- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
EVGA is jelezte, hogy túl titkolózó még az AiB-ok előtt is az nVidia, a hardver tesztelésére se ad drivert. Egy ok a többől, amiből elegük lett. Szerintem amúgy idő kérdése és az nV az Applehöz hasonlóan csak a saját neve alatt fog árulni.
-
Laraxior
titán
válasz
KAMELOT
üzenetére
Engem is csak az tart vissza attol hogy kiprobaljam, hogy azert a 3-4 reszt miatt semmi kedvem szetbontani a gepet. Az meg hogy meg is vegyem...
Mar beszeltem a sraccal aki anno megvette az 1080Ti HOF kartyam, ő vált 4es szeriara, hozzam meg jon vissza a HOF
Megtartom ereklyének.
-
KAMELOT
titán
Egyetértek azzal amit írsz

koxx: Sajtos papirosokat én is szeretem. Tudod kihez szól a gari? A senkihez!

Laraxior: Kemény pénzek mennek el, azért én jó ideig nem nyúlok a géphez.
Németh Péter: A tápot én inkább AX1600i vennék, ami mindjárt az ott lévő össze duplája, tehát +100k
-
PuMbA
titán
Persze, hogy elég
De oka van, hogy bejelentik a kártyát jóval előtte mielőtt kijönnek a tesztek és a boltokban a kártya. Nem viccből csinálják, csak mivel fegyvert nem szoríthatnak az emberek fejéhez, hogy megvegyék, ezt a várakozási időt használják helyette befolyásolási eszközként.Jacek: Macera...
-
Motyi
senior tag
Szerintem az eredmények publikálása és a kártya startja között rendelkezésre álló 1 nap bőven elég annak, aki tájékozódni akar. Az embargó lejártakor az összes ismert oldal publikálja a részletes eredményeket, bemutatókat (kb. egy hetük volt elkészíteni) az FE és az említésre méltó AIB kártyák vonatkozásában. Akinek ez nem elég idő a tájékozódásra... + ha valakinek ez tényleg nem elég, akkor kétlem, hogy fegyvert szorítanak a fejéhez, hogy rajtkor vegye meg a 4090-et.
-
PuMbA
titán
válasz
Citroware
üzenetére
"Ilyen kevéssel megjelenés előtt miért nem engedik, hogy a tesztelők benchmark eredményeket adjanak ki?"
Hogy vegyék meg a kártyát az eredmények ismerete nélkül
Pszichológia az egész launch procedúra (csak egy unboxing mekkora értelmetlen hülyeség már), mert amúgy azt is csinálhatnák, hogy 1 nap bejelentik a 4090-től a 4050-ig az egész szériát, tesztekkel együtt és másnaptól kapható. Így a profitjuk viszont kevesebb lenne. -
Ilyen kevéssel megjelenés előtt miért nem engedik, hogy a tesztelők benchmark eredményeket adjanak ki?
És lehet-e tudni, mikor van az embargó lejárta? -
keIdor
titán
válasz
ScomComputer
üzenetére
Tudjuk nagyon jól, hogy a 300-400 ezres épített víz jobban hűt, és? Nekem pl. nem ér annyit.
-
Moby
veterán
válasz
Németh Péter
üzenetére
Ez mind nagyon szép, de mégis mire?
Nem jelenik meg semmi, és az is minek. Tudom-tudom, munkára, fosótopra, videótvágni, tervezni. Arra kell
-
törölt tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Ne is! Nekem is ilyen van gépemben.

-
törölt tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Azért az kemény. Már mint a kijelentésed.
-
keIdor
titán
válasz
Németh Péter
üzenetére
Crosshair X670E Extreme-t dobj be lapnak.
-
ScomComputer
veterán
válasz
Németh Péter
üzenetére
-
-
-
-
warcat
veterán
válasz
KAMELOT
üzenetére
A 2020. évi 400k vásárlási erejének az eléréséhez csak Mo-n belül 480k+t kell lerakni az asztalra.
Ugyanez igaz az euró értékekre ÉS közben a dollár erősödött majdnem az összes valutához képest.Ne tegyünk már úgy mintha az a 697 euró ugyanannyit érne mint 2 éve.
Az összes EU-n kívül gyártott elektronikai cucc jelentősen drágult, ezt meg kell emészteni, csak egyrészt nehéz, másrészt még a piacon vannak a régi árazású termékek párhuzamosan míg ki nem futnak.
-
-
PuMbA
titán
válasz
KAMELOT
üzenetére
Jaja, az NVIDIA-nak ez win-win szituáció
A régiek eladásai megugranak (elég megnézni, hogy a PH-n mennyire feljött a 3060 Ti / 3070 és 3080 témák forgalma a bejelentés után), akiknek meg sok pénze van annak eladják a 40xx szériát busás profittal. Biztosan nem gyártanak nagyon sok 40xx szériás kártyát jelenleg. Majd ha elfogy a 30xx, akkor húznak bele a tömegesebb gyártásba és menni fog lefele az ár. -
PuMbA
titán
válasz
üzenetére
Illetve ki kell szórni a megmaradt 30xx-es készletet: NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti With 8 GB GDDR6X Memory Listed By UK Retailer
Az NVIDIA-nak nincs más választása, csak a brutális föléárazás, hogy ne a 40xx-eken gondolkodjon az emberek többsége, annyi beragadt GPU-ja maradt a bánya vége után.
cyberwarfare:
-
-
Avagy megse, az lesz mint mindig van a sima TUF olcson csak a budos eletben nem kapni.
Mert a TUF OC 1m. -
TUF-ot meg tudnam venni 1550euroert nettoert, nem fogom
-
Itt a sved proshop kilistazta az arakat, itt 25% afa kb ilyen arak lesznek otthon plusz a vadkelet
Szuroket nektek kell beloni. [link]
Tuf: 850e huf
Suprim x: 1m
Aio suprim 104000e
Strix 110000Egyebkent a Suprim x fillerre annyi amennyiert a 3090 Suprimot vettwm banyaszlaz kozepen. Oda araztak...
-
pohár
félisten
válasz
ForRedGlory
üzenetére
más nem jött sajnos (MSI jöhet csak szóba még)
viszont a Z790-eket láttam már listázva, szép adag jön belőlük (vagy 10 féle ASUS modell
) -
pohár
félisten
válasz
ForRedGlory
üzenetére
ha szeretnél, a 2db Gigából kaphatsz egyet jövő héten
(nem láttam senkinek foglalva még, meg pontos árat is nézek rá, most fejből mondtam csak, a TUF-okat viszi 3 bolt) -
törölt tag
Írtam már néhányszor, szerintem teljesen logikus, hogy a jelenlegi helyzetben maximálisan, a végsőkig kiszipolyozzák az early adoptereket, akik mindenképpen megveszik megjelenés környékén. Az első 1-2 hónapban emiatt nem fog sokkal kevesebb kártya fogyni, mint ahogy sokkal több sem fogyna, ha valamivel olcsóbban adnák. Ráadásul akik miatt jobban fogyna, ha valamivel olcsóbban adnák, azok majd megveszik néhány hónap múlva, amikor csökkentenek rajta egy erőset az early adopterek bevásárlásai után. Az alaplapoknál ugyanez a helyzet, furcsa lehet, de ez a legjobb opciójuk rövid távon.
-
Motyi
senior tag
Jelenlegi Alza "rejtett" árak:
GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom 24GB - 897.590 Ft
GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom GS 24GB - 920.000 Ft
ASUS TUF GAMING GeForce RTX 4090 24GB - 965.000 Ft
ASUS TUF GAMING GeForce RTX 4090 24GB OC - 985.000 Ft
GIGABYTE GeForce RTX 4090 GAMING OC 24G - 985.000 Ft
GIGABYTE AORUS GeForce RTX 4090 MASTER 24G - 1.000.000 Ft
GIGABYTE GeForce RTX 4090 WINDFORCE 24G - 1.000.000 Ft
MSI GeForce RTX 4090 GAMING X TRIO 24G - 1.035.000 Ft
MSI GeForce RTX 4090 SUPRIM X 24G . 1.087.990 FtKb. reális is lehet, bár ha a Suprim X ennyi, akkor a Strix lesz vagy 1.200.000 Ft körül, mivel mindenhol (US, EU, GB) az a legdrágább.
-
-
KAMELOT
titán
Amit így az alza-n kivakeroztam az a Phantom 4090...2010€
880k magyar nemzeti wc papírban számolva. -
laychi
veterán
-
Busterftw
nagyúr
Csak az elmult 1-2 evben 20%-ot biztos emelt a TSMC, de inkabb 30%.
Nincs mennyisegi kedvezmeny sem. Erre rajon az inflacio is. Irtam fentebb, a 700 euros 1080Ti, ma 860 euro lenne, ez csak a penzromlas.
Erre rajon a tobbi anyagkoltseg.Nem mentegetem oket, mert tartja az Nvidia a sajat margint, de osszessegeben azota siman volt 50-60% dragulas.
-
-
keIdor
titán
válasz
abridabri
üzenetére
Napi 1-2 óra játékra van időm, én meg a hozzám hasonlók cseszhetik.
Az kevés.Itt nem a fűtés a gond, hanem a 700€ 1080Ti-től hogy jutottunk 2200€-ig? 5 év alatt. 3x ár. Annyit azért a TSMC se emelt. Ngreedia, ezzel elmondtam mindent. AMD meg másolja.
Alaplapoknál a 4x szorzóra ki se térek.
-
keIdor
titán
válasz
Laraxior
üzenetére
Hardware Unboxed: épp arról van videó, hogy ott a Zen 4 AM5 egyáltalán nem fogy. Nagyon remélem, hogy a VGA-knál is nemet mondanak az emberek most már ezekre az árakra…
Igen is nagyon drága a 4090 is, hiába lesz gyors.
Nem jó az irány, se árak tekintetében, sem fogyasztás tekintetében… ráadásul recesszió is van.Én is vágyom a 4090-re, meg is vehetném, csak a 2200€-s ár ellenzése nekem már erősebb a vágynál.
-
Laraxior
titán
válasz
abridabri
üzenetére
Persze, mert olyan keves infot mondtak most, gyakorlatilag semmit....es azt is tudják már, hogy hazudik a borkabatos, mint a 3xxx szerianal is, a 3070 teljesitmenyevel.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kivancsi leszek, mennyire fognak fogyni... mert a casekingnel mar a strix is pl 12én viheto, 2500+ért.
-
gabor0928
aktív tag
Miért van review embargó egészen a megjelenés napjáig? Miért nem lehet pár nappal megjelenés előtt tesztelni a kártyátkat?
-
Busterftw
nagyúr
Amúgy igen ezt lehetne boncolgatni, kérdés az Ampere hány pontot hozna 3.0 GHz-en, persze lenne sokkal nagyobb fogyasztás. Ez a perf/watt szerintem pont a Samsung 8N - TMSC 5nm(4N) váltás különbségéből adódik inkább mintsem architektúra fejlesztésből.
Más, b. dobta fel másik topikban hogy pl pont a lehetséges Samsung node miatt terveztek 600W kártyákat és ehhez készültek a batár coolerek, csak a TSMC miatt jobb lett a fogyasztás. Ezért is tűnnek nagyon jónak a hőfokok egyelőre, mert nem 450W-re lettek tervezve.
-
keIdor
titán
Egy órája olvastam, hogy lesz Titan Lovelace. (pletyka)
Aztán 4080 Ti, 4080 Superrel már be tudnák tölteni.
Igazából nem a név a lényeg, hanem az ár. Lehetne ez 699 is, aztán egy rossz szavam nem lenne… de 1299-ért menjenek már a fenébe.Az elnevezés annyiból gáz, hogy Amperenél meg 2 fps-enként volt kártyájuk… 3080 10G és 3090Ti között van kb. 15% aztán ezek közt még van 3 kártya.
-
Terek
tag
Picit jobban nézegetve a puszta számadatokat,eléggé elgondolkodtató a dolog.
rtx 4090 : 16384 cores
rtx 4080 : 9728 cores
Szimplán belegondolva ezt az űrt egy 4080 ti a büdös életben nemfogja kitölteni akkora a különbség.Szóval az ngreedia most az átnevezgetés pofátlan szintjére lépett,nagyon durván kihasználja az emberi hülyeséget
Ebben a formájában a 4080 nagyon jóindulattal maximum egy 4060 ti.Még így is hatalmas az űr amit 2(4) kártyának(4070-4080 -(Ti-k))ki kell töltenie.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Revolut
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Diablo IV
- Milyen okostelefont vegyek?
- Billentyűzet gondom van
- További aktív témák...
- GIGABYTE RTX 4080 16GB WINDFORCE 6 hónap gyári garival
- GIGABYTE RTX 4080 Super 16GB GDDR6X WindForce V2 - Gari 2027.11.20. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Gaming OC RTX 4080 Super 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS GeForce RTX 4070 DUAL 12GB GDDR6X OC
- AORUS GeForce RTX 4070 Ti ELITE 12GGV-N407TAORUS E-12GD Bolti + gyártói garancia 2027.06.02-ig
- NZXT KRAKEN Elite V2 240 RGB AIO Display White vízhűtő!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo A285 12,5" FHD - Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, 7420, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung 990 PRO 4TB M.2 Heatsink SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Jó kedvre derítettél. Gondolom ennél információ dúsabb választ várt, mert ezzel a válasszal bármit meg lehet magyarázni és mindenki tudja ezt. Tehát azt, hogy miért döntenek így.
Megtartom ereklyének.

A használtpiacon meg már utánad dobják 250-ért a 3080-at, csak sajnos a kártyák többsége Blaha aluljáró garis.