Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rp526

senior tag

válasz nfsu17 #119205 üzenetére

Itt most nem erről van szó. Hanem a frametime-ról. A mai TV-k már kadenciahelyesek teljesen. Az OLED a legeslegrosszabb jelenleg mozgásmegjelenítésben ha a pasztázó mozgásoknál lévő akadásokat figyeljük. A miértjét itt olvashatod és a lényeg kiemelve:

"For 24p content (like movies), the signal sends 24 frames every second. Since there are 1000 milliseconds in a second, each frame is held on for 41.67 ms. To calculate for stutter, we simply take that time and subtract the TV's first response time from it. Taking the Sony X90L as an example, it has a first response time of 6.1ms. Subtracting that from the frame time of 41.67 gives us a frame hold time of 35.6 ms. This means that when watching 24p content, the image is static for approximately 85% of the time, resulting in noticeable stutter in scenes with slow camera movements."

Tehát nincs mit tenni, az OLED technika instant megjelenítése "szaggatást" okoz lassú pásztázó mozgásoknál.

Én most vagyok túl ezen a dilemmán. Vittem tesztanyagot üzletbe pendrive-on, kértem vegyük ki a bolti módból a TV-ket és filmmaker be. Néztem motion javítókkal is, de azt sem állta a szemem. Az eredmény borzalmas volt.. jelenet megállít, oks ezt hagyjuk. Ennek ellenére mégis jött az OLED, mert egy filmben van pár ilyen snitt, minden másban pedig a filmezés csúcsa ugye. Vmit vmiért.
    Érdekesség, h a srác meg akarta magának nézni egy LCD Hisense TV-n a jelenetet. Ott sokkal elviselhetőbb volt.

Szerk.: a tesztanyagra azért van szükséged mert a boltban csak magas fps anyag megy és úgy is bolti mód-ban.

Másik kérdésedre a válasz, én már semmit nem vennék emag-ról jó ideje. Ilyen különbségnél meg nem is kérdés a hivatalos oldal.

Új hozzászólás Aktív témák