Hirdetés
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- GoodSpeed: Philips AWP9820 (vízlágyító) Calgon helyett?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Met: Metallica: M72 World Tour
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mc.g
aktív tag
Akik TV vásárlás elött állnak, azoknak néhány (esetleg) hasznos infó:
Korábban többször olvastam, hogy bár a filmmaker-mode egy jó beállítási opció lehet, de nem tud az ember sok esetben módosítani paramétereken, ha mégis szeretne.Múlthéten vettem egy Panasonic OLED TV-t, és első dolgom volt, hogy filmmaker módra állítottam (más képmódot igazából ki sem próbáltam, Panasonic-ok híresek arról, hogy a filmmaker mód az gyárilag jól kalibrált).
Szerencsére itt kb. mindent is lehet állítani a mód ellenére, fehéregyensúlyt, fényerőt, mozgássimítást, a környezeti fényviszonyokhoz alkalmazkodó fehéregyensúlyt, és alkalmazkodó fényerőt, ALLM, stb, stb (persze gyárilag minden ki van kapcsolva)...
És mind ezt HDR esetén is a filmmaker módban (de csak HDR tartalom lejátszása közben érhetőek el a HDR-re vonatkozó beállítások) !
(én visszavettem a fényerőt a fogyasztáscsökkentés, és tartósság végett, a hatékony tükröződéscsökkentése miatt nappal is szép a képe így)Ami még nekem nagyon hasznos funkció, hogy be lehet állítani, ha a házimozierősítőt bekapcsolom, akkor bekapcsol a TV, ha az erősítőt kikapcsolom, kikapcsol a TV. Így egyáltalán nincs szűkségem a TV távirányítóra.
(Nálam csak monitorként működik a TV, csak egy HDMI kábelen, csak képi információt kap, nem használom az "okos" rendszerét, az erősítő a központ, arra megy rá az android-medialejátszó, a HDD-BD-felvevő-lejátszó TV-adás vételére, és minden egyéb eszköz.)Szerintem OLED TV esetén (ha nem számít milyen az "okos" rendszer), a még eredeti Panasonic a legjobb választás (nem a Törökországi gyártású LCD-kre gondolok természetesen).
A korábbi plazma TV-mhez képest szerencsére csak bővűltek a beállítási lehetőségek. (tartottam tőle manapság mit kapok, de pozitív csalódás)A Panasonic, LG OLED panelt használ (2022-től (LZ-sorozattól) a deutériumos tartósabb verziót) de szerintem egyedi kivitelben, mert mintha más tükröződéscsökkentő réteget használna mint az LG-k, illetve vastagabbnak tűnik nekem az OLED panelt hordozó fémlemez, mint a hasonló kivitelű (keret nélküli) LG TV-knél...
(A "rtings.com" 10000 órás tartóstesztjein az LG panelek jobban szerepelnek mint a samsung panelek, az LG-k nem igazán vesztenek fényerejükből, de a samsung-ok kb. felére csökkennek fényerőben.)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Építő/felújító topik
- CES 2026: a mechanikus billentyűzet és a Stream Deck házassága amerikai módra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- Újszerű Philips 55 OLED718/12 Ambilight ( 2027.07.25-ig Garis )
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- SK Hynix vagy Samsung 32GB DDR4 2666MHz PC4-21300 laptop RAM
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vhiktor