- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Megoldások IBS/IBD-re
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Egy korszak vége
- 20 éve a PH!-n
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
opera://flags/#smooth-scrollingNálam még nem frissült a 71, abban létezett ez az opció, frissítés után a 72-ből már hiányzik ...Körülbelül harmadszorra jön vissza, kíváncsi vagyok, mikor tűnik el ismét.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
vlevi
nagyúr
Nagy ritkán szoktam nézegetni az Operát. Most pl. azt vettem észre a developer verzióban (72.0.3779.0), hogy visszajött a smooth scroll, és nem találok semmi opciót a kikapcsolására.
Nagyon elnézek valamit, vagy tényleg megszűnt ez a beállítási (kikapcsolási) lehetőség? -
C. s.
addikt
A saját mappákat a költözéskor a megfelelő mederbe tereltem, nem szeretem, ha a C:-n vannak. Most az SSD másik partícióján foglalnak helyet.
"Lehet hadakozni a programokkal..."
Igen, ezt sajnos ismerem. Van 2 programom is, amit hiába irányítok át, egyenként több 10 GB adatot képes betuszkolni a C:-re, és még folyamatosan hízik. Többek között az ilyen húzásaik miatt szeretem a Sandboxie-t, de sajnos a W10 óta nem mindent lehet abba telepíteni. Jó, hogy eszembe juttattad a szimlinket, az máskor is megoldotta a gondjaimat. Egy időben próbálkoztam hordozható programokkal, de többször is azt tapasztaltam, hogy bizonyos funkciók így hiányoznak. Ez volt a ritkább eset, de ha számomra lényeges az a funkció, akkor zavaró. Ettől függetlenül azért szimpatizálok a hordozható verziókkal. Köszönöm az ötleteket és a választ!
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Ha a C:\Users és C:\ProgramData mappát nem irányítottad át, akkor hiába kerültek a programok másik meghajtóra, a legtöbb adatuk az marad a C: meghajtón, így az Opera profilja is (a pontos elérési utat a névjegyek alatt lehet megnézni). Lehet hadakozni a programokkal és megpróbálni másik meghajtóra áthelyezni őket, de ez eléggé hiábavaló küzdelem (a fenti két mappa mellett a Program Files\Common is egy nagy fekete lyuk lehet bizonyos esetekben, egy Visual Studio esetében a másik meghajtóra telepítés azt jelenti, hogy 5 GB helyett csak 4 GB kerül a C: meghajtóra). Inkább megfelelően nagy C: meghajtó és/vagy portable telepítések irányába érdemes elmozdulni, majd azoknál az alkalmazásoknál, ahol fontos a roaming és local appdata, a mappákat rendszeresen menteni és/vagy symlinkkel átirányítani másik meghajtóra.
Ha váltakozva 2 gépen vagy oprendszeren használom a böngészőt, a könyvjelzőket magától szinkronizálja minden indításkor?
Elvileg igen, kivéve a gyorshívót, mert az szinkronizált gépenként külön-külön van. Ez azt jelenti, hogy a könyvjelzők alatt látod a többi gép gyorshívóját is, de ha az egyik gépen szerkeszted a gyorshívót, akkor az a másik gépen nem jelenik meg (csak a mappában).tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
C. s.
addikt
Köszi szépen a választ!
Macriummal költöztettem át, de a programok külön partíción vannak, a C:-n csak a rendszer. Tehát a böngésző nem lett átklónozva, csak amit a rendszermeghajtóra pakolt, az indítófájl még mindig a HDD-n van.
Ha váltakozva 2 gépen vagy oprendszeren használom a böngészőt, a könyvjelzőket magától szinkronizálja minden indításkor?
-
dqdb
nagyúr
Ebben az esetben van értelme vesződnöm az uninstallálással-újratelepítéssel vagy a lényeg már az SSD-n van?
Nulla értelme van. A költözés Windows reinstall keretében történt vagy valami segédprogrammal lett átklónozva a HDD tartalma? Ha az utóbbi, akkor semmi tennivalód nincsen, ha az előbbi, akkor a régi fájlok visszamásolásával a jelszavak kivételével minden meglesz szinkronizálás nélkül is.új Windows-telepítés, új Opera. Elindítom az első alkalommal, bejelentkezem, és várom a csodát
Elvileg így működik. Mivel az Opera eszközönként kezeli a gyorshívót, így az egyéb gyorshívók között találod meg a régit, és onnan át kell húznod majd az elemeket.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
C. s.
addikt
és AtHoS:
Köszönöm mindkettőtöknek, adtatok pár érdekes ötletet.
Mivel annó csak HDD-m volt, így arra telepítettem mindent, de a böngészőnek talán nem ártana egy kis gyorsítás, bár eddig sem zavart, de ha már van az SSD, akkor miért ne.
Az %APPDATA%\Opera Software\Opera Stable és %LOCALAPPDATA%\Opera Software\Opera Stable az SSD-n van, úgy látszik, az oprendszerrel együtt az is átköltözött rá. Ebben az esetben van értelme vesződnöm az uninstallálással-újratelepítéssel vagy a lényeg már az SSD-n van?
"Új telepítés alatt pontosan mit értesz?"
Uninstallálni a HDD-ről és telepíteni az SSD-re. Nem emlékszem, hogy valaha is törölnöm kellett volna, nem tudtam, hogy megkérdezi, mennyire pucolja le.
Hogyan működik a szinkronizálás általánosságban? Pl.: új Windows-telepítés, új Opera. Elindítom az első alkalommal, bejelentkezem, és várom a csodát vagy el kell indítanom valahogy a folyamatot? A beállításokat tudnám valahogy menteni későbbre? Melyik fájlban tárolja?
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
A hordozhatóság a jelszavakra nem vonatkozik, bár ezt valószínűleg te is tudod.
Az is megoldás lehet, hogy a normál verzió telepítés előtt létrehozod az %APPDATA%\Opera Software\Opera Stable és %LOCALAPPDATA%\Opera Software\Opera Stable symlinkeket, hogy a portable telepítés profile\data mappájára mutassanak.
Én is hordozható telepítést használok elsődleges böngészőként, de szándékosan nem állítottam be alapértelmezettre. Ha XY random program megnyit valamit, akkor menjen a teljesen üres Edge-be, és legfeljebb onnan átdobom a címet.
-
AtHoS
nagyúr
Hordozható verzióként telepítve saját telepítési mappájában tárolja a profil-t, máshován nem pakol.
Én úgy trükköztem vele anno, hogy felraktam hordozhatóként pl. D partíció Opera nevű mappába, elindítás után létre is hozta a profil mappát és rendszerét.
Ekkor kilépve az opera-ból átneveztem a mappáját pl. Opera-USB-re és feltelepítettem normál módon ugyanazt a verziót az átnevezés előtti nevű mappába és útvonalra, ekkor a win10ben regisztrálásra került ahhoz, hogy alapértelmezett böngészőként lehessen használni.
Majd kilépve ezt a mappát is átneveztem pl. Opera-normal névre és az előző Opera-Usb-t visszaneveztem Opera névre.Így kaptam egy w10 rendszerben regisztrált, de hordozható verzióként működő Opera böngészőt.
Ám lehet elegendő csak az
installation_status.json
fájl elmásolása a hordozható telepítésből, majd normál telepítés után ennek visszamásolásaszerk.
De ám az eredeti kérdésre válaszolva: ha ugyanazon winen kellene végrehajtani a műveletet, akkor normál uninstall az Opera-ra és ha rákérdez személyes fájlokra, akkor azokat meg kell hagyni, majd telepíteni normál módon egyéb helyre, mivel alapértelmezetten ugyanazt a profil mappákat fogja használni, mint az előző telepítés és ha a profil mappák nem lettek leszedetve uninstallkor, akkor egyből fogja is kezelni.
Bár biztos ami ziher alapon uninstall előtt készítenék biztonsági másolatot a roaming appdata és local appdata -ban található Opera mappákról[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
dqdb
nagyúr
Beállításokat és bővítményeket nem szinkronizál az Opera, csak gyorshívókat, könyvjelzőket, jelszavakat, megnyitott füleket és előzményeket.
Új telepítés alatt pontosan mit értesz? Az Opera három mappát használ (program files alatt, roaming appdata és local appdata), telepítéskor csak az elsőt tudod felülbírálni, a másik kettőnél a rendszer alapértelmezett helyét használja, onnan legfejlebb symlink segítségével tudod átlinkelni máshová.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Szeretném eltávolítani, majd az SSD-re telepíteni az Operát. Hogyan kell szinkronizálni, hogy az új telepítés átvegye a mostani beállításait, meg amit lehet? Jelenleg be vagyok jelentkezve, de magától máskor sem csinálta meg.
[ Szerkesztve ]
-
-
dqdb
nagyúr
válasz tordaitibi #28781 üzenetére
Töröld a sütiket, hátha ott ragadt be valami.
Másik kérdés: használsz valami reklámszűrőt vagy egyéb komponenst, ami esetleg eltöri a biztonságos kapcsolatokat?
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz tordaitibi #28778 üzenetére
Időnként a Google eltöri az Opera támogatást, csak mert, aztán 1-2 napon belül megjavítják. Az egész azért szánalmas, mert ugyan akad egy kevés különbség, azonban közös a motor, ennek ellenére mégis sikerülni szokott.
[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
válasz tordaitibi #28778 üzenetére
Engem beenged a webes felületén, szintén legfrissebb mobil Opera.
-
tordaitibi
veterán
Csak erdeklodes szinten, a Google a legfrissebb mobil Operaval em enged be webes feluleten, azt mondja elavult bongeszo.
Ehhez kepest, nalam egy Android7 alapu custom rom fut, 2017-es, frissitve ugye nem volt, se az appok, es a 3 eves gyari bongeszojevel meg beenged.
Van erre valami magyarazat?[ Szerkesztve ]
-
Lui04
aktív tag
válasz tordaitibi #28772 üzenetére
Nekem most is van, pedig a legfrissebb verzió van fent.
-
tordaitibi
veterán
Csókoltatom a mobilos opera fejlesztőit, minden verzióváltásnál vagy ki vagy beteszik a jobboldalon megjelenő görgetési lehetőséget
Ami hosszabb weboldalaknál igen hsznos ha nincs PH. szerű fel-le lehetőség, pl. a linuxmint.hu-n agyon scrollozom a kijelzőt.
Most épp nincs, vagy visszabutítom vagy várom a következő verziót.
Ha viszont visszaállok az előzőre, nem tudok weben bemenni a gmailba mert ordibál hogy elavult böngészö.
Congratula. -
dqdb
nagyúr
válasz Mtbsrác #28769 üzenetére
Egy ideje már sehogyan. Az Opera menüből az előzmények alatt elérhető a korábbi menü, vagy a Ctrl+Space hatására megjelenő ablakban is láthatóak a bezárt fülek. Ez utóbbival csak annyi a probléma, hogy az eredetileg nyitott fülek közötti navigációra szolgáló funkciónál előre vették a bezárt füleket, így használhatatlanná vált az egész (a bezárt fülek megjelenítése itt flaggel kikapcsolható, de a sorrendet nem lehet módosítani).
-
Mtbsrác
senior tag
Nem találtam rá megoldást itt a forumon se, hogy lehet azt a kis legördülő menüt vissza kapcsolni a jobb oldali 4 ikon mellé ami a: "Az utoljára bezárt ablakok"-at tartalmaza? 68 vagy 69-től felfele már nincs ott, csak ha elkezdem nyomkodni a ctrl+shift-t -t. Elég lassú és unszinpatikus hogy nincs már ott.
-
Cr00py
senior tag
Más nem vette észre, hogy az oldalak betöltésének elkezdése lassabb lett?
Először az egérre gondoltam, nem-e a switch rakoncátlankodik, de nem. Több gépen, több egérrel megnéztem.
Azt nem tudom pontosan mióta, mert sokszor auto frissít a böngésző, de sokszor ha rákattintok akár egy google keresés után egy találatra, van hogy 1-2 mp után kezdi el csak megnyitni új lapon. Máskor pedig azonnal. Mintha nem érzékelné, hogy rákattintottam.
Relative többször nyitok meg valamit az egérgörgővel, azaz lenyomva az egérgörgőt a linken, így a "háttérben" nyitja meg új lapon, nem vált át rá, de "normálisan" bal klikkel kattintva rá is ez van. Régebben nem volt ilyen gondom, illetve mostanság is csak időszakos.
Tehát, nem maga az oldalak betöltési sebessége a gond, hanem a megnyitott lapok mellett "késve" jelenik meg a következő lap, amit be kellene tölteni.[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
válasz FoxiestFox #28765 üzenetére
Elnézést, sima opera, csak mobilon.
A hírekkel nincs bajom, tudom hogy lehet szabályozni.
Ilyen szponzoráltra gondolok pl. :[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz FoxiestFox #28765 üzenetére
Ahogyan az ajánlott oldalakként futó gyorshívó spam is kikapcsolható, bár ezt a beállítást szereti "elfelejteni" az Opera.
A reklámszűrő maga egyáltalán nem konfigurálható az egyes oldalakon letiltáson túl, így sem saját listákra, sem egyedik szabályokra nincsen lehetőség.
-
félisten
-
Panthera
őstag
Üdv
Opera mobilon hogyan lehet tiltani konkrét reklámokat, amelyek a gyorshívó vagy oldalak alatt jelennek meg? Mivel nagyon sok a reklám szolgáltató, nem tudom melyiket kellene tiltani. A konkrét reklámot lehet valahogy?
-
dik
őstag
Na akkor nagyjából ez is pipa köszönöm a szomszéd fiatal embernek itt is, hogy előkerültek!
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
dik
őstag
válasz tordaitibi #28760 üzenetére
Eltűnt minden itt ott olyan dolgok jöttek elő amiket régen nézegethettem vagy nem tudom de azokat megőrizni nem akartam... A lényeg a teljes gyors hívóm eltűnt amik a lényegek. Ami párat vissza tettem amire emlékeztem azok vannak azt kész. Kb. tiszta ideg vagyok a köbön...
Esetleg nem tudni hol tárolja el ezeket az adatokat ez a f.s?"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
tordaitibi
veterán
Bal oldalt
Oldalsáv, szivecske ikon (könyvjelzők), arra katt, alul Teljes könyvjelző nézet megnyitása.
Vagy fönnt a szívecske, könyvjelzők, Megtekintés a könyvjelzősávba.
Itt a Gyorshívó és Más gyorshívók alatt sincsenek? Ezek üresek?
Én se használok könyvjelzőlet csak a gyorshívót, 4 eszközöm van évek óta szinkronizálva, ilyet nem tapasztaltam még sose. -
dik
őstag
Helló!
Olyan kérdésem lenne esetleg valaki tudja hogyan tudnám a gyors hívóimat visszahozni? Gondoltam rá itt lenne az ideje csinálni egy mentést a dolgaimról 8 év után. Beregisztráltam az operán majd szinkronizáltam és egyszer csak hopp minden gyors hívóm eltűnt. Tiszta ideg lettem a sok év alatt sok mindenem ott volt amik fontosak voltak. Nem csináltam könyvjelzőt mert ez gyorsabb volt és eddig ilyen gondom nem volt...
Nagyon megköszönném ha valaki tudna ebben segíteni!"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
dqdb
nagyúr
válasz Dictator^ #28757 üzenetére
Ctrl+Shift+Del és ott tudod az automatikus űrlapkitöltés adatait törölni. De csak az összeset és egyszerre, egyes tételeket nem lehet külön.
Ha mégis csak azt az egyetlen tételt törölnéd a többi adat elvesztése nélkül, akkor kell egy SQLite tool és azt használva kitörlöd a kérdéses sort.
Közben megnéztem, a bővítményekből is csak a törlés érhető el, vagyis ugyanaz a funkcionalitás, amit a beépített ablak nyújt, és értelmes szerkesztőt nem lehet készíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
Igen, idáig eljutottam:
Címek HozzáadásA mentett címek itt jelennek meg (természetesen ez a rész üres)
Viszont nem tudom törölni ezt az email címet, és állandóan ezt hozza be alapértelmezettnek..
És ezt nem lehet sehogy törölni? Be vagyok jelentkezve, de ott sem látok managelhető részt.
[ Szerkesztve ]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
dqdb
nagyúr
válasz Dictator^ #28755 üzenetére
opera://settings/addresses
A ki- és bekapcsoláson túl sok lehetőséged nincsen szabályozni a dolgokat.Az elmentett adatokat a profilod alatt található Web Data nevű SQLite adatbázis tárolja, azon belül az autofill nevű tábla, amely leegyszerűsítve mezőnév-érték listákat tartalmaz.
-
Dictator^
veterán
Az Opera hol kezeli az elmentett email fiókok címeit?
Párszor az automatikus kitöltésben egy olyan email fiók jön be, amit már nem az operában kezelek.
Segítenétek ebben? A jelszavakat megtaláltam, de ehhez a fiókhoz nincs elmentve jelszó.(Cimek és egyebek alatt nem jelenik meg a beállításokban)
[ Szerkesztve ]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
C. s.
addikt
Elvileg be voltam jelentkezve a Sandboxie-s Operában, de nem tudom, hogyan kell szinkronizálásra bírni. Tegnap bejelentkeztem az alap Operával is (ami nincs Sandboxie-ban), de nem szinkronizált, semmi nem változott.
Ha másképp nem megy, utolsó mentsvárnak megtartom a rátelepítést.
Mindkettőtöknek köszönöm a segítséget!
dqdb:
Az Operából jelenleg ennyi látszódik, így sajnos a böngészőből és a bővítményből nem tudok menteni semmit. Rendszeresen szoktam egyébként, de sajnos nem naponta. Már bánom. Ott vannak még a linkek, mert ha fölé viszem a kurzort, megjelenik a neve, ahogy a képen is látható. Ha a jobb fölső sarokban kattintok, kilép, ahogy kell, csak nem látszódik a programablakban a világon semmi.
Köszönöm a linkeket, letöltöttem, de nem tudom használni, nem találok indítófájlt. Tudnál benne segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Profil mappát nem érintő a verzióváltás
Kivéve, amikor igen. Előfordulhat, hogy a verzióváltáskor változik a mappa struktúrája és/vagy fájlok formátuma, így az Opera indítás közben végrehajtja az upgrade-et. Ha ez megtörtént, akkor esélyed nincsen a régi verziót elindítani, mert szól, hogy nem kompatibilis vele a profil.Az adatok tárolása történhet IndexedDB-ben és localStorage-ben. Mindkét esetben a profil alatt LevelDB formátumban lesz az adat , valószínűleg az egyik kulcs alatt egy nagy JSON blob formájában.
Vagy valamilyen viewerrel kell megnézni a fájlokat, vagy futó Opera alatt a DevTools segítségével nyerhető ki az információ.
Vagy elvileg ott van a lehetőség magában a bővítményben is.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Mindkettőnél esetleg a default szinkronizált verzióból kinyerni?
Opera alap könyvjelzői fájlban tárolódnak a profil mappában, FVD-t nem tudom hogyan/hol tárolElső blikkre a korábbi Opera verzió használata OKnak tűnik. Profil mappát nem érintő a verzióváltás
read-only mode on the forum
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
A könyvjelző eszköztáron lévő, és az FVD Speed Dial kiegészítőben tárolt linkeket milyen alternatív módszerrel lehet kinyerni? A normális út nem járható, mert a legutóbbi frissítés óta nem hajlandó a Sandboxie-ban lévő Opera normálisan elindulni. Abból szeretném kibányászni.
A másik ötletem, hogy az előző verziót rátelepítem a legfrissebbre pár perc erejéig, amíg mentem, amit kell. Ez járható út vagy így végérvényesen elveszítem a kiegészítő beállításait?
-
zseko
veterán
Már a harmadik friss telepítésnél, az idei utolsó három új verziónál? Ne vicceljünk már. ~2000 óta használom, ebben az évben van vele a legtöbb problémám összességében. Persze lehet, hogy a Win10 okozza a hibát, ez sincs kizárva.
Az alap hibát, mármint hogy befagy egy percen belül, a Local State törlése megoldja, napokig stabilan megy így. Utána vissza be tudok jelentkezni, és akkor is stabilan működik addig, amíg nem akarom szinkronizálni, akkor befagy. Most első körben csak a jelszavakat szinkronizáltattam, ez is működik már pár napja. Szép lassan egyesével végigpróbálom a szinkronizálandókat, valamelyiknél csak kibukik. Azoknál lehet a hiba. Próbáltam profilt törölni is, úgy emlékszem csak a teljes reinstall oldotta meg. Eddig az újabb update-ig.[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
dqdb
nagyúr
Törölted a teljes profilt (jelszavakat és könyvjelzőket visszamásolva vagy szinkronizálva) vagy csak azt az egy fájlt? Ha azt az egy fájlt, akkor gyalulj mindent, mert simán lehet, hogy egy másik sérült állomány okozza ezt az instabilitást.
Erőteljesen mélyrepülésben vannak, de azért nem ennyire.
-
zseko
veterán
Jött egy újabb frissítés. Jött egy újabb lefagyás vele. Local State törlés, elindul, szinkronizálás indítás, belefagy. Most komolyan minden frissítés után telepítsem újra, vagy játsszam el ezt a törlésesdit? Szánalom.
A jelszavakat le tudja szinkronizálni szerencsére, minden mást kikapcsoltam, majd egyesével teszteltem melyiknél fagy ki.HR24.hu
-
zeusz55
senior tag
Bocsi, közben megtaláltam.. hátha késbb is kellene:
Opera DPI méret csökkentés parancsikonban:
"C:\Program Files\Opera\launcher.exe" --alt-high-dpi-setting=96 /high-dpi-support=1 /force-device-scale-factor=1– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
dqdb
nagyúr
válasz zeusz55 #28741 üzenetére
launcher.exe --force-device-scale-factor=1
Módosítsd az Operát indító ikonnál a parancssort a fenti opcióval, ahol a szám a nagyítás mértékét mondja meg, azaz a fenti 1 az 100%-os rendszer DPI beállításnak felel meg, az 1.25 pedig 125%-os rendszer DPI-nek. A beállítás mindenre vonatkozik, így a renderelt tartalomra is, nem csak a UI-ra, ezért a weblapokat a másik irányban neked kell visszanagyítani.
Ha egytől eltérő értéket adsz meg, akkor mivel ilyenkor az Opera a 100%-os DPI-hez tartozó UI csomaggal dolgozik és azt nagyítgatja, ezért a felületén az összes ikon homályos lesz.
-
dqdb
nagyúr
-
tordaitibi
veterán
Ublock-ba hogyan tudom kivételnek hozáadni a PH. lapcsaládot?
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
Mozzilárol térek át operára... meg szeretném kérdezni hogyan tudom a nézetet csökkenteni (nem a nézet/%ra gondolok) Mozzillában is az abaut:blankban kellett egy értéket állitani és minden felületet csökkentett mert TVn nézem de kb 10 ikon fér a könyvjelző eszköztárba...
Vagy itt nincs ilyen?
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
Dot
őstag
Sziasztok!
Hétvégén újratelepítettem a gépem és sajnos azóta a youtube videóknál nemigazán szól 5.1-ben.
Legfrissebb verzió(Opera GX LVL2 (core: 68.0.3618.191)) mindenből, pluginek visszarakva.
Eddig bármit hallgattam kapásból 5.1-be szólt nem kellett állítanom semmit.
(Sound Blaster Audigy fx 5.1 + Speedlink Medusa 5.1 ProGamer)
Nyilván más alkalmazásba jól szól.élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!!
-
félisten
-
Cr00py
senior tag
Kár érte. A fura az, hogy végig próbáltam 5 verzióig visszamenőleg, de egyiknél sem tudtam telepíteni. Enélkül pedig chrome addonokat nem lehet Opera-hoz használni.
Próbáltam random más ( opera addonok között ) kieget telepíteni, de itt is elég vegyes a kép. Van amit sikerült, de van aminél szintén összeomlott.
Fura, mert win clean install előtt is a jelenleg legfrissebb verziót használtam, ahol tökéletesen működött.
Hátha majd a köv. release-ben már jó lesz.
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Cr00py #28735 üzenetére
A stabil vonalról nem tudok nyilatkozni, de a fejlesztői csatorna 3-4 hete eléggé omlósnak nevezhető, például a sok lenyomásos Ctrl+Tab-nál szeret magába roskadni, a mostani hibajavításaikat nézve az simán eljuthatott oda is sajnos
-
Cr00py
senior tag
Win újratelepítés után a szokásos Opera telepítés.
ftp-ről a legfrissebb ( 69.0.3686.36) x64-t töltöttem le. Telepítettem, majd bejelentkeztem opera fiókba. Minden frankó..egészen addig, amíg próbálnám telepíteni a chrome extension-t.
A "szokásos" Add to Opera-ra kattintva a böngésző "összeomlik" , bezáródik. Manuálisan újraindítva is u.a a gond. kb 10x próbáltam.
Ez valami hiba lenne?
Teljesen szűz win. vga, hang / egyéb driverek vannak még csak fent.
Ilyennel még nem találkoztam.[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
Roppantul örülök, hogy újfent elqrták a frissítést, így szinte azonnal fagyott az indítást követően, és 10 másodpercen belül minden további indítási próbánál. Tanulva az alig egy hónappal ezelőtti dologból, töröltem a Local State file-t, így elindult, persze bukva a bejelentkezést. És a legfrissebb jelszavakat. Beírva a jelszót a bejelentkezéshez, másodperceken belül lefagy. Legalábbis nem reagál semmire, viszont a gmail ablaka maradt előtérben, így azt látni, hogy az próbál csatlakozni az internethez, de nem sikerül. Hogy az opera mit akar csinálni az nem derül ki, de internetre nem akar menni szinkronizálni az biztos, mivel az erőforrás-figyelőben meg se jelenik a hálózati fülön.
Úgyhogy újfent gratulálok a nagyszerű fejlesztőknek.[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
dqdb
nagyúr
válasz amadeus11 #28688 üzenetére
Developer csatornán lévő friss verzióban már nem jön vissza a beállítás hatására a régi menü. Bónuszként a Ctrl+Space listát is elrontották a flag állapotától függetlenül, mert 8-9 másodpercig tart előhozni és a keresés is további 4-5 másodperc, szóval használhatatlan lett.
-
zseko
veterán
válasz tordaitibi #28723 üzenetére
Nekem itt PH-n régen működött az, hogy ha véletlenül visszaléptem, akkor egy előrelépéssel visszajött a beírt szöveg is. Ha duplikáltam az oldalt, vitte a begépelt szöveget is. Aztán ez szépen elmúlt... Részben a megújult Operának köszönhetően, részben pedig a megújult PH-nak köszönhetően.
Egyébként milyen egered van? A saját programjával általában beállíthatóak az extra gombok.
HR24.hu
-
zseko
veterán
válasz tordaitibi #28722 üzenetére
Van egy olyan is a beállítások között, hogy Háttérfülek betöltésének késleltetése, bár nem gondolnám, hogy ez lenne a megoldás, és ennek kikapcsolása eléggé lerohasztja a böngészőt hosszú időre induláskor...
HR24.hu
-
brd
nagyúr
Az világos, értem is a funkciót, sőt, egyet is értek vele. A bajom azzal van, hogy nem találkoztam még olyan böngészővel, amiben ezt állítani lehetne; mit vesztene ezzel egy böngésző? Nem kaphatná meg a HTML x.x compatible plecsnit, vagy a google letiltaná az Internetről (részben sarcasm), mint nem ajánlott böngészőt?
The only real valuable thing is intuition.
-
dqdb
nagyúr
Az a HTML szabvány miatt olyan, amilyen (lusta vagyok előkeresni ezt a részt, egyszer régen megnéztem). Ezen a téren a régi Opera ment szembe az autópályán, és nem az újban rontották el. Persze ettől még idegesítőnek idegesítő.
-
brd
nagyúr
"After years of this issue, we realize we're not going to have a better way to solve that problem."
Esetleg az agytrösztök elgondolkozhattak volna egy hasonlóan idegesítő (*) megoldáson, mint ami a POST-Resend probléma kapcsán született, mert itt még értelme is lenne...
*: Attól az, hogy nem lehet állítani a viselkedést. Mert lehetne legalább 2 opció: 1. tudom, nem vagyok hülye felhasználó, ha F5-öt nyomok (frissítem az ilyen oldalt), mindig küldd be újra (évekig ezzel is elvoltak a normális emberek). 2. Hülye felhasználó vagyok (szelídebb esetben nem vagyok hülye, csak tudni akarok róla), kérdezd meg mindig (ez lehetne az alap).
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
dqdb
nagyúr
válasz tordaitibi #28725 üzenetére
Ok. de a sima mezei vissza (backspace) gombra arra bezzeg nem reagál.
Köszönd a Chrome felhasználóinak, akik addig sírtak, amíg Chromium szinten kikerült olyan 4 évvel ezelőtt. Kézzel vissza lehet tenni persze."The reason we're making this change is that users regularly lose data because they hit the backspace button thinking that a form field is focused. After years of this issue, we realize we're not going to have a better way to solve that problem."
Csak kíváncsiságképp kérdem.
Alt+← vagy a Browser Back nevű virtuális billentyű kódját.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
tordaitibi
veterán
Ok. de a sima mezei vissza (backspace) gombra arra bezzeg nem reagál.
Mit küldhet neki az egér hogy visszalép?
Milyen bill. kombinációt?
Csak kíváncsiságképp kérdem.
Mivel a fájlkezelő meg jópár program reagál a backspace-re de az momentán az Opera az nem.
Köszi, közben a W10 topikba is az xmbc-t ajánlotta valaki, ki fogom próbálni.
Először futtában xbmc-nek olvastam, mi van...? -
dqdb
nagyúr
válasz tordaitibi #28723 üzenetére
Ehhez nulla köze van az Operának, mert ha a böngésző kap egy navigálás vissza eseményt, akkor annyit tesz, hogy visszamegy az előző oldalra. Az egér driverében lesz a megoldás vagy ha abban nem átkonfigurálható, akkor például az XMBC segíthet.
-
tordaitibi
veterán
Mégegy nyűgöm, a beállításokba nem találom.
Van egy egerem, oldalán gomb, nagyon rossz helyen és nagyon érzékeny. És gyakran véletlenül megnyomom. És ez a gomb a vissza, ilyenkor visszalép egy oldalt a böngésző és lőttek pl. egy épp fél oldalas hozzászólásomnak.
Le lehet ezt os szinten tiltani, semmi ilyen lehetőség nincs az egér beállításoknál.
W10 topikba is feltettem de nem nagyon jön válasz.
Operába hol lehet letiltani, mintha egyszer már csináltam volna de hogyan...? nem emlékszek... -
tordaitibi
veterán
Nincs vírusirtóm, a Defender is ki van "könnyítve".
Tuti újratölti az oldalakat mert otthon nem érezhető a kb. fél másodperc késés, de a melóhelyemen borzalmas a net és ott 3-4 sec mire visszatöltenek az oldalak.
A PH. aránylag egyszerű oldal, az nem vészes de egy FB vagy YT az nyögvenyelős.Köszönöm a tippeket.
Linuxon is szenvedtem ezzel 1-2 hónapig és ott megjavult, szerintem egy Opera frissítéshez köthetően.
Várok türelmesen.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz tordaitibi #28720 üzenetére
Ez inkább vírusirtó vagy más védelmi szoftver lesz, mint Opera. Az Opera egy rakás folyamatként fut, minden fül külön háttérfolyamatban van, és ott akadhat probléma a folyamatok közti kommunikációval.
Elméleti szinten Vivaldi és Chrome hasonlóan érintett lehet, azonban ha nem, akkor használd azokat.
-
tordaitibi
veterán
Elkezdte csinálni pár napja Windows alatt is hogy átváltok másik fülre és vissza és hosszú másodpecekig tölti újra. Nem kell percekig a másik fülön lenni, FB-->YT és rögtön vissza és legalább 3 másodperc mire bejön az oldal.
4 nyitott füllel 1,8Gb ramot eszik vagyis benne vannak a fülek a ramba.opera://flags/#proactive-tab-freeze
ilyen beállítás meg nekem nincs is hogy átállíthatnám.[ Szerkesztve ]
-
félisten
De engem nem a Youtube stream érdekel (amire szintén nem találtam épkézláb gui-t, ahogy most szétnéztem), hanem egy olyasmi megoldás, mint amit a Streamlink Twitch GUI tud, csak mezei Yt videók megtekintéséhez.
Alternatív megközelítésnek az is megfelelne, ha meg kell nyitnom böngészőben a Yt videót, és rákattintani, hogy egy kiegészítő átpasszolja az adatfolyamot valamelyik médialejátszómnak.
De még azzal is kiegyeznék, ha egy Youtube linket beillesztve tudnám lejátszani a nyomi vp9-en kívül akármilyen formátumban a lejátszóimban.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz FoxiestFox #28717 üzenetére
A streamlink boldogul YouTube-bal is. Ez pedig elvileg egy többféle streamszolgáltatást támogató megoldás (nem próbáltam).
-
félisten
válasz tordaitibi #28714 üzenetére
Van módszer arra, hogy tetszőleges médialejátszóba pattintsam át a videót?
MPC-HC és VLC van fent.
A Twitch stremaek nézésére remek kis program van (Streamlink és rá a Twitch GUI), ami több médialjátszót támogat, és régi gépekenn is erőforráskímélően lejátssza a streameket.
Valami ilyesmi kellene nekem Youtube alá is. -
dqdb
nagyúr
válasz zolikaDB #28713 üzenetére
Távolítsd el a két reklámszűrőt, tiltsd le az Opera sajátját, tedd fel ezt, a szűrőinél kapcsold be a hufiltert, és nem fogsz YouTube alatt reklámot látni.
Vagy YouTube Premium előfizetés.
Minél több bővítményt használsz, annál nagyobb valószínűséggel futsz bele olyan anomáliába, hogy kettő "együttműködve" tesz használhatatlanná egy oldalt.
[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
válasz zolikaDB #28713 üzenetére
SmPlayer telepít,
Operába "Send To Mplayer" bővítmény, az elmondja hogyan kell bekonfigolni meg mi kell neki még, a végén az elérési útba (custom command) ezt beírni:
%ProgramFiles%\SMPlayer\smplayer.exe
Ha a Youteue van nyitva, ráálsz a megnézendő videóra, jobb klikk, megjelenik a jobb klikkes menübe egy Send to Mplayer opció, arra klikk.
Nyílik a player, játssza a videót minden reklám nélkül és természetesen használható a player minden funkciója.
Sajnos nem teljes értékű, kb. a klipek 4-5%-át nem lehet így lejátszani.
Ha majd minden klipre a "Videó url nem elérhető" hibát dobja akkor változott a YT. api, pár nap múlva ezt követni szokta az Smplayer, ilyenkor nézegetni kell, van-e rá frissítés és megint megy tovább.
Fontos, az Smplayer beállításaba az mpv motor legyen beállítva, ne az mplayer mert ez utóbbi nem tudja a YT. streamet.
Lehet ugyanezt ugyanígy tudja más mediaplayer is, ezt nem tudom. -
Dictator^
veterán
Operában még mindig nincs benne, hogy egy képre kattintva mint a Chromeban, hogy kép alapján keressen találatokat?
Reverse search vagy mi a pontos neve ennek..És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
-
-
félisten
Létezik jelenleg olyan extension Operához, ami letiltja a vp9 supportot?
A h264ify nem működik. -
-
snooze
veterán
sziasztok.
tud valaki segiteni?mobilos opera böngészö klonozva van az uj telora,de a jelszavakat és a kizárt helyeket nem viszi át,más mindent igen..mi lehet a gond,vagy hogyan lehetne ezeket átvarázsolni?GO Gunners!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest