- N€T0X|N: Talaria tuning
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- PSti: Total Commander - Memória duplázás!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
válasz
fattyu
üzenetére
Én nem rég egy Chinon 55mm 1,4-et vettem ócsóért, hát nyitva még leméretezve is lágy, de 1 blendével beljebb már teljesen rendbejön! =O Lehet hogy ki kéne tisztíttatni?
f/1,4-en szinte elfolynak a fénypontok, f/2-n pedig már minden a helyén van, kontrasztos is, éles is (nyilván f/4 felé még jobb) de kettőt léptetek a blendegyűrűn, ahogy az üveg legszéle már nem vesz részt a képalkotásban ugrásszerűen javul egyet a képminőség, utána pedig fokozatosan, ahogy más objektíveknél is megszokott.
Okozhatja ezt a benne lévő por (nem mintha sok lenne benne). Viszont mást is észrevettem, ha hazaértem linkelek be egy képet a nyitott bokeh-ról, mert valami furcsaság látható a körökben... :/
Addig is a kérdés egyelőre: egy tisztíttatás szokott javítani az analóg obik képén (már ha van tapasztalat róla)?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓS!! áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V Intel Arc 140V 32GB 1TB SSD
- PNY RTX 5070 Ti // Felbontott, új // SZÁMLA // GARANCIA //
- 271 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (multitouch) (ELKELT)
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 /i5-1135G7/8 GB Ram/512 GB SSD/FHD+ IPS
- Microsoft Surface Laptop 6 Ultra 7 16GB 512GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest