Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alvin_ti4200
félisten
Ha nem fogyaszt sokat a procid és nincs semmi extra a gépben, akkor a 12 gigás 4080 egy jó minőségű 650-es táppal szerintem vállalható, de ez a max setup. Nekem is sajnos csak 650-es a Seasonic Goldom, egy Ryzen 5 3600-zal tolom még mindig, egy 5800X3D-vel már rezegne a léc szerintem (egy 4080-nal kombinálva). Nagyon sok fog múlni azon, mennyire csúnyák azok a tranziensek, mert azzal volt a legtöbb tápnak problémája a jelenlegi generációnál is (főleg NVIDIA oldalon).
-
Alvin_ti4200
félisten
Seasonic már bejelentette az új Vertex családot, december közepén lesznek kaphatók (tehát január), én még nem láttam (legalábbis itt UK-ben) ATX 3.0-ás tápot kiskerben.
[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
Persze. Én is még vehetném, de nem teszem. Egy most jelenleg egy hazfelújítas nem kis része pl. Azért az most sokkal fontosabb mint egy vga ami 2 hónap múlva ki tudja mennyit fog érni. Főleg, hogy nincs is játék ami miatt jelenleg kellene. Minden nagy név jövő évben jön. Da de ennyit az árakról. Azért várjuk a teszteket mit tudnak. 🙂😁
4080-ra én is kíváncsi vagyok. 1000W tapom van. Nem lesz gond, ha lesz csere.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ami most faramuci modon egyelore megdolni latszik, mert az eddigiek alapjan a 4090 ar/teljesitmenyben sokkal jobb lenne, mint a 4080.
És ekkor rájön az Nvidia, hogy nem a 4080 a drága, hanem a 4090 az olcsó.
A probléma megoldva. 4090 EOL, 4090Ti 2500 dollárért kapható.Hogy ilyet ne lehessen csak úgy megtenni, ahhoz nem ártana ha az AMD villantana valamit. Meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
keIdor
titán
Adná az Isten, hogy megnyírbálják ezt a 14 napos hülyeséget.
Rengetegen visszaélnek vele, a kedvencem, mikor valakinek nem megy úgy az OC, ahogy a kis fejében ő elképzelte és visszaküldözgeti. Idióta egy törvény ez, örülnék, ha jól eltűnne. Nyilván az sem lenne baj, ha scalperkedni sem tudnának többé így. Ugyanezek az accountok csinálták ezt az Ampere-nél is.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Én 4kHz, emberi beszéd alsó határa. Néha jól jön, ha vmit amúgy sem akarok megérteni :)
A dörmögő, brummogókat is hallom amúgy, csak nem értem.
10 évet zenéltem, és 20 éve már présüzemben... volt, van zaj...Laychi, köszi
Bár ezt privibe lezavartuk. Sokaknak jól jön az infó a zintel hozzáállásáról.[ Szerkesztve ]
-
nutella1
őstag
-
Bocs, szerintem félreérted.
Az volt a lényeg röviden, hogy jelenleg elértünk egy olyan szintre, hogy mondhatni tökéletes.
Mégis ha megnézel pár demo-t, 4090 és 20 fps-se, vagy a Plague Tale ~70 fps a semmiért. Nem szebb semmivel, csak részletgazdagabb. Felesleges erőpocsékolás.
FH5 így ahogy van látványos, gyönyörű. Innen már csak tényleg hülyeségekkel lehet fokozni. Itt simán elértük azt a határt, hogy ne a látványra menjenek (bogarak, legyek stb), hanem a tartalommal foglalkozzanak.
Erre jó példa sztem a Bf2042. FH5-tel semmi baj nincs.
Bocs ha félreérthető voltam.[ Szerkesztve ]
-
X Factor
addikt
Most kivetelesen szerintem meg Palit-ot is siman lehet venni. Egyszeruen annyira tulmeretezettek a hutok, h. soha ennyire nem volt mindegy h. melyik marka melyik tipusat veszi az ember. Egyszeruen nem lehet melle loni. A belepo és csucskartyat kozotti kulonbsegek elhanyagolhatoak.
venom8888: Én Corsair RMx 850-et hasznalok. Nekem inkabb az volt a szempont h. a 3-as betáp egy-egy ágára külön 12-es csatikat kössek. (Itt 3db 2*8pin-es csati van) De amennyit a 4080-ak esznek, nem kell ezen izgulni.
Eleinte, en nem nyulnek a 3700x-hez, aztan ha kevesnek erzed, akkor johet az 5800x3d.[ Szerkesztve ]
Make things work
-
VoltanIgor
tag
Na, a fene essen belé, én is rendeltem egyet... Még gondolkodom rajta kicsit, max nem veszem át.
Van pár szűk keresztmetszet a dologban, a tápom egy Be Quiet! Pure Power 10 700W - tudom hogy itt a szálak nem ideálisak, mert 2 szál van csak, de írták itt már, hogy 4090-est is elbír nekik simán, szóval remélem, nem lesz gond.
A ház Cooler Master MasterBox MB511 - itt nem tudom, szélességében nem lesz-e túl nagy a kábelek miatt, alapvetően nem sokkal nagyobb, mint a jelenlegi 3080 TUF, de azért nem kicsi. Valaki használ esetleg ilyen házat új gen kártyákkal?
Valamint a procim egy i7 9700k, ami nyilván nem hajtja ki teljesen, de az általam becélzott 1440p 75-90 fps-re abszolút jónak tűnik, sőt.
Egész egyszerűen nem akarok kb még 5-600 ezret költeni egy új gépre a kártya mellé azért a 10-20 fps extráért, legalábbis biztos nem most.Van esetleg valami javaslat, vagy szerintetek esetleg marhaság, amit csinálok?
-
GalaHU
őstag
Nekem is azt hazudták... Már csak 2db maradt...
Amúgy az Alzánál lehet egy terméket kártya meg némi kp-val egyszerre kifizetni? (napi 500k limites a kártyám és a különbözetet vinném cash-be. Nem vesződnék az ATM-el ha nem muszáj)
[ Szerkesztve ]
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
VoltanIgor
tag
Afterburnerben valamiért nem érdekli a beállított venti profil, a gyári megy. Egyrészt nem szedtem le még friss verziót, másrészt pedig a gyári igazából nekem megfelel. Egyelőre semmi rezonanciás problémát nem fedeztem fel, de még korai bármit mondanom.
Az a kábel biztos valami rgb related bullshit, nem foglalkoztam vele még. A támasztó apparátust sem tettem fel egyelőre, nagyon masszív a kártya , vagyis inkább tégla, nem biztos, hogy rászorul majd.
-
Drizzt
nagyúr
No, még egy érdekesség, hogyha Afterburnerben állít fix fan speedet az ember, akkor megy rendesen az összes venti. Expertool-ban állítva a középső nem megy.
Ettől függetlenül én egyelőre erősen gondolkodom benne, hogy visszavigyem. Egyszerűen azért, mert a Msi Gaming Triokhoz szokott fülemnek ennek a hangja zavaró. Erről még annyit, hogy 0% a default, enyhe terhelésre 30% jön, aztán olyan 50%-ig már nem annyira megy el simán átlag játék alatt. De engem már 40%-on is zavar. Ez van, ha hozzászokik az ember a jóhoz.Btw. a 650W RM650x is úgy néz ki nem bír el vele, vagy magával a kártyával van valami, mert van 1-2 dolog, amivel gyorsan(pár perc) lehet elérni black screent 100% ventivel és kikapcsoló outputtal. Nálam a leggyorsabban a kiakadást a régi Nvidia human head demoval lehet elérni(természetesen FPS limiter nélkül). De csinált már ilyet a Superposition is.
Szóval a rövid távú terv az, hogy Gainward vissza, ha lesz MSI Gaming trio X, akkor azt veszek, meg mellé valamilyen 1000-es tápot. Ha akkor lesz esetleg olcsón 4090 Suprim X 4090, akkor meg azt.
I am having fun staying poor.
-
pohár
félisten
lassan befutnak a nagykerekhez/disztrikhez, a napokban kellett beérkezzenek kb... akkor addig ülünk rajta, míg nincs hivatalos rajt
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
warcat
veterán
Ugyebár már rég le lettek ezek gyártva, csak át kellett dobozolni őket, már így is egy hónapot tárolták legalább a gyártók.
A létezésük már nem titok, használni meg nem lehet őket a driver nélkül, tehát gondolom most nvidia elnézőbb főleg hogy az ő saruk az egész kavarás.Ünnepek alatt meg nem akar szállítani senki ha egy mód van rá, mert drága és bizonytalan.EA: It's in the crate!
-
-=RelakS=-
veterán
Erről szerintem valamelyik topikban már nekem is volt egy beszélgetésem, hogy egyiket sem tudom a másikra rárakni (CPU dugó négyzete (6 és 4) nem megy a gpu aljzat hatszögébe, a gpu csatlakozón meg a 7-8 össze van kötve egy műanyag darabbal), más viszont mutatott fotót, ahol gond nélkül dugdosta egyik csatlakozót a másik aljzatba. Talán alaplapot és videókártyát is mutatott.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
- = Zk = -
félisten
igen, a 2080Ti elhasalt 1440p-ben
a 9900K miatt nem merem venni a 40** szériát, nagyon max egy 3090... de 1440p ultra gémelésre elég lenne egy 3080ti is szvsz..." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
- = Zk = -
félisten
megbokrosodom, rátolok egy DSR-t a 4080-ra, (nem, még nem vettem, csak agyalok a 3090 és a 4080 között. de ugye a procim hurkalé hozzá 1440p-n) had szóljon.... akkor meg már talán nem a procival lesz baja. remélhetőleg semmivel
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
MODERÁTOR
Elallasban alza a csucs, aztan emag. Bestbyte se gazos csak sok dokumentacioval jar es korulmenyesek. 1stshop engem is erdekelne milyen mert jok az arak. Aquat es ipont kerulom, gumicsizmas puruttya cegek
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Router gondok
- Lexus, Toyota topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vivaldi (böngésző)
- További aktív témák...
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- Zotac RTX 4080 16GB GDDR6 Gaming AMP Extreme AIRO - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk
- Nvidia RTX 4060-től RTX 4090-ig
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Tápkábelek És Adapterek 12VHPWR Egyedi Harisnya Nvidia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest