- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Na akkor nem tudom egyre gondoltunk-e.

A kötegben kellene mennie egy szálban áramnak az antennába az erősítőhöz. Mivel én új kábeleket húztam be a rádiónak, így mivel nem a gyári köteget használom nem kap delejt az erősítő, így gyatra a vételem. Na most én ezt a szálat keresem és adnék neki direktbe áramot.

-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
A régi magnó csatlakozónál.
-
TasiA
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
És mit ér manapság 1 ilyen páros?? Amúgy ahonnan való, van 1 komplett bőr belső garnitúra is!
-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
"max az apjának tudom megmutatni,aki meg úgyse fog fizetni"
Én ezt nem lennék hajlandó elfogadni.

-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Attól a károd nem fog megtérülni koma...

-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Pedig a felvétel nélkül semmit sem érsz.

Ha tényleg a szomszéd csaj csinálta én egy teljes fényezés költségét leverném a szülein. Szinte minden elemet festetned kell, az meg szinte már ott van...

-
csaresz002
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
felszereltem egy vezetéknélküli VGA camerát
sajnos felvenni nem tudom,de egésznap tudom nézni a kocsit a tvbe

-
aero.
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
De szerintem ne ilyen kéket. Évekig szidták a VW-t emiatt.
-
#TOTTI
őstag
válasz
csaresz002
üzenetére
H Astrától felfelé müködik az hogy rá a fékre meg a gázta és gyujtást adni.. Nekem ugyanazt olvasta ki mint a Tech2..
Amugy menjetek be ingyenes átvizsgálásra.. Hibakódokat futóművet nekem mindig ellenörzik..
-
lujó55
addikt
válasz
csaresz002
üzenetére
Nem, nem. Ez valami más lehet. Valami túlmelegszik és a gyújtást elállítja. Nem akkor ég el a kverék amikor kéne, hanem hamarabb (öngyulladás?) ez okozhat erőd dinamikai hatást és a dugattyúrúd ráver a főtengelyre a csapágyon keresztül. Ebben azért nem vagyok biztos. Mindenesetre látom más nem tapasztalta

-
lujó55
addikt
válasz
csaresz002
üzenetére
Azt ne mondd, hogy attól van! Szervízben cserélik, szóval gyári 5w40-es ha jól tudom.
-
válasz
csaresz002
üzenetére
Kettő darab fekete műanyag tartóbak, a hátsó lökhárító alsó fekete csíkját tartja, az alumínium lökhárító-sínbe van belepattintva.
Alsó motorburkolat jobb széle. Alul kezdődik, majd össze van csavarozva egy darabbal, amely már a kerékjárati ív burkolatának alsó darabja. Erre a két darabra lenne szükségem az összes csavarral együtt. Azok a fülek is kellenének, amibe a csavarok kapaszkodnak.Vectra C, sedan, 3.0 V6 CDTi, 2004
U.I.: Ne cserélgess már állandóan avatart, azt hittem elsőre, valaki új vagy.

-
Winner_hun
félisten
válasz
csaresz002
üzenetére
Ja hogy ezt nevezik úgy. Thx, mostmár ezt is tudom.
-
g.gergo
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
Nem, nincsen. Vannak 15" méretben igen, de nekem nem ilyen kell. Ha nem számítana, lemennék a tescoba és vennék 4 db-ot vmi szarból és kész. De nem így van.
-
Winner_hun
félisten
válasz
csaresz002
üzenetére
Turtle termék nem kell, ilyen viaszos samponok meg pláne nem.
Mert csak.mod: milyen az a banán ablaktörlőlapát?
-
_seth_
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
-
Furikos
csendes tag
válasz
csaresz002
üzenetére
Komolyan, kezét-lábát eltörném az ilyennek, aki ezzel szórakozik.

Olvastam mi történt, nagyon sajnálom, átérzem a helyzeted. Lekopogom, még ilyen velem nem fordult elő, bár mikor 2 napja!!! volt nálunk az autó, reggel vidáman lementem megnézni, és a jobb visszapillantóval szegényebben, meg egy jó mély karcolással gazdagabban állt előttem köpni-nyelni nem tudtam. Persze senki nem látott semmit, a tettes nyomát bottal üthettük. Azóta tisztogatásnál találom meg a szomszédok autóinak nyomait, a színekből egyből meg is tudom mondani, melyik csapta neki az ajtót a miénknek.Érdekes módon én, aki szöszölve szállok ki az autóból, megóvandó a másik tulajdonát képes vagyok élvédőt venni a kocsira, a nagy dúvadok meg szerintem nem is hallottak még arról, hogy lenne ilyen.
-
k.
őstag
válasz
csaresz002
üzenetére
Ez érdekes. Apunak ugye G astra van. Na engem már ez speciel idegesit-vigyázat nyomokban előfordulhat bennem sznobság
-, mert látszik az egész formán hogy nem mai. Szal nekem pl a signum meg az insignia meg ilyen autok olyanok hogy bármikor jöhetnének mert látszik rajtuk, hogy nem öreg fejlesztés, designosak stb. Ez is olyan, hogy mikor a konkurens topicokban-vagy itt is-- mondják, hogy az újabb nem tetszik bezzeg a régi, hogy nekem azok sokszor már túl régiek. Szal pl az omegából is igazán csak az utolsó "C" verzió jön be, a többi már réginek hat. Persze ha kapnék egyet, akkor örülnék neki de igyekeznék az ujabbra törekedni. -
TasiA
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
-
TasiA
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
ááá, inkább vegyél 1 ilyet, naa ez megy is

-
TasiA
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
Ennél nincs is egyszerűbb, ráadásul az kb tudja is azt a 9 secet 211 lóval, amit mértél a tiédnél

A másik megoldás, veszel egy X20XEV motort és belerakod, bár annak se sok értelme van
a 2.5V6, amit minimum javaslok. 
-
válasz
csaresz002
üzenetére
Feldobnak a főtengelyedre még egy ékszíjtárcsát, azzal meghajtják a kompresszort. Nincs Turbólyuk, viszont a turbóval ellentétben ez nem az elveszett energiát hasznosítja, hanem levesz 5-10LE-t (akárcsak a klíma kompresszora) a motorerőből, cserébe csinált viszont egy csomót.
Megvalósítani utólag sokkalta olcsóbb a turbónál.
Azért a dugattyúkból itt is le kell szedni, és injektorok is kellenek. Bár utóbbiak elég olcsók.De mindennél olcsóbb, ha veszel egy erősebb Omegát.
-
KrAt
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére

-
KrAt
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
Alapvetően még mehetne is, de át kell reszelni a lyukakat hengerfejen vagy a blokkon, most kérdeztem utána

Noh de utána még kell akkor az XE befecsije (mert a régi talán fel se megy, illetve tuti nem lenne jó hozzá, mert az XE injektor 1 hengerbe már 4 helyen fecskendez be, illetve szekvenciálisan (SFI - Sequential Fuel Injektion), a kipuff nem 4-2-1 mint a te motorodon, hanem 4-1 leömlő, azt is cserélni kell, nem beszélve a kompjuterről, kábelkötegről, és akkor a csatlakozók koránt sem biztos, hogy stimmelnek

Meg lehet csinálni, pénz, idő és kitartás kérdése, csak megéri-e?

(most vagyok benne a 2.0 16V projektben, képben vagyok mint állat
) -
KrAt
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
Elvileg nem kell, mert a motorkód marad, viszont aki ért hozzá, az rögtön levágja, h az nem 8V hanem 16V.. Egyébként nem vagyok biztos benne, hogy az XE hengerfeje felmegy az NE-re, mert még az ECU is más, és asszem pl az NE-ben nincs is főtengely jeladó, ami meg kell az XE-nek

-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
"kell valami különleges?"
Mondjuk a kurva nagy szakértelem és hozzáértés, gyakorlat az különlegesnek számít?

-
KrAt
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
Kisebb kompresszió, olajozott turbó, stbstb.. Miliós tétel körül jönnél ki belőle, ha rendesen megcsinálnád..

-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Az a jó, amikor én veszem ki a szűrőt és gyönyörűen kihallatszódik a turbó...

-
KrAt
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
Ha nincs rajta / nem működik az érzékelő, akkor -30-at ír

-
Mulderpapa
aktív tag
válasz
csaresz002
üzenetére
Nem az állófűtés kijelzője, hanem a navigációé, ha jól tudom

-
válasz
csaresz002
üzenetére
Nem nagyon.
-
válasz
csaresz002
üzenetére
Állófűtés.
-
válasz
csaresz002
üzenetére
Az pótlás. Az utángyártás más költség, mint venni egy új párt. 4,5k volt nekem. Ehhez hozzájön egy új forgalmi, de ugyebár autóvásárlásnál ez amúgy is alapköltség. Tehát átírásnál 4-5e forint plusz csak az új rendszám.
-
válasz
csaresz002
üzenetére
4e forint. Nem egy összeg.
-
Henk
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
Szép sportcsíkok. Azért jó annak akinek nincs más dolga mint ilyennel szórakozni. Velem még szerencsére nem történt ilyen. Viszont tolattak már belém de ott meglett az illetékes, ki is fizettettem vele a javításiköltséget. Mikor mondtam neki azt válaszolta, hogy vegyem figyelembe, hogy az ő kocsija is megsérült.

Azt hittem rosszul hallok, belém jön de azért vegyem figyelembe, hogy neki is lett kára...
-
#TOTTI
őstag
válasz
csaresz002
üzenetére
Dolgozni ez az ember, soha.. de általában dolgozni kell az tény..
Jim Tonic: Átirás arra már nem futja..

-
omcsi
csendes tag
válasz
csaresz002
üzenetére
nagyon sajnállak, ez tiszta hihetetlen
ezt érdemelnék ,és még nagyon finom és vissza fogót vagyok -
Calogero
addikt
válasz
csaresz002
üzenetére
Én kaptam már karcolást, de szerencsére meglett az elkövető, persze a károm nem térült meg.
Talán polgári peres úton évek múlva.....Az eset: [link]
-
#TOTTI
őstag
válasz
csaresz002
üzenetére
Nálunk haveom firssen vett 7-es BMWjét verték szét még az nap este.. nem tudták hogy már nem az elözö tulajé.. nekem is voltak kisebb karcok az autoimon de szerintem azért mert sokat járok bozotosban..

-
válasz
csaresz002
üzenetére
Hát nagyon durva. Sajnálom, tényleg. A jó kurva anyját az ilyennek.
Mindenesetre azért nem lehet nehéz megtippelni pár nevet, ki lehetett az. -
csaresz002
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
-
N_A_S
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
Szürkén (inaktív) jelenik meg egy áthúzott hangszóró, de nem lehet rámenni. Semmilyen opcióban nem találtam rá lehetőséget pedig átnéztem oda-vissza többször is.
Már letöltöttem hozzá a Navteq VDO '09-'10 térképet is, aminél ugyancsak ez a hiba jelentkezik.
Telefon kihangosítás és a rádió is működik. Próbáltam úgy is hogy nincs csatlakoztatva a telefon.
-
JanR
addikt
válasz
csaresz002
üzenetére
Jo, hat azert nekem sem fenekig tejfol, de megbizhato az auto es ezek a legfontosabb dolgok!
-
JanR
addikt
válasz
csaresz002
üzenetére
Mint az enyem
Nekem par apro tomitesi hibaim vannak meg, meg a 2 hatso teleszkop / fektarcsa es annyi
(legalabb is mostanra). -
JanR
addikt
válasz
csaresz002
üzenetére
Igen, hasznalautonak vannak hibai (bar akar ujnak is lehet...), de ha azokat megcsinalok/megcsinaltatot, tud az az auto halas is lenni

-
k.
őstag
válasz
csaresz002
üzenetére
A klima elvileg hibátlan, csak a motorvezérlő elektronika nem ad neki áramot. Namost apának raktak bele egy használtat 100k-ért-rendességi alapon- mert az új 350k és kicsit sok. Tehát van egy kis félelem, hogy cserélik-e. Opel márkaszerviz-elég nagy-, ismerik apát, rendesek is, de azért fene sem tudja, hogy mennyire akarnak 100k-t nekünk kifizetni.
fero02:
Itt az eredmény. Az astránk 6 éves koráig hibátlan volt, azóta viszont már legalább 400k-t kellett rákölteni! 120k km van benne. Jelzem az autó most 7 éves. -
k.
őstag
válasz
csaresz002
üzenetére
Az biztos. 1 hónapjra oldották meg nekünk(Astra G) a klima problémát-motorvezérlő elektoronika csere- 2 napja megint szar a klima.

-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Azért sokszor az sem szent írás, amit a gép mond...
-
proper
őstag
válasz
csaresz002
üzenetére
mostmár rendbe van az eleje, megvannak a lámpa alatti bajusz müanyagok is
most megyek majd nyaralni vele pénteken görögbe![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
utána vadászok rá jelnélküli rácsot meg ködlámpás lököst, meg ha engedi a költségvetés egy börös belsöt ha lehet "c" omegáét

ha el nem kel közbe mert jobb lenne egy V6 C-s -
proper
őstag
válasz
csaresz002
üzenetére
kék/lila gyári szin
a felgent multhéten adtam el
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ez gyári b vectra irmscher
de ide is belinkeltem hogy eladó még annó -
proper
őstag
válasz
csaresz002
üzenetére
az engem is érdekelne
lehet ki kéne ganézni az alapjárati motort, klimával nekem is erőtlenebb lesz
de hát nem mai gyerekek már -
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Hol laksz, ha szabad megtudni?

-
wwhy
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
mondtam én, h szilikon eltávolító kell

nekem anno a Thaliamat fújták "telibe" belülről, 2 flakon is elment a pucolásra. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Este akkora vihar volt itt nálunk (Szolnok megye, Tiszatótól 10km-re), hogy azt hittem ránk dől a ház, és kitörik minden ablakunk.
Én is lemostam, de minek...... 
(#12797) Mulderpapa De szép a vectrád.
Az előző még tán annál is szebb volt. 
-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Akkor az lehet nem sima szilikon sprétől lett olyan
...de ha a féktisztító sem, akkor besz@rok. 
-
omcsi
csendes tag
válasz
csaresz002
üzenetére
nagyon szép a géped, jól néz ki belülről,én a mullhéten le festetem az órát meg egykét dolgot a kocsi színére!!! nem sokára kicserélem az egész műszerfalat meg az oldal kárpitokat is
-
omcsi
csendes tag
válasz
csaresz002
üzenetére
nem mert az nekem működik,mert ment most is a melegbe
amiről beszéltem a kocsi alatt van ,és télen 5 c fok alatt 3-4 percig szokót menni ,nyáron meg 1-perc kb készíttetem képet róla sajna nem a legjobb,mert csak allá dugtam a gépet de le fogom fényképezni rendesen , -
omcsi
csendes tag
válasz
csaresz002
üzenetére
nem mert az nekem működik,mert ment most is a melegbe
amiről beszéltem a kocsi alatt van ,és télen 5 c fok alatt 3-4 percig szokót menni ,nyáron meg 1-perc kb készíttetem képet róla sajna nem a legjobb,mert csak allá dugtam a gépet de le fogom fényképezni rendesen , -
Doomgiver
aktív tag
válasz
csaresz002
üzenetére
Szép autó!!

Tzsolesz A muteromnak is ilyen fahélybarna astrája van

-
tzsolesz
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Maruti? jajj, ne.
isten óvjon minket attól. Bocs a tulajoktól, na de azért..... -
tzsolesz
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Áhh vazz, nagyon szép. Nagyon tetszenek az Omegák egyébként is. Egyszer lesz olyanom is.

Jah, és "kivéve keresztbe". hatalmas.

(#12770) fero02 Jah, igen az.
ABS, servo, elektromos ablakemelő, elektromos, és fűthető tükrök, 2 légzsák. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Jújj, de jó a tiéd.
Szép tisztaság van benne.Az enyémet is ki kellene már takarítani.

Az üléskárpitot el fogom takarni majd egy jó kis huzattal. Meg venni akarok bele a jövőhónapban egy szuper kormányvédőt is.

(#12769) csaresz002 Neeeeeee. Szakadok.

-
tzsolesz
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Javítottam a képeket közben, és eltakartam a rendszámot. Még hogy ha egyszer megynyitjuk a szerkesztést, akár másnap is szerkeszthetjük.

A díszlécek ugye hiányoznak róla, és hátulról is lekerült a fekete sáv. Nekem így jobban tetszik.
Optikai tuningra nincs pénzem, esetleg egyszer egy szép szárny kerül majd rá. Az autó egyébként már 4 éve az enyém, csak most láttam meg, hogy van ilyen topic.

-
proper
őstag
válasz
csaresz002
üzenetére
beszaladsz egy gumishoz és kicserélitek
-
proper
őstag
válasz
csaresz002
üzenetére
abban van egy tüszelep is, nem csak az mondta be az unalmast?
én multkor cseréltem injektorokat és bontva vettem komplett az egészet
bontoba szerintem adnak potom pénzért olyan csövet -
proper
őstag
válasz
csaresz002
üzenetére
melyikre gondolsz? ahol a nyomást lehet mérni vagy amelyikre a vákumcső megy
de ahogy néztem mindkettö cserélhető
-
deicide
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
Én is mentem a fastra-val közel 200at, az alpokban lefelé, üresben gurultam el a nyugger passatosok mellett 180 körül, szóval öreg autó is tud csuda dolgokat, csak megfelelő terep kell hozzá...

-
TasiA
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
Ja, az más! Mérni lehet annyit (ha akasz)
1,5 tonna 115 lóval, az életben nem fog 9-et menni, maximum zuhanni valahonnan
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
TasiA
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
Azért az a 9 sec az rendesen optimista

-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Nem. Én még nem találkoztam olyan anyaggal, amit bántott volna a féktisztító...
Amit oldott az viszont én is akartam (pl autópálya matrica szélvédőn maradt ragacsa, meg mindenféle matrica ragacs maradványa).

-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Akkor féktisztítós ronggyal töröld le.

-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Clin ablaktisztító

-
wwhy
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
pl. ezzel
-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Ezzel a világos belsővel nincs sok baj? Nem kényes?

-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Te cs-on fennt vagy?

-
tzsolesz
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
amugy vigyázni kell az ilyen bikázással meg lemerítéssel. feszültség ingadozásból könnyen lehet hibakód
Nah, ne szívass már.

Tehát nem biztos hogy rossz, csak hibakódot generált a feszingadozás? Magyarul megbolondult a rendszer? -
tzsolesz
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Oké megpróbálom.
Tuti, hogy nem valami komolyabb baja lett?

-
JanR
addikt
válasz
csaresz002
üzenetére
Nekem ezt most mar 3.szorra csinalta a kocsi. Eddig nem, de nagyon idegesit.
Szervizbe meg november elott nem akarom vinni (nincs hozza kedvem
). -
JanR
addikt
válasz
csaresz002
üzenetére
Meg is milyen csapagy? Az auto egy helyben all es ha elinditom a motort nyikorog (az auto meg mindig egy helyben all), majd a 'gazos' hang? Nem a generatorbol jon a hang (szerintem). De ha meg abbol jonne, akkor folyamatosan kellene, hogy szoljon

-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Hmm, érdekes.
-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Nem, ill. nem csak belülről. Ha felnyitod a motorháztetőt, akkor Neked nincs a motor felőli tűzfalon egy borítás?
-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Az felejtős.

-
csaresz002
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
most nézem.... a képen F Astra ablakemelője van

-
csaresz002
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
na...azt meg elfelejtettem beírni,hogy elég "gyéren" szóltak

-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Szintén Sony fej (_seth_ kollégától örököltem), de a gyári hangszórókkal sokkal szebben szólt, mint a 10k-s sal szutyokkal. A kombiba persze dukál hátra a sub.

Amióta erősítő hajtja az első kerregőket is, azóta némileg javult a helyzet, de az 1 pár rca kimenet miatt sajnos fejet kellene cserélnem, mert így nem tudom beállítani az én hangzásvilágomnak megfelelően a zajkeltőket.
-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Neem, oda nem az való, mert nem rugalmas. Oda gumiám pasztát kell tolni!

-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Maradjunk a haverod linkjénél.

-
wwhy
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
hol lehet kapni ilyen univerzááááális csodát?

-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
"ajánlok egy új univerzális tükör szettet"
Ez lehet engem is érdekelne...

-
JanR
addikt
válasz
csaresz002
üzenetére
Sima foncsoros? A mostani lampaval sem latok sokat, ennel azert sokkal tobbet szeretnek eszrevenni. Nagyon zavaro, hogy a bura be van sargulva es a tompitott az halal

A sima foncsoros milyen? Tudsz rola kepet mutatni?
-
Henk
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
Na megoldottam. Találtam a műhelyben 2 állítót, kicsit köszörültem a gombjából mert nagy volt aztán már ment is bele. Ezzel már minden hibát áthidaltam így össze tudtam rakni, szerintem nagyon jó lett.

-
Henk
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
A gyári lámpában csak akkora furat van amiben az állító szára belemegy, 5 vagy 6-os furat és abban lehet tekergetni. De nincs benne az a foglalatrész amit elfordítva kivehető lenne, illetve ez a rész maga a lámpatest. Én is cseréltem már párat de ilyennel még nem találkoztam, ezért fel sem merült bennem ilyesmi nekiálltam kicserélni és akkor szembesültem vele mikor kivettem a régit és át akartam tenni az állítót. Amúgy Valeo lámpa.
Szét tudom törni a lámpát de teljesen felesleges mert az újba akkor sem tudom beletenni.
-
Calogero
addikt
válasz
csaresz002
üzenetére
Az én Astrámnál az intervallum 30 000km, vagy 1 év (amelyik hamarabb bekövetkezik)
5W-30-as Olajat használok. (Shell Helix Ultra AG GM LL A/B 025 5W-30) -
Henk
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
Na én annál még nem talákoztam ilyennel azért is használjuk. Vagy ha mindnél van ilyen akkor lehet természetes jelenség.

-
Henk
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
Hát ez leginkább az olaj minőségétől függ de egy 15W40-re nem szoktunk 10000-nél többet adni, 10W40-el már el lehet menni 15000-et benzines esetén. Ennél komolyabb vagy long life olajjal esetleg többet is de én nem javaslom a 15000-nél hosszabb olajcsere periódust tartani vagy 1 év. Mi Castrol vagy Aral olajat szoktunk használni ami szerintem elég jó minőségű, Valvoline én nem tennék az autómba még ha olcsóbb is valamivel. Nem egyszer találkoztam olyannal, hogy télen kicsapódott valami, talán víz az olajból és a szelepfedélben, kartergázcsőben, olajbetöltő sapkában ilyen fehér trutymó keletkezett aminek a kenőképessége nem valami bajnok. Ezt elkerülendő inkább többet költök az olajra de az meghálálja magát.
-
helkis
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
gyári érték: 30ekm, de nálam már bevált a 10ekm vagy 1év, ha full szintetikus kell, bármilyen használat mellett..
-
adorjant
őstag
válasz
csaresz002
üzenetére
Nekem most 10w-40 van benne,korábban 5w-40 magnatec volt,és legközelebb vissza is váltok,jobbnak érzem az utóbbit (finomabb járás,és később érződik elhasználtabbnak)
Csere normál használat esetén 15e,sok város,vagy rövid táv esetén 10e km javasolt.
-
ocsi19
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére

Én most rendeltem Castrol Magnatec 10W40-et, remélem oké lesz, bár nem tudom..lenne észrevehető különbség a kettő között?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG XBOX Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4066, 94% AKKSI
- 216 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wanbo Vali 1 Pro projektor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

sajnos felvenni nem tudom,de egésznap tudom nézni a kocsit a tvbe

)

ezt érdemelnék ,és még nagyon finom és vissza fogót vagyok