Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1429) King Unique válasza R a y (#1427) üzenetére


King Unique
titán

A gyártó is leteszteli és megad referenciaértékeket, amik általában a jobb eredmények felé húznak.
Otthoni mérések sok esetben ezt nem feltétlenül hozzák, de ha minden ok, akkor igen. Netán jó esetben még kicsit túl is szárnyalhatják.
Rákerestem a topikban a Sandisk Extreme 64 GB tesztekre: [link]. Látszik, hogy a fenti felvetésemet igazolva alakultak a mérési eredmények. És a 32 GB-os is a gyártó által megadott értékek körül van [link].

Na mármost, lehet, hogy Mac és az OS X a király, de annyira az újabb Windows rendszerek se sz@rok, hogy ne tudnának kihajtani egy USB 3.0 pendrive-ot. Főleg Win8.x-től felfelé, ami már natívan támogatja az USB 3.0 UASP módot.
Nálad a 312 MB/s érték is kicsit sok, de még szódával elmegy. A 704 MB/s viszont teljesen irreális, mert ennyit maga az USB 3.0 nem tud... ehhez már Thunderbolt, vagy USB 3.1 kéne hivatalosan.
Nem tudom, hogy az adott OS X-es program pontosan hogyan mér, de lehet, hogy szépít az eredményeken és nem feltétlen mérvadó. Kicsit hasonló, amikor Samsung SSD-knén bekapcsolják a Rapid módot: [link], [link]. Aszem nem kell magyarázni, hogy ezen értékek nem mérvadóak, ennyit a SATA3 interfész alapból nem tud...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.