Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Peugeot / Citroën / DS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
-
helgi
aktív tag
Érdeklődnék, hogy 2003-as 1.9D Berlingó esetében használt e már valaki Peugeot 206 2.0HDI váltóműt? Megtudtam hogy rá lehet tenni és hogy nem egyedi eset, viszont nem ismerek olyat, aki valóban használta így.
-
zsoltip
őstag
válasz
molnarpeter #4571 üzenetére
Tényleg ROM cserénél járunk egy Android Auto használati igény miatt egy tavalyi telefon és autó párosnál?
Ez durva.
Remélem van más megoldás is. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
MC Pite #4570 üzenetére
Hm, lehet valami tiszta androidra (nem Samsung gyárira) alapuló ROM segítene? 🤔 Már az SD-re másoláshoz is jobban szeretem az alternatív megoldásokat, hogy pl ne média eszközként kezelje, lehessen recovery-ben is hozzáférni (generic storage, mindennel is kompatibilis módon, pl. egyszer céleszköz firmware frissítés így sikerült pendrive helyett)... Egy próbát megérhet.
-
MC Pite
veterán
A sokadik Samsung tulaj vagy ezzel a problémával, és nem csak a psa topikban.
Sajna megoldást nem tudok.
Valószínűleg a samsung szokásos hozzáadott értéke a ludas (átírnak egy csomó google cuccot, appot; legritkább esetben jobbra mint a gyári). -
zsoltip
őstag
Sziasztok.
Peugeot 208 2020 személygépjárműhöz hiába csatlakoztatott Samsung Galaxy A51 mobiltelefon készülékem végett írok. Nem lehetséges működésre bírni az Android Auto funkciót. Ugyanezen gépjármű 2 másik gyártó (Huawei, Xiaomi) mobiltelefon készülékkel hibátlanul üzemel, dolgozik együtt.
Probléma: a kábel egyik végét az autóba, másikat a telefonba dugva elkezdi a csatlakozást, de 1-2 sec és ismétel, mintha ki-be csatlakoztatnám a kábelt. Pedig nem. A kipróbálás, tesztelés országai, ahol üzemre próbáltam bírni: Románia és Magyarország.
Több kábellel volt próbálkozva: Gyárilag kapott Samsung USB-USB Type C, Micro USB fejes régebbi Samsung kábel USB Cadapterrel, Huawei kábel.
A Samsung A51-en már recoverys wipe cache-t, minden frissítés telepítését, Android Auto teljes eltávolítását, majd Play store-os telepítését is megléptem. Nincs eredmény.
Több Google Account-tal is volt már próbálva a Play Store.
A gyári visszaállítás után is ez tapasztalható.Az Peugeotban az eszközök eltávolítása is megtörtént, majd ismételt hozzáadása is. De nincs eredmény.
A Samsung a Google-re, a Google a Samsungra mutat. Ám nem tudnak további információkkal szolgálni az alkalmazás működésére és a további lehetőségekre vonatkozóan.
Van tippetek, tapasztalatotok?
-
MC Pite
veterán
Ha magad cseréled, mehet először csak egynek a cseréje.
15-20 percen már nem illene nagyon dzsuvásodni, ha ebben már van lakotton kívül, és meg szoktad nyomni rendesen a jobb oldali pedált gyorsításoknál és fullszintetikus, előírt/ajánlott olajat használsz (és néha injektortisztítót/prémiumbenzint).
Pontosan milyen olajat kap? Amúgy is kényes ez a motor rá, a PSA B71.2312-es 0W30-at szereti, esetleg A5/B5 vagy C2-es 5W30. -
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Megint problémám adódott a 207 1.4 Vti-mel. Antipollution system fault-ot ír ki, hibakódok: P0341, P0342. Neten utána olvasva felcseréltem a 2 szenzort, és most a B.-t írja hibásnak, autós is simábban indul, de még mindig AP system faultot ír ki.
Szenzor darabja 21€, érdemes mind a 2-t kicserélni?
Egyéb ajánlás amit ilyenkor még megéri megnézni/kicserélni?
Kimeneti szenzoron volt lerakódás bőven, utalhat valamire? (15-20 perces utakra használom leggyakrabban)Segítséget előre is köszönöm!
-
MC Pite
veterán
válasz
Viperator #4565 üzenetére
Igen, ne vegyél olcsót. Én Lemfördert preferálom, ha párba cseréled és van, akkor mehet Meyle HD is.
Ha nem párba cseréli, futóművet állítani kell. Majd 1-2 év múlva megint, amikor a másik oldalt is cserélik (szerintem hülyeség nem cserélni, mert lehet most fog elkezdeni kopogni, plusz nem szeretem ha felemás, max 1-1 gömbfej, stabpálcánál fér bele, lengőkarnál/lengőkarszilenteknél nem).
Plusz ha már ott járnak, az alsó-hátsó motortartó bakot is megnézetném. -
Viperator
őstag
Szép napot, Urak! Nem vagyok Citröen-es (VW vonalon vagyok jártas), barátnőm kocsijára szeretnék rendelni alkatrészt (bal, első lengőkar), ahogy néztem, drágák... tud valaki ajánlani jót?
Autó: Citröen Xsara Picasso 2.0 HDI, 2003-as, 66 kW.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
wolf64
tag
Igen a forgalmiban eu5-ös van bejegyezve .
-
MC Pite
veterán
válasz
molnarpeter #4562 üzenetére
Szerintem gyűrű csere (és takarítás) után illene jónak lennie; de ha mégsem, akkor nem mindegy hol tudják cserélni.
-
MC Pite
veterán
Komárom-Esztergom megyében, vagy esetleg Pest megyében tudtok olyat, aki EB0, esetleg EB0>EB2 swapet tud csinálni? Mechanika és Lexia rész is, egy helyen.
Pug 208 ezres motor, valszínű gyűrűtörés van. -
MC Pite
veterán
EP6CDT(M) az újabb verzió, az M a 165 lovas (ill 163 hp, szintén konstans 240Nm).
EP6CDTD az EU5 125 lovas 5FA, 5F02. A sima CDT 156 lovas EU5 a 5FV, és 5FM (CDTM) a 160lovas automata váltós változat.
e-THP 165 hp van C4 PII/SpaceTorer (2013tól, hónapot nem tudok) EP6 FDT (5GZ) ill EP6 FDTM (5GY), azaz EU5-től.EP6CDTS a 175 lovas (173hp, overboostal 260Nm 1700-4500között 3-5fokozatban) javított verzió.
2010től az erősebbek:
DS3 Racing 202 lovas - EP6CDTS, és más, nagyobb turbó van rajta, Oroszlányban gyártjuk.
EP6CDTX a 275 lovas Peugeot RCZ(R)/GTi ill DS változat.
Euro 6 változatok:
EP6FDTX - 205/208/210 hp 1.6l THP Peugeot 208 GTi
EP6FDTR - 250/270 hp 1.6l THP Peugeot 308 GTi
EP6CDTR - 270 hp 1.6l THP Peugeot RCZ
Illetve a polgári (165LE) változatok FDTM, ill az EU6.C meg FADTXD (180LE).wolf64: Kb ugyanazt, de ezek a mai vékony egysoros láncok nem bírnak sokkal többet mint a szíjak.
-
nesa
veterán
Zsigán azért nem kellet soha láncot cserélni mert 100-120k km nél igyis úgyis szétkellet buritani a motort, szerintem abban sem ment volna el a lánc 200k km et, csak annyit meg a motor nem bírt ki, mert előbb jött a nagy generál, fúrás gyűrűzés... ezekből az időkből van a beidegződés hogy hogy 200k km az nagyon sok kétüteműek már 60-80k km nél széthullottak.
Keleti autok közül csak egy kivétel volt az a zastava volt az 1116ccm az 1-1 be fiat azok a motorok gond nélkül futottak 300+k km felett is, maga a motor 3 kasztnit kiszolgált volna. -
wolf64
tag
Sajnos nem vagyok hozzáértő de régen a zsigulikon szinte nem is cseréltek láncot csak után állítottak . Amúgy mennyibe fáj egy lánc csere , mit cserélnek a láncon kívül ? Eddig szíjas autóm volt ott adott szíj , vízpumpa , feszítőgörgők , itt mit kell ?
-
zsole84
senior tag
Sziasztok!
Nyíregyháza környékén keresek hozzáértő szakit/szervizt. Citroen C4 grand picasso ( 2014-es 1.6 hdi ) hibafeltárása lenne a feladat.
Köszönöm!
-
MC Pite
veterán
Várhatsz vele, de első jeleknél azonnal lánccsere. Én nem várnék az enyémnél.
Ez logikus lenne, de leginkább nagyobb naív hozáállás hogy a jó olajat kapta a márkaszervizben...Sajna nem az a tapasztalat; hanem hogy ott a szakma legalja dolgozik
.
Családban, imserősi körben is negatív tapasztalatok vannak a psa márkaszervizekkel (is). -
wolf64
tag
Köszi ! 100 000 km-nél lánccsere , ez nem durva egy kicsit ? Olajat gondolom jót tettek bele mert Citroen szervízbe hordták .
-
Zombien
friss újonc
Köszi a válaszokat, igen nekem is rögtön a kontakthiba jutott eszembe, ezért azzal kezdtem, hogy lehúztam a szervóról a csatlakozókat, amik tisztának tűntek, de én azért megfújkáltam kontaktsprayvel, meg WD-vel, de a hiba sajnos visszajött. Nekem csak az a furcsa, hogy ha a sarura csiptettem az aksitöltőt, akkor miért tölt csak 12,8-al, és motorféknél ugyanakkor meg felnyomja 14,8-15-re, és nem is akar többel tölteni 12,8-nál amig le nem veszem a sarut, és vissza nem teszem, akkor meg rendbejön, és tölt 14,3-al. De tegnap feltöltöttem az aksit, annak ellenére, hogy az aksi is adta nyugalmi helyzetben a 12,7-et , és ugyan ez volt a jelenség, de nem használtam az autót, ma reggel meg úgy hogy volt töltése rendes, rögtön elvette a szervót, többszöri újraindítás után sem adta vissza, a diagnosztika szerint meg a P0606 hibakód él benne. Az a baj, hogy még bontva is a szervó ahogy nézegettem, 50k körül mozog, az új meg 140, ezért csak úgy nem szeretném megvenni, még be nem bizonyosodok róla, hogy az a baj, habár egyre inkább hajlok rá, hogy azzal lesz a gond, csak nem értem, hogy akkor miért kezd el működni, még ha rövid időre is, ha rossz. Lehet, hogy az elektrónikájával van valami, ami ezt produkálja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Adatgyűjtő gumik miatt korlátozhatják a Pirellit
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Bestbuy játékok
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest