Hirdetés

Aktív témák

• Bazsesz

őstag

válasz zsoltee10 #1262 üzenetére

Azt tudtam, hogy a férfiak között sokkal több a színtlvesztő, de hogy összefutok néhánnyal...
    Pontosítok: Csak férfi színtévesztővel fogsz találkozni. :)

Amúgy már ovis koromban nyilvánvaló volt, hogy színtévesztő vok, mert a fának barna lombot, és zöld törzset rajtoltam
    Te figy! Az nem színtévesztés, hanem színvakság. :D Milyen színű a kék nálad? :D

Bazsesz olvasom, hogy a mellkasoddal valami nem stimmel. Mi a helyzet most

Leírom mégegyszer. :) (Már nem tudom, hogy melyik hsz-ben írtam le)

Szal van egy olyan problémám, hogy a mellkasom eléggé deformált. Méghozzá befele horpadó (Olyan, mint egy tál). Namármost azt mondták, hogy amíg nincs panaszom rá (pölö amíg tudom venni a levegőt), addig nem kell semmit vele tenni. Ezt mondták egészen 2003. júniusig. Az volt az az időpont, amikor barcikán is töltöttek fel ilyeneket. Na onnantól mindenki cseszegetett vele, én meg magasról...
    Aztán a privát orvosom (tök rendes, meg rugalmas, stb) mondta, hogy valami nem stimm. Lehet, hogy rosszul állapította meg, de azért meg kéne mutatni egy sebésznek. Na ebből jó nagy viták, indulatok, meg társai törtek elő mindenkiből (Főleg belőlem, mert én voltam a legidegbetegebb, meg én buggyantam meg szellemileg. :) ). És azt mondta, hogy jó esélyem van rá, hogy kikorrigálják. Közben kaptam infókat róla, meg olvastam is róla, így még tovább fokozódtak az indulatok, idegek, stb.

Aztán ma mentünk a dokihoz. Előtte jól összevesztem mindenkivel. Mikor odaértünk, akkor jött a látvány (ekszkluzív báj bazsi :D ):
    A váróterem nem volt nagyon 4*4méternél. Na ebben annyian voltak, hogy alig lehetett beférni. Namármost volt egy-két olyan ember, aki nem épp a tisztaságról volt híres. Alapból tömegiszonyos ember vagyok (ha 5-nél többen vagyunk 4 négyzetméteren, ájulok-rosszul vagyok-hányinger kombó jelentkezik nálam), szal az is besegített. Ráadásul beteg is vagyok, lázas is, ráadásul este nem tudtam emiatt aludni. Szal elég jól néztem ki, mire protekcióval sorra kerültem (10-re kellett mennünk, és elsőnek szólítottak be 11-kor). A vizsgáló abból állt, hogy volt egy 1,5m-es vizsgálóágy, egy írógép, meg két szék, amihez tartozik egy asztal. Szal a poén az volt, hogy mivel nem volt kiitelezhető az asztalra való felfektetésem, ezért állva kellett megvizsgálni (miközben majdnem összeestem kétszer a fáradtságtól, meg a tömeg miatt) a rendelőben volt 3 asszisztens. egy gépelt, a többi meg fikázta a jónépet, meg pletykáltak.

A vizsgálaton megkérdezték, hogy hány éves vagyok, hány centi magas vagyok. Továbbá azt, hogy voiltak-e légzési nehézségeim, fáradékonyabb vagyok-e a kelleténél (ezt úgy kell elképzelni, hogy pölö 100 méter kocogástól kifulladok-e vagy sem), többször vagyok-e beteg a kelleténél, meg hogy pszihésen mennyire zavar ez engem. Az uccsó kérdés az volt, hogy hogy állok a műtéthez hozzá (akarom-e vagy sem). Én meg löktem sorra a válaszokat: 17; 194; nem volt; nem vagyok; nem; nem zavar. Aztán jött idegből a válasz: nem akarok műtétet.

Úgyhogy most elküldtek kardiológiára (EGK-zni fognak), meg tüdőszűrőre valami izébe kell belefújnom, amivel a tüdőm valamilyét vizsgálják meg. Ha ezek negatívak (köbö 0,5-1 évvel ezelőtt is az volt, szal én tudom az eredményt, hogy mi lesz), akkor az még nem jelent semmit.

A konzultációs lapomra (hülye neve van rendesen) ezt írták:

ST.: elülső mellkasfalon kifejezetten széles alapú, jelentősnek mondható behúzódás
    DG.: Pectus excavatum

A doki beszédének a negyedét sem értettem, mert kicsit nagyon pöszén beszélt. De legalább rendes, és érti a poént. Még 50 év körüli fejjel is) Elmondta, hogy a régi módszerrel nem műthető (nem szedik ki a szegcsontomat, és nem vágnak bordát), hanem csakis az újjal (oldalt végigvágnak, és betesznek valamit a szegycsontom alá, ami kiemeli (Terminátor RLZ: :D )). De ez csak akkor esedékes, ha meg kell műteni, amit nagyon nem szeretnék.

- Riport a miskolci kórházról báj bazsi. :D -

Szal most valahogy ott tartok, hogy agyilag zokni vagyok, idegileg összetörtem, szellemileg megbuggyantam. Ezt még tetőzni fogja a jövő hét szerdán esedékes kontrollvizsgálat. Akkor megyünk vissza a dokihoz, és akkor derül ki, hogy mi lesz. Az eredménny meg nem mind1, hogy mi lesz, mert csütörtöktől szombatig osztálykirándulás (Som@ örülni fog neki, de nem hagyom ''ajándék'' nélkül. ;] ), és nem akarom, hogy végig ez járjon a fejembe, mikozbe széttomboljuk a fejünket. :D

''Röviden'' ennyi. Majd még írok szerdán fejleményeket, hogy mi lett. Annyit tudok, hogy ha meg kell műteni, akkor csakis agusztusban lehet esetleg róla szó, mivel nyáron dolgozni szeretnék.

Üdv: Bazsi

Aktív témák