- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Kempingezés és sátrazás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
4264adam
veterán
válasz
callmeakos #2158 üzenetére
Érdekes jelenség mert elméletileg pont a fekete minden OLED-en ugyanaz. Hiszen minden pixel kikapcsolt állapotú és nincs más háttérvilágitás.
-
válasz
callmeakos #2156 üzenetére
Ez érdekes , én nem látom semmi különbséget az 1000éves LG CX em (monitornak használtam) és az új Aorus qledem között
-
Szinyák
őstag
válasz
callmeakos #2123 üzenetére
Egyébként müködik benne ,csak több játék töltőképernyönél észrevettem flickert ezért ki is kapcsoltam . Tearing nincs mert olyan gyors a válaszideje...
-
4264adam
veterán
válasz
és emiki6
:
Ha már elkészítettem régebben hagy villogjak újra a VRR Freesync / G-sync / Adaptive Sync szösszenetemmel:
VRR hogy tisztábban lássunk:
Az eljárás, hogy szinkronizálja a monitor frissítési frekvenciáját a GPU FPS értékéhez --> képtörés megszüntetés.
Ennek a VRR-nek a szabványa VESA által: Adaptive-Sync.AMD marketingesei ezt Freesync-nek hívják. Freesync Pro, hogy a monitor gyártó AMD-nek kifizettek egy összeget amiért ők megnézték, hogy valóban tudja a sync-et az AMD kártyákkal --> Marketing célból felhasználható az "AMD Freesync Pro" felirat.
Ezeknek a frissítési tartománya: 48Hz-től a felső Hz tartományig terjed (Freesync / Adaptive- Sync)G-sync régen: monitorba épített elektronika amivel ezt a szabványt kitolja 30Hz alsó értékig és még 1 lépcsővel később ez már tudott szinkronizálni 1Hz és felső Hz érték között is.
Nvidia marketing szempontból megkülönböztet: G-sync Compatible / G-sync / G-sync Ultimate
G-sync Compatible: A monitor gyártó fizetett azért hogy az Nvidia-tól megkapja a G-sync compatible plecsnit, de nincs elektronika, hogy 48Hz alatt szinkronizáljon. Ugyanaz mint a Freesync / Adaptive-Sync
G-sync: Van elektronika a monitorban és 30Hz vagy 1Hz az alsó tartomány.
G-sync Ultimate: További teszteket csináltak mégtöbb pénzért
A mai monitorok 99%-a képes a G-sync / Freesync-re. És ezek mind Adaptive-Sync-ek.Nekem a Samsung G6 OLED-em:
Adaptive-sync.
Se az AMD-nek se az Nvidia-nak nem fizettek bevizsgálásért ezért nincs plecsni és egyikkel sem lehet hirdetni.
De mind a kettő működik.Sőt a Samsung a VESA felé sem fizetett így még a HDR 400-as szabványról sincs plecsni. holott a legtöbb IPS-es monitor is ezzel marketinggel.
Mégis az IPS és OLED HDR között óriási a különbség.
Dehát ha egyszer mind a kettő tudja a 400 nitet teljesíteni akkor csak ki kell fizetni a licensz-t és használhatod a dobozon a feliratotMa kapható monitorok 99%-a oda vissza kompatibilis, G-sync modulos monitort nem igen vesz senki. És mind a két vga gyártóval működik a VRR!
a VRR flicker "villogás" nem más mint a gyors fényerőszint változás, OLED esetén ez pixelenként van -->ezért annyira feltünő a mértéke.
Sokkal fluidabb érzés a magas frissítésű monitor Natív képessége mintsem a VRR használat ahol a frametime érték a kiadott képkockához igazodik,
és képtörés sem érzékelhető szabad szemmel 200Hz Natív felett.Megoldás: 240Hz-en végképp engedd el a VRR-t mert nem fogsz képtörést látni.
240Hz: 4.2ms
360ms: 2.8ms -
válasz
Nincs screen tearing. 5070Ti vga-val használom most már cca 1 éve. Jó monitor, nekem csak a magasabb PD töltés kellett volna amit a P-s verzió tud, de amikor vettem akkor 120 ezerrel drágább volt így maradt a P mentes verzió.
-
emiki6
veterán
válasz
Nézd meg, hogy van e nélküle screen tearing. Ha van és zavar, akkor kapcsold be a G-sync-et. Én se tearinget, se juddert nem látok, mondjuk nálam 360hz van (a philips).
-
emiki6
veterán
válasz
callmeakos #2120 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy nem támogatja hivatalosan, mert nem fizették ki a licensz-et, de működik. Viszont csak a szoftveres. De tökmindegy, mert amúgyis az itt a közmegegyezés, hogy érdemes kikapcsolni a VRR flicker miatt és mert 240+ Hz esetén nem igazán van előnye az adaptív sync-nek.
-
válasz
callmeakos #2120 üzenetére
És az első dolgod úgyis a gsync kikapcsolása mindenhol, eggyel kevesebb gond
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG LU28R550UQRXEN 28" 4K 60Hz UHD LED monitor
- Samsung S32R750UE monitor - 4K/UHD állítható magasság HDMI - asztalra csavarozható!
- Dell 27" 2K P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- LG UltraGear 27GS95QE-B Monitor ! / 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC / FreeSync BeszámítOK !
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3499
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3532, 93% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3389, 94% Akkumulátor
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest