- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz
zebra_hun #21349 üzenetére
Az 576.02-es driverben van egy bug, alvó állapot után a hőmérséklet kiolvasás megszűnik működni, és fixen az utolsó ismert érték olvasható ki (ezt az Afterburner fejlesztője is megerősítette). Nálam is előjön, igaz 5000-es szériával, és nincs fent semmi sallang, csak a driver.
-
zebra_hun
veterán
válasz
zebra_hun #21337 üzenetére
Helyreállt félig meddig. De a vírus maradandót hagyott. Eddig volt hőmérséklet mérés, vírus után ez már nem áll helyre.
A lenti videó is az új driver-rel készült, csak az nvapp (vírus) fesz piszkáló/monitorozó része lett egyszer elindítva. (Hiba volt)
Nem maga a driver rossz, hiszen működött minden jól tegnapig. A 800Mb-ból ki kell venni a driver-t (azt a ~60Mb-ot), és csak azt felrakni. NVApp-ra senkinek sincsen szüksége, elcsesz mindent.
Törlés után legalább nincs crash, de 27C-on áll a senor jele. -
BerserkGuts
addikt
válasz
zebra_hun #21312 üzenetére
Igen msi-ben minden pipa.
De ez egy anomália aztán most felvetül a kérdés ki hazudik
mert msi-vel 0.975 amit beállítottam de a nvidia szerint 0.995
de mutat 1.010-et is teszt végén a háználmsi szerint
nvidia szerint:+másik érdekesség a tesztből hogy OC ide vagy oda meg fogyasztás de az fps vagyis a teljesítmény meg nem változik
konstans 22fps (legalább is nálam)
-
BerserkGuts
addikt
válasz
zebra_hun #21303 üzenetére
Lossless Scaling-al elég szépen lefut 120fps-re van állítva és nem szaggat 4k-n eredménybe nem számít bele sajnos de érdekes hogy simán meglehetne oldani hogy ne ilyen fosul szaggasson ez a béna grafikájú játék.
Mert a víz kb úgy néz ki mint a 2009-es directX 10-es lenne. [link] https://www.youtube.com/watch?v=2nywdxgJbHQ
[link] https://www.youtube.com/watch?v=Gi-KOzUOvXI -
zebra_hun
veterán
válasz
zebra_hun #21300 üzenetére
Géphez kerültem, megnéztem. Az NVApp szépen felveszi az MSI AB dolgait. De ha ott az Automatic Tuning használva volt/van, az csuda dolgokra képes.
Nálam ilyen az UV, NVApp pedig csak mutatja ugyanazt.
V/F-át nem. -
BerserkGuts
addikt
válasz
zebra_hun #21294 üzenetére
fps is gond de nem arra gondoltam hanem elvileg már legalacsonyabb frekvenciát állítottam be.
Tovább már nem csökkentem mert így is folyamatosan felmegy 0.990-1.10millivoltig szóval nem tudom alacsonyan tartani a feszt 0.975-el mint bármi más játékkal.Lehet a túl magas beállítások miatt van ez?
-
zebra_hun
veterán
válasz
zebra_hun #21288 üzenetére
Kifutottam az időből mire meglett. Nem ebbe a topikba raktam, itt nagyon senkit sem érdekel a gpu téma.
Alapon 2640mhz.
Hiába indul 2745-ön, tritty-trotty.
Azért több (2 fps, teljesen lényegtelen amúgy), mert g/vsync off, ill. W10.
Zöld az egész, ami azt jelenti, hogy vacak. Kék is rossz. -
-
Találtgyerek
veterán
válasz
zebra_hun #21224 üzenetére
Lehet az is a gyorsulás oka. A hét elején még gondolkodtam azon, hogy inkább az 5080-at adom el és a 4090 marad, de most hogy még kisebb lett a teljesítménybeli különbség, így nem biztos, hogy a 4090 marad.
Az a jó az 5080-ban, hogy simán jó a maximumhoz közeli oc napira, mert kevesebbet fogyaszt, kevesebb a hő és halkabb is. -
-
zebra_hun
veterán
válasz
zebra_hun #21196 üzenetére
Legjobb az 1440 ---> 2160
Eddig vmi 1268-ról csinálta (szabványtalan számról, nem is lényeges), de ez így nekem minőségben teljesen rendben van.
Nagy felbontású kép
Tweaker-ben megtaláltam a DLSS kiírást is, ott van minden adat.
(Sajnos jobb klikk, megnyitás új ablakban...) -
adr0001
aktív tag
válasz
zebra_hun #21194 üzenetére
Először a DLSSQualityLevels alatt ez "enabled" mellé tegyél egy "true"-t!
Konkrét felbontást is beírhatsz a 0.85 helyett, és akkor legyen bármi beállítva a játékon belül, kötve lesz az alap felbontás a beírt értékhez, az aktuális képernyőfelbontás 0.xx százaléka helyett. -
adr0001
aktív tag
válasz
zebra_hun #21188 üzenetére
Szeretném ajánlani a DLSS Tweakert a figyelmedbe.
Hasonlóan, nem találom túl acélosnak még a Quality módot sem 1440p-n. A tweakerrel ha 75% (1080p, LOL) van beállítva resolution scale-nek, már egész tűrhető a végeredmény. 85%-nál meg már közel DLAA minőséget ad, és persze jelentősen gyorsabb (~35 és ~55%) mindkét eset. -
BerserkGuts
addikt
válasz
zebra_hun #21176 üzenetére
4k összevetésnek megteszi és annak idején megnyugodtam hogy 4k-n azon a 20fps-n nem sok múlik.
DLSS-től hányingerem volt amikor körbeutaztatott a kamera és alig láttam valamit annyira elmosódott a kép a benchmark alatt inkább DLAA-val teszteltem én is. Az 5090 tulaj TAA-val.
Maga a játékkal nem játszottam annyira nem jött be de láttam game play-t és biztosan nem segít a dlss amikor ugrálva nyilazgatni kell a mozgó célpontra.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
zebra_hun #21169 üzenetére
Pont ott fent mutattam nem lehet egyetlen játékra/benchmarkra alapozni mert mostani időkben hatalmas eltérések vannak játékonként és ez csak 1 egyetlen 1 alkatrésze a pc-nek gpu-k között játékonként:
Szóval semmit nem mutat a time spy mint fent is láthattad az 5080-at lekörözi a régi 4070Ti Supera Delta force-ban itt meg kész vicc hogy +40% és -35% közötti a szórás.
Egy régi benchmark mint a time spy 2016-ból nem sokra jó mindig az adott játékkal lenne érdemes tesztelni csak arra meg ugye nem csinálnak érdemleges teszteket minden alkatrésszel.
Bár néhány oldalon sikerül azért összehozni de nem teljeskörűen mert az az érdekük hogy az új fogyjon:Annak idején jól tettem hogy nem ugrottam bele a ryzen5 2600 cseréjébe bőven jó volt az OC-val. Fölösleges lett volna a túlárazott 3600 3700-re váltani főleg hogy nem is 90-es kártya volt mellette vagyis top kártya ami ki is hajtja rendesen.
De így kb 8év távlatából érdemes megnézni valójában mennyit értek
Még a 2600-ot 48.000ft-ért vettem a 3600 már 60.000-től indult a 3700 3800 meg az egekben volt árazva meg se fordult a fejemben hogy kidobjak rá pénzt.Mind egyforma csak ugye OC mentesek 2600 2700 3600 amúgy a 3700X mellett lennének szorosan tudásban mert kb +5-10fps-t lehetett annak idején is nyerni vele ha tuningoltam:
(0.1%-os fps-t érdemes nézni vagy 1%-ost)
Viszont nyilván itt a topikon belül a gpu-ra vagyunk kíváncsiak elsősorban azt lehet finomhangolni azért jó a steel nomad vagy speedway, de utóbbi fizetős az nekem nincs.
A timespy meg azért nem jó mert nem fogjuk megtudni hogy gpu-k között márka vagy hűtés stb... mennyire jók az egyes modellek mert beleszól a komplett pc minden alkatrésszel. És nem azt látjuk amit a topikban érdekel 4090 4080 gpu-k hanem egy false 10évvel ezelőtti cpu memória tuningot az akkori elképzelés szerint csak a time spy-ban mert egy másik játékkal már nem az számít hogy thread ripper 64maggal van
meg intel xeon 54maggal.
Legjobb beépített benchmarkot használni annak van valamennyi köze a napi felhasználáshoz bár ez is játékfüggő elég nagy eltérések vannak mert sok játéknál nem számít a cpu csak malmozik.
Ha meg nem is játszom azzal a játékkal akkor nem sokra fogok menni veleDune awakening benchmark:
Szóval maradjunk annyiban hogy a steel nomad meg a speedway releváns ebben a topikban. A time spy meg ad egy false eredményt mert nem fogunk 64magos threadrippert venni meg inel xeon-ért futni a boltba mert a time spy azt mondja az a top kategória szerinte. -
BerserkGuts
addikt
válasz
zebra_hun #21144 üzenetére
Steel Nomad-ot kell nézni vagy speedway-t azok 2025-ös tesztek 4k-val és nem
a 2016-os 1080p mert előbbinél nem működik a csalás hogy több fps-t érj el ami nem lesz valós:meg hát annyira nem relevánsak ezek a tesztek mert játékokban érdekesen is alakulhatnak a dolgok hogy az új 5080 is alul marad ami papíron meg 3dmark szerint milyen jó de az előd 4080 is beelőzi :
-
Találtgyerek
veterán
válasz
zebra_hun #21077 üzenetére
Komoly eredmény.
Így korrekt amúgy, hogy OC-hoz OC eredményt nézünk.
A fogyasztás most másodlagos, mert a teljesítmény különbséget nézzük csak.
Jó lenne ha az 5080-as kolléga legalább egy 3200 Mhz vagy a feletti példánnyal rendelkezne és a memória is jól meg lenne húzva. -
Találtgyerek
veterán
válasz
zebra_hun #21075 üzenetére
Elnézést, észre se vettem a sarokban az AB infókat a 4090-nél! Az 5080-as kolléga is csinálhatta volna így. Jó lenne tudni az 5080 órajelét is, mert annak az ereje tényleg az OC-ban lakozik. Láttam már pár teszt videót, ahol a 3000 környéki frekit már komoly Oc-nak állították be, pedig 3200 környékét általában tudnak ezek a kártyák. Ha a közeljövőben tudok szerezni egy normális példányt, akkor szívesen megcsinálom ezt a tesztet.
-
Garsza
veterán
válasz
zebra_hun #20981 üzenetére
Ma lesz időm. Megpróbálok még a memón emelni hátha megcsípem. De sok esélyét nem látok rá.
Jobb hűtéssel mehetnél feljebb szerintem. Minél jobb a hűtés annal kissebb a fogyasztás ami egy adott freki fesz páros kivesz.
Nálam már ha 45°C eléri visszáb vesz egy frekilépcsőt az alaphoz képest. -
KRoy19
őstag
válasz
zebra_hun #20974 üzenetére
Én is ezt tapasztaltam, hogy hiába nyomtam feljebb a frekit a curve-el 1.05V-on semmivel nem lett jobb a teljesítmény, sőt rosszabb lett.
Curve 3000mhz 1.05V-on rosszabb pontszámokat dob, mint a sima OC 2910Mhz-en (+165mhz core). Viszont, ha a sima OC-t feljebb tolom akkor is rosszab lesz a teljesítmény, szóval nekem úgy tűnik, hogy van egy sweet spot, ahol a legjobb a teljesítmény és az nem feltétlenül a legmagasabb elérhető órajel. -
Laraxior
titán
válasz
zebra_hun #20949 üzenetére
Lehet, hogy nálad már maxon ment, nekem nemigen volt 39k közelében, de ugye nincs is erőltetve a rendszer, ego még lehetett benne valamennyi, 2560ban. Nem találtam eredményt, csak extreme van.
Addig beüzemelek egy GTX680 BeastetMer' nemigen akaródzik megérkezni az 5090
-
Laraxior
titán
válasz
zebra_hun #20947 üzenetére
2560ban fut, oda kell CPU, a VGA kb ugyanigy megy nekem is, de a CPU meg a ram is idle megy nalam xmpvel, kevesebb is a gpu score.
Asszem van valahol eredményem, majd belinkelem ha hazaertem#20946 syIex: Gainward volt éppen raktáron, 3270-ért. Kb pont egy ezrest kellett rádobnom a 4090re. Annyit szántam rá. Még a blokk lesz a pluszköltség, de annyi belefér két évre megint.
-
Laraxior
titán
válasz
zebra_hun #20913 üzenetére
Nem nagyon értem ezt a tesztet, igaz a vramom valami nagyon a szilícium széléről való lehet, mert kb 850-ig megy. De hát kispénzű Palit, jóvanazúgy.
Viszont a GPU normális tesztben úgy visszaesik 2950 körülre, mint a huzat, itt meg vígan szalad 3045MHz-en.
Látszik, hogy nem terhel teljesen, nem mai teszt.
-
Laraxior
titán
válasz
zebra_hun #20906 üzenetére
Ha nem is 20, de jobban átadja a hőt, ergo jobban le lehet hűteni a GPU-t.
A CPUk is directdie használva sokkal jobbak, mint kupakkal, még delidelve is. (Bár ugye a magméret eléggé beleszól)
Nem véletlenül kerültek le a kupakok a GPUról. Ráadásul a G80on pl még sima paszta van a kupak alatt, persze az nem mai, de a nagy fogyasztás miatt esély nincs arra, hogy odaépítsenek még egy hátráltató elemet. -
Laraxior
titán
válasz
zebra_hun #20904 üzenetére
Nem volt semmi más, 20°C volt a szobában az előző mérésnél is, most is.
GPUnál jó használni, mert lineárisan melegszik, nem ugrik fel egyből, mint a CPU.
Az összeszerelésnél nem nagyon lehet mellélőni, majd a szétszedésnél fordulhat elő, hogy szétgurul, olyan, mint a higany. De van keret a GPUn, le van lakkozva, most nem lehet baj
Jó dolog amúgy, próbáld ki, a CPU alá sem véletlenül tesznek ilyet, csak ott ugye még van rajta egy kupak, ha van, de amúgyis az kisebb, mint a GPU, nem kezelhető annyira. -
laychi
veterán
válasz
zebra_hun #20864 üzenetére
Ez már általános jelenség, nem tudom miért vagy meglepődve rajta.
RT-vel, DLSS-el FG-vel hülyítik az embereket.Kb egy rendes játékmenet folyamán nem is figyelsz az rt-re, szóval innentől kezdve elég lenne a raszter, mint korábban, nem kellene dlss és FG sem, csak elment az irány errefelé.
Eladták a népnek a nép meg most megfizeti, ha tetszik ha nem.
-
-
KRoy19
őstag
válasz
zebra_hun #20828 üzenetére
Én mindet 90 FPS-re korlátozok, mert én azt tapasztaltam, hogy e fölött már számomra kezdődik a "diminishing returns" fázis. A játékokat is igyekszem úgy beállítani, hogy meglegyen a fix 90 FPS stabilan.
Ez azt jelenti, hogy játék közben a kártya az idő több mint 90%-ában vissza van fogva és átlagban 300-350W körül eszik a 90 FPS lock miatt.
Viszont ha véletlenül jön egy erőforrásigényesebb jelenet, akkor az OC miatt képes a kártya ezt lekövetni egy rövid ideig tartó, magasabb fogyasztással/fesz növeléssel/órajel emeléssel, ami jól tud jönni a sokkal stabilabb minimum FPS megtartásához. -
zebra_hun
veterán
válasz
zebra_hun #20780 üzenetére
Hogy on legyek, a 4090 sajnos nem egy oc bajnok. Igaz, 450W kategóriában vittem (373W peak), de csak ez jött össze. Cpu húzza fel, a grafikus egy trágya lett.
97e a normális FS eredmény, nem 86e. Most már vettem kábelt, ezzel 500W, majd újramérem. De az 500W limit sem épp baráti. BIOS-t életemben nem cseréltem, nem vagyok benne biztos, hogy ki kéne nyiffantani.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Könyvajánló
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik
- PayPal
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Futás, futópályák
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- ELADVA
- Gainward RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X Panther OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- Noctua 4080 Super
- RTX 4070 12GB GDDR6 (GAINWARD GHOST)! RGB-s!!! GAR+SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest