Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chapel
addikt
válasz
rbalint88 #30699 üzenetére
Persze, előttem más kolléga kocsija volt, én fél évesen kaptam meg. Ő 90%-ban Pesten és környékén használta, ez volt a gond.
Azóta 6-7 hónap alatt raktam bele (80% pálya kb.) 35e km-et. Ki lett kormolva, meg nem is nyugger tempóban hajtom, persze normális keretek között.
Mondjuk a garanciális ügyintézés néha kritikán aluli; simán kamuznak hogy cseréltek 1-1 alkatrészt vagy hogy áznéztek valami amit nem is. Nem tudom ez manapság mondjuk mennyire gyártó és viszonteladó függő, valszeg nagyon.
-
Chapel
addikt
válasz
#40935168 #30697 üzenetére
És ha még feljebb megyünk akkor jön a sugárzás, vákuum és abszolút nulla fok...tényleg minden nézőpont kérdése
Nálunk a cégnél 2 éve volt flottaváltás, most Fordok vannak, Fiesta, Focus, Kuga és Transitot különböző méretben. Mindet szeretem, az egyik focusban töltöttem 38 órát 2 éve március 15.-én, amúgy meg egy 1.5-ös TDCI Fiestát vezetek lassan egy éve, az új Astonos hűtőráccsal, fekete színben és szeretem.
Bár az hogy a részecske szűrő bejelzett olyan 35e km-nél az azért nem vicces, kinullázták szakszervízben és azóta nem jött elő.
-
törölt tag
-
Ear001
addikt
-
rbalint88
addikt
válasz
zolka78 #30685 üzenetére
én a Budakeszi úton mentem fel Budakeszire, majd Páty felé az erdőn át és tovább Zsámbékra. azért annyi kraft még volt a kocsiban, hogy egy bringást megelőzzek
ma kimértük a kocsit egy toyotás fórumtárssal, az SCV/üzemanyagpumpa a ludas, úgyhogy azt kell vadásznom bontottan. -
Studi
veterán
Nagyjából kezd körvonalazódni, miért is kell a serial az index apróba. Lófülét a lopást akarják megszüntetni: pénzt akarnak szedni a rendszeres hirdetőktől. De mivel senki nem dobál fel azonos típusokat egymás után különböző serialokkal, gyorsan rászálltak a serial nélkül hirdetőkre, hátha nem ugyanazt a táskát/állványt/bézbólsapkát hirdeti harmadszorra, mert nem kelt el.
-
törölt tag
válasz
Ear001 #30687 üzenetére
Szerintem ezt ő belekalkulálta a cikkbe, hiszen arról, amit Te mondasz, már tavaly ők is cikkeztek egyet. Itthon Mondeo-t pl. nem vennék, tuti céges autó volt, maku belső, benne a 150-200e km, manager lehajtja a vasat, míg a belső alig kopik, a nepper meg visszatekeri 50-80-ra és viszi az első veréb..
De tanulságos, én azért sokat tanultam a cikkből. Amúgy csodát ennyiért senki ne várjon, jómagam is 19 éves autót hajtok és ráköltöttem már 1M-et lassan (mondjuk én szeretem, ha maku).
-
Mercutio_
félisten
válasz
Ear001 #30687 üzenetére
Jah, keresleti oldal... ezt mondtam én is amikor valamelyik totyikban ment az észosztás, hogy minek új autót venni, amikor szalonbol kihozva máris 1 millaval kevesebbet ér.
Amikor mondtam, hogy nosza, jöhetnek az 1-2 éves garis keveset futott quashkai /duster /kuga/mokka ajánlatok az új ár alatt 1-2 millaval hirtelen csend lett, vagy az okos nem olyat kell venni, jó a 10 éves prémium / pár éves fóka /golf /ceed dumák. -
Ear001
addikt
válasz
#40935168 #30679 üzenetére
Szó se róla, Csikó nagyon élvezetesen ír nagyjából bármiről, és ugyan lehet vitatkozni ezen cikkek valóságtartalmával, van ennél egy sokkal nagyobb baj - sajnos elavutak. Amikor születtek, akkor még csak-csak akadt a hazai használtautó piacban itthonról származó nem flottás kocsi, ami a legerősebb árformáló tényező, de mára ezek gyakorlatilag elfogytak. Így vannak a flották és a külföldről behozottak, amik erősen borítják az árakat, na meg a keresleti piac elég sok szegmensben, mert ugye elfogyott a hazai kínálat.
-
törölt tag
lol [link]
-
-
rbalint88
addikt
válasz
Real_Necro #30677 üzenetére
Éééés megjelent a check&djinn!!!4négy! Azt hittem nem érünk ki Zsámbekra, annyira elerőtlenedett a kocsi, de úgy voltam vele, ha a Budakeszi úton feljutunk, akkor már kiérünk. Hát nem volt egyszerű, de kint vagyunk.
úgyhogy jöhet a hibatároló olvasása és a bevásárlás...
-
törölt tag
Nem követem őket vakon, de azért nagyjából megáll, amit írnak. Tudom, ez elsőautó-tanácsadó és van élet még 1M felett is, de én élvezettel olvastam őket
-
rbalint88
addikt
válasz
Real_Necro #30677 üzenetére
bőven ismeri már az
aleister: szerintem a 156 volt az utolsó "régi Alfa". A 159 még tetszik, de az már egy szép átlagautó, nem valami sportos darab. Mito még a jobbik az újak közül, szerintem a Giulietta lett nagyon kapufa.
-
rbalint88
addikt
válasz
aleister #30674 üzenetére
"Ahogy én vettem észre az alfák abban különböznek a többi márkától, hogy nem jönnek zavarba a magas fordulatszámtól szépen lehet őket pörgetni. Sőt, kifejezetten jól érzik magukat ebben a tartományban."
Ez a turbós motorokig volt maximum igaz. Illetve régen, amíg nem fojtották meg az emissziós normákkal a motorokat, mindenki tudott lelkes, közvetlen, pörgős karakterű motorokat gyártani. A Fiat még erre abszolút alkalmatlan koncepciójú motorból is csinált zseniálisat. A nagy szó inkább az, hogy ha egy Euro4-5-6 motor tud pörgős, közvetlen és lelkes lenni. A Mazdának az új Skyactiv-val sikerült, de a BMW-Chrysler 1.6 116 lovasa is szeret pörögni. Igaz, ez csak euro4, a mazda meg már euro6. Pár évesen egy ilyen Mazda nagyon jó vétel lesz, de szerintem most tartani fogják az árukat a konkurenciához képest. -
aleister
veterán
Pedig sajna így van. Az alfák állati hárplisak az olajra. A Selénia szerintem túl van hájpolva. Sokkal inkább a rendszeres felügyelet, és lelkiismeretes karbantartás a lényeg.
Ahogy én vettem észre az alfák abban különböznek a többi márkától, hogy nem jönnek zavarba a magas fordulatszámtól szépen lehet őket pörgetni. Sőt, kifejezetten jól érzik magukat ebben a tartományban. A sok aszfaltbetyár meg aztán hajtja is őket ész nélkül. Gondolom ezért fontos a tökéletes kenés. -
rbalint88
addikt
ez olyan, mint a jaguarnál. ha nem dől belőle az olaj, az azt jelenti, hogy már elfogyott, után kell tölteni
olajfolyásnak lehet egész egyszerű oka is, a Toyota is pettyegetett, mikor megvettem, kiderült, hogy csak az olajleeresztő csavar körüli réztömítés kopott el... azóta egy csepp sem jött belőle.
-
m3ss
veterán
válasz
rbalint88 #30666 üzenetére
all itt a garazsban egy 156, talan benzines. majd lefotozom 1x hogy nez ki a beton alattaakkora olajfoltokat hagy h hihetetlen, legalabb konnyen megjegyzi hova kell visszallni.
(#30664) aleister hat nem tudom ez a seleniazas is alfanal...marketing bullshit. miert vannak annyira elen jaratva ujabb alfak? esetleg 60-80-as evekben...egy honda s2000 motor 2e szivo 4henger, 240 le gyarilag. na az mar durva literenkenti teljesitmeny.
nehogy mar egy 12x (?) le-s 1.6 twinsparkhoz specko olaj kelljeneleg szomoru ha igy van.
-
aleister
veterán
Ez tévhit.
Az a baj az alfákkal, hogy minden egyes lóerőt kipréselnek a motorból. Innét kezdve állatira kényes az olajra, odafigyelésre. A magyaroknak meg megvan az a rossz szokása, hogy akkor viszik a kocsit szerelőhöz, ha már késő (fogorvoshoz is akkor mennek, amikor már fáj a foguk). Akkor is szeretik az olcsóhoz vinni, aki meg kókányol. Az ilyenek többsége egész egyszerűen nem ért az alfák bonyolult megoldásaihoz.Ha végig a Szélesi Zsolt szervizeli az alfádat, akkor nem lesz vele több problémád, mint egy Suzukival. Egyedül a talpasok szeretnek kikopni a remek honi kátyúkban. Nem ilyenre lettek tervezve.
-
m3ss
veterán
nagyon draga minden az alfahoz, arra keszulj fel. egy twinsparknal gyertyacsere is pl sokszorosa egy atlag autohoz kepest...aztan ha jonnek majd futomugondok (jonnek, nemtom hany alfat hallok nyikorgo szilentekkel, bar nem 147-est, azt mar alig latni
) az sem lesz olcso.
de amugy tenyleg nagyon szep kocsi... -
L4mie
veterán
szerintem múlt héten dumálták a srácok, és valakinek volt eladó is
Mercutio: suzi kizárva sorry
ráadásul nem is városba kéne, sógor suzival dolgozik vezetem is néha, kiráz tőle a hideg
pedig tényleg ideális választás lenne.
*fujufujfufjujf ha már suzi
-
Mercutio_
félisten
Ha csak városba kell vedd meg pár hónap múlva a swift szedánunkat a maradék pénzhez 2-3 év alatt gyűjthetsz annyit, hogy már olyat nézegess ami hosszabb távra jó /tetszik.
erzol :háztartási gépek topicban épp téma [link] vagy a klíma légkondi topicban is érdemes ott is most voltttéma.
-
erzol
őstag
Sziasztok Urak!
Bocsi, hogy passzív olvasóként bekérdezek, de kellene egy kis segítség.
Pára, penész problémával küzdök a lakásban.
Pár hónapja tárgyaltátok ezt a témát.
(Próbáltam keresőben pára szóra visszakeresni, de 90%-ban pálinka jött ki)
Említettetek pár bevált készüléket.
Felidéznétek pár típust, hogy célirányosan tudjak keresni?(40-60e-ig tudok rá költeni.) -
L4mie
veterán
válasz
#04230330 #30653 üzenetére
2-3 évre venném majd jövőre
1 misi már csak a határ, egynlőre fábia 1.4 meg grande punto amit nézegetek, de bazki alfa 147 est vennék én szívesen nagyon tetszik de ugye alfa az vagy garázs vagy szerelő én meg nem szeretnék spanoskodni szerelőkkel főleg a heti totalcaros cikk-podcast után
amúgy főleg vidékre utazáshoz lesz majd, felmérés-szülőkhöz utazás, szóval szerintem főút - autópálya pestről kijutás lesz a menü, meg hétvégi vásárláska.
fene tudja nem egyszerű dolog ez a kocsivásárlás soha nem így gondoltam rá.... :S
-
L4mie
veterán
kocsivásárlók:
Végül mire jutottatok, milyen árban? -
aleister
veterán
válasz
spanyoll #30647 üzenetére
Ezzel én is vagyok. Eddig minden stílusban találtam olyan muzsikát, ami tetszett, igényes volt. Az más kérdés, hogy a többi felhozatal milyen volt. Erre remek példa (most így hirtelen) Christina Aguilera, aki alapvetően egy remek énekesnő, gyönyörű hanggal, széles hangtartománnyal, mégis sikerült neki a vásári szórakoztatás szintjére lesüllyedni.
Ezért jobb a fémzene. Ott kevesebb az alakoskodás...csak több pozőr.
-
L4mie
veterán
-
spanyoll
addikt
válasz
aleister #30646 üzenetére
Persze, mert hallgatok azt is. A 2000es évek után kiszart popzenéken és a végtelenül élvezhetetlen dolgokon kívül (kísérleti elektronika, speedmetal, popzene mint említettem, meg egy két-dolog még) meghallgatok mindent.
A legtöbb az hair metal(meg úgy összességében ha valamit életem végéig hallgatni kéne az a rockzene lenne kérdés nélkül), utána jön a goa és a reggae, utána az ilyen dubfx szerű kis zenés hangulatos tinglitangli (sunny daze száma pl), utána meg egy nagy mappába a néha hallgatom néha nem (itt aztán van minden: Mozarttól jazzig ami szembe jön és épp eszembe jut). A végén meg a nagyon ritkán hallgatottak (német rap, retro zenék, finn reggae, stb)
-
spanyoll
addikt
válasz
Real_Necro #30642 üzenetére
Van van, használom is
@aleister: A zenei ízlésem ilyen már hosszú évek óta, csak nem linkelgettem ide, mondván nem értitek a csíziót úgysem
-
*Ropi*
félisten
-
spanyoll
addikt
-
rbalint88
addikt
válasz
Real_Necro #30636 üzenetére
akkor már inkább a whiskyzés. ott legalább jót kapsz a pénzedért, de a forraltbor az necces.
-
Freddy76
addikt
válasz
fi:zi'k #30634 üzenetére
Sajnos csak jó fejek jöhetnek
. Igazából már mi is határeset vagyunk, de én zakóban elmegyek jó fejnek, J.Bravoról pedig azt mondtuk, hogy meleg, és ha nem engedik be, felnyomjuk őket hátrányos megkülönböztetés miatt
.
Okés, szólunk. Novemberben nem lesz, mert valami nagy whisky-s rendezvény volt, decemberben szerintem megint lesz valami.
-
csacsi77
senior tag
Sziasztok!
Nem akartam a topikokat zavarni, inkább ide írok, itt elfér.
Indultam egy fotópályázaton, amit a Magyar Államkincstár írt ki az általa támogatott eseményekre. Most folyik a döntő és lehet szavazni a képekre. Sajnos az enyém nagyon lemaradt, így megragadok minden eshetőséget, hogy növeljem a szavazatok számát.
A kép alatti üres szívre kell kattintani és a felugró ablakban megerősíteni.
Ha érdemesnek gondoljátok a képemet, akkor szavazzatok rá. Naponta egyszer lehet szavazni, így ha valakinek van kapacitása, akkor minden nap visszalátogathat az oldalra.
Előre is nagyon köszönöm!
Üdvözlet!! -
Larry303
addikt
nincs itt vki aki ismeri a droid lelki világát...rootolnom kéne egy telot, egy bizonyos korlátozás kiütésével...
-
m3ss
veterán
-
Chapel
addikt
Oké, az oroszoknál minden nagyobb ugye, de ez nem semmi!
(Nem, nem nő.) -
Mercutio_
félisten
Novics: Máskor szólj, hogy egyéni avatart kapsz, most esett le, hogy ki ez a tüskéshátú nyugger aki itt-ott írogat!
-
törölt tag
válasz
Freddy76 #30613 üzenetére
A most 84 éves rokon, aki 40 évet élt Amerikában, havonta 2 napot szánt arra, hogy elautózzon oda, ahol ez az ital készült. Mindig megvett egy havi készletet, aztán azt kortyolgatta. Mai napig napi szinten iszik whiskey-t, semmi baja. Tartósítja. Ismerte is az öreget személyesen aki ezt ott főzögette.
Ha lehetne valahol kapni ilyet, meglepném vele karácsonyra. -
spanyoll
addikt
Tudtok ajanlani olyan miniallvanyt ami elbir kb 750g-ot (nem orrnehez) es osszecsukhato harmincegynehanycentire? Nem baj ha papirbol van es shuangho a neve ebayrol, csak olcso legyen es nagyon kicsi ilyen teherbirassal.
-
Freddy76
addikt
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Real_Necro #30598 üzenetére
Ezt most nem vágom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Elfelejtettem a film címét
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest