Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#4447) baraatt


baraatt
csendes újonc

Hello
Nemrég vettem egy Acer nitro 5 öt.
A windowst sikerült feltennem USB ről de azóta nem ismer fel semmilyeT
Hallatszik amikor ki be húzom( arra a figyelmeztető hang ra gondolok mikor új pendriveot csatlakoztatsz) de valamiért nem látom őket .
Mi ilyenkor a teendő?
Volt amikor az Eszközkezelőnél/ Lemezmeghajtó megjelent az USB neve egy sárga felkijaltojellel de most csak ismeretlen eszközként jelenik meg.
A szoftverek is mind naprakészek.
Előre is köszönöm

(#4448) King Unique válasza baraatt (#4447) üzenetére


King Unique
titán

Ha van az eszközkezelőben hibakód, akkor arra a hivatalos megoldási javaslatot lehetne kipróbálni. Általános módszer az ismeretlen eszköz bejegyzésének manuális eltávolítása eszközkezelőben / gépházban, majd (újraindítani a Windowst és) kihúzni - újracsatlakoztatni a pendrive-ot. Ha az előbbiek nem válnak be, akkor az ITT leírt egyéb lehetőségek kipróbálása a másik.

Újra lett telepítve a Windows, oké. De az nem derült ki, hogy a szükséges driverek és összesítő frissítések is mind telepítve lettek-e, tényleg naprakész-e a rendszer. Aztán, hogy másik USB-portban ki lett-e próbálva a pendrive, a Windows újraindítása után is fennáll-e a probléma, stb.

[ Szerkesztve ]

(#4449) King Unique válasza vpprojekt (#4446) üzenetére


King Unique
titán

Azaz RAW lett a rajta lévő partíció, amiről adatmentő programmal sikerült lementeni a fájlokat, de azok hibásak lettek, van ilyen. Viszont az nem derült ki, hogy megfelelően lett-e kivitelezve a mentés, azaz teljes keresés (deep scan) után. Valamint ha 1 program nem válik, akkor érdemes másikkal is kipróbálni, amelyek közül Windowsra fizetősből elsődlegesen a GetDataBack Pro és az EaseUS javasolt, ingyenesből pedig ott van a Recuva. Egyébként meg adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topik, annak a témája kifejezetten az adatmentés, az azzal kapcsolatos lehetőségek.

Legközelebb pedig majd jobban oda kellene figyelni arra, hogy igenis legyenek a fontos adatokról mindig biztonsági másolatok lehetőleg több helyen, több online és / vagy offline tárolón. Kizárólag 1 db pendrive-on tárolni ezeket eleve rossz húzás volt, meg egy ilyen flash tároló amúgy sem éppen a megmegbízhatóbb ilyen célra.

[ Szerkesztve ]

(#4450) baraatt válasza King Unique (#4448) üzenetére


baraatt
csendes újonc

Természetesen ki lett próbálva másik portban pendriveal és külső Hardal is.
Mindent feltelepítettem ami a notebook hoz Való. Eltávolítottam újraindítottam! miközben próbálja frissíteni az eszközt azt írja „Hozzáférés megtagadva.
A az USB eszköz nél minden rendben mikor kihúzom az USB Háttértàr Eltűnik

Nem igazán értem mi lehet a gond 🤔

(#4451) King Unique válasza baraatt (#4450) üzenetére


King Unique
titán

Itt egyrészt az látszik a mellékelt screenshotokon, hogy a Windows nincs aktiválva, ami bizonyos korlátozásokkal járhat. Másrészt kérdés, hogy rendszergazda jogosultságú fiókod van-e, valamint ha helyi fiók helyett Microsoft-fiókkal használod a rendszert, akkor az utóbbinál a hitelesítés rendben van-e. Ugyanis volt akinél a hozzáférés megtagadva hibaüzenet a Microsoft-fióknál a személyazonosság megerősítésének hiánya miatt volt.

(#4452) baraatt válasza King Unique (#4451) üzenetére


baraatt
csendes újonc

Köszi szépen az infót rávezetést
Szóról szóra ugyanaz a probléma volt nekem is mint annak a „valakinek“, Microsoft fiók kért egy megerősítést ,Végülis a probléma aval sem oldódott meg.😜 Úgyhogy lecseréltem a win 10 prot egy win 10 home ra és se driver se frissítés se visszaigazolás nem kellett és minden Működik.
Köszi

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.