- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Aktív témák
-
nofi
addikt
Sziasztok!
Vettem egy 8gb-os Sandisk Cruser pendrive-ot és állandóan azt kéri, hogy formázzam újból... Esetleg a nagyobb tárhelyű pendrive-okat máshogy kellene formázni? (eddig nekem csak 1gb-osaim voltak) Ez mitől lehet?
-
Sziasztok.
Egy igen érdekes problémával találtam szemben magamat.
Új 16GB Lenovo pendrive az usa-ban vásárolva. Kint kibont, bedug, laptopon vista felismeri, képek rámásolva, visszaolvasás rendben.
Hazajövetel után viszont nem lehet leszedni az adatokat. A könyvtárszerkezet látszik, viszont valami megsérülhetett mert a fájlok többszörösen "vannak rajta" és majdnem mind hibás. (Összesen kb 30 kép nézhető a több ezerből.) Ezen kívül a könyvtárak is többször vannak meg egymás alatt. Összességében 500GB körülinek látszik a pendrive, ami ugye lehetetlen.
A két alkalom között nem volt gépben, a pendrive kupakja végig rajta, külsérelmi nyom nincs.
Azóta több gépen, több különböző oprendszerrel megnéztem, de mindenhol ugyanaz a probléma.
A fő probléma nem az, hogy esetleg ki kell kukázni az új pendrive-ot, hanem az hogy a képek tőlem több mint 10'000km-re vannak és akkora a kérdéses mennyiség, hogy email-ben ugye nem megoldható.
Valakinek valami ötlet?
Így néz ki: kép
-
x_o_n
veterán
válasz
BloodyEddie #395 üzenetére
igen,találkoztam vele,orvosolható egy 10-30 perces hadmüvelet
-
BloodyEddie
őstag
válasz
BloodyEddie #388 üzenetére
Ilyennel még senki sem találkozott
Sürgős lenne..!!
-
x_o_n
veterán
ha valakinek ilyen haldoklo pendrive van és a format sem segit meg tudom javitani ha kingmax vagy kingston talán még a pqi-t is,az adat visszanyerést nem merem garantálni.
de van hogy az is sikerül 100% -
Bocaa
senior tag
Nálam is a az előző probléma lépett fel először az uj jalaplapban meghalt a 16gb-os pendrive-om,majd egy 2gb-os,ezek után a 128mb-os simán ment
de a fontos adatokkal teli 4gb-os is meghalt utánna és most nag ygázban vagyok mert kölcsön pendrive -volt mit lehet csinálni?
fizessek 40-50ezret hogy vissznyerjek 3gb- adatotvagy van leheőség feléleszteni
nagyon kell a help szörnyen érzem magam és nincs most pénzem az adatvisszanyerésre.
-
Vertigo18
addikt
válasz
BloodyEddie #388 üzenetére
Ugyanez a problémám, áramot kap, csak ha bedugom, nekem kiírja az XP, hogy nem lehet felismerni az USB-eszközt...
Valaki esetleg valamit?
-
BloodyEddie
őstag
Üdv!
Segítség kellene, gyengélkedik a 8gigás kingmax pendrive-om. Minden rendben működött, felmásoltam rá pár adatot, amit egy másik géphez vittem volna. Rádugom a másik gépre, ott már nem látja, semmit se ír ki. Visszavittem előző géphez, szintén semmi. Egy harmadik gépnél szintén
A pendrive-on villog a led, tehát kap áramot, minden ami kell, de a gépen sehol sem látni, vagyis formázni sem tudom. Van ötletetek mi lehet?
-
qwertly
addikt
Sziasztok van egy 1GB pendivem és az gondom,,hogy sikerült elcsesznem mert egy virtual pc futtatom linuxot és amikor telepítettem akor bent volt a pendrive és öt adtam meg lapozó fájlnak
lelet törölve.Azóta nem tudom használni mert a vista nem ismeri fel ez igaz linuxra is ha bedugom a vista alatt akkor jelzi,hogy új hardvert telepiettem de nem lehet látni csak ad egy hangot a vista mint amikor új hadvert ismer fel.
-
Vertigo18
addikt
Esetleg keress egy olyan progit, amivel az egészről tudsz csinálni egy "képet", pl MagicISO, aztán ha az boldogul vele anélkül, hogy olvasná az adatokat, akkor utána mehet a formázás...
Sajnos én ezt a módszert próbálva nem voltam eredményes, mikor egy CF-kártyánál játszotta ugyanezt, nekem format lett a vége... -
ujjonc
csendes tag
Helló!
Fél siker,hogysikerült regélnem
Van egy kis problémám. Igazából nekem nagy.
Egy barátom kért tőlem egy-két filét. A Pendrivémen odaadtam neki, de a gépe nem ismerte fel a kütyümet. Odaadta az övét, sikerült ráraknom,sikerült lemásolnia róla. Eddig minden jó, de mikor a saját pendrivémet beraktam a saját gépembe,nem ismerte fel. Nem írta ki a H meghajtót.Se totalcommander, se sajátgép. A pendrivém 8gb-os kingstom,fekete. Tökéletesen működött. Úgymond PÖPEC.
A barátom gépének adataiwin xp professional szervizcsomag1.
A barátom pendrivéja valószínűleg usb1. Az enyém persze usb2.
Milyen tippjeitek vannak? -
stangli
senior tag
Tudnátok segíteni abban, hogy a Pendrive-omat nem akarja felismerni a gépem. Ezidáig felismerte, ma valahogy nem
Formázni akarja, de Én formázni nem akarom mert vannak rajta fájlok amiket formázás előtt átmásolnék... ördögi kör... brrr... van valami megoldás???
-
qwertly
addikt
Sziasztok tudom nem teljesen ide kapcsolódik a kérdés de nem találtam neki topikot most fogom újra rakni a vistámat szeretné ha portable programok lenének a pc egy kingmax pendive raknám fel őket.Az a kérdésem,hogy a pendrive megbízható-e és róluk nyugodtan futtathatom a programokat nem fognak-e bekarpálni a folyamatos használatul?Vagy van egy álltalános tapasztalat?
-
chatran
őstag
Sziasztok!
Ha a pendrájvomat csatlakoztatom a géphez megjelenik meghajtóként de ha rákattintok kiírja, hogy nincs ilyen meghajtó. Több gépen is ugyanez. Illetve teljesen más márkájúnak ismeri fel. Egyik napról a másikra jött ez elő. Már lassan két éves. Elérte az életciklusa végét? Ne is reménykedjek?
-
fekeandras
őstag
válasz
fekeandras #375 üzenetére
Megoldódott.
-
fekeandras
őstag
Sziasztok.Van egy 96GBE típusú 8Gb-os pendrive-om.Egy kb. 4Gb-os könyvtár rámásolása közben kb félúton volt egy áramszünet.
Az a gondom, hogy a pendrive-on nincs ott a könyvtár de 4gb-nyi szabad helyel kevesebb van rajta.Szóval ilyenkor mi a teendő?Leformázom lemezkezeléssel és kész?Vagy mi?Azért tartok ettől mert így ment a kukába tavaly az 1Gb-os TakeMS pendrive-om is.Formázás után használhatatlanná vált.Ötlet?
-
doxa
tag
sziasztok
van 1 pqi i201-es pendrivém, és egy K8NF9 lapom. a pendrivot régóta használom, ám most hirtelen "USBest USB2Flashstorage USB Device"-nek ismeri fel XP+SP3 (előtte pqi intelligent stick volt emléxem....). tray ikon kijön, kioszt betüjelet neki de ha meg akarom nyitni azt mondja nincs benne lemez
a pendrive minden más gépen helyesen megjelenik és kiválóan működik
a gépen minden más USB eszköz (fényképező, telefon, nyomtató) jól működik
erre mi lehet a megoldás? az életben soha nem volt még USB eszközzel problémám
izé.... volt a hiba előtt egy pendrive bedugás és gyors kihúzás, de nem emléxem, hogy valamit írt volna a gép, talán mintha kinn maradt volna kikapcsolásig a hardver eltávolítása ikon, de nem törődtem vele
-
Mec
aktív tag
Üdv. Adott egy Sandisk Cruzer pendrive. Elvben 18/25MBps -re képes. Gyakorlatilag egy P4P800 Asus alaplappal mindössze 4000-el, egy Gigabye P35DS3 lappal és egy Dell D530-as notival meg korrektül 18.000-el tudok rá írni.
Az Asus-os gépnél próbáltam előlapról, hátlapról is, USB2.0 driver fent van (XP SP3), USB-t eltávolítottam, újraraktam, semmi változás.
Ötletek?
-
hatol
csendes tag
Sziasztok,
A probléma egy 8Gb A-data PD7-est érint. NTFS-re formázva.
Pen feldug a gépre, autorun elindul, és csak pörög-pörög... végül lent kidobja, hogy nem sikerült a késleltetett írás és az adatok elvesztek, célként a drive egyik könyvtárát jelöli meg. Normál módon leválasztani nem lehet, azt írja próbálja meg később. Így muszáj volt lehúzni. Na ettől aztán teljesen meghotnak tűnik.
Másik gépen is minden csatlakoztatáskor hasonló tünetek. Betűjelet kap, de: Formázni nem lehet. Az intéző üresnek látja. A Total Commander szerint nincs ilyen meghajtó.
Nem lehet valahogy resetelni a dolgot. Valami módszer amivel le lehetne formázni?
Köszi,
-
FefeeX
veterán
Ismerősnek a pendrive-ja egyik pillanatban még működött, a másikban meg valami olyasmit ír hogy nincs formázva. Voltak rajt olyan adatok, amiket nem feltétlen kellene elveszíteni, így kérdezném, milyen lehetőség van - ha van - ennek a megoldására (csak mert ugye így a formázás egyelőre kiesik). Másik gépben, gép újraindítás után már próbálkozott...
-
Blaze71
őstag
Van egy régi Kingston 256 MB-os PenDrive is és az megy rendesen. Van rajta egy scanner és egy nyomtató, azokkal sincs gond. Csak ezt nem akarja.
Frissíteni már nem fogom, mert lehet, hogy hamarosan elviszik. Akkor meg mindegy, mert amúgy stabil a gép, csak ezzel kínlódik. Aztán építhetem az új gépet.
-
Blaze71
őstag
Szia!
Csak félve kérdezem, hogy mennyi volt a PenDrive az E-Bay-on, hogy megérte így postáztatni? Én 4700-ért vettem szombaton egy Kingston 8 gigásat 5 év garival.
Más!
Van az előbb említett Kingston PenDrive, amit egy MSI alaplapos gépben szépen megformáztam ahogy elő van írva NTFS-re. Elmolyolt vele vagy negyed órát, de megcsinálta. Aztán másoltam volna rá, de semmi, még a "mégse" gombra kattintva is elvolt vagy 5 percet és nem került rá semmi. Ezután csak RAW-nak látta a gép, másolni és olvasni sem lehetett, sőt formázni sem. Leállításra sem reagált, a gép meg nyögött alatta. Leállítás nélkül gépből ki, aztán újra be. Végigjátszottam az előzőeket, eredmény semmi, mert bármelyik USB-be dugtam ez lett belőle. Átmentem a másik géphez, amiben Gigabyte lap van, bedugtam, formáztam másoltam, olvastam, minden oké. Visszatettem az MSI lapba, olvassa is, de nagyon lassan. A másolást még nem próbáltam, de legalább látja a gép. Ötlet?
Vissza az egész, már nem látja. Sőt, a lemezkezelésben "üres" megnevezés van, a méretet mutatja, de még a lemezcímke sem látható. A másik gépben meg minden rendben, írja 14 MB/sec, olvassa 20 MB/sec felett.
-
bnorci71
addikt
Sziasztok!
Kompatibilitási problémára tud valaki valami okosságot??
Maxell pendrive 2Gb, laptopon 70-80Kb/s írható csak, olvasássa az rendben van, 3 másik asztali gépen viszont megy az írás 700-1000Kb/s
A laptop nem lehet ludas mert Kingston drivet írja rendesen.
Létezik az ,hogy chipset és a drive nem komálják egymást? -
-
Power03
csendes tag
Tisztelt hölgyek, urak!!!
Az én meglátásom, ha valami problémám merül fel, akkor utána olvasok s nem mint egy hülye egyből beírom a gondom.
Ugyanis ezt a fórumot végigolvasva legalább 3-4 témában biztos adtak a kedves hozzáértők választ legalább ugyanennyiszer.
Tudom nem fárasztó, meg semmi egyéb vonzata nincs, de végigolvasva nagyon unalmas.
Visszaolvasva pár hozzászólást vagy rákeresve is megtalálhatók ezek a dolgok MÉRT KELL ÚJRA megkérdezni?
Vagy csak a hozzászólások száma a lényeg 1-2 embernél?Viszont ezeket félretéve, nem találtam az én problémámra a gondot.
Adott 1 8GB-os pendrive, van belőle 2 is.
Formázod, mind1 hogy NTFS-re vagy FAT-re alapértelmezett vagy vmekkora méretre.
A jelenség mindig ugyan az.
Mégpedig
Megformázod, másolsz rá dolgokat.
2 eset fordul elő: Egyikhez sem szükséges levenni a drive-ot az usb portról.
1. Másolás után pl keresgélsz a gépeden, netezel, forumot olvasol, mind1, visszalépnél a drive-ra, a könyvtárak mérete több GB, és a tartalmuk sok krix-krax.. olvashatatlan törölhetetlen fájl.
2. Szintén másolás után, eltűnik a könyvtár tartalma, ez még ok, tűnjön el, De a helyfoglalás megmarad, csak a fájlok nem.Vajon ezen problémák valamilyen úton módon orvosolhatók, van-e rá megoldás, s ha vki tudja ezt, akkor az mi?
Már nem jut eszembe semmi h mit próbálhatnék ki.
Előre is Köszönöm.
-
Tocika
aktív tag
válasz
FireKeeper #352 üzenetére
Ha mást nem tudok vele kezdeni akkor viszem vissza!
köszi az infot
hali -
FireKeeper
nagyúr
az valszeg gariba megy... volt már 2 ilyen pendrive-om, rögtön cserélték.
superecneb: a vezérlőpult/rendszer/hardver/eszközkezelő menüben kikeresed a pent, tulajdonságok/házirendek, és átírod optimalizálás teljesítményre, és utána engedni fogja NTFS-ben formázni, de a clusterméretet nem tudod változtatni... -
Tocika
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy pöti gondom egy kingstone data traveler-el mert nem tudok róla törölni se másolni se formázni mert azt írja hogy írásvédett.
pöcköt meg nem találtam rajta hogy átkapcsoljam.
A hp progi is ugyan ezt írja hogy írásvédett.
ilyenkor mi a teendő?
olvastam hogy linux alatt megy a format? ez igaz?
előre is köszi
Tsá
Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest