Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke: leslieke farmerzsebe
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pacák
senior tag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Kb. ilyen kategóriájút. [link]
-
Pacák
senior tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Nagyon aljas módon kimérve adagolódik a gyűlölet az általuk uralt csatornákon. Érdekes figyelni, hogy abban a pillanatban, amint léket kap a papundekli cirkáló, abban a pillanatban jön valamelyik hangosbemondón, hogy az ügyeletes rendszerellenes alak a Gyurcsány/Brüsszel/Soros — bocs Soros fiának — az embere. Vagy mint most: papír van róla, hogy X éve verte az asszonyt — apró öngól, hogy miért nem végezte a dolgát a rendőrség, ügyészség, családvédelmi szolgálat, amikor a jelentés állítólag elkészült.
Nagyon ügyesen ki lehet mérve, hogy hol van a legkönnyebben befolyásolható — és sajnos legszélesebb — réteg ingerküszöbe.
Sajnos nem a galléros pólóknál húzódik az a szint.
Vannak rokonaink, akikre gyerekként felnéztem, és pár éve már megnyúlt arccal hallgattam el, amikor megtudtam, hogy mennyi mindent készpénznek vesznek, amit a híradóban hallottak. -
Pacák
senior tag
Mi is inkább átszoktunk a Lidl-re, pedig az Auchan itt van az orrunk előtt, de odaát annyival jobb minőségű a pékáru, meg összességében anyagilag is jobban jövünk ki, hogy inkább bevállalja az ember. Még autó sem kell feltétlenül hozzá.
Budaörsön van két ingyenes kisbusz járat is, amiből egy vonal áthalad az M1/M7 felüljárón a túloldali bevásárlóközpontok felé, de arrafelé megy a 287-es is — mondjuk az utóbbi alkalmi használatra pofátlan drága lett Johnny Laser tarifareformja óta.
A párom is a túloldalon dolgozik, ő szokta mondani, hogy amikor beugrott a Lidl-be friss pékárut venni a reggelijéhez, akkor milyen sok ismerős arcot fedezett fel a szomszédos társasházakból, főleg a kisnyugdíjasokat.
Kata a bérletével leszáll a 287-es buszról, kis eltéréssel és más útvonalon közlekedve befut az ingyenes járat is és jönnek rajta a nénikék, bácsikák is vásárolni.
Ha esetleg nagyon sürgősen kell itthon valami, vagy előre kinéztem és az akciósnak hirdetett ár tényleg akciós, akkor még megveszem az Auchan-ban, de feltűnt az utóbbi időben, hogy milyen könnyű manőverezni a polcok közötti légüres térben. — Sokkal kevesebb a vásárlójuk.
-
Pacák
senior tag
Én csak egyszerűen nem tekintem ékszernek. De technikai remekműnek? Annak egyértelműen igen. Minden egyes darabot.
Kivétel nélkül különböző pontossággal, kézzel, vagy sorozatban legyártott finommechanikai/elektronikai termék mindegyik.
A párom megint más fejjel gondol rájuk: nála már inkább ékszer. Akkor is azért választotta nekem az acél tokos órát, mert ez kompromisszum volt az én praktikus szemléletem, meg az ő felfogása között, meg az alkalmi megjelenéshez nekem is legyen már egy árnyalattal komolyabban kinéző darab a háznál. De sajnos nem bírta rajtam a kiképzést.
Ja igen. Az előző képen a G-SHOCK a jelenleg naponta hordott órám.
Amelyik most a szekrény mélyén a B-ligában játszik, az egy kívül-belül acél Casio, fém szíja van — szép fényes. Igazság szerint azt kellene viselnem, ha öltönybe bújnék.
Ha nagyon feszegetni akarjuk, a G-SHOCK órám az már-már a prepper kategória. Amikor nem tudhatjuk, hogy holnap kitör-e a harmadik világégés, vagy sem, de azért jó lenne valami időmérő a bunkerben.
-
Pacák
senior tag
válasz
DrTechnoid
üzenetére
Főispán?
Apósom tudta olyan hangsúllyal előadni, hogy:
— Ispááán! Te piszok gazember!
Már ő sem tudja, hogy melyik Ludas Matyi feldolgozásban látta-hallotta, de mindegy is, mert engem elfog a röhögés, ha meglátom a szót a hírekben.
Sikerült a Fityisznek még egy restaurációs visszalépését önmaga paródiájává tennie. ¯\_(ツ)_/¯ -
Pacák
senior tag
Én nem tudom ékszerként felfogni. Volt/van valahol olyan Casio acéltokos órám, amit a páromtól kvázi ékszerként kaptam, de kikezdte egy idő után az acélt az izzadtság és elkezdte alatta a bőrömet is kikaparni és zavart, hogy az acélszíj szegmensei is folyamatosan trimmelték a csuklóm körül a szőrt. ¯\_(ツ)_/¯
Ugyanakkor alváshoz valamiért nem szeretem hordani a jelenlegi órámat sem [kép].
-
Pacák
senior tag
válasz
bitpork
üzenetére
Munkaeszközként indult a karrierje. A tüzérség kezdetben előre meghatározott időpontban indította az ellenfél állásainak bombázását. Ehhez nem praktikus vekkert, faliórát hurcolni.
Pontosan ezért az első világégés idején indult be igazán az elterjedése.
Aztán itt ragadt velünk, mint mérőeszköz és divatcikk.
Sok helyen a mai napig praktikusabb, mint mobiltelefon után kotorászni a zsebünkben.
-
Pacák
senior tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Valami olyasmi rémlik hogy név, ékezetek nélkül, csupa nagybetűvel és telefonszám.
Ennyit tudott, de mivel a rendelkezésre állási ideje többszöröse egy mai mobilnak és annál sokkal vízállóbb kialakítása volt, ezért akkoriban egy fullos telefonkártyával és a relatív sűrűn előforduló utcai, kártyás fülkékkel együtt már jó dolog volt.
A laktanyában pl. nem lehetett velünk mobiltelefon, de telefonkártyánk volt, és a laktanyák udvarán is volt ilyen fülke. -
Pacák
senior tag
Valami gyengécskébb Data Bank sorozatú Casio-m volt, amikor bevonultam.
Én kis naiv az egyik első fizetésemből vettem, mert akkor még nem volt annyira elterjedve a mobiltelefon, de minden sarkon állt már egy kártyás telefonfülke, amihez viszont jól jött a Data Bank memória.
Valahol még megvan szerintem, csak el van ásva a régi kacatok közé.
-
Pacák
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Errefelé az ejtőernyős búvárok sem a régiek már.
De az állampártból potyogtatott ejtőernyősök nekem gyanús, hogy pont ugyanolyanok most is, mint gyerekkoromban voltak - csak lecserélték a színsémát vörösről narancsra. -
Pacák
senior tag
Este le volt húzva teljesen a fényerő, hogy ne zavarjam a páromat, akkor nem is vettem észre, hogy az egy Magyar Nemzet link.
Csak azon dohogtam, hogy amikor Érdligeten a kertek alatt elballagtam a permetező szerekért, vetőmagokért, palántaföldért a 70-es út melletti gazdaboltba, akkor valószínűleg az ejtőernyős búvárok megmérték, hogy hány gramm CO²-t büfiztem, szellentettem az út során és elég negatív lett a mérleg ahhoz képest, amennyit kipufog egy modern Scania az élelmiszerbolt és a nagybani zöldséges között.
My bad. My bad.
Azt is kifelejtettem, hogy annak mennyi a CO² igénye, hogy kimelegedve felástuk a kertet, aztán később megkapáltuk, amikor növekedésnek indult az a rengeteg palánta.
Nyilván nem versenyezhetek egy modern, részecskeszűrős Lamborghini traktorral a tanulmány szerint. Sry.
-
Pacák
senior tag
Mi a fene. [link] Ez azért viccnek durva lenne.
Öcsém szokott fárasztani az összeesküvés elméletekkel, de itt álljon már meg a fáklyás menet...
-
Pacák
senior tag
Most olvasom, hogy Gulyás Gerit megműtötték, de nem közölték miért.
Két tippem van, hogy mi lehetett az oka.
Az egyik, hogy megtetszett neki a Grafitember-féle design és most szépészeti beavatkozáson esett át.
A másik, hogy megirigyelte a nemváltó ovisoktól azt, hogy ők már önmaguk lehetnek.
Kérem, hogy tegyék meg tétjeiket!
-
Pacák
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Kimaradt, hogy mindezt egy rózsaszín tütüben.
-
Pacák
senior tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Inkább kicsi zsír, vaj - vagy sütőolaj, ha nincsen más - a hagyma pirításához.
Az olíva nem erre való - azt inkább a salátákba öntözd. Vagy végső esetben a pirítós kenyeredre csepegtesd, ha pont nincs otthon vaj, vagy zsír.
Fokhagymát sosem pirítok, mert keserű lesz nagyon gyorsan.
Ha mégis szükség van a fokhagymára hússütéshez, akkor csak a legvégén reszelem rá, vagy szétnyomva dobom csak rá - és minimális hőkezelést kap csak.
-
Pacák
senior tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Zsuzsivonat a neve Békésben.
Mellékszál: 2001-ben karácsonykor mi is utaztunk Békéscsabára olyan IC(!)-vel, amin a pótjegy mellé nem járt a fűtés. Mentőötletként át akartunk cuccolni egy másik vagonba. Megbukott a dolog, mert a többi kocsiban sem üzemelt ez a hasznos kiegészítő.
Fura módon nem fáztunk meg, de kellett hozzá egy óra, amíg apóséknál kiolvadtunk.
Márciusban már nem kell megvennünk rá családi kedvezménnyel a jegyet, mehet teljes áron - már alig várom...
-
Pacák
senior tag
Figyelnék a hátam mögé is, hogy ez nem csak egy álca és közben hátulról kizsebelik, aki bedől.
Másrészt eszembe jutott apósom, aki egyszer visszakérdezett a becsengető hittérítőknek, hogy:
— Tudják-e, ki volt az első kommunista?
Néznek hülyén.
— Jézus.
Még hülyebben néznek...
Levezette nekik. Amikor Jézus addig szaporította a kenyeret és a halat, hogy ezer ember is jóllakjon belőle. Mindenki szükséglete szerint részesült a javakból, mint a kommunizmusban. Ezzel megfogta őket.
-
Pacák
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
A-a-a. Semmi komplikáltat nem kell róluk feltételezni. Pontosan ez a színvonal.
-
Pacák
senior tag
Pár napja ment itt a diszkurzus egy inzulin szintet mérő eszközről, erre szembe jött velem ez a videó: link
Ez is egy olyasmi lehet, pluszban a hasfalon látszott egy másik tapasz talán az meg az automatikus inzulinpumpáé.
Az egyik unokahúgom gyermekkora óta cukros, neki volt ilyesmi, de egyszer sem láttuk, mert annyira diszkrét a cucc.
Azóta vissza kellett egy időre térnie valami hagyományosabb megoldáshoz, mert a pumpa csatlakozása körül az ereket és a bőrt is megviseli az állandó hordás.
Jelenleg nem tudom, hogy mi a helyzet, de akkoriban majdnem gondtalan életvitelt jelentett neki. -
Pacák
senior tag
Most beszélgettem egy 10-15 percet az eladóval, miután végre összejött a biznisz.
Kiderült, hogy elméletileg van egy e-mail-es értesítés is, ha hozzászólás van a hirdetés alatt, vagy üzennek neki — csak nem működik.
Nekem ez fel sem tűnt, gyakran itt lógok, ha vas kell a gyerekek gépébe.
-
Pacák
senior tag
válasz
bitpork
üzenetére
Szánakozva szoktam meghallgatni állásinterjún a 30+ HR picsákat, hogy szerinte én miért nem tudnám ezt vagy azt csinálni.
Ugyan már őszülök, de nem boomer vagyok, hanem X — és eddig is csináltam hasonló dolgokat, mint amire jelentkeztem. Másrészt a technikai fejlődést is rendszeresen követem. Szerintem egy 30+ embernek is tudnék bármikor olyan trükköket mutatni, amin csak vakarja a fejét.
De tény, hogy a mi szüleink már nem tudják lekövetni még a set-top box mágiát sem. Mégis sokszor velük akarnak minket is azonosítani...
-
Pacák
senior tag
Inkább arra szavaznék, hogy generáljanak nekem is egy vadiúj testet, mint ami a Vének háborújában volt — John Scalzi regénysorozata, ha valaki kíváncsi rá.
Inkább, mint a jelenlegit foltozgatni.
-
Pacák
senior tag
válasz
tiv83us
üzenetére
Feljebb nedduddki, itt meg Integra. Mindketten az örök vadászmezőkön.
Hopp egy Párduc! Mi lett Pantherral? Remélem, hogy beszippantotta őt is a hanyatló nyugat és jobban él, mint mi négy éve éltünk.
Amikor ez beszélgetés történt, a nagyobbik gyermek még egyke volt és négykézláb gyorsult a járólapon. Most meg kb. olyan idős lehet, mint akkor volt Panther.
-
Pacák
senior tag
válasz
gaborbol
üzenetére
Egyszer láttam egy Marine búcsúztatását, ami egészen rendhagyóra sikeredett. Az elhunyt tiszteletére, vezényszóra kezdtek el fekvőtámaszokat nyomni. A már leszereltek csak civilben, a hivatásosok díszegyenruhában. Férfiak és nők is. És közben nem bicsaklott meg a hangja, aki vezényelte, pedig ez rengeteg energiát kivesz az emberből - pláne, hogy a drága oxigént hangos vezényszavakra használta el.
Én már csak tudom. A napi rutinom egy huzamban ötven. A csúcs valahol hetven körül van, de csak lelkes amatőr vagyok.
-
-
Pacák
senior tag
Pénteken a doki a kezembe adott egy kis okosságot, amibe vezessem két hétig a vérnyomás-pulzus kombót. Nekem új a doki, az előző a hónap végén ment nyugdíjba, ő meg kíváncsi természet és észre vette, hogy az elmúlt évben még nem csináltak nekem rutin labort. Nem tudtam, hogy vérnyomást fogunk mérni, csak előtte otthon lenyomtam a napi rutinom szerinti fekvőtámaszokat. Konstatáltam, hogy megvolt az 55, ami 49 évesen elég szép. Viruló fejjel átszaladtam a szomszéd házba, hogy nem látom az EESZT-ben az e-receptet, kérem szépen, aztán haladjunk a hétvégébe.
Vérnyomást mértünk, nem is láttam, hogy mennyi.
Szóval a kis füzetet a kezembe nyomta, ami finoman szólva is gyógyszerreklám, de a legjobb, hogy életvezetési tanácsok is vannak benne.
Disznóságot alig lehet fogyasztani - azt amúgy is keveset szoktam az utóbbi években -, de az olíva olaj is tiltólistás. Az olíva?!
Itt mindenki hülye?
Itt? Mindenki.
-
Pacák
senior tag
Magaságyás, sörcsapda kombóval?
Vagy a négy sarkára egy-egy őrtornyot és sentry gunt kell állítani.
-
Pacák
senior tag
válasz
Marcsello31
üzenetére
[link] Nem tanácsos elfogyasztani...
-
Pacák
senior tag
Apukám nagyon komolyan nyomta a házi pirospaprika előállítást. Minden évben ültette, nevelte, permetezte a fóliasátorban a töveket. Aztán felfűzte és szárította a termést.
A legrégebbi, legkisebb kuktát beáldozta, kívülre kis motort, belülre daráló pengét szerelt. Az egész pincében folyt a könnyünk, fuldokoltunk, amikor az erős paprika volt soron.
-
Pacák
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
A mocskos multi kifejezést lassan újra kell definiálni. Az Auchan 47-48%-a nemrég magyar vállalkozó kezébe került. Meg is látszik az áraikon.
-
Pacák
senior tag
válasz
tiv83us
üzenetére
Itt szépen beszivárogtak a kókler káderek a hétköznapi életbe, a szervilis hozzáállásukkal mindenben kárt tesznek.
A 7-8. osztályos tankönyvben a soros kapcsolást is átnevezte egy egyházi fizika tanár elágazás nélküli áramkörre.
Mert semmi nem lehet Soros!
A dolog nagyon erőltetett, mert egy áramkörnek nem ágai, elágazásai vannak, hanem csomópontjai és hurkai.
Az Ohm törvény sem zavarja őket, ha igazodni kell a felső elvárásokhoz...
A soros, négyhengeres motor is felkészül az átnevezésre.
-
Pacák
senior tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
A ló akkor szalad el igazán, ha az illetőnek sikerül még saját céget is összegründolni.
Ebben az esetben istenkomplexusos, törvények felett álló entitásnak is hiszi magát.
Mi meg kapkodjuk a fejünket a gyorsan váltakozó passzív-agresszív káromkodó, a nőket lenéző hímsoviniszta beszólásos, és a katolikus szentekhez köthető idézeteket szavaló üzemmódjait látva.
-
Pacák
senior tag
válasz
szőröscica
üzenetére
Végülis miért ne, ha cél egy új transzatlanti kábel lefektetése...
-
Pacák
senior tag
A mai nap margójára. Nem ez a cégnél a konkrét probléma, de hasonlóan húsba vágó.
Amúgy multimédia designer a beosztásom, nem IT, nem is rendszergazda. Akinek a dolga lenne, az valamiért nem látja át rendesen, de fárasztó sokadszor is levélben leírni, hogy miért fontos az a szerver, amit mindig le akar kapcsolni, aztán újra és újra szájába rágni a témát. Most szépen hátradőlök és megiszom a kávémat.
-
Pacák
senior tag
-
Pacák
senior tag
-
Pacák
senior tag

Ha Brüsszelben keresztény-konzervatív házibuliba készülsz, akkor még előtte derítsd fel, hogy van-e alternatív kijárat/kalandpark/ereszcsatorna is a helyszínen!
Csak szólok!

Szerk.: az akkum pont 66%-on áll — ez lehet egy jel.
-
Pacák
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Ennek az ámokfutásnak valamilyen szinten az orosz-ukrán konfliktus veri be az utolsó utáni szöget a koporsójába, de még nem látni, hogy pontosan hogyan.
Anyu is elvakult hívő volt és az orrom előtt résről-résre nyílt rá a szeme erre az egészre, hogy a tönkretett egészségügyi rendszer elengedte az ő kezét is, hogy amikor nem engedte annó szigetelni a szülői házat, csak feljebb tekerte a termosztátot, ha fázott — ennek meg mi ittuk meg a levét utólag, mondjuk ezt már nem érte meg, csak pislogott, amikor múlt nyáron levezettem neki, hogy mik a kilátások. -
Pacák
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Picit mellbevágott ez a kirakatfóliázás. — Az én Katám is könyvesbolti értékesítő.
Megjegyzem, hogy amikor Dúró Dóra könyvet égetett, az jobb reklámot csinált a Meseország mindenkié című kötetnek, mint addig bármilyen kihelyezés a könyvpiramisokon. -
Pacák
senior tag
válasz
fokukac
üzenetére
Amióta Hende úr kiesett a vezetője kegyeiből, azóta kétségbeesetten igyekszik valahogyan felhívni magára a figyelmet és bizonyítani önnön hasznoságát a hasonló manőverekkel.

Olyan távolra kerültek már a realitásoktól, hogy már csak azt a valóságot hiszik el, amit a saját felülről vezérelt sajtójuk publikál.
Az utolsó számottevő érintkezési pontjuk az ellenkező véleményen lévőkkel a közösségi média.
De abban a pillanatban, ha valaki bele merészel kérdezni az aktuális esti meséjükbe egy friss posztjuk alatt és össze akarja zavarni őket keresztkérdésekkel, akkor az illetőt igyekeznek elnyomni a mindig jelenlévő trolljaik. Én még annyi helyesírási hibát, sormintaként alkalmazott magyar lobogót és győzelmi jelet mutató prosztó ganszta matricát nem láttam sehol máshol, mint a fityisz posztok alatt a rajongóiktól.Az egyik helyi narancssárga arc is folyamat igyekszik a városi zárt csoportban posztolni valami totálisan érdektelent, amivel szem előtt lehet, de mivel ellenzéki többségű a település, ezért mindig kap valami kellemetlen kérdést, amit azzal hárít el, hogy letiltja az illetőt, hogy ne ő lássa többet a hozzászólásait.
Ez mostanra komikus helyzetet teremtett:
— Simán kibeszélik a háta mögött, mert úgysem látja.
-
Pacák
senior tag
Mellesleg ez a fazon is most lesz 60, de valahogy egészen más dimenzióban létezik, mint Vitya.
-
Pacák
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Ha olyan ügyesen fodbalozna, akkor a pályán futva is kibírná infarktus nélkül a 2x45 perc+hosszabbítást.
Ha be is vállalná a mérkőzést, én azért igényelnék a helyében a pálya szélére egy feltankolt mentőhelikoptert.
-
Pacák
senior tag
válasz
Lortech
üzenetére
De érted? Gyári, bontatlan Gilette Mach3 penge volt.
Leveszed, fizeted, otthon kibontod és ezt kapod.
Nekik ez megérte, hogy abban a szent pillanatban váltottam a konkurenciára?
Az is igaz, hogy azt is egy random próbálgatós időszak követte, ami alatt sok típus átment a kezemen.
A vége meg az lett, hogy maradtam egy kommersz Gilette Blue3-nál - ami nekik kevesebb bevételt hoz.
Utána hiába hozták ki a Fusion-t és a Proglide-ot is, amikre azt mondtam, hogy inkább maradnak a polcon, de még egyszer nem vásárolok be egy drága rendszerből, hogy aztán kivágjam a fenébe, ha esetleg az is nyúz... -
Pacák
senior tag
válasz
flash-
üzenetére
A kezdetektől a Gilette Mach3-at használtam. Aztán hosszú évek után az egyik vadonatújan bontott pakkból mindegyik penge inkább csak tépte a borostámat, borotválás helyett. Ott fájó szívvel megváltunk egymástól. Akkor egy rövid ideig áttértem a Wilkinson hasonló hárompengés kütyüjére, aztán elkezdtem próbálgatni random mindenfélét. Végül áttértem a Gilette eldobható, hárompengés Blue3 -ra. Ezt mindenféle színben szoktam venni. Ha kipattintom a nyeléből az eldobható Blue 3-at, akkor rá tudom tenni egy jobb fogású Gilette markolatra, amit a próbálgatós időszakban vettem.
A fene sem érti, hogy mi történt a Gilette-nél akkoriban, de nem vagyok én fakír, hogy álljam a kínzást.
-
Pacák
senior tag
Középiskolába vették fel a gyermeket. Audiológiai és szemészeti alkalmassági vizsgálat is kell. A szemészeti időpontot másfél hónapja foglaltam, június 12-én lesz, az audiológiát egy hónapja foglaltam mára, akkor még vakon — hátha felveszik. A felvételi alapján bejutott.
Az audiológia előtt fül- orr-gégészeten is megnézik kötelezően.
Reggel óta itt vagyunk. Várunk. Három és fél óra után sikerült.
Felmerült bennem, hogy magánegészségügyben megcsináltatom neki egyben, egy helyen — mikor anno leszerveztem neki ezt a szeánszot, de az egyik ilyen szolgáltató lehűtötte a lelkesedést: Nem fogják a suliban elfogadni.
— Whaaat?! Kötelező itt sz*pni mindenkinek két gyermekkórház folyosóján? Mert vidéken nincsen már gyerekszemészet és gyerek audiológia? A kétféle szakellátás meg két külön kórházba van kiszervezve. Abszurdisztán, én úúúgy utállak! -
Pacák
senior tag
válasz
Vérboci
üzenetére
Én meg vagyok keresztelve, a párom és a gyerekek nincsenek. A nagyobbik gimis már, a kicsi most választott középiskolát. Amikor a szülőket elhívták pályaválasztási tanácsadásra, ment a szürkeállomány masszírozása, hogy válasszuk a helyi katolikus gimnázium szakmát is adó képzéseit. Nem gáz, ha nem keresztelték meg.
Csak felvételi beszélgetésen belekérdeznek, hogy mennyire nyitott a keresztény vallás irányába. — Őt nem zavarja, hogy kinek mi a vallása, gyakorolja bátran, de őt hagyják ki. Ez meg ott nem fér bele, mert elvárás volna, hogy járjanak istentiszteletre.
Részünkről ennyi, köszi a részvételt — Balu ment inkább egy nyelvi előkészítős technikumba.
Lesz érettségije, szakmája és nagyon jó úton van arrafelé, hogy angolból középfokú nyelvvizsgája.
Engem zavart, hogy még el sem kezdődött az életem, de anno mikor hittan órára kellett járnunk hétvégén, akkor azzal kezdődött a hitoktatás, hogy mi mind bűnösök vagyunk. — Oh wait?! Máris?!
-
Pacák
senior tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Nincs vele gond. A manapság divatos flat design-ra álltak át.
A színeivel lehetne vitatkozni, de úgyis a tulajdonos szava lesz a döntő, szóval felesleges belekötni.
-
Pacák
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
-
Pacák
senior tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ha kezedbe kerül Heltaitól a Family Hotel/VII. Emánuel.
Akkor fogsz agyilag letérdelni, ha elolvasod.
Mert annak a műnek a lapjain élünk.
Balkán-felsőn.
-
Pacák
senior tag
válasz
fokukac
üzenetére
Persze, párszor írogattunk egymásnak. — Akkor még volt valami chat. — Kiderült, hogy Twollah és én ugyanabba a középiskolába jártunk. Szakmunkás- illetve szakközépiskolába, de ugyanazt a szakmát tanultuk. Később a testvéreim is ugyanott végeztek.
Twollah más nyomdákban dolgozott akkoriban, már nem emlékszem, hogy hol, de szerintem pepitában hasonló szivattyú az is, mint öcsémnek volt.
A legtöbb hely újabban folytonos 12 órás műszakban működik. Hétvége alig van. A szabadságok kiadása is érdekes történet tud lenni, mert soknál divat a nyolc órás munkarend szerinti szabadnapokat lekonvertálni a tizenkét órás műszakokra átszámolva — ha volt 30 napod, akkor lett belőle 20. Nincs itt semmi látnivaló. — Most pláne megértem Twollahot is.
Tanultak egy szakmát, van benne gyakorlatuk is, de manapság a beosztás olyan, mint egy összeszerelő üzemben, a fizetés nagyon sokszor hasonló. — Már nem a H-P, néha szombattal, három műszakban, relatív jó fizetéssel, mint amikor végeztünk.
Az ipar tele van kkv-val, trükköznek mindenhol, a régi nagy nevekből is csak a nevek maradtak. Egyre többen lelépnek. Sokszor segédmunkásokat kell betanítani a szakmára, erre hivatkozva a gépmester meg csak operátor lesz. -
Pacák
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Annyira helyrejöttem utána, hogy pár hétre rá megint teremfocizni is jártam.
Aztán évekig semmi foci, miután eltört egy nagylábujjam.
2020 végén megfogadtam, hogy nem hagyom el magam és elkezdtem fekvőtámasz sorozatokat nyomni. -
Pacák
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Üdv a klubban! Lábon majdnem kihordott tüdőgyulladásból szereztem be 2007-ben. Frankón rá lehet faragni. Annyira fájt levegőt venni, hogy kihívta rám Kati az ügyeletet. Laza öt ampullányi fájdalomcsillapító kombó két injekcióban elosztva.
— Bár nem tudta felülmúlni a bevonuláskor kapott katonás, bal-jobb-bal, a felkarokba kapott oltáskombinációt. Azóta is gyanakodva figyelek mindenkit, aki injekcióval közelít meg. A kovid oltások sem volt kivétel. Tisztára tűpárnának érzem magamat.
-
Pacák
senior tag
A tévesen vásárolt M2 sata külső tokot visszavittem, vettem helyette egy M2 nvme PCIe tokot, belepattintottam a Samsung SSD-t, feltettem a laptopra a Samsung Magician-t, kikapcsoltam a wifit, hogy másolás közben ne akarjon frissítés után kutakodni, meg az ESET se csesztesse a hálózatot, aztán hajrá!
A másolás után már nagyon rutinosan pattintottam szét a konzumer HP-t és cseréltem benne a régit a frissen klónozott SSD-re. -
Pacák
senior tag
-
Pacák
senior tag
válasz
fokukac
üzenetére
Én betettem bindnek COD4 multiban a "Bajszos népünk győzni fog!" mondatot és előszeretettel használom, ha az Opposite Force-t dobja a gép, mert ott ül a poén.
De ezek már annyira fullba nyomják a kretént, hogy lassan már ezt a dumát is be fogják építeni egy plakát kampányba és véresen komolyan is fogják gondolni.
-
Pacák
senior tag
válasz
Marcsello31
üzenetére
Koax volt nálunk, annak minden nyűgével együtt. Amikor meghallottam, hogy Vodafone lesz belőlük, berendeltem egy Flipet, amivel azóta is nagyon elégedettek vagyunk. Amint megvolt a Flip bekötése, már aznap vissza is vittem a UPC vackait a helyi ügyfélszolgálatra. Akik maradtak, azóta is átkozzák őket.
Azóta minden szebb, szárazabb, biztonságosabb érzés.
-
Pacák
senior tag
válasz
fokukac
üzenetére
Duplán örülök, hogy még a UPC idején ellenáltam a szirénhangoknak, nem írtam alá hűséget és azt mondtam, hogy:
— Nesztek itt a router, a TV box! Itt kérem aláírni, hogy hiánytalanul átvettétek távirányítóstul, kutyafüléstül!
Rohadtul idegesítő volt a sok váratlan üzemszünet:
• Azért, mert esett az eső.
• Azért, mert fújt a szél.
• Azért, mert tűző napsütés volt.
• Azért, mert központilag félrekonfiguráltak valamit. -
Pacák
senior tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Akkor innentől ez egy Gáspár András regény lapjain játszódó sci-fi történet. Kiálts farkast! Vagy valami hasonló.
-
Pacák
senior tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Nyilván a helyi idő szerint nem este 11 van náluk.
-
Pacák
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Én is tapasztaltam, hogy kivág az oldal a mobilon, ha belépek ide az asztalin. — És viszont. Pedig bepipáltam, hogy ne dobáljon már ki.
-
Pacák
senior tag
válasz
fokukac
üzenetére
A COD4 szerverünkön is szoktam adni egy utolsó esélyt mindenkinek, hátha csak rossz napja van. De van aki még ezt is bebukja. Aki nem, arról ki szokott derülni, hogy egész jó arc, csak valami félreértés miatt nem ment át elsőre az infó.

De amúgy mi ez a sztori a maestroval?
-
Pacák
senior tag
válasz
Marcsello31
üzenetére
Fahamut is szoktak kiszórni. A pörköltet skippelném, mióta olvastam egy hírt arról, hogy fogadásból egy aussie srác lenyelt egyet. — Azóta szobanövényként tengődik szerencsétlen az élete hátralévő részében.
-
Pacák
senior tag
válasz
Marcsello31
üzenetére
Az M.C.S.-ek mindennapos vendégek az érdi szülői ház vízóra aknájában és a borospince falán.
M.C.S. ejtsd: emcées = meztelen csiga. Viszont megvan a legális ellenszere szerintem. Sörcsapdát állítasz a védendő növények közelében. Még mintha lenne még egy módszer, hogy valamit körben a földre szórnak, amibe rühellenek belemászni.
-
Pacák
senior tag
válasz
ladybug
üzenetére
A 14 és 17 éves kamaszok sem kellett volna elkapják, nemhogy én. Máté volt múlt kedden Békéscsabán, a nagyszülőknél. Két nap után, csütörtökön este jött vissza, akkor már fájt a feje.
Láz, szombat reggelre extrém "pattanások" jelentek meg a fején, a kezén csak pár kiütés, a mellkasán kettő, vagy három.
Balázs hasonlóan műveli a témát, csak ő most csütörtökön este startolt pöttyileg. Én pénteken reggel. A két kézfejem tele van, az arcomon nagyítóval található pár nagyon pici.
Tényleg lekapott a húsz körmömről a dolog, még a hangom is elment szerda reggelre — az előző éjszaka folyamatosan lázam volt. Aztán bekéretőztem pár éjjelre a "kicsi" mellé — neki is dupla ágya van, hogy legalább Katinak ne adjuk már át, azóta sincs semmi tünet nála. Amikor Mátén kitört, azóta két naponta ágynemű csere, külön törölközőbe törli mindenki a kezét kézmosás után. De ez sem segített.
Találtam egy cikket, hogy odalent Székkutason mutatták ki, onnan egy köpés Orosháza, onnan egy másik Békéscsaba, naponta ingáznak a dolgozók. — Ennek a nyavalyának az elején van egy lázas szakasz. Akiknek gyenge lefolyású, azok pár napon belül mennek a dolgukra, minden látható tünet nélkül és terjeszthetik, de nem tudnak róla. -
Pacák
senior tag
A múlt szombatig — mi kis naivák — azt hittük a párommal, hogy régen vége van a bölcsődei, óvodai kiütéses betegségeknek. Minden happy. A-a-a... szóval a múlt szombaton a nagyobbik csinos pöttyökel dekoráltan kelt, a helyi ügyelet szerint báránykás. Kizárt — már volt. Hétfőn a gyerekorvos nem volt benne 100%-ig biztos, hogy kéz-láb-száj vírus, mert nem minden tünet a papírforma szerinti. Csütörtökön a gyermek infektológiai ambulancián már rávágta a doki, hogy ez az lesz.
Hurrá! Mintát is vett le tőle, ma már szép a gyerek, mint egy újrafényezett traktor.
Hazaértünk. Este mutatja a kezét és arcát a kisebb — nem röhög! — pont ugyanúgy elkezdett pöttyös lenni, mint a nagy.
Tegnap reggelre az én kezeimen is minden elképzelhető helyen ott lettek a vörös pöttyök. Egy élmény, mintha csalánbokorba löktek volna. Nem annyira puha a bőröm, mint a gyerekeknek, nehezebben fognak kifakadni a hólyagok.
Már előtte is sűrű ágynemű- és törölközőcsere volt, de most aztán... szegény mosógép extra műszakban nyomja az ipart.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Linux kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- Samsung kuponkunyeráló
- Eredeti játékok OFF topik
- VGA kibeszélő offtopik
- Autós topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 8700K / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest