Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5622) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ez most nem is tudom, hogy szomorú vagy örömteli (mert végül is direkt tesztelni/bütykölgetni volt kedvem).

Nem tudom min múlott, de ma annyit csináltam, hogy átdugtam a HDMI kábelt a 2-esből az 1-es portba, majd benéztem a szervizmenübe, hogy kipróbáljam a TPC = OFF módot (ABSL), majd úgy léptem ki a szervizmenüből, hogy kapott a TV egy reset-et (ki lehetett volna másképp is, de gondoltam talán ráfér)..., és most teljesen hihetetlen, de egy gyors-beállítás után teljesen korrekt színei vannak szemre és műszeres mérés szerint is a PC / Expert / SDR módnak (sőt, olyan szép grafikonjaim vannak itt tényleg csak néhány csúszkát pöccintgetve, hogy sok TV-t egy-két óra hangolgatással nem lehet ilyenre bepötyögni, a tegnapihoz ez ég és föld).

Nem tudom tegnap mitől volt teljesen összekuszálódva minden módban a színvilág, pedig a sima user menüből nyomtam egy reset-et (initial setting), ki/be kapcsoltam párszor (még áramtalanítottam párszor) és váltogattam PC / TV mód közt, néztem több gyári képmódot, és állítgattam oda-vissza a kalibrálható mód beállításait.
Lehet, hogy a HDR/SDR váltogatás kuszálta össze, főleg mondjuk mikor 1080p120-ban nem sikerült HDR-ezni, vagy mikor kifagyott a DolbyVision-től a PC játék és úgy ragadt a TV egy időre. Passz. Majd kiderül, ha legközelebb belefutok ebbe (vagy talán szerencsém lesz és nem).
Vagy talán a TPC kapcsolónak köszönhető mindez? (Még senkinél nem pöccintettem ár, mert mindenki félteni szokta a drága készülékét, csak én nem. :DDD)

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.