Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ziggi_zug

aktív tag

No akkor Sony Bravia XR-55A90J beszámoló első kézből:
    Beüzemeltem a hétvégén. 14 éves Panasonic Plazmáról váltottam OLEDre. A képe egyszerűen fantasztikus. Nem írom le mindazt, amit egy csomó helyen lehet olvasni, de 1-2 saját tapasztalat:
    - A fényerő nemhogy elegendő, hanem sok is. Átlagos megvilágítottságú szoba, ahova délután direktben betűz a nap - teljesen jól látható a kép 80%-os fényerőnél is. A maxon kiverte a szemem. Éjszaka fel kellett kapcsolnom a hátam mögött egy kis lámpát, hogy ne vakuljak meg, pedig egy viszonylag sötét tónusú filmet néztem (Another Life). A TV adások és YT videók is teljesen élvezhetőek ennél a fényerőnél nappal is. (Lehet, hogy a plazmához való hozzászokás?) A Netflix kalibráció személyes megítélésem szerint egy kicsit világosabb, kontrasztosabb, mint az "egyéni" alapállásokkal.
    - A hangja elképesztően jó. Tisztán érthető beszéd, mély és térhatású zene, betölti a szobát. A beüzemelés során gyakran meg kellett néznem, hogy a Denon / Dali hangrendszer szólt-e vagy csak maga a TV.
    - Lehet játszadozni a beállításokkal, de csak akkor van látható különbség egyik-másik beállításnál (pl. motion blur), ha kifejezetten arra figyelsz. Viszont pár YT videónál (természetfilm, gyors haladás a hómezőn "előre") semmi sem segített. Lehet a videóval van baj. Viszont nem dobott le egyetlen kockát sem, úgyhogy más lehet a "baj". A PC-n is szaggat.
    - Van 1-2 funkció, ami valamiért nem működik, pl. a YT "könyvtár" nem tölt be, de szerintem ez az alkalmazás hiányossága. (Amúgy sem azt az alkalmazást használom a reklámok miatt.)
    -- Sajnos nem tudom átállítani, hogy a Google keresés ne az alap YT-ot indítsa. Ha tudja valaki hol lehet, annak örülnék.
    -- A NAS könyvtárakat alapból nem látja a "media player" és nem is lehet hozzáadni (vagy csak én nem tudom hogyan). Külön kellett telepítenem a DS Video-t vagy a DS fájlkezelőt. (Mivel android, majdnem mindegy, de mégis...) - Ha valaki tudja mit kell állítani a Synology NAS-on vagy a TV-n az jelentkezzen!
    -- Nekem nagyon fura (értsd: zsúfolt) a műsorfüzet (Guide) és nem lehet egy csatornát kiválasztva annak műsorát végigböngészni.
    -- Teljesen nyilvánvaló esetekben is felugrik egy figyelmeztetés és az ismétlődő figyelmeztetéseket nem lehet letiltani (pl. nem tud felvenni, mert nincs csatlakoztatott HDD vagy épp az energiagazdálkodásra vonatkozó figyelmeztetések).
    -- Jó, hogy lekapcsolható a TV képe és úgy is lehet pl. zenét hallgatni, ami mondjuk akkor jöhet jól, ha YT-ról hallgatnál zenét és nem akarsz érte külön fizetni music szolgáltatást.

Ez jelenleg a legdrágább modell a piacon. Nem tudom, hogy "megéri-e", mert hosszas vacillálás után döntöttem mellette. Eddig egyáltalán nem bántam meg. Ha kibír ez is 10-12 évet, akkor meg pláne jó vásár, mert addig biztos, hogy naprakész marad. (Én szándékosan kimaradtam a 3D őrületből és lám milyen jól döntöttem. A 8K is felesleges ma még, főleg ebben a méretben. - Nagyobbnak meg ott a projektor.)
    Ha vannak kérdéseitek, jöhetnek :)

Új hozzászólás Aktív témák