Hirdetés
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bnorci71 #80921 üzenetére
Nem az a lényeges, hogy hányan, hanem hogy mindenkinek egyértelmű legyen, milyen beállítások alapján történik az összehasonlítás. A kalibrációt azért kérdeztem, mert akkor biztos nem a beállításokból fakadnak a különbségek, ill. úgy nyújtja a tudása legjavát az adott tévé.
"Szerintem az ,hogy egy tévé mennyire színhelyes a gyári beállításokkal sokkal fontosabb infó lenne egy tesztben mint, hogy 3-4óra kalibrálás után mit tud."
Hajlok rá, hogy ezzel egyetértsek.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Csak azért említette a kalibrációt, mert ha nincsenek kalibrálva a tv-k, akkor semmit nem jelent szakmailag, hogy melyik tetszik jobban, mert simán lehet, hogy az amelyik nincs kalibrálva, de közben köze nincs a szabványos képhez.
Ezért 2 tv tudását csakis kalibrált állapotban van értelme összevetni, különben nem releváns, semmitmondó az egész összehasonlítás.
-
válasz
Nekem kalibrálva van.
Azonos Bluray anyagon is látszik a különbség a sima statikus HDR és a DV anyag között a Dv javára,de ezt már leírtam régebben.
HDR 10+ anyagot még nem tudtam tesztelni DV vel,de ott nem igazán lehetne különbség, mindegyik dinamikus metaadaton alapul. -
Sliderxy
senior tag
válasz
Még új a TV-m ahhoz, hogy kalibráltassam és valószínű szernecsém is van mert a 65-ös LG-m full homogén. Viszont nem zárkózom el a kalibrálástól, mert sokszor látom, hogy a gyári beállítások közül nem találok megfelelőt vagy csak közelítőt, ahhoz amit az én szemem el tudna fogadni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő