- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
sch_a
addikt
Sziasztok!
Kinéztem egy kombi 308-ast, 1.6 dízel motorral (120 le). 5 éves, de viszonylag sokat futott (190k km). Mennyire lehet jó vétel egy ilyen autó? Ha esetleg elvinném átnézetni, mire érdemes figyelni? Pl. ha szeretném a hibakódokat is kiolvastatni, arra csak márkaszervizben van lehetőség? Vagy független helyen is meg tudják csinálni? -
eddie17
addikt
Sziasztok,
Nem rég vásároltunk páromnak egy 2004-es 206 SW-t, és éppen csinosítgatás alatt van. 1.4 KFW, tudom, lomha, de legalább szög egyszerű. Öreg Swift-ből ül át, szóval így is minőségi ugrás
Egész szép állapotban vettük, sokat állt, viszont kvázi egy tulajos volt, relatív kevés kilométerrel, rohadás mentesen. A motor és a futómű átnézésre és javítás/cserére a héten kerül sor, a klíma is meg lesz nézetve, tuti hogy az meg "kiszáradt" az állásban (vagy kompresszor cserés, de számolunk vele) de amit lehet ezeken kívül DIY csinálnék meg.
A szellőző rácsokat már rendbe raktam, töröttnek néztek ki, de csak ki voltak pattanva a helyükről, vettünk bele bontott csomagtér rolót, kell egy vezető oldali tükör csere és igazából rendben is lesz.Mivel gombokért vettük így ezek a költségek bele voltak kalkulálva.
Jelenleg ami kérdés:
Vettünk bele bontott autóból belső visszapillantó tükröt mert a miénkben eléggé rossz a foncsor. Sajnos ennek más a felfogatása, nem néztem meg pontosande a tükör rész ugyanaz.
Kérdésem, hogy a tükör lapot a gömbös résszel ki lehet varázsolni a tartó konzolból? Egyelőre nem esek neki mint hülyegyerek, hát ha van rá valami bevált módszer.
Ha egyáltalán azt ki lehet pattintani onnan.Köszi előre is.
-
MC Pite
veterán
Kfv vagy KFW.
NFU nem csak az 1.6 16V? Biztos hogy nem venném a nyolc szelepest a 16os ellenében, bőven jobb motor.A KFU az inkább BMW motor, a prince elődje. Amíg jó, addig jó, de torpanás illetve himba kopás jellemző (normális olaj kéne neki, itthon negyvenes félszintetikus lónyállal etetik).
Ez az olajnyomás felvillanás alacsony olajszintnél is fennál, de ilyen tulajtól autót, köszi nem. ET3J4 esetén főleg, szinte biztos dekli tömítések és vezérműtengelyek cseréje is lőtávon belül lesz annál. Inkább az NFU (amúgy is!) egy évben 2-3 olajcserével az elején (karter sajna csak a komplett kipufogó leszedése után jön le hogy az olajsarat kivakarjuk).
ftc: Az az olaj sztem rácsöppent flakonból, nem a motorból került oda.
-
KTU
addikt
Üdv mindenkinek!
Peugeot KFU motorkód.
Jelenség: autópálya tempóról lassítva, mikor kijövünk valamelyik kijáraton, az olajnyomás bejelez egy pillanatra, azt mondja a tulaj "ez már évek óta így van, Peugeot betegség"
8 éve így jár vele.
Ahogy utánanéztem, gyenge minőségű olajszűrőtől is lehet, meg persze a sor végén akár az olajszivattyú is lehet hibás.
Elvileg, azt mondja van olaj az autóba.Kérdés, hogy meg merjem venni ezt az autót, okozhat-e ez esetleg a későbbiekben problémát, hogy evvel már évek óta így jártak vele.
Gondolom egy szerelő hordja évek óta, aztán az rak rá valami rossz minőségű szűrőt, meg ki tudja milyen olajat.
A választ sejtem, ez már a második Peugeot aminek ilyen gazdája van.
A másiknál (NFU) kihúztam az olajnívópálcát, és olyan fekete volt az olaj benne ahogy lehúztam egy zsebkendőre, mintha dízel lett volna.
1. tulajos, magyarországi üzembehelyezésű autó.Van egy 17 éves Renault Megane-unk, 1,4 benzin, ennek ha lehúzom a pálcáját zsebkendő re, szép sárga az olaj, persze én cserélem az olajat évente, 7-8e Km, (Elf Evolution 900 SXR 5W-40) + minőségi szűrő. Most cserélem majd.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Graphics #3890 üzenetére
Rögtön azután vetted ki az akkut, hogy leállítottad az autót, vagy valamilyen módon használtad az elektromos rendszerét (akár csak a központi zárat)? Ha igen, akkor egy resettel próbálkoznék, s legközelebb várj pár percet leállítás után, hogy a fedélzeti elektronika alvó módba tudjon kapcsolni.
De ugye az sem garancia önmagában, hogy ki volt véve az akku, mert terhelés nélkül is esik a feszültsége, pláne ha már nem megfelelő a belső szerkezete. -
Sziasztok , adott 5008 , meg a régi.
Aksi ki volt véve. Visszarakas után nem indul a kocsi.
Gyújtás van, de semmi.
Van valami ötlet?
-
KutyiHU
tag
Halihó!
Csepelen v környékén tud valaki megbízható, ügyes Peugeot szerelőt?
-
dahaka1
csendes tag
Tetőszerkezettel nem szokott gond lenni. Beázás sem jellemző, bár a gumitömítéseket ápolni kell.
1.6 thp betegágy, kerüld messziről! Keress rá!
Peugeot 308 cc t csak 2.0 hdi vel javasolt venni. Van olyan mondás, hogy cabrio csak benzinessel az igazi. Itt meg kell kötni a kompromisszumot szerintem, vagy diesel, vagy más márka benzines. -
Skizz
addikt
Sziasztok
2014es (tehát elvileg FL) 308 cabriot ismeri valaki behatoan? -
hopex
csendes tag
Sziasztok!
A következő tiszteletteljes kérdésem lenne: 2009-es gyártású 206+ hátsó lámpa méretben,csatlakozásban, megegyezik e a sima 206-tal? -
MC Pite
veterán
válasz
vass1024 #3878 üzenetére
Stabilak; ebben a korban az előélet számít - amiből nagyon nehéz lesz normálisat találni, az utolsó (két) tulaj már csak azért vette ezeket hogy olcsón járjon, és pont eszerint szervizelte. Amiket mostanában látok, katasztrófális állapotban vannak, szétgányolva.
B verzió picit többért újabb, és a 90/92 lovas 1,6-os, mert feltételezem szintén az olcsón üzemeltetés a cél... (egyszerűbb turbó, kisebb befecskendezési nyomás, nincs kettőstömegű, esetleg részecskeszűrő sem). 207SW-ben ez egy fokkal fickósabb.
-
vass1024
tag
Sziasztok!
Szertnék venni egy 307 Peugeot-ot 2.0 hdi 136 le RHR motorral. Érdeklődnék, hogy mennyire stabil motor? A legstabilabb, legerősebb dizel motort szeretném megvenni. Vagy inkább 2.0 hdi 107 le RHS motorral vegyem.
Köszi a válaszokat! -
ftc
nagyúr
válasz
MC Pite #3876 üzenetére
1.5Hdi 130 lovas volt - de mar mind1 elvitték tegnap (mar nem tudtam lefoglalni vki gyorsabb volt)
Benzin csak 130 loerost latok felenk.. CSak olyan gyanus, hogy mindenki szabadul 80 körül
Meg erről halottam sok helyről:
Vezérműszíj, gyertyák hibája
Több külföldi cikkben olvasható volt, hogy a motorok vezérműszíja, ami a motor kenését végző olajban fut, belemállik az olajba, eltömíti a szűrőt és tönkreteszi a motort. Ehhez képest kisebb visszatérő gond, hogy a motor gyertyái is gyakran mennek tönkre.DE ha számolok:
kb 18 - 20 000km lenne menve vele évente... plus minusz 2000km sok 30-40kmes táv
Még eldöntjük -
MC Pite
veterán
Mi a ...ért ne lehetne 100k-val megvenni az Puretech mocit?
A ladák, Smartok és N45B20S kivételével nincs olyan motor aminek a 100k megárthat.
Vanank balfasz felhasználók akik alalcsony fordulaton erőltetik a motort, de azok kitartással bármit ki tudnak nyírni. Sőt, jellemzően a többet futott autók (azonos idő alatt) hiosszabb távon voltak használva és jellemzően jobb állapotban is vannak.Egyébként a szívó vagy a turbós változatot nézed? Előbbinél illik figyelni a belevaló olajra, utóbbinál mivel GDI motor, nagyon illik odafigyelni a megfelelő olajra!
SW-ből asszem csak a 110/130 lovas van (mechanikailag egyezik). Egyébként akik a benzinest vették meg, kevesebbet terveztek menni adott 3-5 év alatt, így ez nem meglepő.308SW-t én a 130lovas 1.2 motorral venném, esetleg alternatíva lehet a 100lovas BlueHDI, ami egyszerűbb konstrukció mint a 11x/120 lovas (a 92 lovasnál sokkal jobban megy a 100 lovas, más gondolom a váltóáttétel is, nem az a mocsok hosszú). De jól fogyaszt és jól megy az 1.2-es, nem problémás (meg ugye a HDinél is van 1-2 dolog amire érdemes figyelni/preventív megcsinálni).
-
agabe
addikt
Az éves szinten dizel vagy benzines éri meg számításba az a dizel alacsonyabb fogyasztás mellett a későbbi években várható többlet szervizköltség is be kell venni. Csak úgy érdemes összehasonlítani.
Most ránéztem, és találtam pl. ilyen [link] írást, de gondolom vannak más tesztek...nem nagyon tűnik úgy, hogy bármely 1,2-es benzines motort ajánlanák.
Használtakban is hirdetésben 76ezer km-es garis ú motorral reklámozott 1.2-es is akad, és gondolom nem egyedi eset, szóval az eredeti motor 76ezer km alatt kuka lett.
Persze egyedi is lehet, de hirtelen a fentiekből kiindulva nem lenne biztonságérzetem azt venni.
Ha benzines akkor legalább 1.6-os, bár azt sem mondják a legkirályabbnak a dizelekhez képest.
Franciák a dizelekben jók, azok közül 1.6, vagy 2.0 jó választás átlagos korábbi karbantartás mellett, csak tudni kell milyen problémák merülhetnek fel (adblue tartály hiba ami gari időn kívül kb. 1000 EUR-ba kerül kb.), részecskeszűrő, bár az inkább 200ezer km körül-felett és lehet tiszttítani ma már megfelelő színvonalon.
Kézi váltósnál vagy robotizált automatánál kettős tömegű és kuplung idővel cserés (kopó alkatrész)... talán átlagban azok is 200ezer km körül, de a normál automatában (EAT6) ezek pl. nem merülnek fel és tartós ( Aisin gyártmány )10-14 000 EUR ? Én most a C4 grand picassókból (dizelek) néztem sokat (csomagtartóban és belső térben nagyobb mint a 308sw) , és Itthon a legdrágább 2 évesen 65ezer km-el kb 15 000 EUR átszámolva.
Azokból 100e km alattiak vannak simán 12 000 EUR környékén és azok is már a felsőbb árkategóriába tartozó darabok amiből vélhetően nagyobb valószínűséggel lehet jó állapotú. -
ftc
nagyúr
308sw-t nézek, csomagartó végett... csak eljutottam oda, hogy felénk használt 10- 14 000 EUR (3-4 éves kocsik s 180 000km-el) ami olcsóbb eleve gyanus vagy teszt autó 16 000EUR... Éves szinten pont a határon vagyunk,hogy diesel vagy benzin éri meg... nehéz döntés lesz...
1.2-es motorral szerelt kocsival meg teli a piac 100 000km körül ezért gondolom,hogy vmi lesz benne...
-
agabe
addikt
válasz
molnarpeter #3871 üzenetére
Reszecskeszuro meg nem jelzett, de ha jelezne akkor egybol tisztittatom.
FAP-os az auto. Nem olcso a folyadek, de sokaig eleg, es amiatt birja jobban a kocsi a varost mert kisebb homerseklet (taln 450 fok a 600 helyett) eleg a regeneralashoz.
Adblue tartaly 19literes, most tele van ugyhogy egy darabig azzal nem kell torodni...remelm nem romlik el a szivattyu mert az elo szokott fordulni es nem olcso. Csak tartallyal egyutt cserelheto 350ezer Ft kb.Start-stop valoban sokmindent vesz figyelembe..most azt gondolom az akksi lehet mar gyengebb a kelletenel ezert nem mindig szolgaltat eleg delejt.
(#3872) ftc:
En most is ugy kerestem kocsit, hogy minimum 1,6 , de ha lehet nagyobb loketterfogat. Az 1,2-esek es hasonlo downsizeingolt turbos motorok valoszinuleg kevesbe birjak mint a nagyobbak, de attol is fugg mekkora kasztnit kell mozgatni. -
ftc
nagyúr
1.2-es motorról mi az általános vélemény? PL 100 000km-el érdemes venni? Mik a buktatók ennél a motornál?
Autókat nézek s 1.5HDi illetve 1.2 között gondolkozok
-
molnarpeter
nagyúr
Részecskeszűrő telítettségre két küszöbérték van meghatározva. Először csak kap egy figyelmeztetést a juzer, hogy tessék mostmár szépen vezetni egy hosszabb távot (ha óvatos vagy, ekkor már megnézném diaggal, milyen a szűrő, és adott esetben tisztításra el lehet vinni). Utána, jóval drasztikusabb szintű eltömődésnél pedig check engine is világít, és már csak szervizben, géppel lesz indítható a regeneráció, de az nagyon igénybe veszi a technikát, jobb a leszerelős módszer, hatékonyabb is igazából, stb.
Ha nincs FAP folyadék, akkor arany élet. Vennék nagyobb kiszerelésben AdBlue-t és lehet tölteni, mikor szól a kocsi
Start-stop sok paramétert figyelembe vesz, akku fesz, motor hő, sokszor klíma is, stb
-
agabe
addikt
Start-stop rendszer aktiv, es egy ideig (par napig) le is allitja a kocsit, de varosaban par nap alatt osszesen kb 100km utan mar nem funkcional. Jelez az ikon, hogy leallitana, de a motor megy folyamatosan.
Nem ir hibat semmire, akksi jo, motor meleg. Nem regeneral (tukor hideg pl.) Amikor mukodik van, hogy mar 80-90%-ra melegedett motornal is leallit.
Egy hete amikor nagyszerviz volt diag sem irt semmi problemat.
Mitol lehet, ha epp nem megy ? Valaki tapasztalt hasonlot ?
Es mitol lehet, hogy egyszercsak "gondol egyet" es utana mukodik egy darabig ? -
agabe
addikt
Köszi a tanácsokat
Most tervezetten többet lesz használva városban (főleg hét közben) általában 8-12 km-es, aztán havonta 1-3 alkalommal hétvégén 40-60 km nem város, de nem is pálya.
Főleg a sok város ami miatt gondoltam elébe mennél azoknak amik amiatt lehetnek problémásak.
Még csak kb 500 km-t mentem amiben max fele volt város, de az tuti, hogy már 2x regenerált legalább (start-stop nem állt le, tükör meleg volt, akksi terhelővillával nézve pöpec állapotban van).
Azt mondták mielőtt megvettem sokat állt (2-3 hónap kb) ezért vásárlás után mentem nagyjából 100km-t pályán.
A regeneráláson kívül eddig semmit nem vettem észre.
Ja de...fűtőradiátor eltömődés miatt jobb oldalt a fűtés nem jól muzsikál ezért radiátor csere lesz, de annak nincs köze a motorhoz és a kipufugó rendszerhez. -
echterion
nagyúr
A fap kijelzése nem késő, ugyanúgy tudod még kicsit használni kicsit (asszem talán 1000 km-t írt nekem a 607-esem). 171ezernél nála hatvanpár százalékos használódást saccolt a diag, most 220-nál még nincs jelzés a FAP-ra. Majd ha lesz, akkor lehet vele foglalkozni, addig szerintem is felesleges.
De ha már itt vagyunk, megkérdezem: 607-es csomagtérajtó nem mindig akar kinyílni, pár centit feljön, aztán visszaesik, 5-6 próba után jó szokott lenni, vagy ha kézzel az elején kicsit segítek neki. Mi lehet a gondja? Motor csak nem, mert utána simán felemeli (gondolom én, nem vagyok autószerelő).
-
Feketelaszlo
senior tag
Szerintem az 1. és 3. pont olyan dolog, mint ha befeküdnél a kórházba és közölnéd az orvossal, hogy ugyan nincs semmilyen panaszod, de a biztonság kedvéért vágja már fel a mellkasod, hátha talál valami parazitát vagy daganatot. Nem létező problémára nem érdemes megoldást keresni - tudom, hogy a közbeszédben nagyon benne van a félelem ezen alkatrészek meghibásodásától, de többnyire alaptalanul. Részecskeszűrő és EGR nem kopóalkatrész, mindkettő hibájához kell valami olyan előzmény (tökéletlen égés, rossz tömítés, szennyeződés) ami többnyire önmagában is check engine jelzést ad - nem fog magától eltömődni egyik sem.
A 2. viszont ajánlott, de mivel a számláló resetje elég problémás néhány diagnosztikai környezetben, elsősorban márkaszerviz a javasolt ahol van Lexia szoftver. AdBlue feltöltéskor nem kell reset, de úgy látom a kérdés nem is arra vonatkozott.
Használd egészséggel az autót és aggódj miatta kevesebbet! -
agabe
addikt
válasz
molnarpeter #3863 üzenetére
Muszerfalon nem jelez, mert ebben a kocsiban nincs jelzese a regeneralasnak. Onnan lehet megtudni, hogy regeneral, ha epp varosban pirosnal megallasnal start-stop nem allitja le a motort, vagy motorfeknel sem csokken a fogyasztas 0-ra (ezen kivul pl. tukorfutes is bekapcsol azt kezzel lehet erezni, de palyan nem alternativa)
FAP-os is a kocsi nem csak adblue. Az annyiban jo, hogy mar 400-450 fokon tud miatta regeneralni, igy pl. varosi foutas haladasnal (nem araszolas) is megoldja, de a rendes hosszu tav az igazi akkor is.
Annyiban nem jo, hogy az eleg draga folyadek, es nem lehet otthon tolteni.Ugy vagyok vele, ha mar kijelzi a hibat akkor keso, es nem hinnem, hogy a majdnem 200K kilometer alatt a dpf ne lenne mar legalabb reszben tele. A 100ezrenekenti tisztitast talan tulzonak gondolnam, de 200-nal elso tisztitast nem arthat megejteni.
Egr is jonak tunik egy darabig , amikor meg mar rossz akkor lehet keso.Ezek miatt tovabbra is erdekel melyik dpf tisztitas ajanlott, es egr-nel is jo lenne tudni, hogy hol erdemes ranezetni ahol pl. akar endoszkoppal beleneznek vagy hasonlo.
Szerivzbol a Timur utca esik ki kevesbe, de egyik sincs az altalam jart utvonalak kozeleben
Sebaj mar nezem Timur utca hogy erheto el, es koszi ! -
molnarpeter
nagyúr
1 és 3 pontokat nyugodtan engedd el. Amíg nincs túl gyakori regen, illetve amíg a műszerfalon nem jelez ezzel kapcsolatban, és a hibatároló sem ír semmit, nyugodtan használd, ráér. Arra néznék rá, hány km telik el két regen közt és ennyi
2 nem csak AdBlue kell bele? Vehető nagyobb kannában, otthon fel lehet tölteni simán, csak egy rongyot érdemes tenni a betöltő nyíláshoz.
Szerviz: talán Timur utca vagy V60service ahova benéznék, persze attól függ, milyen irányban jársz
-
agabe
addikt
Sziasztok!
2016-os C4 Grand Picasso (meg epp a facelift elotti) 2.0 BlueHDI EAT6-os autot vettem 2 hete. Persze alap volt a jo allapot, es atvizsgalas amit vasarlas utan kovetett egy nagyszerviz (vezerlesszett, minden szuro es folyadek csereje ...mast nem igenyelt se futomu se barmilyen teren) nem a km-t neztem. Ebben a peldanyban majdnem 200ezer van.
Elegedett vagyok, kesobb eldol tenyleg nem nyultam-e melleAmit szervizben nem mondtak, de meg izgat annak ellenere, hogy jol megy a kocsi, nem jelez problemat sem, de tervszeru megelozo karbantartas mindig jobb mint az utolagos:
1) Reszecskeszuro. Nincs hibajel, szervizben sem mondtak, hogy barmit kellene csinalni, de en megnezetnem ennyi futas utan. Tisztitasra azt mondta hozzaerto, hogy a tuti a HDSF cleaner [link]. Sajna Budapesten csak juli 15.-en nyitnak, es inkabb letudnam mar a honapban. Neztem hasonlonak tuno technoliaval dolgozo ceget [link]. A ketto ugyanazt csinalja ? Az tunt fel, hogy a HDSF cleaner 2-3 orat ir egy tisztitasra, a reszecske-szuro.hu pedig 30-45 percet. Videkre nem mennek emiatt, es az is kell, hogy ahova viszem ott kiszereljek, megtisztitsak es visszaszereljek a dpf szurot szakszeruen. Nincs idom valahol kiszereltetni, azutan elvinni tisztittatni majd visszaszereltetni kulon-kulon.
2) Fap folyadek. Erre sem mondta a szerviz, hogy kellene tolteni, erre sem ir ki semmit a kocsi, de szeretnem tudni mennyi van benne, es ugye diag csak kalkulal nem fizikailag tudja megmerni. Ezt hol tudjak szinten szakszeruen megmondani / feltolteni ha kell ? A reszecske-szuro.hu -n irjak, hogy ezt is szolgaltatjak, de nem akarnek lyukra futni.
3) Egr. Szerviz errol sem mondott semmit, de szerintem nem is foglalkoztak vele ha diag nem irt problemat. Hol lehet Budapesten megvizsgaltatni ahol tenyleg vagjak a teruletet, es ha beavatkozast igenyel elegendo a tisztitasa vagy cserelni kell ?Nem merul fel opciokent a szoftveres kiirasa a fenti rendszereknek. Legyen minden jo, es mukodjon ugy ahogy gyarilag kitalaltak.
Ja es ha van sokak altal ajanlott szerelo (Ficzrere Miklos mar nem fogad pedig ot lattam ajanlani szinte minden csoportban francia kocsi temaban) aki teljeskoruen vagja a tipust akkor kernek ajanlast Budapest es kornyeken hova lenne erdemes kesobbiekben hordani.
-
MC Pite
veterán
Lengéscsillapítót nem újíttatnék, melós (lebeszélni, leszervezni, kivárni; nem tudják a pontos paramétereket). Van egy csomó jó, meg gyárinál is jobb aftermarket csillapító (Picassora pl frekvenciaszelektív Monroe Reflexeket vettem, ég és föld). Akinek alacsony igényei vannak, az vegyen neten/helyi boltban egy olcsót és kész (olcsóbb is mint újíttatni).
Lemfördert rakok az autóinkba amiből csak lehet, simán gyári minőség, attól olcsóbban (főleg bizonyos oldalakon/kedvezménnyel). Meylének -ahol van rá igény mert pl a gyári méretezés nem balkánálló- vannak HD erősített szilentes cuccai is, ajánlott az is.Bici: Tekerős. Ha Blaupunkt feliratos, nem gyári, akkor az azt jelenti, hogy a szalonba
gyányoltákrakták bele, az nem gyári(riasztóknál ugyanúgy tévesen hívják gyárinak azt a kókler munkát amit itthon végeznek), akkor nem lesz hátul vezeték. Após Picassojában is így volt. -
telefonmágus
senior tag
Sziasztok
Tudtok esetleg peugeot alkatrészkódolós oldalt ?
-
molnarpeter
nagyúr
Lemförder pl jó, vagy Meyle HD is jó hírben áll.
Lengéscsillapító felújítás is megér egy kérdést, pl Kárászy, Raj, Lindor foglalkozik ilyesmivel. Hátha olcsóbb, mint egy rendes új (KYB, Bilstein).
Anno mi más márkánál Van Wezel hűtőt vettünk, ami a legolcsóbb volt kauffernél
szerelő nem panaszkodott, nincs panasz.
-
Uzmany
őstag
Sziasztok!
Melyik gyártók az ajánlottak futómű alkatrészek, első és hátsó lengéscsillapitók
valamint vizhűtő esetében? (peugeot 207 cc)
Köszönöm előre is. -
Feketelaszlo
senior tag
Lehetségesnek lehetséges, de nagyon valószínűtlen - vagy annak olyan oka is van. Ha akarsz még csere helyett próbálkozni akkor üzemanyag+olaj+olajszűrő csere és egy darabig csak megbízható forrásból tankolj (lehetőleg OMV).
De akár a kipufogó oldal felől is jelentkezhetnek olyan problémák amiket injektorhibaként diagnosztizál a motor, szóval ez további részletek nélkül sajnos csak találgatás. -
ftc
nagyúr
Kérdésem volna az itt lakókhoz..
Volna egy P308 SW 2011-e évjárat. 1.6e-HDI ...
3hibakódom van P0266,P0263,P0269 - hivatalos szervizben mindjart természetesen injektorcserét ajánlottak - felujitott vagy eredeti ..árban 2x eltérés... Létezhet ,hogy egyszerre mennek el? esetleg vezetékek szórakoznak? Autóban most van 140 000 körül... Semmi problémát nem érezni a motorral - húz, csendes.
Vkinek volt hasonló?
-
Sziasztok!
Peugeot 306-ban vajon gyárilag hátra van vezetve a hangszóró kábel?
Nem találtam nyomát, de nincs autóhifis tapasztalatom.Kössz!
-
vtomi2
őstag
válasz
molnarpeter #3850 üzenetére
Nem a foglalatot, hanem a csatlakozót néztem, minden más világít (bal oldali is). Megnéztem minden vezetéket (jobb lámpatestben), mindenhol van valamilyen feszültség, helyzetjelzőn nincs semmi (karosszériához nem mértem, de nem hiszem, hogy segítene, ha a többi izzó meg megy ugyanazzal a testtel. Akkor nincs is biztosítéka?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest