- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- valakiyt: A win10 támogatása megszűnt! Mi lesz most?
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BMWFan
senior tag
-
betyarr
veterán
attól függ hon lax..de szívesen ha megtuggyuk oldani.
egyébként köszi a kimerítő válaszokat,profitálok majd belőlük!
) -
naraku
aktív tag
Hi! Nekem meg van !Már nem mai játék aztakarom mondani ezzel hogy elég régi már!
De még egész jól elehet vele játszogatni ha kedvem van hozzá!
-
badbrother
aktív tag
Elööször is neked is be kell jutni a városi tanácsba. Ezt ha jól emlékszem úgy tudod elérni, hogy köztiszteletben álló polgára leszel a városodnak.
Ehhez meg nem kell más csak pénz, pénz, pénz, és nem szabad hogy rajtalkapjanak törvénytelen dolgokon. Azaz pl. ne add ki a raktáraid csempészeknek, az árujuk raktározására.
Nekem volt olyan, hogy kiadtam pl. 45 bála csempészett dohánynak a raktáram, persze saját dohány(legális) nem volt egy szem se. Persze elkaptak, és megbüntettek (pénzre). Aztán a csempész jól lehordott, hogy hogyan lehettem ilyen hülye, hogy CSAK csempészett dohány volt a raktárban.
Azaz, ha van 2000 bála legális dohányod, oda elfér 45 csempészett, sokkal kiseb eséllyel fogják felfedezni, de szerintem ez nem ér annyit pénzben, mint amennyit veszíthetsz reputációban. Ez egy ilyen játék, nem pont mint a valóság.
Ne kalózkodj, stb... majd rájössz, ez benne a szép.
Ha van sok pénzed, akkor a társadalmi rangod is nöö. Ha jól emlékszem valahol az is számít, hogy mennyi árut szállítasz az adott városba/városból. Nyilván a saját városodból illik sokat kereskedni, akkor ismernek meg az emberek.
A pontos jelölési folyamatra nem nagyon emlékszem. Azt hiszem a tanácsba csak egyszerüüen beválasztanak, ha elég nagy társadalmi rangod/pénzed lesz, itt már lehet elööterjeszteni dolgokat. De a polgármesterségért meg kell küzdeni, ott a tanácstagok szavaznak.
Lehet jótékonykodni, meg fesztiválokat rendezni, utakat építeni, kutakat ásatni stb... Ezek mind-mind növelik a rangod.
Mindig olyanra kell szórni a pénzt, amit az emberek akarnak. Vidd a sétáló figurákra a kurzort, és ''elmondják'' , hogy mit akarnak, meg hogy mennyire tisztelnek az adott osztály tagjai. Mást akarnak ugyanis a szegények, a polgárok, meg a gazdagok.
Lehet, hogy a szegények szeretnek, mert sok pénzt adsz a szegényháznak, de a gazdagok ettööl még nem fognak sokkal jobban tisztelni. ÖÖket mással kell lekenyerezni.
A fesztiválokkal vigyázz, visszafelé is elsülhetnek ha nincs elég kaja/pia a raktáraidban.
Azaz, ha az emberek azt mondják, hogy már milyen rég nem volt egy jó kis ünnep a városban. Akkor érdemes kihirdetni, hogy fesztivált tartasz. Ez azt jelenti, hogy mához két hétre lesz megtartva a feszt.
èn a születésnapomon, a feleségem, gyerekeim születésnapján, és karácsonykor általában tartottam egy népünnepélyt.
Erre nagyon kell készülni, érdemes már elööre betárazni sok-sok finomságot, fööleg a ritkább dolgokat(sáfrány, fahéj stb...)
Rengeteg (100-120) adag sör kell, sok (8-15) adag hús, elegendöö más finomság, pl. méz, sáfrány, fahéj, ritka füüszerek, bor, meg ami kell egy népünnepélyhez.
Ha nem lesz elég cucc a raktáraidban az ünnepélyre, akkor a nép elégedetlen lesz. Mondják is utánna, hogy jó volt, vagy rosz.
Ezért én mindig sokkal többet raktározok, mint ami elfogy. Késööbb úgyis eladhatom jó pénzért.
Ha pl. csak sör van inni, akkor lehet hogy az alsóbb néprétegek jól érzik magukat, de a nemesek biztosan nem. Ilyenekre érdemes odafigyelni.
Jó kis összetett játék ez, elég sokáig el lehet vele játszani, mindig van valami kihívás, amit még nem értél el.
Majd elfelejtettem, a kukásautó már elvitte a kidobott szeméttel együtt az én legális CD-met, és sajnos nincs másolat. Nem tudná valaki kölcsönadni a saját legális CD-jét, csak egy napra újra átélném a fílinget.
Részleteket szigorúan mailben. -
betyarr
veterán
válasz
badbrother
üzenetére
hát nagyon köszönöm a válaszokat!!!

azt megtudnád mondani,hogy hogyan köll olyan pozícióba jutni hogy megszavazzák a városatyák a falat meg a katonaságot?hogy tudom azt eléjük terjeszteni? -
<MZ/X>
őstag
válasz
badbrother
üzenetére
Már játszottam a játékkal de nem sokat konyítottam hozzá és ketétörtem a cd-jét szórakozásból

-
badbrother
aktív tag
Ez kereskedöö. A kalózos része nem igazán kidolgozott, azaz amikor a hajók küzdenek egymással az olyan kicsit, mintha C64-en a pirates-sel játszanál. Kis túlzással.
Legalábbis én így játszottam, nekem ez a része jött be nagyon, szeretem az ilyen tipusú játékokat.
De nézd meg a képeket:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
<MZ/X>
őstag
válasz
badbrother
üzenetére
Tehát ez egy kereskedő játék? Me' ha egen akkó nem kő.
Azt hittem ugyanolyan kalózos játék mint a Port Royal. -
badbrother
aktív tag
Juteszembe.
èrdemes idöönként benézni a városházára, mert ott lógnak a hirdetések, sürgöös szállítmányokhoz keresnek hajót, egy futár akar eljutni gyorsan valahová.stb..
Ezek sok pénzt hoznak, de teljesíteni kell pontosan a megbízatást.
Arra kell vigyázni, hogyha valakit felveszünk a hajónkra (akár futárt, akár csak egy fickót a kocsmából) akkor nagy eséllyel kapunk majd egy kalóztámadást. Azaz ilyet csak gyors vagy eröös hajóval csináljunk, ne a hasasbárkával.
Nekem volt olyan is, hogy egy menekülööt kellett elvinnem egy másik városba, fizetett érte de nem túl sokat. Volt is támadás, ami elööl meglógtam, aztán mikor beértünk a másik városba, akkor derült ki, hogy az utasom a város polgármesterének szeretett unokaöccse. Szereztem egy befolyásos támogatót.
Amit egyáltalán nem próbáltam az a Sötét út
Azaz nem kalózkodtam, becsületes polgára voltam a városomnak. Igazi patrícius. -
badbrother
aktív tag
èn vagy egy hónapot játszottam vele mire meguntam, de volt még benne lehetööség bööven.
Valahogy be lehet állítani a hajóidnak egy állandó útvonalat, meg árulistát, hogy hol, mit, mennyit, és mennyiért vegyenek/adjanak, de én jobb szerettem magam intézni az ilyen dolgokat. Ez kb 3-4 hajóig müüködik, aztán baromi unalmas lesz, hogy csak mész a hajóiddal, itt berakodsz, ott kirakodsz, csörög a pénz.
Szóval valahogy rá kell jönni a hajók automatizálására, mert különben meg lehet unni.
Amúgy ha találsz egy kapitányt a hajódra, annak lesznek különbözöö tulajdonságai. Az egyik jobban löö, a másik jobban hajózik, a harmadik jobban kereskedik stb...
Gondolom ez a kulcsa az automata kereskedésnek. De ezt még nem próbáltam ki.
Aztán még azt sem próbáltam, hogy hajókaravánt indítsak távoli városokba, afrikába, a közel-keletre, egyiptomba. Gondolom ezzel igazán nagy profitot lehet kaszálni, de nyilván nagyon veszélyes, nem érdemes egy-két hajóval nekiindulni, mindenképpen sok hajó kell, eröös fedezettel.
Lehet szárazföldön is kereskedni, ha van két városban kereskedelmi lerakatod, de tapasztalataim szerint ez lassú, és veszélyes. Ha meg megfizeted az eröös biztosítást, akkor az elviszi a hasznot.
A kalózhajókat pedig némi szerencsével és odafigyeléssel el lehet kerülni, ugyanis a térképen jelezve van némelyik. Gondolom a többi kapitány aki hallott róluk/látta ööket leadja a drótot. Ilyenkor ha a veszélyes vizek felé tart egy hajód, akkor meg kell állítani, vagy kerülööt kell vele tenni. ìgy nincs kalóztámadás.
Ez az amit nem lehet megtenni automata kapitánnyal. Azaz ilyenkor gyakoribbak lesznek a kalóztámadások. Ha meg már megtámadott, akkor ha szerencséd van, éppen jó felööl fúj a szél, és ha gyorsabb a hajód, vagy csak kicsit lassabb el tudsz menekülni.
Ha lassabb a hajód, akkor is van remény, ha te löösz elööször, és eltalálod az ellenséget, akkor az némiképp lelassul, a sérült vitorlázat miatt ugyebár, és talán elmenekülhetsz.
Ha viszont nyilvávalóan te húzod majd a rövidebbet, akkor érdemes megadni magad, és nem sokat menekülni, mert így csak a rakomány veszik el, a hajódban, és az embereidben nem keletkezik nagy kár a kalózok ágyúzása miatt.
A hajóban esett károkat ugyanis nagyon drága, és lassú megjavíttatni. -
<MZ/X>
őstag
válasz
badbrother
üzenetére
Huhhú köszönjük szépen az infomáció halmaz. Kedvet kaptam játszani a játékkal hogyha ilyen összetett.Király
-
badbrother
aktív tag
Ha emlékeim nem csalnak, akkor én ezzel a játékkal sokat játszottam anno.
Kereskedni kell benne, hajókkal? A Hanza-szövetség városaiban?
Amivel én játszottam abban azt kellett.
Megnéztem a neten, a képek alapján ezzel játszottam.
Soha nem kalózkodtam, mert mikor megpróbáltam felfogadni egy kalózkapitányt, mindig észrevett valaki ismeröös
és a városi tanács rámvert egy rakat büntetést.
Amúgy úgy lehet, hogy felfogadsz valamelyik városban egy rosszarcú kalózt, azt hiszem az egyik szabad hajódra, aztán osztoztok a hasznon.
Falat építeni, meg katonát toborozni úgy lehet, hogy magasra kerülsz a városi hierarchiában, tanácsnok, vagy éppen a polgármester leszel.
Ilyenkor fel lehet hozni témákat az idöönkénti szavazásokon, pl, hogy
1. polgárok, szerintem fejlesszük a város falait
2. polgárok, szerintem fejlesszük a városi katonaságot
3..
4.. stb
Aztán a tanácsnokok szavaznak, ha jól megkened ööket (a városi fürdööben lehet, mikor együtt fürödtök, amúgy szemérmetlenül nagy összegeket fogadnak csak el, ha keveset adsz, akkor sértöödötten elvonulnak) akkor úgy szavaznak ahogy neked jó.
Amúgy amíg olyan témák vannak, hogy falat, vagy plusz katonát, azaz a város fejlesztését érintöö témák, addig nem nagyon kell megvesztegetni senkit, általában gond nélkül megszavazzák. Meg a sétáló polgárok is mondják, hogy mire van szükségük, ha rájuk viszed a kurzort. Ha több falra vágynak, akkor nem érdemes a katonaságot erööltetned.
Ha falat épít a város, akkor szép lassan kijelölik a nyomvonalat, aztán ahogy van anyag úgy építik(sokáig tart)
Itt jössz a képbe Te.
Ha már jóelööre tudod, hogy a város valószinüüleg falat fog építeni, akkor egy-egy üresjárattal sok-sok követ hozol a városba, amit beraktározol a saját raktáraidba.
Mondjuk megveszed adagját 4 aranyért (már nem emlékszem)
Aztán mikor elkezdöödik az építkezés a köö ára felfut 70-80 aranyra is, és a városban elfogy. Ilyenkor jön a tanácsnok úr (Te), akinek a raktárai véletlenül plafonig vannak köövel. óvatosan kell adagolni 10-20 adagonként, hogy ne essen nagyon az ára, így lehet profitot szerezni
Amúgy köövel nem nagyon lehet nagy nyereséget elérni, mert sok helyet foglal, és nagyon olcsó.
Katonákkal már más a helyzet. Nekik egyenruha, meg fegyver kell. Azaz fel kell tankolni posztóból, azt hiszem acélból, meg persze sok-sok sörbööl.
Remélem nem írtam feleslegesen ennyit.
Kedvet kaptam egy kis kereskedéshez, lehet, hogy még megvan valahol a kuka alján a program eredeti CD-je
Mod:
A megtámadásról: eszembe jutott, hogy lehet azért támadni úgy emlékszem bárkit, én csak kalózokat szoktam
Fel kell szerelni egy eröös hajót/hajókat ágyukkal, meg katonasággal, aztán nekirontani az ellenségnek. Ilyenkor bejön a tengeri csata képe, ahol irányíthatod a hajóidat, meg ágyuzhatod az ellent. Ha már jól legyaktad, akkor megcsáklyázod, majd vagy elfoglalod, ha van elég embered, vagy csak simán kifosztod és elsüllyeszted.
ùgy emlékszem nagyon drága mulatság felszerelni egy hadihajót, meg sokáig is tart, és némelyik kalóz nagyon eröös tud lenni, úgyhogy csak óvatosan.
[Szerkesztve] -
betyarr
veterán
kedve P.Dude!
ha egyszer most vagyok rá kíváncsi,akkor miért ne kérdezhetném meg?na mindegy értelmetlenül inkább nem vitatkozok...
inkább segíts minthogy kötekszel! -
betyarr
veterán
ah,értelek.ilyet még nem is próbáltam,csak engem támadtak meg.szerintem nem tudsz más hajókat megtámadni.esetleg annyi,hogy felfogadsz a kocsmában egy kalózt,az elviszi az egyik hajódat és ő fog megtámadni más kereskedőket és a zsákmány fele a tiéd készpénzben.legalábbis én így tudom.
-
betyarr
veterán
na egy uccsó,elkeseredett ap

-
naraku
aktív tag

-
<MZ/X>
őstag
Én játszottam vele egy kicsit de mivel nem tudtam hogy lehet megtámadni egy hajót..kettétörtem...

-
betyarr
veterán
na így hétvége előtt appolok egyet,hátha...
-
betyarr
veterán
ennyire ismeretlen ez a játék?

-
betyarr
veterán
sziasztok!
itt ez a program és még nem találtam rá topikot.gondoltam hátha ismeri valaki azért és tud egy kis segítséget nyújtani hogy hogy lehet pl. katonákat toborozni,a város falait építeni stb.vagy hátha tud egy jó kis linket,ahol sokmindent elmondanak magyarul.előre is köszi!
betyár
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- valakiyt: A win10 támogatása megszűnt! Mi lesz most?
- Elképesztő lemaradásban van az aktuális Loongson CPU-család
- Bundle topik
- Mikrotik routerek
- Gaming notebook topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Witcher topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 02.02
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 256GB 1 év garancia
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG CM 650W
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)