- Út a Korea turistaparadicsomba, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
válasz
bandus #58701 üzenetére
Éves biztosítás ~30-40k, súlyadó 20, és az egyéb járulékos költségek.
Múltkor kiszámoltam, évi 20k körül megyek, és minden költséggel együtt valami havi 80ba kerül az autózás.
Szóval ésszel! Nem tudom, mennyit keresel, de drága játék. Ilyen munkába járós, mindegyleszarom célra drága autót semmiképp nem vennék, legalább az amortizáció ne fájjon, szóval bőven guriga alatt. Ha másra is kell (pl. nyaralni járni), akkor persze már más a helyzet.Viszont utóbbi esetre fogadd meg Te is azt a (talán kiszámoló által megírt) tanácsot, hogy az autód értéke 3-6 havi fizud legyen, mert reálisan ezt engedheted meg magadnak.
Jah, ha már autó: most először jutott eszembe, hogy praktikusabb lenne egy kombi IS. Öregszem?
emvy: +1, kis mértékben nem káros, és függőséget sem igazán okoz. Napi szinten kávézom, most egy hétig hegyekben túráztam, és megittam 2 instant kávét hidegebb reggeleken, nem is kívántam.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #58701 üzenetére
Én az előző munkahelyre durván két évig busszal jártam, de távolságival, mert a városhatártól 1 km-re lévő ipari parkba már csak 4 db busz ment helyi viszonylatban naponta, a távolsági meg egy felüljárós mászással volt csak messzebb érkezéskor, de pont jó időben tett le (ha nem volt hó) Aztán meguntam, hogy egy csomóan járnak kocsival, munka végén kényelmesen beülnek, légkondi be, és szépen hazafurikáznak, én meg :30-kor eldobtam a tollat, és kocognom kellett ki a megállóba, mert a következő távolsági nem állt ott meg, az utána következő meg 40 perc. És a hazaút is 30 perc volt (8 km!). Ha meg túlórázni kellett, akkor vagy nem tudtam, vagy valaki aki éppen arrafelé ment akkortájt, ahhoz bekértem magam. Ráadásul csak a bérletet, és csak a helyit támogatták 80%-ban, illetve a távolságit is, de csak 15 km fölött.
Aztán durván 4 évig meg kocsival jártam. 8km viszont nem szerencsés távolság, pláne, ha 4 km-nél megálltam teszkózni. Néha csak hogy melegedjen kicsit, meg amolyan feszültségoldóként még autóztam pár km-t. Viszont sokkal rugalmasabb volt, nem függtem másoktól. Kényelmesebb volt, viszont nem kis összegeket emésztett fel. Plusz nyáron, amikor rendszeresen jöttek a durva felhőszakadások, akkor meg ott álltam az ablakba, hogy ha elkezdi szórni a jeget, akkor hátha ki tudok rohanni még letakarni. Mert a parkoló az persze nyitott. Benzint persze nem támogattak. Viszont elég jó érzés a buszozáshoz képest, hogy a saját magad ura vagy, nem mások irányítják az életed, bármikor változtathatsz a dolgokon, mehetsz másfelé, máskor.
A mostani helyre pedig egy céges mikrobusszal járunk, 3-4-5 ember, csak lesétálok a főtérre (600m, 7 perc) és térítésmentesen lehoznak(15 km, 20-25 perc). Durván számolva havi 10-15 k eleve megspórolható így, (és akkor nem beszélve arról, hogy ezen felül még utazási hozzájárulást is kapunk, de ezt már csak halkan jegyzem meg)
Mondjuk most a vizsgák miatt kellett a kocsi, de egyébként elvileg csak hétvégente lesz rá majd szükségem megint. Meg nyaraláshoz, meg minden máshoz ami nem a munkához köthető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Battlefield 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- Milyen autót vegyek?
- Hamarosan automatikusan települ a Microsoft 365 Copilot
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15v Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-10850H 16/512 QUADRO P620 4GB
- Szép! Lenovo ThinkPad P53s "Kis Tervező Vágó Laptop" -65% 15,6" i7-8665U 32/512 QUADRO P520 2GB FHD
- Zalman ZF9225ATH AMD CPU hűtő
- MSI NX8600GT-E (MS-V091) PCI-E videokártya
- Asus P5QE Retro alaplap, + Xeon X5450 CPU, + hűtő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- iKing.Hu-Nothing Phone 3a Pro Grey Glyph stílus, 3 optikai zoom 12/256 GB -3 hónap garancia
- Eladó szép állapotú Samsung S10+ 8/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest