- Megoldások IBS/IBD-re
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Itt az új LOGOUT!
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Internet fejlesztés országosan!
- Egy korszak vége
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orlin
addikt
Közben megtaláltam miért nincs a hivatalos Opera oldalon a 64 bit.
"Update: For some Windows 10 users the conversion process of 32 to 64-bits has led to removing Opera from the list of available browsers to set as system default. In order to fix this issue we temporarily stopped serving 64-bits for Windows till the proper fix is provided."
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
dqdb
nagyúr
A problémát az okozza, hogy az nCore érthetetlen módon a keresést POST hívással valósítja meg, amit csak a régi Opera cache-elt rendesen (valószínűleg egy W3C ajánlás van a nem cache-elés hátterében, amire a régi Opera magasról tett, de annyira nem izgatott a téma, hogy alaposabban utánanézzek).
Egy userscript vagy egyszerű bővítmény segítségével, ami átlövi a keresést GET-re, megoldható a probléma, mert úgy néztem, az nCore kezeli azt is.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Cr00py #26496 üzenetére
Be lehet: menj a opera://settings/?search=flash címre, és állítsd át az Engedélyezi a webhelyek számára a Flash futtatását beállításra.
De a tésztaszűrű biztonságú Flash miatt ezt határozottan nem ajánlom, inkább a gyakran használt és megbízható oldalak fehérlistára helyezését (ugyanitt a Kivételek gomb alatt találod).
-
Cr00py
senior tag
Üdv. Azt be lehet állítani, hogy a flash tartalmak autómatikusan fussanak? Egy "Play" ikon jelenik meg, azzal az üzenettel, hogy " Kattintson ide a flash player futtatásához. Anno Fox-on nem volt ilyen, igaz eddig sem "zavart" igazán, de ha megoldható, akkor úgy kényelmesebb lenne. Köszönöm.
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz makoss #26491 üzenetére
Ha jól értem, akkor visszalapozás esetén jön elő a kérdéses hibaoldal, amit gyakorlatilag a böngésző címsorának vissza gombjával is el lehet érni.
Nálam egy Logi G500 egér van használatban, amin van dedikált előre és vissza gomb.
Most próbából visszaléptem 31-et - a kérdéses torrent oldalon - a dedikált egér vissza gombbal és egyszer sem dobta be a linkelt hibaüzenetes oldalt. Próbából előre is megléptem - a visszalépegetést követően - a 31 oldalváltást és ugyanúgy nem dobott hiba oldaltHogy mitől függhet mennyi visszalépést enged? Valószínű erősen köze van a gép memória mennyiségéhez, mert ahogy brd is írta https oldalak nem kerülnek disk cache-be.
64 bites 42.0.2393.94 verzióval néztem a visszalépegetést
Amúgy O12-nél sikerült belőni a gg user agent-tel való átverését, hogy a képkeresés az új kialakítással jelenjen meg?
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
Black_Raven
veterán
válasz Black_Raven #26487 üzenetére
Köszi a segitséget a probléma megoldva apk.mirror-ról.
.Someone I never forget..Cs&E..nice trip my dears.
-
makoss
veterán
Én mindig úgy szoktam csinálni, úgy mint a prohardvernél is, (csak ennél nincs hiba) bal egérrel keresgélek a főoldaltól számolva addig a pontig míg meg nem találom (filmek, könyvek) aztán a jobbegérrel enyhe barra lökdösésekkel lapozok vissza.
A hiba nem mindig jön elő, van mikor a harmadik vagy a negyedik visszalapozáskor, de van mikor a tizedik vagy a huszadik visszalapozáskor.
Lényeg, hogy betyár idegesítő tud lenni, mivel a legváratlanabb pillanatban jelentkezik visszalapozáskor,
Hasznos dolog lenne ez a lapozási mód, ha tökéletesen működne, mivel nem kell mindig a visszafelé nyílra felmenni a böngésző bal fölső sarkábaKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
AtHoS
nagyúr
válasz makoss #26489 üzenetére
Szerintem erősen elbeszélünk egymás mellett és még mindig fogalmam nincs, hogy mit értesz ez alatt:
"Tehát az kell nekem a többi böngészőnél (chrome, firefox, új opera) hogy tudjam úgy lökdösni az egeremet lapozáshoz"
Beugrasz az oldalra, kattolsz a letöltések linken, ahol bejön az 1-25 oldal (vagy amennyit beállítottál tartománynak), majd ..... mi a frászt csinálsz amire a linkelt hibalap jön be?
Mert nálam ha kattolok a következő oldaltartományon (26-50), akkor bejön a köv oldali listaread-only mode on the forum
-
makoss
veterán
Pont fordítva érted, a régi operánál lehet lapozni az ncore-on, de a többi böngészővel sajnos nem, anélkül, hogy ne jelenjen meg a már fentebb említett probléma.
Azért nem töröltem még le a 12.18-as verziót.
Tehát az kell nekem a többi böngészőnél (chrome, firefox, új opera) hogy tudjam úgy lökdösni az egeremet lapozáshoz ezen hiba nélkül.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
AtHoS
nagyúr
válasz makoss #26486 üzenetére
Szia!
Ez alatt mit kell érteni?
"normálisan lehessen egérrel lapozni"
Ha az egér vissza előre gombjaira való lépegetést a már meglátogatott tartományokon, akkor nálam az működik
A google képtalálataihoz régi Operára tedd fel ezt: User Agent Changer
Ez semmi mást nem csinál, csak gyors hozzáférést ad az O12 beépített useragent részének módosításához.
A custom user agent mezőbe rakd be ezt és mentsd el
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:50.0) Gecko/20100101 Firefox/50.1
Ez mondjuk W10 x64 rendszerre van építve és 50.1-es FF verziót hazudik majd. Működik vele a GG sűrű képmegjelenítés
Innen szerezhetsz némi "ihletet" más rendszerekhez: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Black_Raven
veterán
Sziasztok, Búék.Tudja valaki hogy az Opera Mobile-ban szinkronizálás után hogyan lehet átimportálni a gyorshívókat.Úgy nézem kivették ezt a funkciót.Csak folyamatos szinkronnal elérhető a "frissités" óta.+egyfolytában lefagy. v41.2.2246.111806 vagy valaki tudna linkelni egy régebbi verzió apk.t.Köszönöm.
.Someone I never forget..Cs&E..nice trip my dears.
-
brd
nagyúr
Alapvetően igazad van, de az a baj, hogy önkényesen eldönti a Google, hogy milyen felületet adjon oda adott böngészőknek. Tehát, ha egyébként a böngésző meg tudná jeleníteni a friss UI-t, a Google akkor sem adja oda neki (useroldali hack nélkül). Egyébként korábban elég volt a User Agent átállítása (ha jól emlékszem, Firefoxra) az újabb UI-hoz a képkeresőben és amikor utoljára néztem, akkor még tökéletesen működött is így Opera 12-vel, most nem tudom, mi a helyzet. Persze értem én a Google-t, használj friss böngészőt és/vagy így legalább biztosan működik az oldal régebbi böngészővel is.
makoss: A másik hibát, ha lehet állítani a böngészőben, akkor úgy tudod megszüntetni, hogy a https oldalak cache-elését is beállítod (ami egyébként, ahogy írja is, biztonsági okokból nem kerül a disk cache-be, bár az elég beteg benne, hogy a memóriában ettől még meglehetne, hiszen oda úgyis bekerül ).
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
makoss
veterán
Köszi az infót!
Érdekes, mert egyrészt azért használok még mindig ilyen régi operát, mert pld az ncore-nál csak ennél engedi, hogy normálisan lehessen egérrel lapozni a torrentoldalt. Más böngészőknél mindig EZT írja ki.
Másrészt még mindig ez használható a legjobban online zenére, minden más böngésző, és lejátszó ocsmány hangminőséget produkált.
Persze ha ezek a jó tulajdonságai nem lennének már töröltem volna.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
dqdb
nagyúr
válasz makoss #26481 üzenetére
Sehol sem tudod állítani.
A Google döntése, hogy mely böngészőt támogatja, és ha igen, milyen szinten, valamint melyiket nem. Amelyiket igen, ott mindig a legfrissebb UI felület jelenik meg, amelyiket nem, ott a régi, egyszerűbb. Az Opera 12-re magasról tesznek, hozzáteszem jogosan.
-
makoss
veterán
Üdv!
Opera 12.18-as verzióban merre kell beállítani azt, hogy a képeket ne ÍGY, hanem ÍGY mutassa a képeket.
Lényeg, hogy ne ritkábban, hanem többet mutatva sűrűbben jelenítse meg a képeket.
Köszönöm!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
mexel
veterán
Androidos opera itt lehet téma? Vagy az más topik témája?
-
gg72
veterán
Az Opera böngészőm állandóan a PH lejárt tanúsítványára figyelmeztet, baromira zavaró, minden egyes kattintásnál, vagy oldal-frissítésnél. Lehetne ez ellen tenni valamit? Mert így használhatatlan a fórum...
-
Orlin
addikt
Már nem érhető el a 64 bites a hivatalos oldalon?Bármennyire próbálgatom a nem akarja oda telepíteni.Pár napja simán ment.
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
togvau
senior tag
A legutóbbi frissítés óta a windowsos változatban a privát ablakban a fejléc az opera menü gombon kívül tök fekete. Se tálcára rakás, teljes képernyő, se bezárás X nincs, se a + gomb új fül nyitására.
Ez most ilyen és másik böngésző után kell néznem?Az androidos frissítés "csak" hülye helyre rakta a frissítés gombot, meg belassította...
[ Szerkesztve ]
hitler, sztálin, micro usb
-
dqdb
nagyúr
válasz zolikaDB #26466 üzenetére
Az egyik CSS elfelejtett jól lejönni. Ctrl+F5 az adott fülön elvileg megoldja. Ha nem, akkor Ctrl+Shift+Del és vigyázz, ott csak a cache törlése legyen bekapcsolva, azaz a negyedik opció legyen bepipálva, a többi nem.
[ Szerkesztve ]
-
fant0mi
őstag
-
SharpSA
veterán
Hogyan lehet Androidon beállítani azt, hogy a YouTube app-ban és ne az Opera-ban nyíljanak meg a YouTube videók?
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
Orlin
addikt
41.1.2246.111645!
Tegnap frissült a mobilos Opera,végre.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
AtHoS
nagyúr
Opera Web Browser 42.0.2393.94 [link] 64 bitest verziót is le lehet innen szedni (igen, a stabilból is)
-
dqdb
nagyúr
myke01:De hogyan lehet a jobb szélére kitolni,mint a Chromeban?
Sehogyan. Arra van csak lehetőség, hogy keresel egy olyan bővítményt, ami a könyvjelzősáv feletti területre tesz ikont.< CyberBob >: elvileg a funkcióhoz aktívnak kell lenni a forgalomcsökkentő (vagy valami hasonló néven fut magyarul) opciónak. Ha aktív, akkor elképzelhető, hogy az Opera szűrője nem boldogul az oldallal, mert az saját reklámszervert használ például, ami nem szerepel a szabályok között.
-
< CyberBob >
őstag
Felraktam az Opera mobilos kliensét és bekapcsoltam a reklám blokkolást, de még is ott vannak a reklámok. Be kell még valamit állítani?
[ Szerkesztve ]
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
myke01
senior tag
Ezt valahogy meg lehet oldani Operánál is ,mint a Chromeban ?
Szóval a "további könyvjelzőket " szeretném odatenni , ha megoldható .
-
Popes
őstag
Sziasztok!
Még mindig nincs lehetőség a címsor + a könyvjelzősáv szürke szinét valami sötétebbre cserélni? Vagy csak én nem találom?
Deus ex machina
-
Rimuru
veterán
Night mode vagy hasonlo nevu kiegeszitoket keressetek.
Vigyázat, csalok!
-
Panthera
őstag
-
dqdb
nagyúr
válasz nincsnév007 #26439 üzenetére
Telepíts egy hordozható verziót:
1. elindítod a normál telepítőt,
2. a bal alsó sarokban Beállítások, megadsz egy tetszőleges mappát, és
3. a telepítés módját az Önálló telepítés (USB) értékre állítod).Ha ez is lassú, akkor egy másik program okozza, vírusirtó vagy más védelmi szoftver lehet a bűnös. Ha nem lassú, akkor a profilod sérült meg, és törölni kell.
-
nincsnév007
őstag
én nekem nagyon be van lassuva az Opera, be kapcsolom a gépet alig akar elindulni ha el is indul akkor fél percig csak azt írja ki, hogy nem válaszol, meg nagyon sokszor a csak azt írja a füleknél hogy betöltés és jó pár másodpercre le is fagy. Ha meg még meg is nyitok egy inkognitó ablakot ott is olyan lassan lehet váltani. Kb 1-2 hónapja kezdte el, ezeket csinálni.
-
Cr00py
senior tag
A Decemberi Frissítés előtt (KB3206632) frissítette magát az Opera, s már akkor jelezte, hogy az alapértelmezett böngésző az Edge lett. A Listában csak az Edge, és az Explorer van. Alul az "Alapértelmezések megadása alkalmazásonként" résznél sem jelenik meg, pedig korábban ha a listában valamiért nem állította át, akkor itt sikerült. 2x újratelepítettem az Opera-t, de maradt minden a régi.
-
Orlin
addikt
Közben meg is van a hiba.A zOpera frissítés után ment a keddi Windows frissítés is fel.
-
Orlin
addikt
válasz Cr00py #26434 üzenetére
Én újra tettem közben.Mert felfrissítette magát 64 bitre is és valahogy belassult az egész és oldalakat sem töltött be.A gépház nekem is reklamált és többször kellet beállítani alapértelmezettnek.
-
Orlin
addikt
Ezt csak én nem látom,pedig látogatok olyan oldalt amelyiken van rss lehetőség.
"A hányattatott sorsú RSS olvasó kapott két igen hasznos újítást. Az egyik a címsor jobb szélés látható újságpapír ikon, ami akkor jelenik meg, ha a böngésző RSS (vagy Atom) forrást észlel az adott oldalon. A másik egy kis visszajelzés a kezdőlapon. A navigációs sávon egy kék pötty jelenik meg, ha új híreket töltött le a böngésző a háttérben. Az ellenőrzés gyakoriságát szintén lehet változtatni a Beállításokban."
-
AtHoS
nagyúr
válasz Robokutya #26429 üzenetére
Fogalmam nincs, én nem kerestem ilyet, de nézelődhetsz [link] (szvsz. nincs)
Szerk.
Mondjuk hazudok, mert olyan lehetőség van, hogy rákérdezzen hová mentsen , de megnyitni nem fog semmit, csak a letöltés indításakor kiválasztott mappába menteni
Beállítások - Böngésző részen jobb oldalt a Letöltések részen a megadott mappa alatt ki lehet pipálni: A letöltés előtt kérdezze meg, hová mentse az adott fájlokat
[ Szerkesztve ]
-
Robokutya
senior tag
Srácok kérdés van e valami hasonló funkció az operában a filok letöltésvezérlésnél mint a firefoxban?
És ha igen hogy érem el?
Vagy kénytelen vagyok minden letöltést a letöltés mappából visszavarázsolni?
Mert operában a bármit letöltök csak ennyit csinál és kész -
Orlin
addikt
válasz M_AND_Ms #26423 üzenetére
Hát ez jó kérdés és a legfrissebbet szedtem le elvileg a stabilból.De a múltkor is volt itt téma már,hogy régóta nem kapott frissítést a stabil mobilon.Érdekes,hogy van aki meg a 40 felettit tölti le...
[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
válasz M_AND_Ms #26416 üzenetére
Meg is bántam a frissítést. Már unalmas, hogy ha androidon valamilyen alkalmazást frissíteni akarok, előtte biztonsági mentést kell készíteni, mivel ötven százalékban elrontanak valamit.
Opera alatt esetleg van lehetőség finomhangolásra a Firefoxos about:config mintájára?
[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Panthera #26415 üzenetére
Nálam valamiért -egyelőre- nem frissül. Kezdek örülni neki.
Amit te hiányolsz azt én se tudnám nélkülözni. Nem eltűnnie kéne, hanem inkább Android szinten mindenhol használni (dokumentumok, listák, stb kezelésénél)Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Panthera
őstag
Üdv!
Frissítettem az Androidos Operát és eltűnt a görgetésnél megjelenő nyíl, ami az oldal aljára vagy tetejére dob. Vissza lehet azt tenni? Köszönöm!
-
Orlin
addikt
válasz < CyberBob > #26411 üzenetére
Nekem a mini teljesen jó mobilneten.
-
dqdb
nagyúr
válasz < CyberBob > #26411 üzenetére
Az a szöveg az alkalmazáson belül megjelenő reklámról szól, azaz az Opera, mint alkalmazás, nem jelenít meg reklámot a saját felületén. Az Opera, mint webböngésző ettől függetlenül megjeleníthet reklámot az aktuális weboldal felületén, ha a weboldal eleve tartalmazna reklámot és az nem kerül szűrésre.
-
< CyberBob >
őstag
A telefonon a play áruházban van a letöltés gomb alatt, hogy reklámot tartalmaz.
Amúgy ugyan csak a play-en a kommentek elég rossz véleményen vannak az utóbbi frissítésről. Tényleg ekkora a gond, vagy csak túlpörögték?[ Szerkesztve ]
-
Orlin
addikt
válasz < CyberBob > #26409 üzenetére
Mármint?Reklám blokkoló van benne.
-
myke01
senior tag
válasz < CyberBob > #26404 üzenetére
Wi-Fin normál Opera , mobilneten Mini (de extrém mód nélkül !) . Nekem ez a tapasztalatom róluk .
-
Orlin
addikt
Nekem a mini gyorsabb mobil neten ,mint a sima.
-
SharpSA
veterán
A normál verziót
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Gondoltam, hogy kipróbálnám telefonon a Chrome mellett az Operát is.
Melyiket érdemes használni a normál Operát vagy a minit?
Amire szükség lenne egy jó reklámblokkoló, nagyításnál tördelje a sorokat, folyékony működés (használja ki a hardvert pl. grafikus gyorsítót), takarékosan bánjon a mobil adat kerettel, háttérbe rakva stabilan lehessen vele webrádiót hallgatni (pl. buffer állítás), helyesírás ellenörzés, beágyazott videók minőség állítása.
Szóval melyik verziót lenne érdemes használni és úgy általánosságban mennyire működik jól pl. egy Chrome-hoz képest?[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
Hello
Az mitől lehet, hogy ha face-n(ég is a pofán ilyen gonddal ) görgetem le a hírfolyamot akkor akad a kép mintha valami régi gépem lenne és alig bírkózik meg vele? Edge-n kipróbáltam ott meg suhan. Nem új gépem van de nem is gyenge(i5, 8gb ram, 280x).
-
dqdb
nagyúr
válasz Kékes525 #26401 üzenetére
A régi Opera extension API-ja sokkal kisebb tudású volt, mint a mostanié, lényegében a user JS-ek fölé húztak egy nagyon vékony réteget, a többi böngészőhöz képest minimális funkcionalitással bírt ez a felület. A Blink motoros böngészők (Opera, Chrome, Chromium) egy eléggé komplex, de éles határvonalakkal ellátott API-t kínálnak, az erre írt bővítmények általában futnak az összes Blink motoros böngészőn, míg a Firefox API-ja nehéztüzérség kategóriájú, ott lényegében bármihez hozzá lehet férni.
Sosem támogatta egyetlen böngésző sem az FF rendszerét (és nem is fogja), sőt, az FF-ben jelent meg egy egyszerűsített extension felület, ahol a telepítés/frissítés nem igényli a böngésző újraindítását.
Vagy a Chrome-mal keveredett össze emlékeidben az FF, vagy user JS-ekről volt szó, nem bővítményekről.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest