Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#3098) Remekelek28


Remekelek28
őstag

Sziasztok
Az irásvédettséget elvileg igy lehet megszüntetni
Microsoft-leírásban:
Kattints a Start menüre, majd Minden Program, illetve a Kellékek mappára. A találati listában kattints jobb egérgombbal a Parancssor elemre, majd válaszd ki a Futtatás rendszergazdaként lehetőséget.
Írd be a diskpart parancsot, majd nyomd le az Enter billentyűt a segédprogramba való belépéshez.
Add ki a list disk parancsot és nyomd le az Enter-t. Ezzel megkapod a számítógépen található lemezek, illetve a csatlakoztatott USB-meghajtók listáját.
Keresd meg a listán a mérete alapján a 4GB-os, azaz 4096 MB nagyságú lemezt és jegyezd meg a sorszámát (pl. Disk 4).
Válaszd ki az USB lemezét a select disk # paranccsal, ahol a # jel a lemez sorszámát jelöli. Ezzel a fókuszt az USB-meghajtóra állíthatod.
Írd be a detail disk parancsot, melyet szintén egy Enter gomb lenyomása követ, a részletes lemezadatok megtekintéséhez. Itt a megjelenő adatok között ellenőrizd a Current Read-only State és a Read-only opciók mellett szereplő információt, illetve, hogy Yes vagy No szerepel-e mellette.
Az írásvédett mód törléséhez írd vagy másold be az att disk clear readonly parancsot, majd nyomd le az Enter billentyűt.
Ezt követően a detail disk parancs segítségével ismét tudod ellenőrizni, hogy az írásvédettség (read-only) státusz megszűnt-e.
A Diskpart segédprogramból történő kilépéshez írd be az Exit parancsot, nyomd le az Enter-t, majd zárd be a parancssort.
Utolsó lépésként távolítsd el az USB-kulcsot, indítsd újra a gépet és helyezd vissza a pendrive-ot, majd teszteld, hogy a ReadyBoost megfelelően működik-e.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.