Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#4887) King Unique válasza Janoo_07 (#4886) üzenetére


King Unique
titán

Itt először azt kellene pontosan tisztázni, hogy biztosan van-e rajta titkosítás és ha igen, akkor milyen programmal és hogyan lett létrehozva.

Ha van pl. a beépített BitLocker, illetve külső meghajtóknál BitLocker To Go megoldással, akkor csatlakoztatáskor alapesetben automatikusan megjelenik a jelszókérő ablak, meg kell adni a jelszót és ennyi. Ha külső programmal, pl. VeraCrypt programmal történt a titkosítás, akkor meg értelemszerűen azt kellene telepíteni, vagy a portable verzióját használni és ott is feloldani a titkosított kötetet. Ha csak fájlszintű titkosítás történt pl. EFS által, akkor meg simán hozzá kellene tudni a férni a partícióhoz, ott csak a fájlok lesznek titkosítva, nem maga a partíció. Ha a Verbatim gyári titkosítása van a pendrive-on és annak használatához kell a gyári szoftver, akkor meg értelemszerűen azt a programot kellene telepíteni, ott megadni a jelszót a feloldáshoz, stb.
Ha nincsen titkosítás, akkor meg kellene nézni, vane annak a FAT32 fájlrendszerű kötetnek meghajtóbetűjele, ha nincsen akkor meg hozzárendelni és utána jelenik meg a fájlkezelőben, ennyi.

A másik topikba akkor érdemes írni, ha az előbbiek tisztázva vannak, illetve nincsen titkosítás de mégsem sikerül adatmentő programmal sem lementeni a fájlokat, vagy van titkosítás, de azt nem sikerül feloldani, ellekező esetben addig felesleges.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.