Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nutella1
őstag
Ez a kártya, nálam mindenhogy uber alles. Ilyet, hogy DLSS nélkül 180-200 FPS 4k-n, COD Vanguard multiban, még nem láttam.. Hatalmas feeling DLSS nélkül játszani úgy, hogy max beállítások mellett nincs semmi kompromisszum 144hz-en. G-Sync, fixálom a 144-et és szvsz.
https://www.instagram.com/pacsi_kulturalis_kozpont/
-
nutella1
őstag
válasz sittes79 #2004 üzenetére
Ahogy mondod, ki miért megdolgozik. De Ne HUF-ban mérd az árakat.
Nem a termék ára drága, a HUF xar. Nem a mindenkori kormány a hibás azért ha valamire nincs pénzünk, nem a szomszéd, nem a család, s még csak nem is a munkáltató.#2009: pedig ezek a tények. Nem mindenért rajtunk kívülálló körülményeket okolunk.
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/pacsi_kulturalis_kozpont/
-
GEIL
addikt
válasz nutella1 #2007 üzenetére
Jól van...hagyjuk már az euroért dolgozni külföldre menő emberkéket....ez csak okoskodás hogy milyen faxa gyerekek hogy "igen mi megcsináltuk" meg mindenki előtt ott a lehetőség....vannak akik idehaza szeretnének tisztességgel boldogulni...
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz nutella1 #2007 üzenetére
Bár valóban nem (feltétlenül) az általad felsoroltak tehetnek arról, ha valakinek valamire nincs pénze, a termék igenis drága. Attól, mert kedvező ár/teljesítmény mutatóval rendelkezik még nem lesz olcsó vagy éppen megfizethető Azt is hozzátenném, hogy csak azért, mert fizikailag valaki ki tud fizetni ennyi pénzt még nem jelenti azt, hogy meg is engedheti magának, de nyilván ezt nem kell magyarázni.
Nálunk az RTX 4090 FE ára (£1,699) a UK nettó medián átlagfizetés (£1,999) 85%-a (forrás: gov.uk). Én a londoni medián fizetés felett keresek nem is kicsit, viszont egyedül lakom, így szürreális mértékű pénzt emészt fel a lakbér, így még nekem is egy szabad szemmel jól látható kiadás lenne egy ilyen kártya megvétele. Más kérdés, hogy minden pénzemet félreteszem és befektetem, ami nem utazás, élelmiszer, háztartás és hasonló, ami hosszútávon nem túl egészséges. Ha ezt nem csinálnám, két havi megtakarításból kifutná egy 1700 fontos termék.
Ez nem kioktatás volt vagy ilyesmi, csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy Magyarországtól nyugatra sem csapnak ki az emberek ennyi pénzt egy videokártyára még ha a hamar elfogyó készlet alapján így is tűnik. Több, mint 80 millióan laknak a UK-ben, az öt legnagyobb PC-s webshop alig párezer kártyát kapott összesen, szóval az arány egy statisztikában is kimutathatatlanul alacsony szám.
-
keIdor
titán
válasz Alvin_ti4200 #2013 üzenetére
Egyetértek. Én is külföldiként írom, hogy de, igen is drága.
Illetve eddig ha kijött egy új generáció és teljesítményben szerettél volna ugrani, még sosem kellett ennyit költeni hozzá.
A 2080Ti is “csak”1200€ volt. Folyamatosan tesztelik a piacot és úgy jutottunk ilyen árakhoz, hogy a nép folyton bekapta a csalit. Most sincs ez másképp.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
törölt tag
válasz Alvin_ti4200 #2013 üzenetére
Én viszont árnyalnám a képet.
Igen drága a kártya. Ahogy kismillió más cucc is. De! Az itteni mainstream logikát megértem a balkáni jövedelmi viszonyok miatt, de EUs fizetésekkel sirdogálni.....Amúgy meg : található kedvező finanszirozási lehetőség , ha más nem akkor UK Amazon biztosan segit ebben a beruházásban kamatmentes éves részlettel és máris vicces lesz vásárlási nehézségről értekezni. Az is kalkulálható, hogy sokan nem nulláról indulnak és a régi kártyájuk eladásából csökkenthetik a kiadás fájdalmát....Ezek szerint egy sarokgarnitúra, vagy nyaralás is nehezen kivitelezhetető? Autó vétel, csere minden bizonnyal csak irodalmi fikciós történet , a pörgő ingatlanpiaci vásárlási láz meg már jelzővel sem illethető. Ne bomoljatok már, 2XXX €s terhelést bármikor elbir nyugaton akár egykeresős jövedelem is. Az már más tészta, ha valakinek nem éri meg és sajnálja rá a pénzt. -
Drizzt
nagyúr
válasz sittes79 #2012 üzenetére
Draga a termek igen. Hufban es mas penznemben is. Ettol fuggetlenul megvan a piaca. Ha tizszer ennyibe kerulne, az elso adagok akkor is elfogytak volna. Hiaba altalanossagban nem gazdag a magyar, boven vannak akiknek nagyon sok penze van. Es ez ugyanugy minden mas tarsadalomra jellemzo. A csucs kartya meg sosem volt aranyosan dragabb, mint a kisebb kategoriasok. Ami most faramuci modon egyelore megdolni latszik, mert az eddigiek alapjan a 4090 ar/teljesitmenyben sokkal jobb lenne, mint a 4080. En arra szamitok, hogy rogton kiadaskor, vagy utana nem sokkal 1000 dollar ala megy annak az msrp-je. Vagy tenyleg az a cel, hogy mindenki aki eros kartyat akar, 4090-re menjen. De jelen allas szerint az uj szeriabol ez a legjobb vetel magasan, fajlagos teljesitmenyben. En meg megvarom a 4080-at, de lehet akkor veszek egy 4090-et.
I am having fun staying poor.
-
addikt
Ami most faramuci modon egyelore megdolni latszik, mert az eddigiek alapjan a 4090 ar/teljesitmenyben sokkal jobb lenne, mint a 4080.
És ekkor rájön az Nvidia, hogy nem a 4080 a drága, hanem a 4090 az olcsó.
A probléma megoldva. 4090 EOL, 4090Ti 2500 dollárért kapható.Hogy ilyet ne lehessen csak úgy megtenni, ahhoz nem ártana ha az AMD villantana valamit. Meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
veterán
Meg veletlenul sem vedenem az nvidiat.
De ugye senki nem gondolja hogy a kb 30% euro bukta 1 ev alatt az az o saruk?
1600 euronal nem lenne ez dragabb, ha eppen zuznak be az eu gazdasagot... -
-
BeZol
őstag
MSI Gaming X Trio vs Suprim X
és
Asus Tuf vs Strix
PCB-s fotók: [link]A prémium modell ugyanaz, csak nem spóroltak le modulokat belőle.
-
Laraxior
titán
Na végre valami nem pénzügyi
A SuprimXnek eleg jol nez ki a pcbje, mondjuk tesz ra az ember egy vizesblokkot, lesz vagy 20 centi szeles a kartya. Nekem mar a 3080strix is karcosan fert be, a cizesblokknal meg az oldallapon ventit kivulre kellett feltennem a haz oldalara"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Kobe
veterán
En 2020ban, covid tombolasanak elejen vettem egy komplett gepet, abban az idoben amikor mindenki raklappal kapkodta el mindenhonnan a szorakoztato elektronikat a lezarasok miatt es kvagyorsan kellett lepni, kinalat is veszesen fogyott
450 volt (1400-1500 dollar) , es cicergett benne egy tok uj 2080as. Listaaron akkor az 300 volt es 220-230ra akciozva ment nagyon nagyon sok helyen. Ujonnan.
Komplett gep, 9gen felsokozepkat procival, ROG deszkaval, terras SSD, draga NZXT hazEz a konfig most nagyjabol a 2 millat surolna, ha a kortars verziojat akarnam osszerakni, es csak a gpu kozelebb lenne arban az 1 millahoz....
A deszka menet kozben behalt, 2021ben csere, ugyanolyan kategorias AMD lap, ugyanugy ROG kiadasban (sot, az intwl chipsetes meg egy kicsit komolyabb is volt, akarhogy nezem) 60K helyett 120K....
Ertem en hogy huf arfolyam, de sokat nem oszt nem szoroz, jo arfolyam mellett "csak" 300%os aremelkedes, anelkul a komplett gepre, szar arfolyam mellett meg 4-500%, egy olyan iparagban ahol minden jelenlevo ceg negyedevrol negyedevre nyesi le a quarterly revenue kilatasokat, nem is kicsivel.... Vicc....
Nyugatra meg azert tuntetnek es rohannak polgari engedetlensegbe az emberek, mert a rezsikatasztrofa valahogy akkora katasztrofa lett, hogy a francia energiaszolgaltatok profitja 3x ozodott a lakossagi szerzodeseken....
Valahogy nekem ez inkabb tunik corporate greednek, csak epp van infla ami moge el lehet bujni mint lozung -
Laraxior
titán
Sajnos ezen sem fullcover blokk van, csak egy takarólemez, középen meg megy a víz, mint az összes aio megoldáson. Végülis be lehet kötni egy nagyobb rendszerbe, csak ugye ahhoz kukázni kellene a garit.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Motyi
senior tag
Az MSI esetében valóban 100% egyezik a két PCB (persze Trio esetében lespóroltak pár fázist), de az Asus esetében látszik, hogy bár hasonló, de a Strix kicsit át van tervezve a TUF-hoz képest (és a TUF-on "gyengébb" és kevesebb minden).
Viszont az MSI még a Suprim esetében is lespórolta amit lehet:
Persze egyértelmű, hogy mind a két PCB overkill kategória így is, de van egy olyan érzésem, hogy most is a Strix lesz az egyik etalon PCB szempontjából (Kingpin nem lesz, HoF meg kb. a szokásos elmebeteg overkill kategória). Majd meglátjuk amikor Buildzoid kielemzi nekünk.
-
Devid_81
félisten
-
Ez a kártya nekem igencsak bejövős. Aio egyszerű és hatékony.
Evga 980ti után jelenleg szintén evga, csak 1080ti van, max 300W, és 50-55°C.
Egy dolgot nem értek az evga aio kártyáknál, hogy az msi ab nem tudja a ventit szabályozni. Kell hozzá az evga precision, saját szoftver, csak azzal lehet. Nem tudom, hogy ez a 30xx-as sorozatnál is meg van e, elég hülyeség.
Giga amúgy kapott hideget, meleget a szétrohadós blokkja miatt (rtx3080), ráfogták, hogy alu, pedig réz. Nekem is az van, 3080 giga wb, és abszolut nem rohadt el, de a net televan elkorródált giga blokkokkal. Én csak azért cseréltem le a gyári vízblokkot, mert vettem egy jobbat, de tény, hogy a gigabyte design mindig jól mutat.[ Szerkesztve ]
-
válasz #16729600 #2029 üzenetére
Ízlések, igen. Én meg nem szeretnék látni 60°C-os kártyát.
Ezért megoldottam, rommá terhelve, 350W, és 20-22°C. Ez elfogadható, e felett forró vacak...
Én nem atomoznék..., de kölcsönt sem vennék fel hardverre.
Akinek nincs vmire pénze, ne vegye, semmi jó nem származik a kölcsönből, részletből.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sok értelmét nem látom az AIOs kakiknak 4090 nél ,mindegyik léghűtős verzió olyan brutál lett ,hogy 60-65C nél nem mennek feljebb. És a vramok is hűvösek.
Totál mindegy ,hogy 50 vagy 65C a gpu .[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz zebra_hun #2030 üzenetére
Jut eszembe, milyen hátrány származna a kamatmentes kölcsönből ? 200juro/hó akinek gondot jelent nyugaton az minden bizonnyal nincs jelen ebben a topikban, mert low end körülmények között tengeti az életét valami kies barlangban,
#2034zebra_hun Na de nekem ennyire nem tetszik és ennyire ócskának tartom ezeket a játék wassereket. Annyira bántja ez a lelki érzékenységet, hogy stilisztikai finomkodásba kellene csomizni a véleményt ?? Peace.
[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
Time Spy Extreme: 21.520 Graphics Score (world 13.)Ha minden jól megy ma még faragok hozzá +500 pontot (de esélyes, h nem sikerül)
Amúgy abba hagyhatnátok már az árakon való rugózást, valakinek mindig drága lesz, valakinek meg nem.
Csak köröztök körbe-körbe az árazás témakörön totál feleslegesen, én meg nem győzöm tekergetni a postokat, mert a 3/4-e "szemét".[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
Nem, te azt mondod hogy az arfolyam alapjan kb 50% felarnak kellene lennie. Csak eppen 300%okrol beszelunk a korabbi arakhoz kepest. A maradek 200-250% honnan jon?
Vagy mitol kerul(t) pl egy ROG Strix Z390 deszka helyere egy AM4 socketes ROG B550F 60K helyett 120K-ba?
Ertwm en hogy Moore torvenye halott, de ennyire? :) -
törölt tag
Nem, de azért az nagy gáz lenne, ha egy 2XXX jurós kiadás, vagy annak a részlete gondot okozna Ausztriában. Eleve most jött meg 1000 juró klimabónusz ( 2 fő ) meg 150 juró delej támogatás és meg ezt ( is ) leszámithatjuk ugye a VGA árából..... Komolyra forditva: külön kérésre és dijazás fejében szivesen irok fasza excel táblázatba foglalva egy 5342 tételből álló listát ami drágább, mint 2XXX juró és megtalálható egy háztartásban.
[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
Egy kis off. Az utolsó összehasonlítás.
A TUF-ot jobban lehet alulfeszelni, de a SUPRIM X-el ellentétben 75%-os power limit mellett már többet veszít az erejéből. A TUF-nak 80%-on van "sweet spotja".
Ugyanakkor míg a SUPRIM X szinte teljesen elhagyta a coil whinet, addig a TUF pont úgy ciripel akár 65%-os power limit és alulfesz mellett is, mintha alapon menne. Ha nem lenne coil whine, akkor a TUF szerintem minden tekintetben sokkal jobb vétel lenne. 225 W-on is 91%-os teljesítményt hoz...
[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
EA: It's in the crate!
-
Raymond
félisten
válasz #16729600 #2045 üzenetére
Nekem valahogy az jon le a hozzaszolasaidbol hogy te talan valami alternativ univerzumban elsz. Lehet volt rola szo de nekem lemaradt igy nem tudom hogy Mo-n lesz vagy nyugaton, de ha az elobbi akkor fogalmad sincs mirol beszelsz, ha az utobbi akkor pedig egy nagyon kicsi kissebsegbe tartozol a nezeteiddel ami a nyugati emberek PC komponens arerzekenyseget illeti.
Alvin es keIdor mar leirta a lenyeget - erre az arazasra nyugaton meg joval az atlag feletti keresettel is egy vaskos FU a valasz. Az hogy megveszik ugyanaz a kategoria hogy Mo-n is megveszik - vannak ilyenek. A normalis reakcio egy normalis embertol erre a kozepso ujj.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Tápkábelek És Adapterek 12VHPWR Egyedi Harisnya Nvidia
- ! Garanciális !! Újszerű! RTX 4060 8GB OC /Jótállással!/Dobozos!/Beszámitás!/Posta ok!/
- nVidia RTX 4060 TI - 4070 - 4070 TI - 4080 - 4090 - Update 10.21-
- Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk
- NVIDIA 40xx VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS AKÁR AZONNAL KÉSZPÉNZBEN VAGY UTALÁSSAL - WWW.PCFELVASARLAS.HU
- Gainward RTX4080 Panther Alza Garanci 2027ig!!!
- RTX 4070 Ti Asus TUF 12GB
- Zotac GAMING GeForce RTX 4080 SUPER AMP Extreme AIRO nVidia 16GB GDDR6X 256bit
- ÚJ! BONTATLAN! GIGABYTE GeForce RTX 4070Ti SUPER AERO OC 16GB MAGYAR GARANCIA 3 ÉV + 1 ÉV GYÁRTÓI
- ASUS GeForce RTX 4070 SUPER PRIME OC 12GB GDDR6X 192bit (PRIME-RTX4070S-O12G)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest