Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Amúgy mi a terv?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
-
LOGOUT
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók

Új hozzászólás Aktív témák
-
kikinda2
tag
Köszönöm a fórumot. Itt találtam meg szinte mindent ahhoz, hogy egy külső meghajtót a MI-3RG routerhez csatlakoztathassak és a qbittorrent klienst futtathassam.
Azért leírom amit tanultam, hátha más is hasznát veszi.
Az routerre USB-n keresztül csatlakoztatott meghajtót, SSH-n való bejelentkezés után az fdisk /dev/sda paranccsal tudtam particionálni és a mkfs.ext4 -j /dev/sda1 formázni.
(Az SSH szolgátatást a roteren a Administration - Services menüben lehet bekapcsolni.)A routeren @attires legutolsó firmware-je van rajta.
Ebben az USB Application - Common Setting fülön kell a 6. sorban az Entware-t engedélyezni. Ha el szeretnénk a későbbiekben érni a letöltött fájlokat SMB-n keresztül, akkor ugyanitt a Enable SMB Server? opciót is be kell kapcsolni.
A WORKGROUP-ot, - ha a helyi hálózaton más, - be kell állítani.
Az alatta lévő Share Access Mode: menüben a második Full access.... opciót kell választani. (Persze csak akkor, ha nem zavaró, hogy a belső hálózatról mindenki, bejelentkezéás nélkül hozzá fog férni a letöltési mappákhoz.)Ha olyan firmware van telepítve, amibe nincsen Entware beforgatva, a telepítés innen megoldható.
Az Entware engedélyezése után szerencsés a routert újra indítani.
A qbittorrent telepítése a
opkg install qbittorrent
paranccsal megy.Sajnos a nekem települő qbittorrent a webes felületére nem engedett belépni az alap jelszóval. Ezért a konfigurációs fájlt módosítanom kellett.
vi /opt/etc/qBittorrent_entware/config/qBittorrent.confA [Preferences] bejegyzés után hozzá kellett adnom a következőt:
WebUI\Password_PBKDF2="@ByteArray(ARQ77eY1NUZaQsuDHbIMCA==:0WMRkYTUWVT9wVvdDtHAjU9b3b7uB8NR1Gur2hmQCvCDpm39Q+PsJRJPaCU51dEiz+dTzh8qbPsL8WkFljQYFQ==)"Mentés után a qbittorrent a következő paranccsal indul:
/opt/etc/init.d ./S89qbittorrent startA webes felület alap elérhetősége a router IP címe a 9080-as porton. (pl. 192.168.0.1:9080)
név: admin
jelszó: adminadmin
Belépés után a qbittorrent konfigurálható.Persze a konfigurációs fájlban egyből engedélyezhetjük a jelszó nélküli hozzáférést is ha ez megfelelőbb:
vi /opt/etc/qBittorrent_entware/config/qBittorrent.confA [Preferences] bejegyzés után hozzá kell adni a következőt, persze a megfelelő helyi szubnettel:
WebUI\AuthSubnetWhitelist=192.168.0.0/24WebUI\AuthSubnetWhitelistEnabled=trueWebUI\LocalHostAuth=falseA qbittorrent újraindítása
/opt/etc/init.d ./S89qbittorrent restart
leállítása/opt/etc/init.d ./S89qbittorrent stopAhhoz, hogy a qbittorrent magától induljon a Customization - Scripts menüben a Run After Router Started: script végére bemásoltam az /
opt/etc/init.d ./S89qbittorrent startparancsot.
A Run Before Router Shutdown: script végére meg a/opt/etc/init.d ./S89qbittorrent startparancsot.Fontos még, hogy a nálam működő Windows gépek "biztonsági okból" nem engedték a jelszó nélküli SMB megosztást felcsatolni, ezért a Windows registry-t is módosítani kellett.
Nyitni kell egy admin jogú command ablakot és ki kell adni a következő parancsokat:reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanWorkstation\Parameters /v AllowInsecureGuestAuth /t REG_DWORD /d 1 /freg add HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows\LanmanWorkstation /v AllowInsecureGuestAuth /t REG_DWORD /d 1 /fNálam nem, de másoknál még a következőre is szükség volt, tehát a következő csak szükség esetén:
reg add HKLM\System\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters /v AllowNBToInternet /t REG_DWORD /d 1 /fsc config mrxsmb10 start=disabledreg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters /v SMB1 /t REG_DWORD /d 0 /fsc config fdPHost start=autosc config FDResPub start=autoenable web service discovery = yes
Új hozzászólás Aktív témák
- SnowRunner
- Kuponkunyeráló
- Milyen videókártyát?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Villanyszerelés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- BIOS topic
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Gyermek PC játékok
- PC játékok egyben
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest