Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tradeelek11 #1331 üzenetére
Az IGMP proxyt kell beállítani, viszont én ennél az egy infónál többet sajnos nem tudok segíteni, mert sose volt IPTV-m
Szüleimnek van, de ott máshogy van megoldva, mert a T Sagem routere nem tud bridge módban működni. Azon PPPoE passthrough van, saját router PPPoE kapcsolattal megy a netre az IPTV box meg a szolgáltató eszközébe van dugva (amúgy sem tud semmit amiért megérné a LANra kötni)
Truss me, I'm an engineer.
-
válasz
tradeelek11 #807 üzenetére
Ugyanúgy unix a BSD is, nincs nagy különbség a scriptek között. A dokumentáció meg szerintem elég jó.
Buliban hasznos! =]
-
Multibit
nagyúr
válasz
tradeelek11 #749 üzenetére
Egyelőre az ingyenes Senseit használom. A CPU-t nem izzasztja igazán, de a 16 GB RAM kell neki.
Szerk:Háttértár is szükséges rendesen. Persze attól is függ, hogy hány nap adatait akarod tárolni. Nekem 7 nap van most belőve a Senseiben, így kb. 60-70 GB-ot foglal a 250 GB-os SSD-ből.
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz
tradeelek11 #747 üzenetére
IP blocklista aliasok + Ubound + Sensei
-
válasz
tradeelek11 #739 üzenetére
pfSenseben a DNS Resolver domain override-ot keresnéd, hátha segít opnSenseben is.
(openVPN témával még játszok kicsit, az iroda kiszolgálására nem ártana némileg több)
-
Multibit
nagyúr
válasz
tradeelek11 #739 üzenetére
Ezt sajnos nem tudom, soha nem volt szükségem ilyesmire. Bentről mindig IP-vel érek el mindent.
-
válasz
tradeelek11 #736 üzenetére
Köszi!
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Multibit
nagyúr
válasz
tradeelek11 #736 üzenetére
Intel alapú kártya, az ilyeneket általában ajánlják
-
válasz
tradeelek11 #677 üzenetére
Köszi a segítséget!
Most úgy néz ki a cloudflare-el, az oznu-cloudflare-ddns-1 docker image-el és magával simán a synology-val (a beépített cert kezelőjével) összejött a wildcard cert.
Legalábbis nem panaszkodott a syno, és a cert is megjelent a cert-ek között és ki is írja, hogy wildcard. Akit esetleg érdekel holnap megírom a synology forumba hogyan készült, egyébként csak a linkelt oldal-t kellett követni a 2-4 lépéssel, majd a 4. lépés után áttérni az oldal alján található "Getting a 3rd party domain wild card cert using Synology UI and Cloudflare" című részre, majd onnan folytatva beállítani amit kell.
[ Szerkesztve ]
El Psy Kongroo
-
válasz
tradeelek11 #672 üzenetére
Köszi!
Nem feltétlenül fontos a router-en a megvalósítás. A legjobban én is a NAS-on történő megvalósításnak örülnék. Miközben tegnap keresgéltem, belefutottam ebbe a cikkbe: [link] . Itt is cloudflare-t ajánlottak, ezek szerint az lesz a megoldás. Még kicsit olvasgatok, meg értelmezek, mert most vissza is kellene vinnem a nethelyre a domain-t, meg ha jól értelmezem akkor utána át kellene vinnem a cloudflare-hez.
[ Szerkesztve ]
El Psy Kongroo
-
válasz
tradeelek11 #629 üzenetére
1 darab 4 GB modul és egy 16 GB M2 ssd. Így vettem, csak a hálókártyát raktam bele.
Az ssd 15%-a foglalt. -
válasz
Bár én nem T620+-t használok de szerintem hardvertől független kérdéseid vannak.
Nálam 8GB RAM volt a gépben 1 hónapig de 10% használatnál több sosem volt. Így múlt héten megfeleztem a RAM mennyiségét 4-re és köszöni szépen jól van 15-20% RAM használattal.
Pedig a pfblockerNG-ben majdnem 2 milliós blokkolási lista van, a VPN is be van izzítva, forgalomvezérlő, és az alap tűzfaleszközök mennek még.SSD-ből 60GB-os van benne és 3%-on van a telítettsége
-
válasz
Én 'készen' vettem a T620+omat egy eladótól. 4GB RAM + 16GB mSATA SSD-vel.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
válasz
tradeelek11 #501 üzenetére
Látom hogy kihagytam egy pár szót az eleje így értelmetlen:
Van egy "vezetékes" netem, és van tartaléknak egy "mobil stickem",
Ezt szeretném Failoverbe tenni,
ahogy olvastam ez egyiknek(opnsense és a pfsense) se gond.
Viszont azt meg tudom e oldani, hogy amikor átvált a stickre,
akkor bizonyos userek akiknek amikor van "vezetékes" NET van elérésük, pl. a Home server (OMV+docker) ne használhassák a "sticket" (Itt van egy max. adat forgalom)?Ha jól olvastam akkor az opnsense tudja a pfsense 2.5 támogatja a Wireguard VPN protokolt,
Van már pár VPN szolgáltató NordLynx,PIA stb.) ami már támogatja.
Esetleg valaki használja e már valamelyik rendszert így? (Az összes kifele menő forgalmam VPN mögött és ha lehet Wireguardal nem OpenVPN-nel)Tisztelettel és Köszönettel
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali mobilos kérdések órája
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Path of Exile 2
- Házimozi belépő szinten
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest