Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orlin
addikt
válasz Cr00py #26434 üzenetére
Én újra tettem közben.Mert felfrissítette magát 64 bitre is és valahogy belassult az egész és oldalakat sem töltött be.A gépház nekem is reklamált és többször kellet beállítani alapértelmezettnek.
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
dqdb
Topikgazda
válasz Cr00py #26496 üzenetére
Be lehet: menj a opera://settings/?search=flash címre, és állítsd át az Engedélyezi a webhelyek számára a Flash futtatását beállításra.
De a tésztaszűrű biztonságú Flash miatt ezt határozottan nem ajánlom, inkább a gyakran használt és megbízható oldalak fehérlistára helyezését (ugyanitt a Kivételek gomb alatt találod).
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
Topikgazda
válasz Cr00py #26941 üzenetére
Annyit tudsz tenni, hogy innen időben visszafelé haladva 5-10 verziónként felteszel egy Operát hordozható módon telepítve, és megnézed, hogy abban elérhető-e az adott téma. Ha igen, akkor írd be ide a pontos verziószámot, és kiszedem neked a telepítőjéből a képet.
-
dqdb
Topikgazda
válasz Cr00py #26947 üzenetére
Mondj egy verziószámot, és kibányászom neked belőle.
-
dqdb
Topikgazda
válasz Cr00py #26949 üzenetére
Tényleg, nem tudom, miért nem vettem észre azt a hozzászólást
A régi Operában menjél az opera://persona/bundled%2Freine/start-page/0 címre, jobb klikk > Kép mentése másként, hogy legyen róla másolat (ez a lépés kihagyható). Állítsd be a témát, majd az opera://about címen nézd meg a profilod mappáját, ami alatt themes_backup/reine.zip néven találod meg ezt a témát tartalmazó fájlt, ezt mentsd el.
Az új Operában szintén opera://about, nézd meg a profilod mappáját, és alatta a themes mappába másold be a zip fájlt (figyelem, más a mappa neve). Indítsd újra a böngészőt, és ekkor az opera://themes címen megtalálod már a témát a választási lehetőségek között.
-
dqdb
Topikgazda
válasz Cr00py #27078 üzenetére
Valószínűleg a problémás oldalak vannak rosszul (mert így sikerült) vagy rosszul (hogy direkt idegesítő legyen) megírva. Az a tippem, hogy az oldal kódja a böngésző verziószáma alapján gondolja azt,, és az asztali értesítés támogatott, és jön a popup (vagy rosszabb esetben mindig jön), és nem csak akkor ajánlja fel, amikor a böngésző azt mondja, hogy tényleg támogatott a feature.
Mindenesetre rettenetesen idegesítő. Ha rendszeresen látogatod az oldalt, akkor reklámblokkolóval el kell rejteni a popupot, és probléma megoldva (a beépítettben nincsen element hiding helper, az nem jó erre, az uBlock például jó).
-
dqdb
Topikgazda
válasz Cr00py #27107 üzenetére
Pedig driverrel kapcsolatos probléma lesz, csak azt nem tudom, hogy az Nvidia vagy az Opera térfelén pattog a labda. Körülbelül két verzióval ezelőtt alapvető változás volt a hardveres gyorsítással kapcsolatban, például azóta szaggat régebbi (=Haswell és korábbi) Intel IGP-ken a felület egy része, ezért kérdeztem.
-
pc360
addikt
válasz Cr00py #27149 üzenetére
A frissítésről már volt szó, hogy nincs értelme megakasztani. Nem véletlen érkeznek, akkor is, ha néha nem csak az előrelépés tapasztalható. Nálam is fura volt a Facebook gyorshívó színe, de most megint oké az 47.0.2631.55-ben.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
dqdb
Topikgazda
válasz Cr00py #27149 üzenetére
Üdv. Random időközönként letöltődik egy " digiconnect.swf " fájl. Ezzel mit lehet kezdeni? Ha jól gondolom, akkor valami a flash player-hez lenne, a kiterjesztés alapján. Nekem viszont nincs, és nem is volt flash telepítve.
Ha tudsz mondani érintett oldalt, akkor megnézem, de a fájlnévre rákeresve ez reklámnak tűnik. Kapcsold be az Opera beépített reklámszűrőjét vagy tegyél fel uBlockot.
Továbbá a 47-es verzió óta a gyorshívón lévő oldalaknak a színei minden indításkor másak, mint alapvetően kellene, illetve ahogyan eddig volt. Pl.: A Facebook-nak ugye alapvetően kék, na most ez nálam sárga lett, a Twitch az lila, ez fekete lett, és így tovább, de nem mind..változó. - Ami érdekesség, hogy ha megnyitom ezek közül bármelyiket, amiknél a háttérszín megváltozott, akkor visszaáll az összes. Ezzel mit lehet kezdeni?
Ezt már én is észrevettem, de logikát nem kerestem benne. Valami bug, majd javítják, de az Opera 48-ban is jelen van még.Hiába tettem vissza az előző verziót, felrakja magátol a 47-et. Nem lehet ezt valahogy letiltani, hogy ne frissítsen automatikusan? Avagy a fenti problémákra létezik-e esetleg megoldás? Vagy majd egyszer megoldódik " jóvanazúgy " alapon hagyjam a fenébe? Köszönöm.
Ahogyan pc360 is írta, nem tanácsos letiltani, biztonsági okok miatt pedig főleg nem tanácsos. Ráadásul egy ideje a downgrade sem triviális, mert előfordulhat, hogy az új verzió upgrade-eli a profilod adatformátumát, és onnantól kezdve a régi verzió nem hajlandó elindulni a profiloddal.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
Topikgazda
válasz Cr00py #27153 üzenetére
Ott van a fejlécben a Debrecen.hu szövegtől jobbra a Flash tartalom, amit úgy tűnik, sikerült olyan bénán beágyazni, hogy Flash hiányában nem üres doboz lesz az eredménye, hanem letöltésre dobja fel
Az opera://settings/?search=flash címen tiltsd le a Flasht teljesen, úgy nekem nem dob fel semmit sem letöltésre.
-
dqdb
Topikgazda
válasz Cr00py #27155 üzenetére
Azt a beállítást legalább kétszer dolgozták át:
1. először változtak a lehetséges értékek
2. a korábban összes pluginre vonatkozott a beállítás, ezt a Flashen kívüli összes plugin letiltásakor átdolgozták-átnevezték FlashreMindkét esetben törlődött a korábbi beállítás értéke.
Megnéztem Web Inspectorban (Ctrl+Shift+I > Network fül > oldalra navigálás > lista szűrése swf-re), és elvileg bekapcsolt reklámszűrő és letiltott Flash mellett is letölti nálam a fájlt, azonban meg sem próbálja elmenteni (úgy van beállítva az Opera, hogy kérdezzen rá a mentés helyére, nincsen automatikus mentés). Ha zavar, akkor tedd fel az uBlockot, és vedd fel az egyéni listába ezt a szabályt:
http://portal.debrecen.hu/upload/Flash/wifi/digiconnect.swf$domain=portal.debrecen.hu,subdocument
Ekkor garantáltan nem fog lejönni onnan semmi sem. Ez nem az Opera hibája, hanem az oldalé.
[ Szerkesztve ]
-
Dumi86
senior tag
válasz Cr00py #27441 üzenetére
Nálam is Csak maradjon is így Rég nem láttam ilyet egy főverzión belüli kis frissitésnél,ami ezek szerint nem is olyan kicsi.
Szerk.: Pedig Changelog-ba nem látni semmit drasztikus módosításról.Érdekes mitől ez a hirtelen javulás?[ Szerkesztve ]
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
törölt tag
-
dqdb
Topikgazda
válasz Cr00py #27605 üzenetére
A Prohardver engem pár hetente mindig kidob, már évek óta ezt teszi, ez nem az Opera hibája. Más oldalakon az ilyen kiléptetés a sütik kezelésével lehet kapcsolatos. Az utóbbi 1-2 verziónál nem futottam végig a kommenteket, szóval ha nem takarítasz CCleanerrel sütiket rendszeresen, akkor tényleg valami bug lehet a háttérben.
-
dqdb
Topikgazda
válasz Cr00py #27614 üzenetére
Ezt a kilépős dolgot általában időlimites sütivel szokták megoldani, ami sütinek a lejáratát az oldal használata közben ki szokták terjeszteni. Ha ezt az oldal nem így csúszóablakos módon oldja meg, hanem a bejelentkezéstől számított X időn belül rúg ki, vagy a Lui04 által említett bug a bűnös, aminek hatására a süti értéke+lejárata nem frissül, akkor egyszer csak lejár a süti, és te kiléptetve találod magad. Szóval vagy így van, vagy úgy, a lényeg annyi, hogy te általában semmit sem tudsz ezen idegesítő probléma ellene tenni. Az általában alatt azt kell érteni, hogy pár oldal 3rd party sütiket használ, mert a bejelentkezést másik szerveren oldja meg, és ha te ezeket tiltod, akkor szívhatsz a belépéssel (a PH is ilyen megoldást használ, hogy az összes site-ra egyszerre bejelentkezhess).
Most ugrott be, hogy a céges Redmine is ki szokott dobálni, hiába van beállítva, hogy ne tegye, de ez is már évek óta így van, nem mostanában romlott el, ezt biztonsági felülbírálásnak tudtam be, és nem kutakodtam a témában.
pc360: már többször kijelentette lezso6, hogy a PH-nál nincsen kiléptetés, ha mindhárom checkbox be van pipálva és nem változik az IP címed. Aztán mégis megtörténik rendszeresen Ráadásul engem általában úgy dob ki, hogy aktív vagyok közben a site-on. Olvasom a fórumot, és lépek a következő oldalra, és huss, kijelentkezve találom magam (ami azonnal feltűnik, mert olyankor megjelenik háttérben a reklám az általam user CSS segítségével beállított egyszínű háttér helyett).
Az én tippem szerint a faék egyszerűségű mobil felület használata kavarhat be valamit, ami a telefonomon meg van nyitva, pár hónap múlva kiderül, amikor beszántják azt a változatot.
-
dqdb
Topikgazda
-
dqdb
Topikgazda
válasz Cr00py #27689 üzenetére
Kétféle notification popup van: az Opera sajátja vagy az oldal HTML kódjába ágyazottak.
Az előbbi nekem is le van tiltva, és működik. Az utóbbiak ellen sajnos nem tudom megoldást, és nagyon utálom ezeket, amikor egy oldal naponta ötször tolja a képembe. Örülnék, ha lenne erre extension, legutoljára nem találtam sajnos (egy ötletem most támadt, majd valamikor megnézem, működik-e).
Tudnál mondani példát problémás oldalakra?
-
-
Bodz
nagyúr
válasz Cr00py #27747 üzenetére
Nagyon fapados a Touch, nincs pl. szövegtördelés. Cserébe még lassú is, sokat szöszmötöl az oldalak betöltésével, a sima Opera köröket ver rá. Flow-t még nem próbáltam, bár nem túl érdekes nekem.
Az azonnali keresés haszontalan szerintem. Nem értem miért jobb, mint eleve egy új lapot nyitni.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
Topikgazda
válasz Cr00py #27846 üzenetére
Nálad nem jelent meg kéretlenül a booking.com gyorshívója?
Nálam a legutolsó developer frissítésben ismét megjelent. Állítólag ez bug, amit kijavítottak már régen és többször is, mégis már közel 10× kellett törölnöm ezt az elemet
-
dqdb
Topikgazda
-
dqdb
Topikgazda
válasz Cr00py #28156 üzenetére
Igen, megszokod Nekem az asztali gépen olyan sokszor rossz, hogy már azt tekintem a jó állapotnak, és meglepődöm, amikor 1-2 napra visszakapom az eredeti színeket.
Egyszer keresgéltem a témában, de a nagy zajban (végtelen mennyiségű gyorshívós cikk) nem találtam semmit sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest