Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz hjtz4t3wrseg #24171 üzenetére

Ebben most nem vagyok teljesen biztos, de AVR nem feltétlenül kell, mert a DV már HDMI 1.x-en át is képes utazni (bár a sávszél nyilván ott is ugyan úgy korlátozza a felbontást/képkockaszámot). A HDMI-n közlekedéshez egyszerű 8-bit RGB-be lehet becsomagolva a saját YCC formátuma (ezek végső soron csak egyszerű számok).

Szóval switch-eknek és hasonlóknak (mint alapvetően az AVR is), de például PC-n a GPU-nak sem kell ismernie a DV formátumot ahhoz, hogy áteressze (egész addig nem kell tudnia, hogy "mi a fene az", míg csak 1:1 átmegy rajta módosítás nélkül - amint bele akar piszkálni, akkor viszont "nagy a baj", ha nem érti mi az).

Azt hiszem hogy a DV saját formátumának már része a másolásvédelem is, de ebben nem vagyok annyira biztos, illetve a gyakorlatban elképzelhető, hogy bizonyos eszközök (lejátszók, akár hardware, akár PC software), tartalmak szeretnék egymásra halmozni a követelményeket, tehát nem elégszenek meg a DV saját védelmével, hanem ugyan úgy megkövetelnek egy magas HDCP verziót is, ami miatt viszont újra kellhet a HDMI 2.0-ás lánc (és PC esetén a kazalnyi más követelmény, pl. TSX, ReadyPlay, ilyesmik, bár consumer PC-n jelenleg nincs DV, így ez most mindegy is, hogy mi kellhet majd hozzá).

Olyan is lehet persze, hogy AVR-en keresztül egyszerűen nem ismeri fel valamiért a TV DV támogatását a lejátszó és nem engedi "erőltetni" (pl. egy pipa, hogy te szeretnél DV-t átküldeni RGB-ként HDMI-n, mert tudod, hogy a TV-d megérti majd akkor is, ha most nem látja a lejátszó ezt). De szerintem azért próbáld ki nyugodtan.

Új hozzászólás Aktív témák