22476769214
-
kuntics
aktív tag
válasz Mercutio_ #79850 üzenetére
Van még hova fejlődni
Én régebben a laposföldesek fb oldalára jártam kommenteket olvasni. Sokszor jobb volt,mint egy kabaré. Csak sajnos ezen inkább sírni kellene,hogy emberek miket ki nem bírnak találni,meg mikben képesek hinni.
(Vagy H.P. Lovecraft tudott valamit és most tényleg jönnek a Nagy Öregek) -
kuntics
aktív tag
Én csupán egy kis utazó tripodot keresnék lx100-as fényképezőgépemhez,de ahogy látom ez nem olyan offolós topic. Viszont az utolsó pár hsz-t olvasva leírnám én is a véleményemet, ha már az Y generáció majdnem közepén születtem.
Stauffenberg elég jól összefoglalta a dolgokat a 79730-as hozzászólásban,hasonlóan gondolkodom én is akár család,akár munka terén. Októberben váltottam munkahelyet, s bár a fizu is több,de leginkább a nyugodtabb környezet,meg a jobb időbeosztás számított, akár még kevesebb fizetésért is elvállaltam volna.
A két generáció közti egzisztenciális különbség érezhető, de nem azért, mert az idősebbeknek annyival jobb lett volna. A mostani 30-asok nagyobb része tanult tovább, ergo később is kezdett dolgozni. Plusz eléggé fogyasztói társadalom alakult ki. Akár évente új csúcskategóriás telefon, tévé (háztartásonként több is) mindenféle szórakoztató elektronika meg előfizetések,csak,hogy feledje az ember a munkahelyi stresszt,vagy, hogy egy kis időre boldogabb legyen. Ezek viszont pénzbe kerülnek,nem is kevésbe, ami mellett nehezebb spórolni egy lakásra.De ez nem egy korábbi generáció hibája,inkább a számítástechnika és az internet térnyeréséé és az ezzel járó rengeteg lehetőségé. Sokkal több minden kell adott örömszint eléréséhez,mint korábban ami anyagilag is megterhelőbb. Talán a boomereknél nem kellett ennyi felé megosztani a fizetést,nem volt ennyi lehetőség, ami a mai világban csak a pénzt viszi
Persze én nem panaszkodom,valamivel átlag felett keresek,idén remélhetőleg (sok-sok hitellel) még lakást is tudok venni. De talán ehhez az is kell,hogy nem vagyok az a nagy költekező. Magam miatt veszek meg dolgokat,nem társadalmi nyomásra. Nincs is 4k tv, meg új iphone (csak egy régi se,azt is használtan vettem)
-
kuntics
aktív tag
válasz atok666 #78270 üzenetére
Szlovákiában nagyobb volt a szigor,ahogy kollégámtól hallottam. Magyarorszagra simán átjöhetett,viszont visszafele már ellenőrzés stb. Napi nyolc órát ledolgozhatta mellettem MO-n és simán hazamehetett,viszont én nem mehettem volna át Komarnoba. Mintha állampolgársaghoz lenne kötve a dolog...
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen házat vegyek?
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500