Hirdetés

2020. július 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#501) zazenke válasza vlevi (#500) üzenetére


zazenke
(senior tag)

pont a sebesség miatt gondoltam hogy megveszem (ebay) a legolcsóbb usb3 as pendrive-t mert az ha lassabb is a 3.0 ás rendszeren de elvileg a 2.0-át maximálisan kihajtja igy 8100 ft ért meglett egy 32 gb-os usb 3 as transcend .És így a jövőre nézve se lesz elavult mert hamarosan az usb 3 lesz az alap minden gépbe. Érdekesség még az is hogy minél nagyobb a mérete a pendrive-nak annál nagyobb sebességeket ad meg a gyártó hozzá ugyanazon termékcsaládon belül .[link]

[ Szerkesztve ]

(#502) vlevi válasza zazenke (#501) üzenetére


vlevi
(nagyúr)

Kíváncsiságból bedugtam az USB3-ba. Persze nem vártam 100 megás olvasási sebességet, de azért az USB2 olvasási sebességét, ha minimálisan is, de túllépte.

(#503) izohipsza válasza zazenke (#501) üzenetére


izohipsza
(csendes tag)

Tudnál esetleg egy ATTO Benchmarkos eredményt feltenni erről a Transcend Jetflash 760 32GB-os pendrivedról? Egyébként milyen a csatlakozófej előre-hátra mozgató-mechanizmusa? (Nem lötyögős, esetleg túl könnyen kicsúsztatható?) Én is 32GB-os USB 3.0-ás pendrive vásárlása előtt állok, és nem tudok dönteni ezen típusok közül: Transcend 700, Transcend 760, Silicon Power Marvel M01. Esetleg segíthetnétek dönteni tapasztalatok alapján. :)

TK

(#504) djculture válasza zazenke (#501) üzenetére


djculture
(félisten)

Mire elterjed normálisan az usb3 addigra 2-300 megával dolgozó 1T pendrive-ok lesznek. Jóformán most is csak mutatóban van 1-2 port a lapokon is. Legtöbb vezrlő meg az usb3.0 előírásait épp hogy képes teljesíteni. Perpillanat igazi pénzlehúzásnak tartom. Csak az új lapok drágábbak tőle, de nem nagyon ad semmi pluszt ilyen gyenge vezérlők és külső eszközök mellett. Egy kezemen megtudom számolni ahol írásba pl értékelhető teljesítményt ad egy külső eszköz. Márpedig nem folyton olvas az ember egy külső eszközröl.

[ Szerkesztve ]

(#505) vlevi válasza djculture (#504) üzenetére


vlevi
(nagyúr)

"ahol írásba pl értékelhető teljesítményt ad egy külső eszköz."
Van ilyen, csak az OFFtopicnak számít. A külső, USB3-as winchesterek pl. ilyenek.
100mega fölötti írás, olvasás.

De lehet, hogy mire elterjedne az USB3, addigra thunderbolt lesz, vagy mi a fene. Vagy valami megint még legújabb.

(#506) zazenke válasza djculture (#504) üzenetére


zazenke
(senior tag)

viszont az usb 3 as pendrive 1500 ft ráfizetéssel olyan eszközhöz juttat ami kihozza az usb2 ből a csúcsot. he ezt szeretnédkihozni usb 2 es eszközből az egy jó drága kingston lenne ami drágább mint egy olcsó usb 3 as minősítésű eszköz .és 5-7 ezer forintból usb 3 as eszközt csinálhatsz a régebbi alaplapodból és nem is akárhogyan. Mindössze egy pl a flopy helyére becsúszó usb3 as kártyaolvasót kell rendelned ami amellett hogy pendrive-t fogad még egy halom memória kártyát is fogad a legújabbakat is de lehet venni olyat is ami csak 4 usb3 pendrivet fogad 4500 ft kb

(#507) djculture válasza zazenke (#506) üzenetére


djculture
(félisten)

A multkor olvastam valami olyasmit progiról is aivel fake raidot lehet csinálni az usb protokon lógó pendriveokkal. Az érdekes téma csak ugye több mint valószínű hogy csak a saját gépbe/portokba ahol bevan konfigurálva működne.

[ Szerkesztve ]

(#508) utánvétel válasza zazenke (#501) üzenetére


utánvétel
(aktív tag)

Mikor tervezed megvenni?

*** A printer lassítja a papír haladását a szemetes felé... ***

(#509) zazenke válasza utánvétel (#508) üzenetére


zazenke
(senior tag)

egyenlőre még nem csak ha nem lesz komplett új gépem akkor fejlesztem tovább a meglévő kis öreget

(#510) utánvétel válasza zazenke (#509) üzenetére


utánvétel
(aktív tag)

Na majd számolj be a tapasztalatokról. Kíváncsi vagyok.

*** A printer lassítja a papír haladását a szemetes felé... ***

(#511) djculture


djculture
(félisten)

Nekem még egy pciex usb3 as kártyát kell venni, de egyenlőre nem izgat. Eleget szerelek ilyen gépet de nem nagyon ad semmi pluszot ugyanis a pendrive-ok elég gyengék még így is. Jó hát külső ssd-vel oké lenne, de az meg nagyon drága.

(#512) -zaki-


-zaki-
(tag)

Transcend JetFlash 600 32GB (USB2)

(#513) -zaki- válasza -zaki- (#512) üzenetére


-zaki-
(tag)

Transcend JetFlash 300 8GB (USB2) - ez is és az előző is NTFS-re formázva

(#514) bul07


bul07
(nagyúr)
LOGOUT blog

Csak átlinkelem A-DATA C103 16GB
Kézhez vétel után
USB3.0 driver frissítés után

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A70 / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°)

(#515) nakrisz


nakrisz
(csendes tag)

(#516) vlevi válasza nakrisz (#515) üzenetére


vlevi
(nagyúr)

Szép számok!

Lehet, hogy kellene nekem egy ilyen?
Abszolúte nem vagyok otthon most a pendrive árakban, de nekem úgy tűnik, a 6000Ft körüli ár jónak számít. Ebay legolcsóbb $26, az majdnem annyi. Persze nem a 4-5 évvel ezelőtti 140Ft-os árfolyammal számolva :W

[ Szerkesztve ]

(#517) royalka válasza vlevi (#516) üzenetére


royalka
(őstag)

Sztem i nagyon jó darab. Valószinű a jövőhéten beszerzek eggyet én is.

Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.

(#518) King Unique válasza djculture (#504) üzenetére


King Unique
(félisten)

Ez így csak részben igaz,egyrészt akad azért néhány usb3-as pendrive,ami 2.0 sebességét túlszárnyalja írásban is,másrészt ha már szélesebb körre fogalmazva - "külső eszközöknél" tartunk - ,a külső hdd-khez abszolút bevált sebesség terén,azok írásban is hozzák,amit kell és usb2 ált.2-3x-át,v akár 4x-ét is ki lehet hozni belőlük,magyarán vétek lenne csak usb2-vel használni. Eszközök se drágábbak annyival,bőv. kártya,v alaplap se,h akkora hú de nagy lehúzás lenne :N
SSD alapú külsők magas áruk miatt még nyilván nem játszanak...
Mire meg elterjedne kommersz módon,addigra Thunderbolt jobban befut/tovább gyorsul,v (főleg SSD-hez) usb 4.0 (25 GB/s v nagyobb) lesz. :K

[ Szerkesztve ]

(#519) vlevi válasza King Unique (#518) üzenetére


vlevi
(nagyúr)

Erre a Thunderbolt témára azért kíváncsi leszek. Mert az USB3 egyik nagy előnye, hogy csereszabatos az USB2-vel. Van USB3-as külső vinyóm, és nagy gond lenne, ha nem tudnám USB2-es eszközben használni. De nincs ilyen probléma, a tévém gond nélkül felismeri, és használja. És egy ideig az én gépemben sem volt USB3-as kártya, ezért USB2-n használtam, mindenféle gond nélkül.
Most így első ránézésre nekem olyan ez a TB, mint az eSata, vagy a FW. Vam tudjuk, hogy létezik, de senki sem mer úgy elindulni a nagyvilágba, hogy a külső vinyóján csak eSata csatlakozó van, mert ahova megy, egyáltalán nem biztos, hogy lesz. Lehet, hogy ott csak USB van, és akkor ott álsz többszáz gigával, amihez nem férsz hozzá. De ha már van az eSata mellett USB is, akkor a felhasználók 90%-a felteszi a kérdést, mire jó az eSata, amikor úgyis az USB kábelt tudja csak bedugni?
Persze a TB-nál nem szabad elfelejteni, hogy nem csak egy külső vinyó rádugására találták ki, hanem pl. a displayport kiváltására is, meg úgy általában mindenre. Meglátjuk, a vak is azt mondta :)
De nem temetem el rögtön, látatlanban, de a fenti okok miatt kicsit szkeptikus vagyok az elterjedésével kapcsolatban.

[ Szerkesztve ]

(#520) King Unique válasza vlevi (#519) üzenetére


King Unique
(félisten)

El fog terjedni TB is,csak dő kell neki :K ,viszont most USB3 egy átlag usernek jobb választás,olcsóbb,bejáratottabb külső cuccokon,TB meg annyira drága (eszköz,kábel,+Mac-en debütált,amiatt is... :DDD ),ill csak Mac-nél,v lehújabb ultrabook-okon van csak,h nem sokan tudják kihasználni. :N ,ill hdd raid,v ssd-nél lehet a maxot kihozni belőle,normál pendrive,külső hdd-hez bőven elég usb3,esata.
Amúgy létezik olyan dokkoló/átalakító,amivel usb2,fw800-al is összeköthető,árát nem tudom idehaza,de nyilván megkérik,mint ahogy egy sima sz@r 7-es usb2 elosztóét... :U

[ Szerkesztve ]

(#521) Tgabor330


Tgabor330
(csendes tag)

Itt van egy 8GB Kingston DTMC sebességtesztje. Nem értem, hogy mi a jó abban, hogy a kis fájlokat gyorsan írja (szerintem csak valami cash-be rakja), aztán a nagy fájlnál (kb. 50 MB után) fokozatosan lelassul és lemegy 3.2 MB/sec -re.

(#522) vlevi válasza Tgabor330 (#521) üzenetére


vlevi
(nagyúr)

NTFS-re van formázva?
Esetleg az írási cache engedélyezve van a pendriveon?

(#523) vlevi válasza nakrisz (#515) üzenetére


vlevi
(nagyúr)

Honnan lehet megállapítani egy ADAT S102-ről, hogy az Pro, vagy sem?
Mert olvastam valahol, hogy korábban volt az S102, aminek a teljesítménye, hiába USB3, meg sem közelíti ennek a darabnak a sebességét. Csak a Pro tud ennyit.

(#524) royalka válasza vlevi (#523) üzenetére


royalka
(őstag)

Képen is látszik a sarokba PRO felirat.. :DDD Vagy nem erre gondolsz??? :U

Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.

(#525) vlevi válasza royalka (#524) üzenetére


vlevi
(nagyúr)

De arra. Viszont mi van akkor, amiko a szövegben nincs pro, de a képen igen, vagy fordítva?

Megpróbálok majd a környékbeli számtech. boltokban szétnézni, van-e a polcon (szinte kizárt), mert neten rendelni pont emiatt nem merek.
Még valami kérdés. Vajon ezek az írási sebességek véletlenül nem cachelt írási sebességek? Mert PH tesztben olyat olvastam, hogy FAT32-re formázva alig 8-10 mega az írási sebesség, csak NTFS-nél gyorsul be. De ezt a mostani USB2-es pendriveom is tudja. Nevezetesen a csík végigszalad marha gyorsan, aztán még két percig villog 100%-on, mire tényleg befejezi. Azt lenne jó tudni, hogy mondjuk 1Gigát mennyi idő alatt ír rá. Mert akkor már biztosan nincs cache...
Megaztán írni most is tudok 20-25 megával az USB2-es külső vinyómra, szóval semmit sem nyernék a pendrivval sem, csak olvasásnál. De olvasni nem szoktam róla. Rámásolom a filmet, megnézem, törlöm. Erre kellene.

[ Szerkesztve ]

(#526) royalka válasza vlevi (#525) üzenetére


royalka
(őstag)

Én ha a te helyedbe lennék a rendelés előtt telefonálnék.. Hogy tényleg pro-t van nekik.. Ha meg nem azt küldenék akkor visszaküldeném.. De nem hiszem hogy átb@sznának szándékos. Vagy postázás előtt nézzék meg, mert ha nem az akkor vissza küldöd. :DDD

Nekem is volt olyan problémám hogy nagyon gyorsan felpirította és utána várni kellett (ahogy írtad). De utána ajánlották a TeraCopy progit, ami sose produkált még ilyet.

Az Adata S102 pro ajánlott cuccok közé tartozik szal szerintem nincs ilyen baj vele, de Itt nézz szét, ha eddig nem tetted volna :) .

[ Szerkesztve ]

Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.

(#527) Tgabor330 válasza vlevi (#522) üzenetére


Tgabor330
(csendes tag)

Gyárilag FAT32-es. Ha az íráscasht engedélyezem akkor sincs
lényegi változás:

(#528) batagy


batagy
(őstag)

Sziasztok!

Most vettem, vadonatúj, Transcend Jetflash 700 8 GB.
WinXP SP3, USB2.0-ás interfészen. Írási gyorsítótárazás tiltva. FAT32-re formázva.

[ Szerkesztve ]

(#529) royalka válasza batagy (#528) üzenetére


royalka
(őstag)

Sztem elég komoly 8Gb os pentől...

Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.

(#530) batagy válasza royalka (#529) üzenetére


batagy
(őstag)

Hát igen, én is meglepődtem. Remélem sokáig fogja bírni. Az ebben a topikban korábban olvasottak alapján vettem ezt.

(#531) Sátán44


Sátán44
(addikt)

Én is tervezek venni a közeljövőben egy USB 3.0 példányt. A teszteket elnézve A-Data Nobility N005 16GB lesz a befutó.

[ Szerkesztve ]

Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)

(#532) TheProb


TheProb
(addikt)

Sziaszok!

Ehhez hozzá tudtok szólni miért csak ennyi?

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | MCSA: Windows Server 2016

(#533) ng0ofy


ng0ofy
(KORREKTOR)

Hello! Ne vegyetek ATIVA 2 Gb pendrive-ot, rém lassú! Világít és melegszik.

(#534) v!ct0y


v!ct0y
(veterán)

Hali!
Van egy 2GB-os pendriveom. Divx filmeket szoktam tv-n nézni róla. Ahogy másolom rá a cuccot az elején még ilyen 80megával másol aztán fokozatosan lassul. A végén már csak ilyen 5megával. Ez miért van szerintetek ?

(#535) v!ct0y válasza v!ct0y (#534) üzenetére


v!ct0y
(veterán)

Pörög a topik...:DDD

(#536) bundaas válasza v!ct0y (#535) üzenetére


bundaas
(tag)

#500 esetleg magyarázat lehet problémádra

Nincs elb@szva,csak másra lesz jó!

(#537) Murphistic


Murphistic
(aktív tag)

Sandisk Cruzer Blade - 16GB-os - sebességtesztje:

Murphistic

"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

(#538) Ferenc1989


Ferenc1989
(tag)

Egy ADATA N005 Pro 16gb pendrive. Asus K53SV-SX835D
USB 2.0:

USB 3.0:

[ Szerkesztve ]

Sosem tudod, mi az elég, amíg meg nem tapasztalod, mi a túl sok.

(#539) Murphistic


Murphistic
(aktív tag)

Kingston DataTraveler 108 - 16GB-os változat egy HP530-as notebookban USB hosszabbítón keresztül összekötve:

Közel 12GB-nyi adat másolása kezdetén:

Az adatok másolása közben:

Murphistic

[ Szerkesztve ]

"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

(#540) Rainman05


Rainman05
(tag)

Az lenne a problémám hogy van egy Kingstone DT108 16GB pendrive és elkezdek másolni rá 7-8Mb/s indul ami jó is lenne de lemegy 3Mb/s re ra és úgy másol tovább mi lehet a gond?

(#541) slashing


slashing
(senior tag)

mitől lehet az hogy a pendrive-ra másolás úgy zajlik nálam (usb3-as) hogy rákattintok a másolásra 2 másodperc alatt eljut 95%-ra majd megáll és vár kb. annyit mintha normálisan másolna majd befejezi. Csak így nem látom mennyivel másol nem látom meddig tart stb.... roppant idegesítő

win 7 a rendszer az hogy usb3-as csatlakozóba van dugva vagy 2-esbe vagy a monitorba tökmindegy ugyan az a szitu...

(#542) Kezdő vagyok


Kezdő vagyok
(őstag)

Sziasztok!
Ti melyiket vennétek meg,én-e kettő között vacillálok:
ADATA S102 Pro 32GB USB 3.0
vagy
TRANSCEND JETFLASH 700 USB 3.0 PENDRIVE - 32 GB?
Windows 7 Prof.64 bit-en használnám,és eleddig szinte minden 16 GB-os pendrive fagyott rajta.

Verbatim Store'n Go 16 GB kivétel volt,csak tönkrement.
(Fogta magát,eltűnt róla minden adat.)
ADATA C 802 16 GB is fagy.

(#543) Kezdő vagyok válasza Kezdő vagyok (#542) üzenetére


Kezdő vagyok
(őstag)

Szerk:
ez is fagyott:
[link]

(#544) aneda


aneda
(aktív tag)

Üdv Urak!

Behalt a jól bevált A-Data N005 32GB-m, keresem az utódját.
Fontos hogy kis fájlok esetén is gyors legyen, valaki tudna a saját N005 Pro 32GB-ról és S102 Pro 32GB-ról sebesség tesztet berakni?

A fegyelmezetlen autózás emberemlékezet óta nem látott időjárási viszonyokat okozhat!!!

(#545) kezdő


kezdő
(senior tag)

SanDisk Cruzer Micro 8 GB (SDCZ6-8192RB)
Windows 7 64 bit, FAT32, MSI CX720

[ Szerkesztve ]

(#546) svensson


svensson
(félisten)

Sziasztok!

Pendriveokat mennyire ajánlott NTFS-be formázni? Kíváncsiságból kipróbáltam és rohadt gyorsan megy rá a másolás, átlag 20MB/s, néha van hogy 70MB/s!, viszont szinte minden fájl után megáll vagy fél percre. Ez normális?

Samsung WB1100F kompakt fényképező és WearFit F1 aktivitásmérő karkötő eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/svensson/index.html

(#547) macska válasza svensson (#546) üzenetére


macska
(tag)

Nálam is ezt csinálja, a másolás végén kicsit áll. File "lezárás" előtt. Valószínűéleg azért, mert azért az a 70 valójában nem egészen 70, lassabb azért. Így azért többet áll a végén. Azért 70 az elején, mert gondolom a vinyó gyorsan tolja rá az adatot kezdetben, + a RAM is besegít, így a mutatott érték valójában gyorsabb, mint a valós. Idő kell, míg beáll a sebesség mutató a valós értékre. Ezért nagy file kell próbára, és a vége felé, 70% után mutatja a valós sebességet. Véleményem szerint. Csak tipp.

[ Szerkesztve ]

macska

(#548) Murphistic válasza svensson (#546) üzenetére


Murphistic
(aktív tag)

Szia!

Emlékeim szerint NTFS fájlrendszernél a Windows használ valamiféle késleltetett írásnak nevezett szolgáltatást. Ez talán annyit tesz, hogy egy gyorsítótárba másolja először az adatokat ( ami lehet nem is a driveon van, hanem a RAM egy szelete, de ez csak tipp ), amit később próbál kiírni, ezért van az a kis gondolkozás a végén.

A pontos technikai hátterét nem ismerem, de a Microsoft kitalálta az exFAT fájlrendszert (Vistától újabb tudja) és ha pendrivera NTFS kellene, akkor inkább az exFAT ajánlott.

Szerk.:
Közben utánanéztem és az NTFS az adathordozóra írja a számára szükséges infokat, így tippre a pendrive egyes részeit fokozottabban használja, amik ha megsérülnek megy a levesbe az egész fájlrendszer.

Az exFAT wikis oldalából: ( http://en.wikipedia.org/wiki/ExFAT )
"exFAT can be used where the NTFS file system is not a feasible solution, due to data structure overhead, or where the file size limit of the standard FAT32 file system (without FAT+ extension[7]) is unacceptable."

Az exFAT fájlrendszer ott használható, ahol az NTFS nem megvalósítható az a túl sok segédadat miatt (ha van jobb fordításotok ne tartsátok magatokban ), vagy ahol a FAT32 fájlrendszer méretkorlátai nem megengedhetőek.

Murphistic

[ Szerkesztve ]

"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

(#549) svensson


svensson
(félisten)

Köszönöm mindkettőtöknek. Megnézem ezt az exFatot, nem hallottam még róla. :N

Samsung WB1100F kompakt fényképező és WearFit F1 aktivitásmérő karkötő eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/svensson/index.html

(#550) svensson


svensson
(félisten)

Elnézést a dupláért.

Na kipróbáltam; a sebesség maradt szépen végig 7MB/s körül, de legalább nincs az a francos 2GB méretkorlát. Köszönöm az infót! :R

[ Szerkesztve ]

Samsung WB1100F kompakt fényképező és WearFit F1 aktivitásmérő karkötő eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/svensson/index.html

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.