Hirdetés

2024. június 27., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  ON TOPIC [újabb ámokfutás] (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#44851) parandroid válasza stranger28 (#44850) üzenetére


parandroid
nagyúr

Ez azért szociálisan elég érzéketlen hozzászólás abban az országban, ahol egy huszas évei végén, harmincas évei elején járó kétgyerekes pedagógus, vagy egészségügyben dolgozó házaspár kb egyetlen esélye a túlélésre, ha munka mellett valamit még jó pénzért bevállalnak, vagy ha a nagyszülők segíteni tudják őket. Esetleg ha feladják a hivatásukat, és elmennek bűnözőnek, vagy politikusnak, mert vállalkozni tőkéjük sose lesz, meg ha lenne, akkor miért választották volna eredetileg is ezt a pályát? És azért az oktatást és az egészségügyet említettem, mert ugye azért ez nem klasszikus, sor melletti betanított munka, bár tény, hogy van Magyarországon olyan hely, ahol az is jobban fizet.

Szóval mesélj, havi nettó 200k-ból (ja bocs, +23k családi pótlék) hogyan fizeted az albérletet (esetleg hitelt), a rezsit, a két gyerek kapcsán felmerülő költségeket, és a megélhetést. Vagy ha anya még gyesen van és megkapja a híresen családbarát huszonpárezer forintnyi ellátását a 100k nettója helyett, akkor összesen 150k-ból gazdálkodhatsz. Bölcsődei hely meg ugye az egész országban csak mutatóba akad, és többnyire az is fizetős.

Persze lehet nyelvet meg jó szakmát tanulni, csak nehogy az legyen a vége, hogy az ember egyszer csak családostul a határ túloldalán találja magát. Mondjuk ez is megoldás persze, csak hosszú távon gondot fog okozni, ha egyre többen élnek vele.

Szerk.: Mondjuk nekünk húsra azért otthon is telt (nem is pedagógusként dolgoztam, pedig ott volt a diplomám), de azért azt néha jól megnéztük, hogy melyik csekket fizessük be egy kis késéssel, mert van még egy hét fizetésig, a határidő meg már lejár. Itt ilyen gondunk szerencsére nincs, ez már komoly előrelépés.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#44852) stranger28 válasza parandroid (#44851) üzenetére


stranger28
addikt

Nem érzéketlen, inkább az a baj, hogy nem a népszokásos jajjgatással reagáltam.

Mélyszegényről beszélünk. Én nem láttam még olyan pedagógust, aki ne tudott volna pl. húst venni, stb.

[ Szerkesztve ]

(#44853) Skipp válasza bandus (#44847) üzenetére


Skipp
senior tag

pedig aztán csökken a magyar államadósság is :DDD

[link]

Légy pontos! Mérj mikromiliméterben, jelölj krétával, vágj baltával!

(#44854) parandroid válasza stranger28 (#44852) üzenetére


parandroid
nagyúr

Én ismerek párat, akinek hó végén egy hétvégi bevásárlás már gondot okoz, nem is beszélve a befizetetlen csekkekről, de ezek szerint más körökben mozgunk.

Szerk.: Nem vagyok egy rinyagép, mindig megoldottam a saját problémáimat, ráadásul a linkelt blog politikai kötődése miatt az ott leírtakat is egészséges kételyekkel olvasom, de tény, hogy van egy olyan réteg most Magyarországon, akinek a hangzatos propagandával ellentétben teljesen kilátástalan a helyzete. Hogy ez mennyiben a saját hibája, vagy hogy mi erre a megoldás, azt nem tudom, nyilván közös a felelősség, a legjobban az bánt, hogy kormányzati (és ellenzéki) szinten nem megoldást keresnek, hanem vagy szisztematikusan tagadják a problémát, vagy hazudnak róla, vagy megpróbálják a saját rövidtávú politikai céljaikra felhasználni, de az, hogy közben a helyzet egyre rosszabb, az senkit nem érdekel.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#44855) Lortech


Lortech
addikt

Aúú, Cipruson kellemesebb idő volt.
571 hozzászólás, érdemes visszaolvasni? :)

Thank you to god for making me an atheist

(#44856) neduddki válasza Lortech (#44855) üzenetére


neduddki
nagyúr

I!

ott az , nem

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#44857) stranger28 válasza parandroid (#44854) üzenetére


stranger28
addikt

Nem is mondtam, hogy az lennél, tekintve, hogy nem azokról alkottam véleményt, akik küzdenek. Őket én becsülöm, hiszen én is közöttük vagyok.

Én azokat minősítettem, akik csak mástól várják a segítséget, majd jön a segély, majd így-úgy az állam/EU. Ha meg nem, akkor cigány/zsidó és/vagy kommunista mind. Ide nem megyek dolgozni, mert rettentő büszke vagyok, csak mire fel, amoda úgyse vesznek fel, meg se próbálom, harmadiknál meg szintén cigány/zsidó és/vagy kommunista a főnök, azért nem vesz fel nulla végzettséggel. Negyedik helyre meg kéne tanulni valamit, ahhoz már én öreg vagyok. Haladni kéne a korral, de engem nem érdekel, nem akarok tudni bekapcsolni egy számítógépet. TV-t akarom tudni bekapcsolni és ülni, hogy kompenzáljak a piros vagy a narancssárga adó előtt. Kényelmesek nagyon az emberek. Legalábbis a többsége azoknak a szegényebb embereknek, akiket viszonylag jól ismerek. /Tudom, tudom, túlzottan maximalista vagyok, de akkor sem vagyok képes felfogni miért él valaki x-ből, ha élhetne x+1-ből is, anélkül, hogy tönkretenné magát./
Persze ennek az a vége, hogy megy a feketézés itt is, amiből adó persze nem lesz. Ők leszarják, dögöljön meg mind munkában, akinek rendesen levonják. De azért lehet szidni megint mindenkit/országot, mert neki nincs semmi, vagy, mert nem látja el az orvos, csak pénzért. Az is rohadjon meg, aki már 300-at visz haza, biztos csak napot lop.

Nehogy azt higgye már valaki, hogy azért 27% pl. egy ÁFA, és igazából kb. a legmagasabb széles-e vidéken, vagy már 500 lassan egy liter, mert fent lopnak. Lopnak, mint az állat, persze, de ennyit nem lehet lopni. Ehhez már kellenek az idióta polgárok is.
Nem kívánom senkinek, de egyszer legyen rosszul az utcán és meglátja, hol él. Rendőr ismerős mesélte, felettese mondta neki, hajtson tovább, majd lesz valami a szélütöttel. Az ebben a vicc, hogy azért nincs kedvük semmihez az elején említett embereknek pl., csak kb. ülni otthon és csendben lassan meghalni, mert egyik sem érzi, hogy közösségben élne. Vajon miért. Asszony is ilyen, gyerek is ilyen, nincs miért felkelni reggel. Ezért jönnek annyian búskomoran haza néhány más országból. Aljanépnek néznek természetesen, mert te csak oda jöttél, de még így is többe vagy véve, embernek néznek.
Rendszerváltásig ki lettünk tenyésztve irányítható népnek, aztán persze, hogy önerőből nem megy semmi, döglődünk, ha nincs egy kéz, ami irányítson. Nem azért sírja vissza sok nyugdíjas a kommunizmust, mert az olyan jó volt. De kevésbé szar szerintük.
Saját vezetők? Hah. Hangosan ki kell őket röhögni. Parlament is a kényelemről szól. Aszondja az ellenzék, hogy a paradicsom piros, akkor mi megindokoljuk, miért lila. Aztjóvan. Nem akarunk fejlődni, minek, ha így is kapunk érte pénzt. Amikor jön a választás, kicsit meginog alattunk a kényelmes kis fotel, aztán itt-ott teszünk valamit. Embereknek pedig teljesen mindegy, hogy kire szavaznak és mit tett eddig tönkre, ez inkább csak vallás kérdése. Lehet majd róla beszélni, hogy te kire szavaztál és mekkora hülye vagy ezért.

Széchenyi pl. sírva lenne öngyilkos 10 perc után, hogy mivé lettünk. Kb. az összes hibát elkövetjük jelenleg, amit el kéne kerülni szerinte. :DDD Vicc az egész.

Ez az én magánvéleményem az egész helyzetről, vannak benne itt-ott túlzások, hogy érthetőbb legyen, meg aztán lehet hülyeség, de az eddigi tapasztalatim ezt támasztják alá. Kicsit hosszú lett, de érik már vagy 2 éve, sajnálom.

[ Szerkesztve ]

(#44858) Integra


Integra
titán

nem vitának szánom, de ez a nagy büdös rideg valóság, az igazság.
főleg a kishitűek olvassák el újra és újra, minden nap legalább egyszer.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#44859) parandroid válasza stranger28 (#44857) üzenetére


parandroid
nagyúr

Szépen összeszedted, így teljesen másképp néz ki, mint az eredeti két mondat. :)

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#44860) emvy válasza Integra (#44858) üzenetére


emvy
nagyúr

Olvassanak inkabb Ayn Rand-ot, az kicsit szofisztikaltabb. Raadasul kihagyja a 'nagy penzhez' szukseges igen fontos tenyezot: a szerencset. A leggazdagabb emberek mind-mind a szerencse miatt lettek ultragazdagok. Peldanak okaert erdemes megnezni a tech szektort es a csucsvallalkozokat, MS, Google, mittudomen. (Talan az Amazon kivetel, ott nagyon hatarozott strategiaval indult mar az elejen Bezos.)
PL. az, hogy pont a Google lett az, ami, csak reszben mult az alapitok tudasan es kepessegein. Kellett hozza az, hogy a Yahoo visszautasitsa a felvasarlasi ajanlatot, hogy az osszes tobbi versenytars hibazzon annyit, amennyit, stb. - nyilvanvaloan rendkivul okosak, de az nem olyan ritka kepesseg. Szoval a szerencse az rendkivul fontos a kiemelkedo sikerhez.

Nem a jomodrol beszelek, a jomod elerheto jo strategiakkal, hanem a 'gazdagsagrol' (ami alatt azt ertem, hogy tobb penzed van, mint amennyit el szeretnel kolteni, a vilagszintu top 10000-re gondolok, nehany mrd. USD-s vagyon foott). Jomod alatt azt ertem, hogy nincs problemad a penzzel, kb. megveheted, amit szeretnel, de az eletszinvonalad fenntartasahoz dolgoznod kell.

Tehat a cikk akar jo motivator is lehet valakinek, de a valosag ennyire nem egyszeru, velemenyem szerint.

while (!sleep) sheep++;

(#44861) concret_hp válasza emvy (#44860) üzenetére


concret_hp
addikt

azért a pár mrd usd meg a dolgoznod kell hogy fenttartsd az életszinvonalad közt még van pár fokozat :)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#44862) tope válasza Integra (#44858) üzenetére


tope
addikt

Egyszer eljutok oda, hogy csak a szórakozás kedvéért járok be dolgozni, akkor elmondhatom magamról, hogy nem "átlag" vagyok.

(#44863) NoLF


NoLF
addikt

az Oktoberfest nem gyerekjáték.

köszönöm, csak ennyit akartam :)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#44864) Mawyx


Mawyx
senior tag

Csodálatos ez a nap :)) :)
A fejem sajnos megint fáj.
Olaszos paradicsomos füstölt sajtos csirkemell petrezselymes krumplival :)) biztos valami rossz fát tett a tüzre, hogy ilyen kaját kaptam :U nincs is szülinapom, se karácsony.

Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)

(#44865) NoLF válasza Mawyx (#44864) üzenetére


NoLF
addikt

ne kombinálj, mosolyogj.

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#44866) Mawyx válasza NoLF (#44865) üzenetére


Mawyx
senior tag

Rendben :)

Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)

(#44867) fokukac válasza NoLF (#44863) üzenetére


fokukac
nagyúr

nem bizony :D

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#44868) Pttypang válasza tildy (#44824) üzenetére


Pttypang
veterán

Nem divat manapság belegondolni az ilyesmibe, hogy mi miért van, meg mire mi az indok, csak szidni az épp útba esőt, vagy aminek a nevét látják az emberek :)
[nem konkrétan erre értem, hanem úgy általánosságban tapasztalom)

(#44857) stranger28 +1
(#44827) DeFranco
Hirtelen megutálod a sajtot, allergiás leszel rá, etc :D
(#44858) Integra
Hmm, kifejezetten sok pont szerint a felső tízezerhez tartozom?! :D

Everybody lies.

(#44869) Pttypang válasza Pttypang (#44868) üzenetére


Pttypang
veterán

Tényleg, ezen gondolkodtam ,hogy képzelik el a megvalósítást, de nem nagyon jutottam semmire.. o.O
[link]

Everybody lies.

(#44870) jeges válasza Pttypang (#44869) üzenetére


jeges
senior tag

még kérdezed?
"gyertek haza!"
;]

(#44871) Pttypang válasza jeges (#44870) üzenetére


Pttypang
veterán

Azt rögtön gondoltam, hogy ezt a csodafegyvert tervezik bevetni, de miért gondolják, hogy akkor működni fog? :D

Everybody lies.

(#44872) jeges válasza Pttypang (#44871) üzenetére


jeges
senior tag

nem értelek. azt sehol nem igérték, hogy bárki hazajön, csak azt, hogy 3-7 éven belül hazahívják őket. ;]
egyébként nagyon sokan visszaköltöznek néhány év után, különböző okokból, hívás nélkül is. nyilván egy idegen nyelv folyékony ismeretével + releváns tapasztalattal könnyebb is itthon munkához jutni hazatelepülőként.

(#44873) tildy válasza jeges (#44872) üzenetére


tildy
nagyúr

Mennyi az a nagyon sok? Csak mert 10 emberből ha egyet láttam visszaköltözni.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#44874) jeges válasza tildy (#44873) üzenetére


jeges
senior tag

nyilván nincsenek statisztikáim, de egyrészt olvastam is ilyesmit valahol, másrészt én is tapasztalom. sok ismerős 3-5 év után hazajött (usából, nyugat-európából). sok kollega is hazajött pár év után eu különböző szegleteiből.
lehet, nem jó a merítés, legtöbbjüket hívták dolgozni, aztán megunták vagy a honvágy hozta őket haza. most hirtelen legalább 15-20 nevet tudnék mondani ami az esetek zömében családot jelent. persze ismerek olyanokat is, akik maradnak/maradtak.

(#44875) Winner_hun


Winner_hun
félisten

Megunhatatlan

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#44876) ToBeY válasza Winner_hun (#44875) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Tetején az tojáshab vagy tejszínhab?Recept valahol megtalálható mert valamikor elkészíteném.

(#44877) Winner_hun válasza ToBeY (#44876) üzenetére


Winner_hun
félisten

Tejszínhabos sütemény (én csak habos sütinek nevezem)

7 tojás sárgája, 23 dkg cukor, 7 evőkanál víz robotgéppel elkeverve.
20 dkg lisztet, fél csomag sütőport és 2 lapos evőkanál kakaót kleverj össze és add hozzá a masszához.
Olajozott-lisztezett tepsibe mehet a tészta. 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsül.
Közben 2 adag (vaníliás)pudingot fél liter tejjel készíts el. Sűrű kell hogy legyen, azért csak fél liter. Ha rotyog akkor mehet bele 5 evőkanál cukor és 1 csomag vaníliás cukor.
A 7 tojás fehérjét verd fel habnak, majd 5 evőkanál cukrot adj hozzá. Ezt a habot keverd bele a meleg pudingba.
A kész tésztára mehet a puding, majd vissza a sütőbe 7-8 percre. Ezután hagyni kell kihűlni. Ha kihűlt akkor 2 zacskó tejszínhabport 3 dl tejjel robotgéppel habosra verj fel és ezt kenheted a süteményre. Ha megvagy akkor kakaóporral megszórva (rászitálva) kész is a sütemény.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#44878) BlacKSouL


BlacKSouL
addikt

Valaki el tudja mondani, hogy hanyas számú W7 x64 frissítés vágja agyon a rendszert úgy, hogy utána nem képes elindulni, csak egy indító-javítás után, és rendszervisszaállítással? Mert most még hiányzik 1-2, de minden piros, és azt az egyet letiltanám, a többit meg engedném.
Media Center hogy tehető Always-on-Top állapotba?

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#44879) BlacKSouL válasza BlacKSouL (#44878) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Firefox 24-ben hogy lehet a böngészősávot a lapfülek fölé tenni? Magyarul a lapfüleket teljesen a lapok fölé. (23-ban volt egy menüpont a Nézet/Eszköztárak menüben, itt nincs)

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#44880) Mawyx válasza Winner_hun (#44875) üzenetére


Mawyx
senior tag

Jajj de imádom. Nem szeretem a sütiket, de ez nagyon ott van :)

Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)

(#44881) tope válasza BlacKSouL (#44878) üzenetére


tope
addikt

Az asztali gépen Win7 64 van, és ilyen frissítésről nem tudok, vagy legalábbis nem találkoztam még vele.

Szép hetet mindenkinek előre is.

(#44882) neduddki válasza BlacKSouL (#44878) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

????

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#44883) Pttypang válasza Winner_hun (#44875) üzenetére


Pttypang
veterán

Direkt elkerültem ma a fb-os képeket, amiken kaják vannak, mert gondoltam, hogy az asztal szélébe harapnék instant, erre sunyi módon a ph-n szembejön ez a kép.. és már harapom is az asztalt :O

Everybody lies.

(#44884) BlacKSouL válasza tope (#44881) üzenetére


BlacKSouL
addikt

SSD-n?

Macsek: Tegnap, aza ma hajnali 3-kor már ment minden szépen, fent volt pár apróság, és közben szítta magára az update-eket. Már vagy 260-at felszedett, és még mindig csak özönlöttek a fontos frissítések. A Media Centerben beállítottam a 2004-es gyártású Pinnacle PCTV Stereo tuner által fogható 76 csatornát, mert mitadisten, a 7-esbe beletették a tuner driverét, és mitadisten, a MC meg tudja kezelni. :) Na ezzel egyidöben frissült megint vagy 6-8 frissítés, magának, háttérben, és sikított hogy indítsam újra. Megtörtént, és akkor indulás helyett fekete halál, miszerint megváltozott valami hardver vagy szoftverösszetevő, ezért nem indul. Onnan pinballozott az indítási javítás meg egy másik súlyos hiba képernyő között, de sosem tudta elindítani a javítást, mindig visszatért a hibához. SSD-t látta a BIOS, minden OK volt, de bootolni semmi. Aztán mivel már nem láttam, lefeküdtem.
Reggel ugyanez, hibára fut. De valahogy kiküzdötte a javítást, aminek a végeredménye, hogy egy frissítés telepítése miatt omlott össze, ezért rendszervisszaállítással javítja. Megtette, most 6-7 frissítéssel visszább vagyok időben, de egyelőre minden működik (délután bekapcsoltam, azóta megy, kikapcsolni nem mertem még, de közben a frissítési értesítő mindig nyaggat, én meg kikapcsoltam az automata frissítést, azért is nyaggat.)

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#44885) neduddki válasza BlacKSouL (#44884) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

hat feluletes vegig futvaneem esa kerm snaszdriverhibanak tunik sami nem fer ossze egy frissitessel /merthogy 64 megfrissitestul nem esett hanyat ha nincs hw es/v. driver gond/
amugy mmost az 5.x kedetu kucsera drajverek esnek hanyatt a 24es tuzroka allat cserelnki kell 6.x-ra

udv

neduddki

mod: amugy ananszz sw-ji es driveri igen komjj bugforras barhun barmikor:- (

[ Szerkesztve ]

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#44886) BlacKSouL válasza neduddki (#44885) üzenetére


BlacKSouL
addikt

aham.

kucsera? :O

akkor imádkozás? meg frissítések próbálgatása egyesével szám felírás után, majd imádkozás, és a rossz után ha előjön megint a hiba, akkor sűrű imádkozás, hogy sikerüljön helyre állnia? ;]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#44887) concret_hp válasza BlacKSouL (#44886) üzenetére


concret_hp
addikt

úgy tulajdonképpen ha nincs letöltve pár frissítés, akkor mi van? :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#44888) Pttypang válasza concret_hp (#44887) üzenetére


Pttypang
veterán

Attól függ, milyen frissítések.

Everybody lies.

(#44889) BlacKSouL válasza concret_hp (#44887) üzenetére


BlacKSouL
addikt

1. A klasszikus összeesküvés-elmélet szerint az van, hogy sosem lassul le az oprendszer, ezáltal folyamatosan használható marad, nem kell újrahúzogatni, illetve pláne nem oprendszert váltani, egy új, drágán megvehető oprendszerre.
2. A kevésbé paranoid, de még mindig érzékeny verzió szerint az időközben felfedezett biztonsági rések, hibák, összeférhetetlenségek, driverhiányosságok nem kerülnének javításra, frissítésre, így korlátok között kellene használni az oprendszert.
3. Semmi

Viszont mivel van 300 frissítés, és a semmitmondó leírásokat nincs időm, sem energiám átolvasni, ezért biztosamibiztos alapon inkább frissíteni szoktam amit lehet. Megnézem mindig a listát, de kb. ennyi.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#44890) neduddki válasza BlacKSouL (#44886) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

bemaszol a anasz toyik ba es aregebb ota szivoket kiaggatod hogy mi van
kucsera=kyocera /em tlm hogy ki olvasta felre elsore de raks hejrol hallotma oszt rajtaragad:- )))/

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#44891) NoLF válasza neduddki (#44890) üzenetére


NoLF
addikt

kájócséra az, nem? :)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#44892) BlacKSouL


BlacKSouL
addikt

tévékettőn van ez a Pimaszúr. Hát teljesen természetesen én mindig pinaszőrnek olvasom...

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#44893) NoLF válasza BlacKSouL (#44892) üzenetére


NoLF
addikt

bármi is legyen az, nagyon helyesen olvasod. :K

kíváncsi vagyok, a sok bajor kislányból, aki megadta a telefonszámát, hány fogja betartani az ígéretét, hogy meglátogat :)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#44894) tope válasza BlacKSouL (#44884) üzenetére


tope
addikt

Samu 830-as SSD-n (1-2 hónapja telepítettem), lehet valami inkompatibilis probléma van nálad.

(#44895) tbs válasza tope (#44894) üzenetére


tbs
addikt

Nincs ott semmi incompa. AHCI módban néha előbukkan BÁRMIYLEN ssd-nél a win7+ okossága... Certified hw kell (alaplapi vezérlő + ssd), oszt nincs gond. :K

(#44896) Lortech válasza BlacKSouL (#44886) üzenetére


Lortech
addikt

Használhatod a last known good config opciót is bootnál, valószínűleg menni fog úgy és próbálgatásra gyorsabb.
Egyik kollégámnál ugyanez volt, Dell E5530-on SSD kombóval az egyik windows update (passz, hogy melyik) után rendre elkékhalálozott boot elején, nem tudta felcsatolni a rendszerlemezt. Ezt egy intel storage driver frissítés oldotta meg.
Pontosan mi a tünet nálad indulásnál (bsod ? hibakód?) ?

Thank you to god for making me an atheist

(#44897) neduddki válasza tbs (#44895) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

ne vegye barmijjen ssd-t:- )
szajkozomm en intel-intel azzal meg nem vot bug

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#44898) tbs válasza neduddki (#44897) üzenetére


tbs
addikt

Nekem mindegy az ssd típusa. Egy kritériumom van velük szemben: a kicsike fejükben maguk csinálják a TRIM-et, ne az OSnek kelljen buziznia őket emiatt. (Mondjuk az intel ebben pont nem jeleskedik... :DDD )

(#44899) Tim82 válasza neduddki (#44897) üzenetére


Tim82
nagyúr

Főleg a 320-as szériával, ja-ja. :K

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#44900) neduddki válasza Lortech (#44896) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

intel driver upodate oldal rendszeres altogatasa soxopastol kieli meg az embert:- )

udv

neduddki

mod: tbs+SzokeBaby: lapra gondoltam azzal gondom meg nem vot barmijjen ssd-vel friss inteltul totottt driverral, inel 320ra meg nem emlexem az igaz

[ Szerkesztve ]

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  ON TOPIC [újabb ámokfutás] (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.