Hirdetés
- norbx: Számítógép.hu
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Azért, mert (legalább is a jelenlegi firmware-ekkel a '17-es szérián) egy sötét vagy közepesen visszafogott jelenet a HDR módban 100/100 (OLEDfény/kontraszt) beállításban filmtől függően 1000nit master esetén nagyjából SDR 15/100 környékinek felel meg, 4000nit metadata esetén olyan 10/100-nak, 10000nit master (ez videójáték, filmből ilyet még nem láttam) 5/100-nak.
Ezért van az, hogy én 16/100-al tolom SDR-ban, de 100/100 fölé szeretném húzni HDR-ben, ha 4000nit-es filmet nézek, de főleg, ha játszom. Mondjuk én ezt már megoldottam magamnak egy 3DLUT-al...
[Ma kész lett az új szobám és erre az évre lezártam az "üzleti dolgokat", így lassan talán tényleg végignézek egy filmet vagy játszom 10 percnél többet, mert eddig igazából csak tesztelgettem, mióta megvan a TV.
](#7342) Madwe
A HDR az álló és mozgóképen is lényegében ugyan az.
Igazából TV-ken sincs olyan "HDR kijelző" szabvány, amire itt utaálsz, csak HDR kompatibilitásra van többféle szabvány (HDR10, HGL, DolbyVision, Technicolor, stb), amit kiegészít a TV/monitor/projektor világban egy önkényes "UHD Premium Certification", amit kvázi önszántukból követnek a gyártók (nyilván mert érdekük fűződik hozzá, de nem kötelezi rá őket senki, hogy a HDR kompatibilis kijelzőjük az rögtön ilyen Prémium plecsniért is epekedjen).
Egy ilyen Premium certification majdnem olyan, mint egy EISA díj, lényegében maguknak találták ki és odaadják maguknak... Bár ehhez képest meglepően jól működik szerintem (van gyakorlati haszna, nem teljesen üres marketinglogó).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- norbx: Számítógép.hu
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Filmvilág
- 13 év után is kap még frissítést az iPhone 5s! Itt az iOS 12.5.8
- iPhone topik
- GL.iNet OFF topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÓRIÁSI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6" 1 év garancia
- iPhone 13 Pro Max 128GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
]
Vhiktor