Biztos h tud többet, de írtam is h "(az én gépemen, ami elég régi és usb 3 csak expresscard foglalatba van belerakva /Thinkpad T500/ )"
Kipróbáltam újabb HP laptopon amiben alapból van USB3 csatlakozó és 130 mb/s simán megvolt olvasasban.
Nekem annyi volt a célom h az USB 2 pendriveokhoz képest lényegesen gyorsabb legyen az írás. Ez teljesen be is jött, eddig 6-8 mb/s usb 2 pendriveok helyett 35-40 mb/s sebességgel tudok írni rá (sorozatokat írok rá a laptop és tv közti hurcolashoz)
Pendriveostul, express cardostul ez a buli 6e Ft volt, annyit maximálisan megert :-D
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Vélemény Kisfogyasztású számítógépek nyomában
- Vélemény STAR WARS Jedi: Fallen Order (spoiler)
- Tudástár OpenZFS a mindennapokra
- Bemutató LEGO 75252 - UCS Star Destroyer
- Bemutató Középkategóriás gamer gép építése A-tól Z-ig
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [lajthabalazs:] Bejutni a Google-höz - elsõ nap az Amazonnál
- [Re:] [kyrabaybee:] :L
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [Bird:] METRO 2033 REDUX XBOX ONE nyereményjáték sorsolás
- [Re:] [Bird:] BATTLEFIELD 1 REVOLUTION & BATTLEFIELD 1943 bundle sorsolás XBOX ONE
- [Re:] [Somatom:] RE: Kivételek hozzáadása a reklámblokkolókban
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Jannn
(aktív tag)

prohardver27
(aktív tag)

matex
(tag)
Transcend JetFlash 790K 32GB USB 3.0 NTFS
Érdekesek ezek az eredmények, mivel ha másolok rá, akkor 1-2 másodpercig 70-80MB/s-mal ír rá, de pár másodperccel később lecsökkenve beáll a csomagoláson is feltüntetett 25MB/s-os írási sebességre. Tehát annyit tud.
[ Szerkesztve ]

flash-
(veterán)
az hogy van hogy a write test 74mb/s, másolásnál mégis lelassul?
hogy keressek tehát olyan pendrive-t amire ha másolok, nem esik le a sebesség, hanem azért megmarad olyan 50mb/s környékén??

matex
(tag)
Ez egy jó kérdés! Én azért vettem ezt, mert láttam róla teszteredményt. De ezek után nem tudom mi alapján vásároljak legközelebb. Bár azt kaptam, amit a gyártó ígért. Meg 2800.-Ft-ért nem is várok csodát.

flash-
(veterán)
főleg annak tükrében hogy a szekvenciális írás teszt pont a nagy fájlok írásának tesztjéről szól.
és azért nem mindegy hogy 74mb/s vagy 10

superg
(senior tag)
Nekem is ez volt a Sandiskkel.Az árát megérte,de többet nem.A CDM testek baromi félrevezetőek némelyiknél,teljesen valótlan értékeket mutat.Arra meg hogy mi mit ír másoláskor nem lehet hagyatkozni.
Egyszerűbb lenne egy file-t átmásolni lemérni mennyi idő alatt végez,abból ki lehet számolni a valós sebességet.Ha ez egy olyan file amit a valóságban is szoktál másolni rá,akkor ennél valósabb képet nem kaphat az ember egy pedrive-ról.

Ciccuka
(addikt)

Jodanovich
(aktív tag)
SanDisk Extreme 32 GB USB 3.0 NTFS
Valós másolási/ írási sebesség
[ Szerkesztve ]
Life is Short... Ride Hard!!!

superg
(senior tag)
Azért is írtam úgy hogy némelyiknél(az enyémnél) nem valós.Az extreme-nél okés.

prohardver27
(aktív tag)
Nem mindegy, hogy miről másolsz(HDD vs SSD), és e közben azt az eszközt még mi használja a háttérben (Windows update, Antivirus), plusz mekkora méretű fájlokat
Példa: KINGSTON SV300S37A120G-ról (120 GB, SATA-III) Brickleberry.S02 (2,22Gb; részenként 175Mb)
másolása SanDisk 64GB EXTREME -re:
VS.
ST1500DL003-9VT16L -ról (1500 GB, 5900 RPM, SATA-III)
De mert nem minden fenékig tejfel a Válótársak S01 (5,55Gb; részenként 692Mb) másolása csak:
Az első .avi a második .mkv kiterjesztésű

superg
(senior tag)
Persze ezt nem is vitatom.Sandisk dual 32GB -ossal próbáld meg.CDM kiír 50MB/s-ot.
Nincs az az ideális körülmény amivel ezt csak megközelítenéd a gyakorlatban,jó ha a fele összejön.

Aidan85
(tag)

lkristóf
(aktív tag)
Ma érkezett:
SANDISK ULTRA USB 3.0 32GB
Szinte teljesen megegyezik teljesítménybe a JF790K-val, 20-22MB/s írás 100-110 olvasás
Ennek a crystal disk mark-nak tényleg nem sok értelmét látom, megfogok egy 1 giga körüli fájlt és rádobom, azt megnézem mennyivel másolja. Úgy is az a lényeg, nem az, hogy a program mit ír ki, mert nem valós.
[ Szerkesztve ]

TeeJay
(nagyúr)
ma jött meg Coutesytrading-től 2darab SanDisk Ultra Fit pendrive-om
gépem
Gigabyte B85M-D3H alaplap
i7-4790K proci
Win7 64bit SP1 Ultimate
Mixgyűjteményem + megamixek + saját mixeim egy helyen ---> https://www.mixcloud.com/trance4ever/

Imy
(veterán)
SanDisc Ultrafit 128Gb USB 3.0 (HP folio 9480m)

Imy
(veterán)
És a h2testw szerint tényleg 128Gb-os. Innen vettem...
Sziasztok!
Most vettem egy ilyen pendriveot.
Az eredmények:
Az normális, hogy meleg a pendrive? Nem forró, de azért elég meleg...
Szerk: FAT32-re van formázva. Jó ez így, vagy más ajánlott?
Megy az NTFS... 7 Gb fájlt már nem engedi másolni.
[ Szerkesztve ]
...Szeretem leracsniztatni...

klampfer
(tag)
Sziasztok,
Tesztelte valaki, hogy párhuzamos műveleteknél mennyivel lassabb a Pendrive a sima HDD-knél?
Udv, G.

-=RelakS=-
(addikt)
Pendrive és memóriakártya sebességes topik van.
Háttértáras, SSD/HDD nincs?
A felhasználói felület olyan, mint egy vicc. Ha el kell magyarázni, akkor rossz!

Viktor677
(csendes tag)
Ma érkezett.., bár a tasakján 100/30 van... szerintem ez az írás teszt nem valós...
[ Szerkesztve ]

-=RelakS=-
(addikt)
én inkább hiszek a programnak
Mondjuk ssd-nél megmagyarázhatná valaki, hogy hogy lehet 140MB/s körül írni, és 40MB/s körül olvasni valamit
A felhasználói felület olyan, mint egy vicc. Ha el kell magyarázni, akkor rossz!

Viktor677
(csendes tag)
Hát, a rendszer meg ezt tudja valósan

-=RelakS=-
(addikt)
Így már érdekesebb, de gondolom nem ram disk-ről másoltál, hanem vinyóról.
Viszont minél jobban nézem, annál jobban lassúnak gondolom még úgy is, mivel vinyók között nekem 70MB/s simán meg szokott lenni

Viktor677
(csendes tag)
Tulképp nem lassú, hanem hozza a megadott értéket...
SSD-ről van másolva...8.1 win...
Vinyók között nekem is meg meg van a 70..sőt több is...

Bozek
(nagyúr)

King Unique
(nagyúr)
Érdekes eredmények...
USB 2.0-át is jól kihajtja, a szabvány gyakorlati maximuma ugye 48 MB/s. Az adatlapja szerint a 64 GB-os modell 350/180 MB/s értékeket tud. USB 3.0-án a ~ 300 MB/s körüli is olvasás is meglepő, ugyanis a Win7 nem támogatja natívan az UASP módot. Bár a 128 GB-os modell más tesztben is elég gyors, de azért Win8.1 alatt mérve néhol (CDM) inkább. Én külső SSD-vel csak 250 MB/s körüli adatátviteli sebességet tudtam elérni Win7 alatt [link].
Köszönjük a tesztet!
[ Szerkesztve ]

Istikee007
(tag)
SanDisk Ultra Fit USB 3.0
64Gb

-szabi-
(őstag)
Jelenleg használatban lévő pendrive-ok.
SanDisk 16GB Cruzer Force exFAT
adata16gb_s102pro exFAT
Transcend 32G JF810 exFAT
üdv
szabi

kistrojak
(csendes tag)
Samsung Bar 64GB USB 3.0 , Innen: http://www.ebay.co.uk/itm/381369496297
Egyetlen egy probléma van vele, eszméletlen módon melegszik, szerintem felmegy 50 fokig
[ Szerkesztve ]
...

icp1970
(senior tag)

Bozek
(nagyúr)
ALT + PrintScreen és akkor csak az az ablak lesz lementve, ami épp a fókuszban van (pl.: CDM). Úgy legalább nem kell a teljes asztalodat nézegetni.

prohardver27
(aktív tag)
Vagy a Windows keresőbe beírod KÉPMETSZŐ, a Windows része

-=RelakS=-
(addikt)
és ha így akarta?

Geryke67
(csendes tag)
Az lenne a kérdésem hogy létezik olyan program amivel meglehet biztosan állapitani hogy egy pendrive 2.0 vagy 1.0 esetleg 3.0? Eléggé laikus vagyok ehhez
[ Szerkesztve ]

icp1970
(senior tag)
Köszi,éppen ezt akartam kérdezni.

icp1970
(senior tag)

icp1970
(senior tag)

icp1970
(senior tag)

Bozek
(nagyúr)
Rakhatnál be ATTO-val készült képeket is, mert szerintem a CDM felett eljárt az idő. Legalábbis az a véleményem, hogy 4K-s fájlokat szinte senki sem használ, így sok értelme nincs annak a tesztelésének.

icp1970
(senior tag)
Bocsánat de sajnos azt nem ismerem.Pl pendriveről való win telepítéskor nem a 4K-s olvasási érték a mérvadó?
[ Szerkesztve ]

PrometheusX
(aktív tag)

Semin
(tag)
Sziasztok!
Szeretnék feltenni egy kérdést, bár nemtudom jóhelyen -e... remélem.
Szóval van egy Synology RT1900ac routerem, és a csatlakoztatott USB-s Winchestert egyszerűen lecserélném egy Pendrive-ra (kiszemelt : [link]
A kérdésem az , hogy a 0-24-es torrentezést vajon bírja egy pendrive?
(azért természetesen a nagyrésze olvasás, napi 1-2 torrentnél nem töltök többet)
Van valakinek hasonló tapasztalata?
Illetve ajánlani tud valaki esetleg költséghatékonyabb megoldást ?
(min.irás olvasás ~100MB/sec.)
Köszönöm!

Bozek
(nagyúr)
Miért nem jó az USB-s winchester?

Semin
(tag)
Szeretném ha kompaktabb és néma lenne.

junior11
(veterán)
Kingston HyperX Fury 16GB USB 3.0 NTFS [link]
[ Szerkesztve ]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

Crvsh3R
(aktív tag)
Sziasztok!
Nem biztos, hogy jó helyre írok, de kapcsolódik a pendriveokhoz. Transcend JF790 (16GB) próbáltam másolni a 2 hetes új gépemmel, de egyszerűen az elméleti sebesség közelébe sem tudom vinni a másolási sebességet. Kb. 40/8-al olvas/ír a pendrive. ASUS Z170-PRO alaplap, pár hónapos alig használt a pendrive. Driverekkel elméletileg minden rendben, Windows 10 x64 van fent. Esetleg van ötletetek?
Redmi Note 7 4/128GB || Steam: Crvsh3R

Bozek
(nagyúr)
USB 3-ba dugtad?

Crvsh3R
(aktív tag)
2 port kivételével (amire a billentyűzet és az egér van kötve) csak USB 3.0 és 3.1 van a gépen. Lehet megoldódott a probléma azzal, hogy eltávolítottam az Intel 3.0 drivert (Microsoft-os) és a rendszert újraindítottam.
Viszont így meg elég kiábrándító a 790-es sebessége. Olvasás még elmegy (109), de az írás is 20-25 körüli. Ennyire "lassú" lenne?
Redmi Note 7 4/128GB || Steam: Crvsh3R
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- LG 24MP88HV-S - 24", FHD, IPS, 99% feletti sRGB színtérlefedettség, Gyári színkalibráció
- Gigabyte GTX 1070 8GB GDDR5 Xtreme Gaming (Új, csak tesztelt, 2GHz+ Boost órajel) Eladó! 73.900.-
- Dell Latitude 5480, FHD IPS, i5-7300U, 8GB, 256 SSD, magyar vil.bill., IR cam, gyári gar 2021.08.26
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 2nd, FHD IPS kihajtható érintő, i7-7600U, 16GB RAM, 512GB NVMe SSD, gar 2021
- Dell Precision 5520, FHD IGZO IPS, i7-6820HQ, Quadro M1200, 16GB DDR4, 512 NVMe (PM981), 6 hó gar
ingyenes kategóriában
- !AKCiÓ! Apple iPhone 11 Pro Max 512GB Space Gray ELADÓ! Vadonatúj, FÜGGETLEN, 2020.10.24-ig garival!
- HP X360 laptop/tablet ( FHD, i5, 8GB DDR4, Nvidia 2GB, 256GB SSD )
- 2020M, 2.4GHZ, 3.Gen. - RITKA!
- Eladó HP EliteBook 8560P 15,6" 4GB RAM I5-2520M
- Megkímélt Apple iPhone 11 64GB Kártyafüggetlen, Fekete, 2020.09.23.-ig Apple garanciával!