Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ziggi_zug
aktív tag
No akkor Sony Bravia XR-55A90J beszámoló első kézből:
Beüzemeltem a hétvégén. 14 éves Panasonic Plazmáról váltottam OLEDre. A képe egyszerűen fantasztikus. Nem írom le mindazt, amit egy csomó helyen lehet olvasni, de 1-2 saját tapasztalat:
- A fényerő nemhogy elegendő, hanem sok is. Átlagos megvilágítottságú szoba, ahova délután direktben betűz a nap - teljesen jól látható a kép 80%-os fényerőnél is. A maxon kiverte a szemem. Éjszaka fel kellett kapcsolnom a hátam mögött egy kis lámpát, hogy ne vakuljak meg, pedig egy viszonylag sötét tónusú filmet néztem (Another Life). A TV adások és YT videók is teljesen élvezhetőek ennél a fényerőnél nappal is. (Lehet, hogy a plazmához való hozzászokás?) A Netflix kalibráció személyes megítélésem szerint egy kicsit világosabb, kontrasztosabb, mint az "egyéni" alapállásokkal.
- A hangja elképesztően jó. Tisztán érthető beszéd, mély és térhatású zene, betölti a szobát. A beüzemelés során gyakran meg kellett néznem, hogy a Denon / Dali hangrendszer szólt-e vagy csak maga a TV.
- Lehet játszadozni a beállításokkal, de csak akkor van látható különbség egyik-másik beállításnál (pl. motion blur), ha kifejezetten arra figyelsz. Viszont pár YT videónál (természetfilm, gyors haladás a hómezőn "előre") semmi sem segített. Lehet a videóval van baj. Viszont nem dobott le egyetlen kockát sem, úgyhogy más lehet a "baj". A PC-n is szaggat.
- Van 1-2 funkció, ami valamiért nem működik, pl. a YT "könyvtár" nem tölt be, de szerintem ez az alkalmazás hiányossága. (Amúgy sem azt az alkalmazást használom a reklámok miatt.)
-- Sajnos nem tudom átállítani, hogy a Google keresés ne az alap YT-ot indítsa. Ha tudja valaki hol lehet, annak örülnék.
-- A NAS könyvtárakat alapból nem látja a "media player" és nem is lehet hozzáadni (vagy csak én nem tudom hogyan). Külön kellett telepítenem a DS Video-t vagy a DS fájlkezelőt. (Mivel android, majdnem mindegy, de mégis...) - Ha valaki tudja mit kell állítani a Synology NAS-on vagy a TV-n az jelentkezzen!
-- Nekem nagyon fura (értsd: zsúfolt) a műsorfüzet (Guide) és nem lehet egy csatornát kiválasztva annak műsorát végigböngészni.
-- Teljesen nyilvánvaló esetekben is felugrik egy figyelmeztetés és az ismétlődő figyelmeztetéseket nem lehet letiltani (pl. nem tud felvenni, mert nincs csatlakoztatott HDD vagy épp az energiagazdálkodásra vonatkozó figyelmeztetések).
-- Jó, hogy lekapcsolható a TV képe és úgy is lehet pl. zenét hallgatni, ami mondjuk akkor jöhet jól, ha YT-ról hallgatnál zenét és nem akarsz érte külön fizetni music szolgáltatást.Ez jelenleg a legdrágább modell a piacon. Nem tudom, hogy "megéri-e", mert hosszas vacillálás után döntöttem mellette. Eddig egyáltalán nem bántam meg. Ha kibír ez is 10-12 évet, akkor meg pláne jó vásár, mert addig biztos, hogy naprakész marad. (Én szándékosan kimaradtam a 3D őrületből és lám milyen jól döntöttem. A 8K is felesleges ma még, főleg ebben a méretben. - Nagyobbnak meg ott a projektor.)
Ha vannak kérdéseitek, jöhetnek
Új hozzászólás Aktív témák
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Anyagi helyzetek és életutak
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- LG OLED55B53LA gyári Garancia számlával
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- 160 - 177 - 178 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- Seagate Desktop SSHD 2TB 3,5" - ST2000DX001 45-80%
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vhiktor