Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• parandroid

félisten

válasz gaborbol #61189 üzenetére

Tegnap én is csináltattam új jogsit, 8:15-kor értem be a Zulassungstellébe (kb okmányiroda, gépjármű- és jogosítványügyintézés), nem kell sem időpontot foglalni, se semmi ilyesmi, kaptam sorszámot, nem volt előttem senki, itt hírek mentek az LCD-tv-n, meg azon villant ki, hogy melyik szobába mehetek. Igénylőlapot már netről letöltöttem pdf-ben, ki is töltöttem otthon, bent elvették a fényképemet, amit hoztam, megnézték a személyimet, meg beszkennelték a régi jogsimat. 8:30-ra már szálltam be a parkolóban a kocsiba. Levélben fognak értesíteni 4 héten belül, ha megjön a jogsim, és mehetek érte. Ja, a fizetés úgy néz ki, hogy kaptam egy mágneskártyát, azt a földszinten beledugtam egy automatába, ami kérte tőlem az árát, de elfogadott benkkártyát is. 35 EUR volt amúgy.

Autót is itt németesítettük egyébként, akkor pont sokan voltak (egyik nap vannak csak tovább délután, pont akkor mentünk), de az is alig valami kevéssel több, mint egy óra alatt megvolt, és nem volt egy 100-as (mondjuk előtte le kellett vizsgáztatni a kocsit, az még kb egy nem egész 100-as volt), amiben benne volt az egyéni rendszám, meg a környezetvédelmi plakett, hogy a városba is bemehessek vele.

p

Új hozzászólás Aktív témák