- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Megoldások IBS/IBD-re
- Itt az új LOGOUT!
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Internet fejlesztés országosan!
- Egy korszak vége
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
chab7
addikt
Egyébként, ha 64 bites Windowson a sima webes telepítővel telepítettem akkor 32 bites vagy 64 bites települt? Mert a névjegyben nem közli sem ezt sem azt, csak a verziószámot.
Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
dqdb
nagyúr
Valaha két flag létezett, amelyekkel be lehetett állítani azt a működést, amelyre te vágyol és azt is, amelyet mi hiányolunk. Később az egyik flagből beállítás lett, a másik megmaradt egy ideig, aztán megszűnt létezni. Ekkor neked már rossz volt, nekünk még jó. Végül megtörtént a fejlesztés, és most mindenkinek rossz
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
chab7
addikt
"kapcsold be a Háttérfülek betöltésének késleltetése beállítást, ennek hatására induláskor az Opera nem tölti be az összes fület, hanem csak azokat, amelyekre rákattintasz"
Ez be van nálam is kapcsolva, de valamiért nem csak azt a fület tölti be amelyik előtérben van induláskor, hanem egy jó párat. Bár igaz, nem mindet, de vagy 10-15 igen. Nekem is az lenne a jó beállítás, ha csak az épp aktuális 1-et töltené be + amikre rákattintok utána.
-
Orlin
addikt
Közben a Vivaldi-ban megjelent a Custom thumbnails for Speed Dial lehetőség.Elmentett képeket lehet beállítani.Régebben ezt hiányoltam náluk és egészen pofásra meg is lehet csinálni ,hasonlóan mint Opera-ban csak más megoldással.
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
chab7
addikt
Na sebaj, akkor egyelőre így kell megszokom a helyzetet. Én fejleszteni nem tudok, s ha tudnék sem lenne rá időm/energiám. A gyorshívós dolgon elgondolkozom, lehet valahogy megvalósítható - bár adott lapcsoportokkal mikor dolgozok akkor azok a munka befejeztével más állapotban vannak (kikerül valami, bekerül új, benne levő lapokon másik aloldalnál tartok, stb), tehát újra le kellene menteni, mielőtt egy másik lapcsoportra megyek át. Akkor már előrébb vagyok a tabhamster lapcsoport felül mentéssel.
Mindenesetre a kihagyott 2 év alatt egész jól összeszedte magát az Opera. Összességében jobbnak érzem, csak van egy-két dolog ami hiányzik. És ami érdekes, hogy előtte a Chrome-ot próbálva, annál nem éreztem ugyanezt, sőt, az nekem elég vánszorgósnak nézett ki mire megnyitottam a lapcsoportokat benne.
Vagy, ha a FF lenne mobilon kicsit pörgősebb, és tudna sortördelni, az is alternatíva lenne úgy. Mert elég fontos lett a mobilos böngészés is, van mikor mobilon többet olvasok, mint laptopon. A sync meg kell köztük, hogy tudjam adott oldalt ott folytatni ahol tartottam.Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
dqdb
nagyúr
A Firefox fülek szintjén megjegyzi a mentés mappáját, ez plusz kódot jelent, az Opera nem foglalkozik ezzel.
De hátha ez a kényelmi funkció is bekerül majd.
Ha ezt a feature-t te saját magad belefejleszted a Blink motorba ,és beküldöd nekik a patchet, akkor is csak epszilon esélyét látom, hogy bekerüljön.Tab grouping támogatás nincsen, Opera 15 óta kérik, azóta is lepattan minden kérés. Némi workflow átszervezéssel egy gyorshívó mappa a leírásod alapján hellyel-közzel-kompromisszummal megfelelő lehetne a számodra.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz leviske #26989 üzenetére
Ez a titkosítás* új feature, korábban a jelszavak kivételével mindent titkosítás nélkül tároltak. Kipróbáltam egy friss desktop és Android változattal, titkosítás nélkül szinkronizálta a könyvjelzőket, titkosítás nélkül nem. Lehet, hogy a mobil változat kissé le van maradva, próbáld ki belőle a bétát, lehet, hogy az már támogatja ezt (én nem használom a szinkronizálást biztonsági megfontolásból, ezért a teszthez desktopon egy üres portable telepítésben hoztam létre egy kamu profilt, míg mobilon csak a stabil változat állt rendelkezésre játszótérnek, az Androidon általam elsődlegesen használt bétában nem akarom bekapcsolni a szinkronizálást).
* a mappák nevei továbbra sincsenek titkosítva, erre nem árt figyelni
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
-
chab7
addikt
Ez igaz, ha nem megoldható másként akkor így lesz, bár ha mindegyik zenei listás oldalnak csinálok kedvenceket oda akkor már görgetni is kell - mégsem olyan kényelmes mintha eleve azt a mappát adná be. De hátha ez a kényelmi funkció is bekerül majd.
-
pc360
addikt
Világos. Mondjuk ezen sokat segít a Win, a 10 meg pláne: a save ablak oldalpanelén a kedvencek közé tudod tűzni a fontos mappákat (drag & droppal simán átmaszatolható menet közben is), így egy klikkel lesz többb a folyamat.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
chab7
addikt
Nem könyvjelzőnek mentés, hanem weblap mentés (ctrl+s) lenne a feladat Ebben az esetben is az utolsó mappát ajánlja fel, de pont nem ez kellene, hanem ha "A" oldalt mentem akkor "a" mappát ajánlja, ha pedig "B" oldalt mentem akkor a "b" mappát ajánlja fel. De mindez is csak azért mert a FF így viselkedett, és ez a funkció tetszett.
-
AssAssynn
őstag
Köszönöm a segítséget, ha nem is pontosan az amit írtál, de megoldotta a dolgot. A lényeg, hogy hozzáadtam újra az angol nyelvet, meg a németet, aztán letöröltem a magyart, újra hozzáadtam, bepipáltam, s akkor a jobb gombos résznél már a "minden nyelv" volt az alapértelmezett, itt áttettem a pipát a magyarra, s most jó.
Lehet az volt a baj, hogy csak a magyar nyelvet hagytam meg, vagy hogy a jobb gombos résznél nem tudtam változtatni a pipát, hiszen csak a magyar volt benne... na mindegy, a lényeg, hogy most jó.Igazad van, amit a helyesírásról mondasz, figyelek is rá, s nem is megy rosszul, de azért szeretem, ha látom az aláhúzásokat. Ha más nem, már csak a faces irkálások közepette is. Köszönöm még egyszer a segítséged!
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
chab7
addikt
Sziasztok! Közel 2 év elpártolás után (Firefox) újra az Opera lett a böngészőm. Időközben op-remdszer is változott, mert családapaként már előnyben részesítem a felrakom-frissül magának-nem kell vele semmit sem csinálni állítgatni szoftvereket. Így a win10 lett az operációs rendszer (ez itt off így nem is taglalom tovább).
Egy ideje a FF elkezdett lassulgatni, így gondoltam megnézem mi van Chrome téren, de az meg eszi a nem túl széles erőforrásomat. Itt jött képbe az Opera, gondoltam megnézem hová jutott ennyi idő alatt. Azt kell mondjam egész jó lett. Chrome-nál mindenképp jobb.
Nem kicsit nyom a latban a visszaváltásnál az sem, hogy olyan böngészőt kerestem ami a telefonra is van és szinkronban tudnak lenni. Régi telefonon szinte minden nagy böngésző kiesett, mert kicsi hardver volt benne, de most új telefonom is van. Ezen viszont már mások a szempontok, kis energiafogyasztása legyen, gyors működés, funkciógazdagság. Emelett mikor megláttam, hogy még mindig csak az Opera tudja a sortördelést - és most már nem csak a Mini, hanem a sima Opera is - így nem lett kérdéses mi lesz az ami a laptopon és a gépen is a webböngészésért felel.Van persze olyan dolog is amit hiányolok benne, vagy csak nem találtam meg. Egyik ilyen, hogy megszoktam FF-on, hogy adott oldalakat ha lementek (pl a zenei slágerlistákat mentegetem le hetente) akkor megjegyezte, melyik oldalt melyik mappába mentettem és következőnek is azt a mappát ajánlotta fel, nem kellett újra betallózni.
Másik dolog, pedig a tabok csoportosítása. Vannak oldalak amiket ebben a zenei listás témában tartok nyitva egy csoportban kb 10-20, másik csoport a filmes dolgok, aztán van egy 20-25 oldal ami családkutatással kapcsolatban van megnyitva folyamatosan. Ezeket a csoportokat FF alatt egy "tab groups" kiegészítő szépen kezeli, és mindig csak azt a csoportot nyitom meg amelyikben dolgozok épp. Erre itt Operánál egyelőre a TabHamster a legközelebbi, de nem teljesen ugyanolyan, mert a megynitott csoportban ha veszek i oldalakat vagy teszek még hozzá akkor csak újra rámentve jegyzi meg. Plusz ide tartozik amit valószínűleg csak én nem találtam még meg, hogy ha egy ilyen csoportot megnyitok akkor ne töltse be az összes oldalt, csak amire rákattintok (előtérbe hozom).Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
dqdb
nagyúr
válasz AssAssynn #26981 üzenetére
[link]
Próba szerencse, sokszor érthetetlen módon nem akar működni.Ettől függetlenül azt mondom, ha helyesen szeretnél írni, akkor tanulj meg helyesen írni, és olvasd át elküldés előtt két-három alkalommal a szöveget. Ne a szoftveres helyesírás-ellenőrzésre hagyatkozzál, mert azokat jóindulattal is csak elütésdetektálásra lehet használni, és még abban sem túl erősek.
-
AssAssynn
őstag
Sziasztok!
Most kezdtem el használni az Operát és nagyon megtetszett. Szerintem ezentúl ez lesz az új böngészőm.
Viszont a helyesírás ellenőrzés nem működik benne sajnos, ami elég nagy gond. A beállításokban kiszedtem az angol nyelvet és hozzáadtam a magyart, be is pipáltam, hogy legyen ez az alapértelmezett és itt, miközben írok, ha jobb gomb "helyesírás ellenőrzése" részre megyek, ott is minden pipán és magyaron van. Még sem húz alá semmit. Mit lehetne ezzel kezdeni? Fontos lenne, mert sok hivatalos levelet írok."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
dqdb
nagyúr
válasz togvau #26975 üzenetére
Bekapcsoltad a high DPI módot és 125%-osra állítottad a nagyítást. Az Opera helyesen kezeli a high DPI beállítást, ezért nőtt meg minden a felületen és a weboldalakon, és 125% × 80% = 100%. A képernyőbeállítások felé keresgélj, többet nem tudok segíteni, mert fogalmam sincsen, hogy 8.1-ben magyarul milyen néven futott és hol ez a beállítás.
Azt, hogy pontosan mi történt, csak te tudhatod. Legközelebb ilyenkor érdemes elolvasni a képernyőn látható szövegeket, és nem pánikszerűen kattintgatni, mert abból sosem sül ki jó dolog.
-
dqdb
nagyúr
válasz pászka #26976 üzenetére
Ezt sok minden okozhatja, és sajnos csak tippelni lehet, mitől van. Ötletek:
1. Opera Turbo és/vagy VPN kikapcsolása
2. valami elromlott a profilodban, nézd meg, hogy egy hordozható telepítés esetén is jelentkezik-e a probléma
3. vírusirtó vagy más védelmi szoftver szívat, nézd meg kikapcsolva is, hogy mi a helyzet
4. reklámblokkoló fogja meg az oldal betöltését, nézd meg kikapcsolva is, hogy mi a helyzet
5. hálózati probléma nálad, nézd meg másik böngészőt használva, hogy mi a helyzettAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz leviske #26977 üzenetére
Próbáld meg esetleg az androidos Opera újratelepítését (vagy teszt jelleggel a béta felrakását, az üresen indul), hátha megjavul. Ha nem, akkor jelentsd be itt, mert ez nem az a probléma, amit rajtuk kívül más meg tud javítani.
-
leviske
veterán
Sziasztok!
Probálgatom megint az Operát, viszont belefutottam egy olyan gondba, hogy a mobilos verzió (nem a mini, hanem a sima, androidos) nem hajlandó szinkronizálni az asztali alkalmazással a könyvjelzőket. Tény, hogy rengeteg könyvjelzőm van (10k+), de Chrome-ban és Firefox-ban sem okozott ez komoly problémát.
-
pászka
tag
Sziasztok! Ős operás vagyok mondhatnám, de mostanában akadt egy problémám. Mégpedig hogy a külső linkek néha google-ből vagy esetleg innen a fórumból nem nyílnak meg. most pl az operában rákattintottam súgóra aminek az url-je ez: http://help.opera.com/?p= Aztán ennyi, nem tölt be semmi.
[ Szerkesztve ]
AMD Ryzen 5 5600x // ASUS TUF GAMING B550M-E WIFI // ASUS GeForce Dual V2 RTX 3060 12GB OC GDDR6 // G.Skill 32GB /3200 Aegis DDR4 RAM Kit (4x8GB) CL16 (F4-3200C16D-16GIS)
-
togvau
senior tag
háromszor rádörömböltem a a bal egérgombra, ezután bejött a win 8.1 csempés felülete, amit valahogy eltüntettem, de az operában minden megnőtt. Nagyobb a címsor, a fülek, és benne a betűk, és a weboldalak is megnőttek, amit visszaállítottam úgy hogy alap 80%-os nagyítást állítottam be, de a hagyományos felületek még mindig nagyok.
Hogy állítom vissza, és mi a franc történt?
hitler, sztálin, micro usb
-
vlevi
nagyúr
"Én például agybajt kapok a Firefox lassú felületétől és mikroakadásaitól,"
Akkor cseréljünk, mert nekem éppen a Operával vannak ilyen bajaim, és a FF-ban semmi.
Többször írtam már, hogy pl. a gyorshívó csak kisebbnagyobb villódzás után hajlandó megjelenni, vagy, hogy lapváltásoknál előbb egy fehér oldal villan be, és csak utána töltődik az oldal. -
dqdb
nagyúr
válasz myke01 #26972 üzenetére
Próbáld ki mindkettőt, és döntsél te, erre a kérdésre nincsen univerzálisan érvényes válasz.
Én például agybajt kapok a Firefox lassú felületétől és mikroakadásaitól, emiatt amikor olyan böngésző kell, ami nem Opera, akkor egy ideje inkább Edge-et indítok, így friss tapasztalatom nincsen a témában (a Firefox 53-ban megjelent Project Quantummal lehet, hogy változott a helyzet). Cserébe elnézem az Opera pár idegesítő hülyeségét, más pedig éppen fordítva lehet ezzel.
-
myke01
senior tag
válasz myke01 #26953 üzenetére
Csak pár indokot ,hogy miért inkább Opera ,mint FF ?
-
B@ldrick
aktív tag
Köszi, de tisztán telepítve se jön be proxy-n, talán módosítottak valamit a 44-hez képest. Céges gépen driver esélytelen. FF-et lehet még használni de indításkor nem friss lapokkal jön be hanem cache-ből ami idegesítő, nem tudod esetleg mit kéne állítani benne?
▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Voyager • Proxmox • OpenMediaVault ▌
-
dqdb
nagyúr
válasz B@ldrick #26969 üzenetére
Az oldalbetöltést meg kellene nézni üres profillal is, ezt a legegyszerűbben egy ideiglenesen létrehozott hordozható telepítéssel tudod ellenőrizni. Ha ott jó az oldalbetöltés, akkor a profiloddal van nyűgje az Operának, ha nem, akkor valami külső szoftver szól bele.
Görgetés ügyében a videokártya driverfrissítésén kívül mást nem tudsz tenni sajnos.
Ha nem javulnak meg a problémáid, akkor azt tudom javasolni, váltsál másik böngészőre.
-
B@ldrick
aktív tag
Hogyan tudok a 44-es verzión maradni? Nagyon szaggat a görgetés és nem tölti be az oldalakat a 45-ös céges gépen.
▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Voyager • Proxmox • OpenMediaVault ▌
-
dqdb
nagyúr
válasz Pokesz007 #26966 üzenetére
Az Opera képes a Firefoxból importálni: ha az az alapértelmezett böngésződ, akkor első induláskor felajánlja a könyvjelzők importálását, ha nem vagy korábban kihagytad ezt a lépést, akkor az opera://settings/importData címen tudsz importálni több böngészőből is.
Ezután Ctrl+Shift+B, kijelölöd a kívánt elemeket a könyvjelzők/mappák bal felső sarkában megjelenő pipákra kattintva, az egyik könyvjelzőn az egérgombot lenyomva ráhúzod azt a bal oldalt látható Könyvjelzősáv elemre. Végül a bal felső sarokban található Opera menü > Könyvjelzők > Könyvjelzősáv megjelenítése.
-
Dumi86
senior tag
Igen ugyanezt a címet használtam amit te Bár úgy gondolom lehet jobb a hivatalos megoldás hogyha Operások beleteszik? Vagy az egy és ugyanaz lesz a kézi megoldással?
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
dqdb
nagyúr
válasz Lathronos #26961 üzenetére
Nem parasztvakítás, mert megy általában. Az általában azt jelenti, hogy például a fő profilomban az egyik gépen konstans ugyanazt a hibajelenséget produkálja egy ideje, mint nálad (valaha itt is ment), de másik portable telepítésnél vagy másik gépen a fő profilomban tökéletesen működik.
[ Szerkesztve ]
-
Dumi86
senior tag
válasz #27441408 #26958 üzenetére
Google-n utánanézve szerintem ez az a cookie elfogadós kis ablak eltüntetése lehet
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
törölt tag
Akkor válaszolok magamnak, nincs zavar, most vettem észre, hogy már a blokker is felkínál listákat. (értelemszerűen törlöm a sajátomat)
Az egyéb listáknál van olyan, hogy adblock figyelmeztetések eltávolítása, ha ezt bejelölöm mit jelent? köszi
[ Szerkesztve ]
-
Dumi86
senior tag
Köszi hogy megkéred őket Ha belekerül akkor nem lesz zavarodás hogy én már hozzáadtam egyszer? Vagy olyankor csak a hivatalos hufilter fog müködni nem az amit én kézzel hozzáadtam?
-
Dumi86
senior tag
Sziasztok. Új 45ös Operában látom van olyan lehetőség hogy saját reklámszűrő hozzáadása. Itt hogyan tudnám hozzáadni az szpeter80 féle hufiltert? Elég az itt található [link] oldal tetején található redirect címet hozzáadnom és kész is vagyok vele? Nem tudom érthetően írtam-e le a kérdésem.
-
myke01
senior tag
Kicsit OFF
Tesztelte valaki mostanában 53.0.2 (64 bites ) Firefox-ot ,és az Opera 45.0.2552.812 (64 bites) verzióját sebesség (oldal-betöltési) ,és "hideg-indítás" szempontjából ? Melyik a fürgébb mostanában ?
(tudom kicsit hardver-függő a dolog ,de talán annyira nem releváns ha van bőven RAM ) -
törölt tag
Frissült az opera, (szép kék lett nekem) van benne pl a messenger, a facés, biztonságos neki megadni a facebook adataimat?
(csak tip, sajnos vannak beállítások amiket már nem lehet kezelni, sokszor krizmo is írta 1-1 kérdezőnek 1 adorr beállítás már úgy marad ahogy annó belőtte, lehet ez is ilyen... [ bár ezt nem hinném, hogy amit kérdeztél ne lehetne állítan i])
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Cr00py #26949 üzenetére
Tényleg, nem tudom, miért nem vettem észre azt a hozzászólást
A régi Operában menjél az opera://persona/bundled%2Freine/start-page/0 címre, jobb klikk > Kép mentése másként, hogy legyen róla másolat (ez a lépés kihagyható). Állítsd be a témát, majd az opera://about címen nézd meg a profilod mappáját, ami alatt themes_backup/reine.zip néven találod meg ezt a témát tartalmazó fájlt, ezt mentsd el.
Az új Operában szintén opera://about, nézd meg a profilod mappáját, és alatta a themes mappába másold be a zip fájlt (figyelem, más a mappa neve). Indítsd újra a böngészőt, és ekkor az opera://themes címen megtalálod már a témát a választási lehetőségek között.
-
Cr00py
senior tag
Fentebb már linkeltem, de ez lenne az.: [44.0.2510.857] Lehet, hogy a korábbiakban is benne van, én ezt töltöttem le. valszeg a 45-ös verzióval változott meg ez az egész.
-
dqdb
nagyúr
válasz Cr00py #26947 üzenetére
Mondj egy verziószámot, és kibányászom neked belőle.
-
dqdb
nagyúr
válasz Cr00py #26941 üzenetére
Annyit tudsz tenni, hogy innen időben visszafelé haladva 5-10 verziónként felteszel egy Operát hordozható módon telepítve, és megnézed, hogy abban elérhető-e az adott téma. Ha igen, akkor írd be ide a pontos verziószámot, és kiszedem neked a telepítőjéből a képet.
-
Cr00py
senior tag
Igen, itt már néztem, a Popular fül alatt is 100+ oldalt, de meguntam, sajnos nem találtam. Ebben az új verzióban már az alap hátterek másak. Ez meg volt eredetileg, tehát nem töltötte külön le, mikor rányomtam, ebből gondoltam, hogy ez valamilyen "default" háttér lehet. Barnás sárgás a háttér, háromszögek vannak rajta, eléggé minimal.
-
Cr00py
senior tag
Üdv. Újratelepítettem a gépet, letöltöttem az Opera-t, már a legfrissebbet ( 45.0.2552.812 (PGO) ) , beléptem a fiókba, minden meg is van, viszont a gyorshívó háttere megváltozott, és nem találom sehol azt ami volt. Van lehetőség, hogy vissza tudjam keresni a régi alapértelmezett háttereket? Köszönöm.
-
pc360
addikt
válasz myke01 #26937 üzenetére
Valószínűleg web installereztél.
Ha a teljes csomagokat töltöd le (az Opera FTP-n mindig eléred őket), akkor megvan a 2 architektúra közti választási lehetőség. Ha a 32-est szeded, akkor azt is telepíti.
Ettől függetlenül nem kéne, hogy baja legyen. Nálam W10-en, X64-es Operával nem tapasztaltam lassulásokat. SSD-n használod?
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
myke01
senior tag
Na lőttek a gyors indulásnak . Eddig indult , mint a villám ; most legyalultam ,és újratelepítettem az Opera oldaláról,de már a 64bites települt fel W7 64bit OS-re. Előtte még a 32 bites muzsikált rajta , de viccet félretéve szerintem az gyorsabb volt mind indulás ~ ,és oldalbetöltések terén is. Egy kiegészítő van csak ,semmi sallang : Tabs to the front
Valahogy vissza tudnám tenni a 32 bitest , vagy az már a múlt zenéje ? -
22balu
aktív tag
sziasztok
mobilon hasznalom az operat. es van egy csomo oldal az "offline oldalak" koze mentve..vettem egy uj telefont es ezeket az oldalakat hogy tudnam egybe atmenteni?? mert az opera szinkronizalas csak a konyvjelzoket szinkronizalja sajna.koszi
[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
válasz 3psilon #26931 üzenetére
Kipróbáltam, nem jött be. Körülményes a használata mobion, töröltem az egészet fiókostul.
Az engem nem érdekel, ha feltörik az itt tárolt jelszavakat, mert amiket itt elmentek, azok nem fontosak (pl. fosbúk és társai, ha valakinek kell a fiókom, hát vigye... ).[ Szerkesztve ]
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
dqdb
nagyúr
válasz 3psilon #26931 üzenetére
A rendszeresen biztonsági hiányosságok miatt magyarázkodó LastPasst nem túl szerencsés ajánlani. Ha az Opera szinkronizálná mobilra a jelszavakat, azt sem ajánlanám annak, aki ad egy kicsit is a biztonságra, mert azt is megtörték egyszer.
Desktopon KeePass valamilyen nagyon erős mesterjelszóval valamilyen felhőbe szinkronizált mappába helyezve és hozzá bővítmény (vagy Chrome App Store-ból ezzel letöltve másik másik bővítmény), mobilon KeePass2Android. Persze nem lesz olyan kényelmes, hiszen nem épül be a böngészőbe (mert az nem támogat bővítményeket, szóval a LastPass sem lenne jobb ezen a téren), cserébe sokkal biztonságosabb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
Van lehetőség valahogy mobilra is szinkronizálni a jelszavakat?
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
kilozsul
aktív tag
Sziasztok!
Újabban azt csinálja az Operám (44), hogy ha Facebookon rákattintok egy linkre, akkor az újonan megnyíló ablak teljesen fekete, nem látszik benne semmi. Ha rányomok az újratöltésre, akkor is ugyenez. Ha viszont kimásolom a cymsávből a címet és beillesztem egy új lapra, vagy eleve bal katt helyett "megnyitás új fülön" menüből kattintok, akkor jól jön be. Nincs esetleg valami ötletetek?
-
félisten
-
dqdb
nagyúr
válasz FoxiestFox #26923 üzenetére
-
félisten
-
Rimuru
veterán
Amugy ez a side panelben levo (elore definial) web panel mivel tud tobbet mint a vivaldiban kezdetektol benne levo cucc?
Vigyázat, csalok!
-
-
dqdb
nagyúr
válasz Stylerr #26919 üzenetére
Mindig elfelejtem, hogy idióta módon elrejtik a felhasználó elől a beállítások egy részét. Ctrl+F12, a bal alsó sarokban a Haladó beállítások megjelenítése, és ha már ott vagy, akkor a "még haladóbb" beállításokhoz a billentyűzeten ↑ ↑ ↓ ↓ ← → ← → b a, ezután Megértem, folytatom és a bal alsó sarokban kapcsold be a másik checkboxot is. Végül menjél vissza a gyorshívóra, és ott lesz a beállítás.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz FoxiestFox #26913 üzenetére
Keresel rá bővítményt (a chrome.tabs API zoom része egy ideje működik), ha van ilyen. Vagy rájössz, hogy a profilodban lévő Preferences fájlban milyen összefüggés van a PH-hoz tartozó per_host_zoom_levels érték és a zoom szintje között. Vagy egyedi CSS a PH-hoz, ami kicsit keskenyebbre veszi az oldalt (alternatíva egy olyan, ami a fórum bal oldali sávját átdobja jobbra, így az ablak bal szélén azonnal az érdemi tartalom kezdődik.
-
dqdb
nagyúr
válasz Stylerr #26914 üzenetére
a gyorshívónál a "plusz" jelet hogyan tudom eltűnteni
Gyorshívónál a jobb felső sarokban beállítások ikon, majd ott "Webhely hozzáadása" gomb mutatása.a helyesírás ellenőrzést hogyan tudom bekapcsolni
Az opera://settings/languages címen add hozzá a magyar nyelvet és kapcsold be jobb oldalt a checkboxot hozzá. Ha ezzel megvagy, akkor bármilyen beviteli mezőn jobb klikk (például a beállítások keresőmezője) és Helyesírás ellenőrzése > Szövegmezők helyesírási ellenőrzése.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Stylerr
addikt
Emiatt az új Messenger bar miatt visszatértem én is az Operára. Kérdésem az lenne, hogy a gyorshívónál a "plusz" jelet hogyan tudom eltűnteni, illetve a helyesírás ellenőrzést hogyan tudom bekapcsolni?
-
félisten
Arra van megoldás, hogy a zoom mértékét pontosan beállíthassam? 110 után egyből 125 jön, kb 115-120 körül férne ki a PH görgetés nélkül, nyitott Messengerrel.
-
Orlin
addikt
Szia!
"Egyelőre nincs sok haszna azon kívül, hogy három előre odarakott csevegőt nyithatunk meg panelekben, viszont a későbbiekben várható könyvjelző és előzmények panel, bővítmények telepítése és talán tetszőleges web panelek is."
Magyar Opera Blog
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
vlevi
nagyúr
Sajnos van pár dolog, ami miatt az Opera már sosem lesz az én kedvenc böngészőm (pedig a 12-esig az volt)
- Zavarnak ezek a be-bevillanó fehér lapok, azelőtt, mielőtt megjelenítené az oldalt.
- Nincs könyvjelző oldalsáv. Illetve, ami bővítményként telepíthető, azok nem tetszenek.
- És végül. Directwrite. Szó szerint fáj tőle a szemem, pár perc után. Zavar, hogy nem pixelre vannak igazítva a betűk, emiatt az egymás utáni egyforma betűk is máshogy tudnak kinézni. Firefoxban sokkal szebbek (mert az nem DW-al ír a képernőre, hanem a régi módon. És azt is tudom, hogy ez nem kimondottan az Opera miatt van, hanem a Blink motor miatt, és ez az oka annak, hogy ezen nem lehet változtatni, mert valamelyik korábbi Blink motorból a Google kivette a DW kikapcsolásának lehetőségét -
Lui04
aktív tag
Ehhez az oldalsávhoz, ha már a messenger meg a whatsapp kint van, lehet sima weboldalakat is kitűzni valahogy?
-
vlevi
nagyúr
Itthoni gépen se nagyon vagyok megelégedve vele.
(NVidia 1060, 6Giga VRAM), i5-3470, 8G RAM.Itt is villan egyet, amikor elindítom az operát.
[link]
De ez már majdnem elviselhető.
Illetve, korábban volt egy olyan gondom, hogy, többfüles böngészésnél, amikor bezárok egy lapot, és átvált a böngésző a mögötte lévő, de korábban még meg nem jelenített lapra, akkor mindíg bevillantott egy üres fehér képernyőt.
A mostani mintha nem csinálná, de lehet, csak szerencsém van, és ideiglenes ez az állapot. Chrome pl. villódzik, lap bezáráskor...[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
Igen, VGA szinten már lassan, vagy már annak számít, mert normális kódolás helyett sokszor rá'sszák a DX-re, hogy az, vagy a VGA, vagy a drivere majd megoldja az optimalizáicót, mert az drága folyamat.
Attól függ, mit értesz villódzás alatt, és hogy a nevezett opciót bekapcsolva megjavul-e. Valószínűleg driverprobléma (nem csodálkoznék, Intel, annak a listámnak nagyon az elején van, ahol a top a bugos drivereket készítő), esetleg az Opera ront el valamit a DX hívás közben. De azért egy gyorshívó animációi és egy ablakátméretezés talán még sem kellene gondot okozzon (sebességügyileg) egy ilyen HW-nek, bármennyire is hanyagul programozzák az rajzolást meghívó programot.The only real valuable thing is intuition.
-
félisten
-
vlevi
nagyúr
válasz FoxiestFox #26905 üzenetére
Próbáltam megnézni ezt a gyorsívós dolgot, de gyorsan be is zártam.
Sajnos az én hardverem kevés hozzá, hogy az Operát tudjam használni.
500-as SSD, 8Giga RAM, és egy i5-2310 (asztali, nem mobil), Intel HD Graphics.
Nulláról teleptítettem Opera Portablet, üres a profil, a gyorshívóban a gyári ajánlásokon kívül más nincsen.
Így, a gyári beállítással a gyorshívó animációi idegbeteg villódzást eredményeznek.
Komolyan gonolták, hogy be kell kapcsolnom a "speed dial animations for slow hardware" checxbokot? Ez egy slow hw? Akkor az i7 és egy Nvidia 1080 a recommended minimum?Ellenberger, hiába kapcsoltam be a fenn említett beállítást, a böngészőablak átméretezése továbbra is rettenetes. Nem vagyok epilepsziás, de lehet, ha sokáig nézem, akkor az leszek...
Kár az Operáért
-
félisten
-
dqdb
nagyúr
válasz FoxiestFox #26903 üzenetére
Mondjuk az a kis kerekítés a speed dial csempéken még mindig szúrja a szemem, de ennyit már kibírok.
Opera 12-ben lekerekített volt, az új Operában is sokáig lekerekített volt, aztán amikor szögletesek lettek a gyorshívók, azért ment a sírás. Most, hogy ismét lekerekített lett, hát nem előkerült ismét az a fránya sapkatAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
félisten
-
dqdb
nagyúr
válasz FoxiestFox #26901 üzenetére
Nincsen nálam egyetlen üzenetszolgáltatás sem bekonfigurálva, ezért csak Janoo_07 screenshotja alapján próbálok okoskodni: a képen a Facebook Messenger fejléctől jobbra lévő gombostű nekem a chat ablak rögzítésének tűnik.
-
félisten
Azt a funkciót nem használom, mert szükséges, hogy a Messenger használata közben a másik ablak tartalmának egészét lássam, ne kelljen nyitni-csukni a Messengert sidebarról.
Egyébként a külön sorba helyezett menü is hülyeség volt valóban, de az az én használati szokásaimmal csak egy pár pixel magas sort vett el a kijelzőből (16:10-es képarányon vagyok, tehát belefér), most viszont a taboktól tűnik el hely, mindkét nyitott ablaknál.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest