- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hirdetmények között vannak frissebb táblázat(ok) -> [link]
A Smart-nak vannak feltételei, hogy díjmentes legyen. -
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Lassan betöltöm a 24-et, tegnap kaptam levelet, hogy átraknak Jumpba, de választhatom a Smartot is.
Ennél frissebb tájélkoztató nincs a Jumpról?
Legnagyobb költségem havi szinten a számlavezetési díj lenne, ami eszerint Jumpnál 170 Ft, Smartnál viszont díjmentes.
Jump kártya éves díja 4612 Ft, Smartnál 2254 Ft.
Havi forgalmam kb úgy néz ki, hogy van egy csoportos beszedésem, max 1-2 utalás, többi kártyás vásárlás, kp felvét kb évente kétszer.
Így első ránézésre nem tűnik valami jónak a Jump. Van valami, amit nem veszek észre, vagy tényleg jobban járnék a Smarttal? -
_Petya_
őstag
Sziasztok,
Februárban jár le a bankkártyám, bankfiókba kértem az újat, (mert korábban többször volt probléma abból hogy a postán eltűnt az új kártyám, és emiatt kellett fizetnem, mert "elvesztettem", nem értem miért nem ajánlottan küldik..) ilyenkor szokott jönni SMS értesítés hogy mikor vehetem át. Emlékeim szerint ilyenkor (2 héttel lejárat előtt) már rég kész szokott lenni az új kártya, egyébként az otpdirekt-ben már látom is.
Ez így normális vagy kezdjek aggódni?
Kloden: nekem a Budapest Bank ATM-ből sikerült anno egy összegben 400k-t felvenni, szintén azért mert olcsóbb volt mint az OTP-ből. Előtte próbáltam K&H-t, ott asszem max 100k-t ad idegen kártyára.
-
vnorbi
aktív tag
Lehetségs, de ezeket vedd figyelembe:
Nem az aktuális díjtáblázatot nézed, hanem az egy évvel ezelőttit.
A díjtáblázatban ketté van bontva a 2015 előtti és utáni számlákhoz igényelt kártyák költsége, így ha a jó dokukentumot nézed, akkor sem biztos, hogy elsőre a rád érvényes számokat találod meg.
Nem minden idegen ATM ad ki ekkora összeget egy tranzakcióval. -
Kloden
senior tag
Sziasztok, az lehetséges, hogy idegen ATM-ből olcsóbban tudok felvenni teszemazt 300.000Ft-ot mint OTP-s-ből?
Táblázat alapján kérdezem: KÉPOTP: 1,23% + 61Ft, vagyis kb 3.400Ft, <-------> idegen ATM:1.144 Ft
-
-
Ghard
őstag
Hibás bankkártyát hogy cserélnek az otp-nél? Egy sima mastercard amin elszállt a paypass, bedugva működik csak. Bankfiókban valami 6000Ftot mondtak állítólag, ami nagyon nem stimmel. Esetleg 1500Ft legyártási díj, de nem elveszett kártyáról van szó...
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Victoryus #4861 üzenetére
Ismerős a helyzet, az ilyen átláthatatlanság miatt vezetem magamnak is a tranzakciókat, így rögtön kibukik az egyenlegeken, ha ők vagy én tévesztek. Havi számlakivonatokat ellenőrzök, ha a végösszeg egyezik a saját "könyvelésemmel", akkor mindegy, hogy azt hogyan hozták ki.
Az meg külön bosszantó, hogy amikor megadsz egy megbízást, akkor nem azt mutatja a felület, hogy mekkora fedezeted van hozzá, hanem azt, hogy mennyi pénz áll értékpapírban, amit nem lehet a tranzakcióhoz felhasználni...
A kapcsolt folyószámlán (HUF vagy EUR) amúgy látszik, hogy amikor a megbízást beadtad, akkor volt egy tőzsdei vétel terhelés, meg majd lesz egy jóváírás is, ha teljesülés nélkül záródik a megbízás, vagy különbözet visszafizetés, ha jobb áron teljesül, mint amit megadtál.
Egyszer volt olyan, hogy Xetra megbízást valami hiba miatt kétszer rögzítette a rendszer. Kiírta, hogy hiba történt, nem sikerült a megbízás. Az ellenőrző lekérdezés meg azt mutatta, hogy egy megbízás rögtön teljesült, egy másik meg ott ragadt státusz nélkül. Próbáltam kideríteni, hogy mi ez és lenne vele, ha tennék a kapcsolt számlára fedezetet (mert nem akartam, hogy újra teljesüljön). Erre ezt küldték:
"A tranzakciók lekérdezése menüpontban kérjük, hogy kattintson a részletek gombra. A részletek-re kattintva információink alapján meg kell, hogy jelenjen a visszavonás lehetősége.
Amennyiben a megbízás visszavonását nem sikerül elvégeznie, akkor kérjük, hogy a tranzakció ellenőrzése céljából a telefonos bróker munkatársainkkal szíveskedjen felvenni a kapcsolatot."
Mivel a visszavonás fizetős dolog, meg pont nem is volt aktív Direkt Bróker szolgáltatásom (és talán emiatt nem volt visszavonási lehetőség), inkább kivártam míg lejárt az érvényesség. Ez egyébként Xetra esetén max 1 hónap, hosszabbat nem enged megadni.
-
Egyéb otp-s kérdés: ha adtam egy tőzsdei megbízást, limittel, akkor addig ül a pénzen a bank, amíg nem tudja teljesíteni a kérést?(szerencsére csak 2 héttel későbbi dátumig...) Arra meg nem látok a weblapon menüpontot, hogyan lehetne visszamondani a megbízást.Ha mondjuk december 31 lenne a határidő akkor addig nem is lehetne visszavonni?
Ami még fura, hogy ezt a levont összeget nem is jelzi sehol, kivéve az információknál, hogy van megbízás, de mégis hiányzik.
Nagyon gáz ez a webes felület. Sehol nincs egy olyan összesítő, hogy éppen mennyi az összes pénzem náluk. Saccoljam meg? Vagy mi? Így még azt se látnám, ha netán sikasztana valamelyik ügyintéző. jó nagy biztonsági rés szerintem. -
namenlos
tag
válasz
Blackhole13 #4858 üzenetére
Ha csak benyelni a saját (nem idegen) ATM, visszaadják, de mivel te le is tiltottad, megsemmisítik. (Az ügyfelek által letiltott kártyát nem aktiválják újra, díja már nincs, de bukod - ha volt - az előre befizetett kártya éves díját.)
-
fireman123
őstag
válasz
Blackhole13 #4858 üzenetére
Tavaly én is letiltottam a kártyámat mert úgy tűnt, hogy elveszett a tárcám (aztán mégis előkerült két nap múlva otthon
), és nekem is újat küldtek, nem tudták/akarták visszaktíválni a letiltottat hiába jeleztem, hogy meglett.
-
Blackhole13
senior tag
válasz
Blackhole13 #4775 üzenetére
Miután vártam 3 hetet, hogy visszakaphassam a kártyámat, közölték, hogy ez így mégsem fog működni, mert a központban megsemmisítik. Tud valaki infót, hogy merre kéne érdeklődjek, mert ez röhej kategória, hogy mindenhol mást mondanak?
-
alex devil
senior tag
Sziasztok!
Horvátországi szállást szeretnék fizetni Euroban. A szállásadó írta, hogy pontos összeget kér és én álljam az utalás költségeit. Ebben az esetben SEPA utalást kell választanom (?) és mit kell esetleg az utalásnál beikszelnem, hogy én legyek az utalási költségek fizetője? -
pingtest
tag
Sziasztok.
Ebben az évben lejár webkártyám. Kérdésem a következő lenne. Ennél is úgy van mint sima kártyánál, mégpedig hogy lejárat előtt megkapom új adatokat?
Szép napot kívánok mindenkinek. Köszönöm a választ. -
vnorbi
aktív tag
válasz
Victoryus #4853 üzenetére
Az elvileg rendben van akkor, én is agresszív besorolásban vagyok.
Jó ötlet, hátha kiszúrnak valamit. Amúgy ez olyan furcsa megbízástípus, hogy csak magad tudod intézni, hirdetmény szerint személyes vagy telefonos ügyintézéssel nem működik. De ha viszel laptopot, akkor talán tudnak segíteni, hogy mikor mire kell kattintani. Ehhez egyébként lehet érdemes vinni mobilnetet is, mert én már jártam olyan fiókban, ahol az OTPdirekt nem működött a bank wifi-jével (ez mondjuk lehet szándékos is, mert nyilvános wifi-ről van szó, amin nem feltétlenül biztonságos bankolni még akkor sem, ha a bank maga üzemelteti).
-
Januárban csináltattam másik minősítést, amivel agresszív kockázatvállaló lettem. Mikor a devizaszámlát.is, meg a direktbrókert. Még a mobil appot megpróbálom, ha úgy se megy akkor beviszem a laptopot, megmutatom hogy nem megy a vétel... B verzió, vetetek ott helyben az ügyintézővel.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Victoryus #4850 üzenetére
Egy jutott még eszembe, hogy talán a bank direkt nem engedi a tranzakciót, mert nem talál alkalmasnak a kockázat elviseléséhez. Az Információk -> Ügyfélminősítés menüben mit látsz?
A Xetra részvényeket / ETF-eket az OTP a "Magas (7)" kockázati besorolásba teszi, ezért lehet, hogy ha nálad ennél nincsenek ott a pipák, az blokkolja a megbízást. Lehet ki kellene tölteni a teszteket újra úgy, amíg nem jön ki olyan eredmény, hogy megfelelsz a kockázatnak és alkalmas is vagy a termékcsoporthoz.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Victoryus #4850 üzenetére
Akkor passz. Ha a számlakivonaton látszik az összekapcsolás, akkor az lehet, hogy mégis rendben van, és ezért nem értik az ügyintézők sem, hogy mi nem jó. Bár az nekem még mindig gyanús, ha a portfolió áttekintő lapon nem látod a devizaszámla egyenlegét.
Esetleg ha van kedved, próbálkozhatsz még a SmartBróker mobil appal. Amíg aktív a DirektBróker szolgáltatás, addig elvileg mobil appból is lehet ilyen megbízást adni. Ezt viszont nem használtam még Xetrával, úgyhogy nem tudom, hogy mi hol van benne.
-
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Victoryus #4846 üzenetére
A megbízásnál csak az értékpapírszámlák között lehet válogatni, onnantól már automatikus, hogy az ahhoz kapcsolt forint vagy devizaszámláról veszi a fedezetet (Xetra esetében a devizáról).
Csak hogy biztos ugyanarról beszéljünk: a normál értékpapírszámlához (nem TBSZ) van kapcsolva az euró számlád. Amikor Xetra megbízást adsz, akkor pedig ezt az értékpapírszámlát választod, ugye? Mert ha a TBSZ van kiválasztva (amihez nincs devizaszámla kapcsolva), akkor az normális, hogy nem fogadja a megbízást, viszont az nem normális, hogy nem magyarázza el az okot.
Ha TBSZ-re akarsz megbízást adni, akkor ahhoz külön nyitni kell egy TBSZ deviza pénzszámlát, és a TBSZ-nek meg idei évinek kell lenni, mert ha korábbi évi TBSZ-ed van, arra már nem lehet befizetni, és én úgy tudom, hogy a már benn lévő forintot sem lehet átváltani euróra.
-
Köszönöm! Ott nekem is rajta van a devizaszámla száma. Akkor nem értem mi a gond.
Igen, van ilyen gondom nekem is, hogy nem látom a forgalmat, piszok idegesítő. Most egy elég nagy összeggel kevesebbet mutat, mint kéne. BÉT részvényt akartam venni, arra adtam megbízást, de ez egyedül az információknál látszik, sehol máshol. Ez a rendszer egy fos. Miért nem mutatja mondjuk a zárolt tételként vagy ilyesmi? Azt se értem, hogy a főoldalon ahol a bankszámlákat mutatja, ott miért nem mutat mindent. pl: részvényeket egyáltalán nem jelzi, pedig az is értékpapír számla.Amikor Xetrás megbízást adsz, ott neked választható a deviza számla fedezetként? Nekem csak ez a kettő van. De logikusan ha az értékpapír számlát választom, akkor az ahhoz rendelt devizaszámláról kéne, hogy levonja nem?
-
vnorbi
aktív tag
Egyébként én is küzdök velük egy hónapja hasonló ügyben. Az idén nyitott TBSZ számlámhoz tartozó HUF és EUR számlát sem tudta helyben az ügyintéző bevonni az OTPdirektbe nyitáskor. Nem látom, hogy milyen számlaforgalom van rajtuk, egyedül az értékpapír oldalon tudom megnézni, hogy éppen mi az egyenlegük. A devizához már azóta készült egy kivonat, amit meg érdekes módon le tudok tölteni így is, hogy nincs benne a számlakörben.
A Xetrás megbízás egyébként még így is működik, azaz nem feltétel, hogy az OTPdirekt számlakörbe be legyen vonva az EUR számla, de az értékpapír-számlához mindenképpen kapcsolni kell, amit csak ügyintéző tud megcsinálni.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Victoryus #4836 üzenetére
Korábban már küldtem képernyőképet az OTPdirektből, hogy hol kellene neki látszani. Azóta már neked is el kellett készülnie a januári értékpapír számlakivonatnak (legalább az elektronikus változathoz hozzá is férsz), és azon is látszania kellene, mint eurós kapcsolt számla.
Ha ott sem látod, akkor e-mail az informacio@otbank.hu-ra, amiben megadod az értékpapír számlád számát, meg az eurós számlaszámot (meg panaszkodsz, hogy egy hónapja nem tudod ezt személyesen elintézni, és közben meg felszámolták a direkt bróker díját).
-
viktorhu
veterán
válasz
Oliverda #4837 üzenetére
Ez most tipp volt, vagy tudsz valamit arról, hogy a VISA is kiadna egy apit a bankok részére a Mastercardhoz hasonlóan? A VISA eddigi kommunikációja után én nem számítanék erre a közeljövőben.
Az OTP és a többi bank is a Mastercard szoftverét használja a virtuális kártya generálására. A VISA nem adott ki ilyen szoftvert, ők más utat választottak, pl. a paypallal működnek együtt.
A Mastercard szoftverének nem fog a Visa átadni 10 virtuális kártyát (tokent) a fizetésekhez, ennek semmi köze a paywave-hez meg az otp megoldásaihoz.
-
Oliverda
félisten
válasz
fireman123 #4825 üzenetére
Bár vannak hajmeresztő ostobaságok az OTP rendszerében, ennek ellenére kétlem, hogy ezt ne oldanák meg a közeljövőben. A Visa kártyákkal is ugyanúgy lehet NFC-vel (payWave) fizetni, illetve más mobilos fizetési megoldásokkal (Apple Pay, Google Pay) is tökéletesen működnek a támogatott kártyák.
-
Aki használ xetrát, az felül látja a deviza számláját, vagy amikor xetra részvénynél rámegy a vételre, ott tud választható bármi is?
Továbbra is itt tartok, hogy semmit nem tudok onnan venni. 2 bankfiók és 3 ügyintéző se bírta megoldani. -
F.E.K..
senior tag
válasz
Köszönöm...
Igazán csodálatos kiszúrás azt kell mondanom....
-
namenlos
tag
válasz
szabogabor10 #4833 üzenetére
Nem biztos. Visa is volt eddig. Mondjuk csak dombornyomott.
-
-
namenlos
tag
válasz
fireman123 #4831 üzenetére
Honlapon és a hirdetményben. Az igénylés gomb továbbra is aktív az előbb említett kártyák esetében, csupán az automatikus cserekártya lett Visa.
-
namenlos
tag
Egyelőre úgy látszik, hogy csak a Maestro kártyák kerülnek kivezetésre, a többi ugyanúgy elérhető marad (Mastercard Online, Multipont Prémium, Standard, Deviza). Most csak annyi változik, hogy az alapértelmezetten küldött kártya Visa lesz, de ha valakinek az nem kell, akkor igényelhet helyette másikat.(A legtöbb ügyfél úgysem fogja észrevenni a változást.)
-
viktorhu
veterán
válasz
A Visa kártya mobilfizetésre alkalmassá tétele nem az OTP-n, hanem a Visán múlik.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
fireman123 #4827 üzenetére
Az nem jelent semmit, hogy korábban a Simple kártyán volt akciós időszak hosszabbítás az ingyenes használatra. Lehet, hogy idén nem lesz, és most márciustól valóban fizetőssé válik.
(Egyébként egyelőre úgy néz ki, hogy nem száműzik teljesen a MasterCardot, a Smart csomaghoz továbbra is csak MC választható, és a hitelkártyák is maradnak).
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Semmit nem jelent, de már tavaly márciustól fizetős lett volna (havidíj, feltöltési díj), de aztán hosszabbították az ingyenes időszakot plusz egy évre.
Itt van egy korábbi hirdetmény, amiben még 2018 márciusig tartott az akció.
-
fireman123
őstag
válasz
fireman123 #4823 üzenetére
Pedig a közeljövőben akartam a telómat NFC-sre cserélni, .....de így nem sürgős.
Rákérdeztem az OTP-nél, hogy a küldendő Visa online kártyák esetleg alkalmasak lesznek-e mobilfizetésre, ....persze naív nem vagyok, de megvárom mit válaszolnak.
#F.E.K [link]
I. Bankkártyához kapcsolódó díjak
Éves díj Letiltási díj Zárlati díj
Simple kártya 0 Ft 0 Ft 307 Ft/hó1
II. Tranzakciós díjak
Pénzbeli ellenszolgáltatás
kiegyenlítésének díja (vásárlás) Feltöltési díj Visszavezetési díj
Simple kártya 0 Ft 1% minimum
205 Ft1 1% minimum
205 FtIV.2. Vásárlási limit
A Simple kártyához konstans vásárlási limit kapcsolódik, amely az Ügyfél által nem módosítható.
A vásárlási limit mértéke: 65.000 Ft /hónap -
F.E.K..
senior tag
válasz
fireman123 #4823 üzenetére
A 65 000Ft-os limit melyik hirdetményben van?
Elég ostoba ötlet egyébként szerintem... Pont azért vásárlok a virtuális kártyáról akár nagyobb összegekben is mert azt bátrabban adom meg, hiszen csak közvetlenül a vásárlás előtt kerül rá fedezet.
Na most ha a 65 000Ft feletti vásárlásnál a fő számlámat kell megadni akkor lényegesen kevesebb helyről fogok ilyen vásárlást indítani
-
fireman123
őstag
Igen, Visa nem jó, létre kell hozni egy virtuális Simple kártyát, arra egyenleget feltölteni, aminek sajnos február végétől díja van, továbbá virtuális Simple kártyávak havonta csak 65e ft vásárlás engedélyezett.
Nem, is értem miért jó ez az OTP-nek (lehet, hogy a díjak?), és így ezzel csökken az OTP-s ügyfelek NFC-s forgalma
-
Keem1
veterán
válasz
namenlos #4817 üzenetére
Miért?
És ha én nem kérek Visa kártyát? Úgy tudtam, nem a szocializmusban élünk, szabad a vásár.A kérdés költői, nyilván még maga az OTP se adna erre valódi választ.
Szeptemberben jár le a kártyám, nem gondoltam volna, hogy pont jubileumi alkalomból váltok bankot (1999 szeptemberében nyitottam az első és azóta is élő számlámat). -
namenlos
tag
„A 2019. január 31-ig kibocsátott MasterCard Online betéti kártyákat 2019. február 1-től kezdve lejáratkor automatikusan Visa Online kártyára cseréljük, így a kártyabirtokosok részére Visa Online kártyát küldünk cserekártyaként.”
-
donmackó
addikt
Üdv!
Az mennyire normális hogy 6-12 órás késéssel kapom meg az sms értesítéseket a kártyahasználatról? A szerződésem szerint azonnali üzenet van beállítva.
-
Oliverda
félisten
-
dptrsk
addikt
válasz
fireman123 #4804 üzenetére
OTP nem számla alapján azonosít, hanem Direkt azonosító(HAZ) alapján.
Ha közös számla, akkor mindkettőtöknek lehet HAZ azonosítója. -
vnorbi
aktív tag
válasz
fireman123 #4804 üzenetére
Lehet, én két telefonról használom a smartbankot ugyanazzal az otpdirekt azonosítóval.
-
fireman123
őstag
Sziasztok, feleségemmel közös folyószámlánk van, szerintetek ugyanazt a számlát 2 különböző telefonon is el lehet érni smartbank applikációval? Tehát mindkettőnk telójára lehet regisztrálni az appban az adott számlát?
-
Fandango
veterán
válasz
Oliverda #4800 üzenetére
Miért fiók befizetéssel egyenlíted ki a hk. tartozást, már ha persze nem magánügy.
Illetve miért hagyod az utolsó napra?Mondjuk ettől függetlenül tényleg kapják be, hogy nem képesek ennél gyorsabban elkönyvelni a befizetést, és emiatt te kapod a büntit, pedig nem késtél.
-
vnorbi
aktív tag
Nem teljesen. Másnap utaltam 1 forintot egyszer az államkincstári számlámra, amihez nem használtam az egyébként mentett űrlapot. Jött rá egy SMS kód, amivel jóváhagytam, és ezzel együtt rögtön aktiválódott a SmartBank regisztráció is, és működött a QR kódos jóváhagyás attól kezdve. A régi telefonommal nekem sem volt ilyen szívatás, azzal akármit csinálok, mindig rögtön aktív regisztrációval kerül rá a SmartBank.
Újra regisztrálni nem kellett volna, az a félretájékoztatás része volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest