Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#3787) Chris0321


Chris0321
addikt

Szevasztok.

Nekem egy olyan problémám van, hogy tavaly novemberben vettem egy Kingston DTDUO3/16 Gb-os pendrive-ot amit a régi gépemmel és a munkahelyi gépemmel használtam. A régi alaplapom egy ASUS P5KPL-AM EPU
volt, sata 2-es winchesterrel és egy nagyon régi házzal így nem csodálkoztam rajta, hogy az írási sebességem a pendrive-ra 10 MB/s körül volt. A munkahelyi gépemen kb. 40 körüli értéket produkált, így gondoltam majd az új géppel hasítani fog. Nem talált. Az új alaplapom az adatlapomon, sata 3-as winchesterről írom az adatokat a pendrive-ra és akár 2-es akár 3-as foglalatban van a pendrive 40-es kezdésről szinte azonnal leesik 10 körülire a sebesség megint. Ez főleg azért idegesítő mert amikor az új gépemen lévő sata 3-as hdd-re másoltam át a régi gép 2-es hdd-éről akkor a filmeket simán vitte 100-as körüli sebességgel. Az alaplapra volt csatlakoztatva mindkét hdd. Néztem tegnap a céges gépen hátha a pendrive lassult be valamiért de ugyan akkora sebességet mutatott.
Tudna valaki segíteni ebben a problémában?

(#3788) King Unique válasza Chris0321 (#3787) üzenetére


King Unique
titán

Ez megint kb. ugyanaz az eset, amiről nemrég egy másik topikban volt szó. Ennek az adatlapján szintén 10 MB/s írási sebesség van megadva a 16 GB-os modellnél, vagyis nincs miről beszélni... Másrészt a linkelt esetnél az illető keverte az írási és az olvasási sebességet, vagyis amikor a pendrive-ra és amikor a pendrive-ról másol. Lehet esetedben is erről van szó és olvasásnál mutat 40 MB/s értéket.

Tanulság: tessék egy normális, kellően gyors pendrive-ot venni, ha annyira fontos a minél nagyobb adatátviteli sebesség!

[ Szerkesztve ]

(#3789) Chris0321 válasza King Unique (#3788) üzenetére


Chris0321
addikt

Teljes mértékben igazad van, ezt elég rendesen benéztem de mentségemre szóljon, hogy azt gondoltam a Kingston nem rossz márka és nem poénból rakták rá azt a 3.0-ás csatlakozót.

(#3790) King Unique válasza Chris0321 (#3789) üzenetére


King Unique
titán

Mondjuk előtte meg lehetett volna nézni a specifikációkat. De az meg a másik, hogy az ilyen 10 MB/s írási sebességre képes vackokra nyilván nem kellene a gyártóknak erővel ráaggatni az USB 3.0/3.1 feliratot... Egyébként van az említett gyártó kínálatában gyorsabb pendrive is (példa), valamint a többinél szintén. Az előbbihez visszatérve amúgy valójában az is csak USB 3.0-s, mert pusztán csak EZT használják ki a gyártók... Szóval pendrive-oknál az USB 3.1 felirat megint ne tévesszen meg senkit! :D

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.