Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
krepp
tag
Megosztanám veletek a tapasztalataimat,,
Rendeltem monitornak egy 42' C3-at. Első nap rögtön a TCL 65C835 mellé került tesztre.
(A TCL-re annó úgy esett a választásom, hogy amikor vettem, fényerőben egyenlő, vagy jobb a LG G3 volt, háromszoros áron, vagy kisebb fényerővel LG G2 kétszeres áron volt. És mivel sok hozzáértő dícsérte a TCL MiniLED-et, végül megelégedtem vele.
Nem bántam meg!)
Első benyomás hogy maxra tekert fényerőn is sötét, az én világos nappalimban nézhetetlen. Abszolút nem értek egyet a "erre van a redőny" mentalitással. Egy verőfényes vasárnap délutáni filmezéshez nem akarok besötíteni. Szerintem nem életszerű. Az emberi szem sem 0-1000nit között működik, akkor miért tekintjük ezt normálisnak a TV-k esetében?
A színek viszont egyértelműen jobbak az Oled-en, aminek természetesnek kell kinéznie, az valósághű, ha színes neonos jelenet van, akkor rikít, amennyire kell. A TCL hozza a kontrasztos színes jeleneteket (Tűzgyűrű), viszont a szolidabb színvilágú jeleneteknél, kicsit fakóbb (Dune II, BladeRuner 2049).
A fényerő hiányában sajnos vesznek el részlete, és eddig még nem találtam a megfelelő beállítást, hogy ami természetesnek tűnik, és részletgazdag is.
Második benyomás, monitorként használva kb 1m-ről nappal is megfelelő fényerő, pont elég. Az előző Gémer monitorom is a drágábbak közé tartozott, színek rendben volt, de "feketék", se nappal, se este nem volt rajta (IPS). Viszont a C3 Windowsban, játékban, és filmezésnél is kiváló. Az ABL-t finomíthatták mert én abszolút nem veszem észre. A Pixelshit-et néha tetten érem, engem nem zavar...
Szerintem megtartom a C3-at, azért megnéztem volna egy 42es QD-Oled et is, de sajnos, ha jól tudom ilyen tv nincs.
A TV vásárlással még várok, talán az idei Samsungok már tudják azt a fényerőt, ami boldoggá tenne..
A C835, C3 összehasonlításról még annyit hogy a tükröződés az LG kicsit rosszabb, de csak kicsit.
A mozgásjavítás máshogy rossz a két készüléken, én itt vártam volna hogy az LG lelépi a kínait...
Én az Android rendszert jobban kedvelem a nyitottabb szoftveres lehetőségek miatt, de az látszik hogy az LG rendszere elég kiforrott. (A Samsung még mindig zárt és fapad) Sebességre az LG kicsit lassabb.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG (OLED83C43LA.) 210CM 4K SMART 120HZ OLED ! AKCIÓ!
- LG 48G5 - 48" OLED Tandem - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 2400 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- LG OLED 55 G2 okos TV - 139cm, 4k - színkalibrált
- 3D 4K Oled Dolby Vision (LGOLED C6EP/LGOLED E6P/LG OLEDG6P)
- 3D 4K Oled Dolby Vision (LGOLED C6EP/LGOLED E6P/LG OLEDG6P)
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 222 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5050
- White GAMER PC! Ryzen 7800X3D / RTX 4080 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold / BeszámítOK !
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
- 27% - ASUS ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB (90RC0151-B0EAY0) AIO Vízhűtés !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vhiktor