Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Bambanő háza tája
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attix82
addikt
Üdv.
Melyik márkába van a legjobb Vram hűtés? (3090)
[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
Üdv.
Van egy rx6800-asom és kipróbáltam egy 3090-est. COD War Zone 2 , aki esetleg játszik ezzel annak is mosott a DLSS a Fidelity CAS-hoz képest? Fidelity CAS viszont felzabálja az NVt és durván zabál.
[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
válasz Találtgyerek #37885 üzenetére
A másik nagy kérdésem mindenkihez, hogy COD WZ 2 3090 60 fpsel is 200 watt , Vsyn off állapotba is 200 watt csak ugye sokkal több az fps. (Fidelity CAS módba)
-
Attix82
addikt
ÜDv.
Van most nálam egy 3090-es VGA. Kérdésem az lenne, hogy multi monitor használatba. (Konkrétan 4 monitor van rádugva). Miért okoz olyan dolgot, hogy ha elinditok egy játékot a másodlagos monitoron, akkor a Játék terhelés duplája mintha az elsődlegesbe indítanám. Ezt tipikus Nvidia probléma vagy van esetleg valami módja, hogy normálisan működjön. Mert konkrétan egy RX 6800-as 4 játék futtatásba gyorsabb mint egy 3090-es.
-
Attix82
addikt
A másik bug , hogy Minecrafton a GPUt 780 Mhz-re rakja le . RTXes felületnél probléma is , ha driverből ha maxra teszem akkor felhúzza a GPUt rendesen és fut jól. De csak a Windwosos verziónál. Java rendben van.
Ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
válasz podtibi #38312 üzenetére
Csak a 3090-nél van ilyen probléma. 1 gép 4 felé van osztva, 4 munkagép valójában. (4 személy használja).
Azért baj ez a 780 Mhz beragadás ilyenkor mert a másik 3 munkaasztalnál is max 780 MHzen megy. Viszont ha az övéken indítom el semmi probléma szépen szabályozza a Gpu Mhzet minecraftba. Más játékokba rendben van minden.
Egyenlőre a megoldás, hogy minecraft indításnál maxra tekeri a VGAt csak ugye ilyenkor 120-130 watton megy a minecraft a 30-50 helyett
-
Attix82
addikt
válasz - = Zk = - #38329 üzenetére
Én a 3090-est 1920 Mhz / 0,925 mv használom. Bitang erős
-
Attix82
addikt
válasz DroiDMester #38337 üzenetére
Az szép, nem találtam még hasonlót se UV-ba mint a tied.
-
Attix82
addikt
válasz DroiDMester #38342 üzenetére
400 wattba csak belefér a 2Ghz 0,85V-al.
-
Attix82
addikt
válasz SkyTrancer #38529 üzenetére
Valóban.
FHD-ra is néha épp hogy elég egy 3090-es mindenféle butítás nélkül. FSR 3.0 jöhetne már több játékba
-
Attix82
addikt
-
Attix82
addikt
Nem életszerű? Játszani akar az ember nem benchmarkozni. Ha pl 3440x1440 felbontásba rakod mehetsz lowon, hogy élvezhető FPS-ed legyen.
Gyakorlat számít , én csak a tapasztalatomat írom le, semmi több.
Diablo 4 tökéletesen fut, COD WZ2 FHD extreme 120-140 fps , Cyberpunk 2077 is rendben van, Szarfield 60 fps .
"Éppen" helyálló, ha 144 Hz vaj sima futását akarod élvezni.
-
Attix82
addikt
válasz gainwardgs #38575 üzenetére
GPU egymagába majdnem 300 watt.....le kell vinni 0,9 v-ra a GPUt azt mindjárt lepattan 100 watt.
-
Attix82
addikt
válasz gainwardgs #38787 üzenetére
COD-ba tudtam megnézni ( VRam használat file-ba 120%-ra állítva) , de működik az a beállítás. Ha ki van kapcsolva akkor a 24 GB Vram-ból 23.4 Gb foglal és nulla rendszer memória. Ha be van kapcsolva , akkor VRAM 21,3 GB és aztán a többit a rendszer Memóriába rakja. (21.3 Gb VRAM 7-8 GB RAM)
Ha ki van kapcsolva nagyon akadós, ha be van akkor ritkán akad be.
Szerintem jobb ha be van kapcsolva.
-
Attix82
addikt
válasz zebra_hun #38794 üzenetére
COD Warzone 2 Steamen rakd fel ingyenes. Ott ha engeded telenyom mindent . Amúgy nincs rá szüksége. 50% engedek ami kb 12 Gb Vram. (Majd otthon kipróbálom mennyi ram a minmum amin még nem akad , file-ból 0-200% lehet állítani. Játékba 50-90%)
Diablo 4 nekem 16 Gb eszik FHD minden maxon. Az ,hogy valójába mennyi a minimum amin már akad nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
válasz zebra_hun #38802 üzenetére
Több sebből vérzik a COD, a CPU kihasználással is bajok vannak....1 szálat max 75-80% terhel , és ha engedi az ember a tesco gazdaságos magokra elég érezhető fpsbe. Ezért is kell megadni file-ba, hogy mondjuk 5/10et használjon csak . P core 8/16 ból is csak 8at használ aztán megy rá a E Core-kra. 5/10-es beállítással 8 P Core +2 e Core tartalék.
-
Attix82
addikt
G-Synces monitornál az ajánlott beállítás.
G-sync : Ablakos + teljes képernyőn engedélyezés.
Alacsony késleltetési mód: ultra magas
G-sync engedélyezés
Vsync Be
Játékba Vsync OFFÉs így nem kell fps korlát, vaj sima futás lesz.
Mert amúgy észre vettem, hogy ha csak Gsync van apró észrevehető csúszások vannak....főleg a Diablo 4be lehetett látni. Forumokon is olvasható volt. A fenti beállítással minden játék tökéletesen fut.
-
Attix82
addikt
-
Attix82
addikt
válasz 4264adam #38915 üzenetére
Nincs szükség korlátra , ha beesik az fps úgyis leköveti és nem lesz kép szakadás.
Gsync + Vsync + Reflex alapból egy korát lesz. 138 fps, de ha kevesebbet tud a gép az se gond. (amúgy 120 fps felett a legjobb , akkor tényleg vaj sima látszatra is a játék)
Plusz a játékokba sok olyan beállítás van ami zabálja a GPUt de látszatra semmit nem látsz belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
"Ja, ennél is megvan a bug, mint 3070 ti-nél, ha két monitor van, külön felbontással és frekin, egyik hdmi másik dp, akkor nem megy le alapra a teljesítmény, teker, ez 120W-on, a 3070ti meg 75-90W közt pörgött, hiába a tesztek 35-40W multimonitor mérése. azokat lehet egyforma monitorral mérték?"
NV control panel az energia gazdálkodás legyen normál.
Gsync on
Vsync on
Alacsony késleltetés ultra
És minden programba Vsync OFF[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Futás, futópályák
- Windows 11
- Még javulhat az Arrow Lake-S platforn teljesítménye
- Sorozatok
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest