Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferdzsoo
addikt
Sziasztok!
Pár napja egy Oled55C1-et használok PC-ről.
Az ABL-el tisztában vagyok, azonban van egy olyan jelenség amit nem tudok hova tenni.
Mindegy hogy egy statikusabb állókép (weblap) vagy HDR film van megjelenítve, egy idő után (tippre 3-4perc) folyamatosan elkezd csökkenni a fényerő ha sötétebb tartalom van megjelenítve (olyan lassan hogy nem is észrevehető) és csak akkor ugrik vissza ha nagyobb változás történik a tartalomban/világosabb jelenet jön. Ekkor visszaugrik a fényerő és ez jól látható.
Először a statikusságra gondoltam, hogy védelmi funkció, azonban teljesen meglepett amikor egy filmnél is észrevettem hogy nagyon sötét lett. Ez csak akkor történik ha hosszabb időn keresztül a filmben sem jelenik meg világosabb részlet. És innentől teljesen nem értem miért csinálja. Miért kezdi el a sötét tartalmat tovább sötétíteni, majd amikor jön egy világosabb nappali jelenet visszatolja a fényerőt az eredeti beállításra.
Mindenféle energiatakarékos mód (lógó elsötétítés, stb) a TV-n és a PC-n is ki van kapcsolva.
Különböző képmódokban is csinálja, HDR és SDR módban is.
Előre is köszönöm a tippeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- E-roller topik
- VR topik
- Engedélyezte Hollandia a Tesla önvezetést, az EU többi része következhet
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- Viccrovat
- Milyen joysticket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- LG (77C47LA) 195CM 144HZ 4K OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ! UJ MODELL
- LG G4 65" OLED TV - 144Hz, fóliás, garanciális, gyári dobozában
- LG 48C5 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 83S90D 3év
- LG 42C5 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10750H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 W11
- Corsair Hydro X XC7 PRO White
- Oculus Meta Quest 2 64 GB 6 hó garancia, számlával!
- Lenovo L13 G2 Core i5 1135G7 Intel Iris XE 8Gb Ram 256Gb NVMe SSD Boltból Garanciával Számlával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vhiktor