Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brada:D
tag
Lehet, mert néztem másnál is így megy valamiért a Wicher 3 evvel a kártyával és procival.
Ha pl bekapcsolom Wicherben az RTX-et is akkor teljesen kihasználja a kártyát és az FPS szám is és a GPU watt usage szinte max-on megy.Akkor gondolom úgy, ahogy mondod.
Érdekes mert a Ghost of Tsushimat is megnéztem, ugyanezzel a configgal és nem esik le a GPU watt usage nálam viszont egy kis idő után beesik.
Lehet akkor csak pár játékkal csinálja ezt nálam valamiért. -
mcs
veterán
válasz
üzenetére
Akadnak olyan címek, amik valamilyen oknál fogva nem konstans 100%on terhelik a kártyát, vagy az is előfordult már nálam, hogy csak 4K felbontáson. Ha a vram bizonyul kevésnek valahol, akkor az emiatt történő mikroakadások közben fordulhat elő, hogy hirtelen visszaesik a gpu fogyasztása. A Dota 2 annyira régi játék, hogy egyszerűen nem használja ki a mai hardverek képességeit, és ezért nem futhat úgy, ahogyan szeretnéd.
A tápod garantáltan elég, ezért nem is írtam rá semmit korábban. Ha nem volna elég, lekapcsolgatna vagy akár szikrát is dobna.
-
-
Atla
senior tag
válasz
üzenetére
Kezdem érteni talán.
Tehát akkor nem az van ,hogy kb félora játék után ,elkezd játszhatatlanul szaggatni a nagyon uj, "baxógrafikáju" címeknél,hanem kevesebb az FPS,mint lennie kellene?
PL witcher 3-nál lehet nem is fut 100%-on a kártya,mert kevés neki a játék!
Illetve azért lehet kevesebb az FPS,mint egy hasonló konfigú youtoubos videón,mert valami nem hajtja úgy ki a kártyát. RAM,vagy Processzor. -
miqlas
őstag
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
5600x van a gépében. Így 2024-ben már célszerûbb lenne egy Ryzen 7 5xxx vagy jobb ... persze a vram fogja majd vissza a legjobban a setup-ot ...
-
tag
A példa kedvéért Wicher 3 szerintem avval nem kéne, hogy gond legyen.
RDR2-nél nincsen probléma, Dota 2-nél ott Fps-ben nem annyit hoz mint kéne. Ott csak nem gond a Vram
#17588 Az én tápom kb 1 éves, és ahogy néztem bőven ki kell hajtania ezt a kártyát.
Jó lenne tudni mi a pontos gond, mert még párnapig garis a kártyám csak nehéz mert van olyan játék ahol meg leadja rendesen a teljesítményt és az FPS is stimmel. -
Atla
senior tag
Helló!
Ugyanezzel a jelenséggel küzdök. 3070Ti SupremeX /320W gyárilag a limit/
Seasonic Focus GX 650W gold.Superp-ben megvan 320Watt.
Callisto protocol,Horizon Forbidden west,és a legutóbb Hellblade2-ben is 2 alkalommal előjött.
Itt a VRAm-ot mondták legtöbben,és valószínű tényleg az lesz,de szemezgetek azért egy uj táppal,ez már ugyis 6 éves.
Két monitor 1440p és 1080p,,ha lekapcsolom a kis monitort javul a helyzet,gondolom olyankor nem eszik annyi Vram-ot. WIN key + P. -
tag
Sziasztok!
Adott egy 3070 Strix 3Dmark, Superposition-ban(250 Watt ) leadja a megfelelő pontszámot, teljesítményt, de játékoknál általában 200-220 watt valamikor pedig 170watt lecsökken játék közben , és az Fps is kevesebb annál aminek kéne lennie.
Táp: Seasonic Focus GX 650 Gold
-
dik
őstag
"GeForce Experience" ezt valaki használja? Értelmes valami ez vagy felejtős?
-
dik
őstag
Nekem Gainward RTX 3060Ti van. Dr. VGA vettem pár hónapja ram hibásan kapta meg ő cserélte a ramokat rajta micronra + újra pasztázta és padozta. Most így ebben a nagy melegekben felszaladt a hőfok 70 fok főlé (73,4 volt a max eddig). Hot spot max. 92,2...
-
Alister71
nagyúr
Üdv.
Bár nem sokat voltam jelen, de gondoltam megosztom a tapasztalatimat.
Az egész úgy kezdődött, hogy a fiamnak ram hibás lett az RTX 3060ti, hogy ne legyen vga nélkül, mert mégicsak többet játszik mint én, odaadtam neki a 6600XT-met.
Termmészetesen elégedett is vele, fhd-ra, több mint elég.
De emiatt új vga után kellett néznem, és az első gondolatom természetesen egy 6700XT volt, merthát ha már csere, akkor csak felfele.
Viszont megakadt a tekintetem, itt Miskolcon, tehát helyben, egy Gainward RTX 3070-en, amit nem tudtam otthagyni, főleg, hogy a 6700XT árába jutottam hozzá.
Nem akarok sokat mellé beszélni, és bár 6700XT-m nem volt, de ez a vga nagyon baszó.
Nekem 4K TV-re va kötve a gép, szóval kell a power, de 1440p-ben a 3070 keményen megállja a helyét, mostmár be merem kapcsolni a sugár követést is.
Jó csere volt. -
Tomi13
senior tag
Sziasztok!
Sikerült végül használhatóvá tenni a kártyát, a megoldást az undervolt + a ventillátorok szabályozásának módosítása hozta. Most már nem akar felszállni, és a korábbi 80+ fok helyett 65-70 fokon dolgozik. Ma még azért tesztelem, hogy mennyire stabil így a kártya (1905Mhz / 0,875mV). Meg tettem rá új pasztát, biztos ami biztos, bár az alapból nem hozott javulást hőfokban.
Köszönöm mindenkinek a tippeket. -
miqlas
őstag
Nekem, a múlt heti kánikulában, egy rosszul szellõzõ házban néha, ha nem kapcsoltam be a profilt AB-ben, még YT videó alatt is felpörgött a venti 1500-1750-re. Most rögzítettem az UV profilt, így bootolástól ezt használom. Néha Star Citizen alatt lehet picit hallani a ventilátorokat, de ez most már ritka. SC alatt sem megy 70 fok fölé a maghõmérséklet, pedig - szerintem - elbasztam a pasztázást, mert lehet, hogy túl vastag pad-eket raktam a vram chipekre ...
-
Tomi13
senior tag
válasz
miqlas
üzenetére
Köszönöm, hát ez elég szomorú

A legfurcsább, hogy alapból semmi hangja nincs és olyan 50 fok körül van a kártya, majd elindítom a wow-ot és 5 mp alatt felugrik 80 fokra, amitől persze mindkét ventilátor 3000-es fordulaton kezd pörögni. Megnézem, hogy matrica bontás nélkül tudom-e újrapasztázni, mert ha nem akkor visszaviszem. Ez így óriási csalódás, főleg ennyi pénzért, a korábbi 1060-omnak semmi hangja nem volt, lassan bánom hogy eladtam... -
Tomi13
senior tag
Sziasztok!
Ma vettem egy használt Zotac OC 3060ti-t és az előző kártyámhoz képest ez iszonyat hangos, ez normális? Ha elindítom a Furmarkot a terhelés miatt, akkor felmegy 87 fokig a hőmérséklete és a két ventillátor 100%-on pörög (3070rpm) de olyan hangja van, mint ami mindjárt felszáll. Ez ilyen vagy vigyem vissza?Köszönöm
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Amiota töröltem az MSI afterburnert, a hiba nem jelentkezett.
-
mcs
veterán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Az MX5 állaga idővel átmegy rágógumiba, és emiatt nem annyira könnyű lepucolni.
Egyszer és utoljára kentem meg vele procit. -
dik
őstag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
MX6?
-
dik
őstag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Például melyikek vannak amik jobbak és persze nem csillagászati árúak?
-
Biga123
addikt
MX4 pasztával újra kenve. (vastagon)
Az eddigi legjobb eredmény. Mind hőfokilag mind pontszámban.
Remélem nem kell megint pasztázni, pár hónap múlva. -
Barnahalo
tag
Gigabyte RTX Aorus 3070 Masterem ma beleharapott a 105°C hot-spotba. Érdemes MX-4el újrapasztázni vagy van jobb megoldás már? (Van itthon még SilentiumPC Pactum PT1-es pasztám is) Esetleg beszerzésre itthoni bolt vagy AliExpress jöhet szóba. Köszönöm
-
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Balanced windows módban is jól kéne mennie.
A hardveres meghibásodás nem kizárt.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Pont most este jelentkezett a hiba ellentéte, vagyis mqxon megy a mag es memoria orajel, pedig control panelban mar reg visszavettem a teljesítményt. Na szerintetek ez mi lehet? Lehet, meghibasodott a kartya? Vagy ez inkwbb tenyleg win/driver teljesitmeny management problema?
-
Jack Oneill
veterán
Hetente takaritom a gépemet, szoval por kilove. Tulmelegedes szinten kilove, mert akkor jatekban kellene csokkennie a teljesitmenynek menet kozben, nem pedig mar jatek inditasnal. Raadasul ha kilepek, majd vissza, akkor megint nagy teljesítményen kellene mennie.
Egyelore ugy nezki, Windows teljesítmény gazdalkodas problema, mert nvidia control panelban max teljesitmenyre tettem es gyönyörűen megy 2 napja. Plusz meg a win teljesitmeny kezelest is maxra tettem. Szoval ez ha kartya gond lenne, most is elojonne. -
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Nincs tele a hűtőborda porral? Segíthet a takarítás. De persze valószínűbb, hogy teljesen kiszáradt a paszta a borda alatt, szóval valszeg egy újrapasztázás segíthet. Viszont ez kockázatosabb, mint egy processzornál, mert a GPU közvetlen érintkezik a hűtőbordával, és nagyon sérülékeny.
mod: mondjuk az fura, hogy nem melegszik túl, akkor lehet hogy más a gond, pl valami kondi vagy más alkatrész elpukkant.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Egyebkent a maghomerseklet hokorlatja 85 fok, szoval nagyon messze vagyok attol. En valami driver problémára gondolok, ami miatt a teljesitmeny management nem jo.
-
Jack Oneill
veterán
A hotspot 81-82 korul szokott kenni terheles alatt. A GPU maghomerseklet 68-70. (Kezdettol fogva ezek a homersekletek, de soha nem volt gond)
De ha vissza is venne, akkor fel ora pihenés utan miert nem all vissza, ha jatekot inditok. Szoval nekem nem okes itt valami. Es nem mindigcsinalja, van, hogy masfel ora jatek utan is minden oke. -
Omis
senior tag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
nézd meg terhelést alatt a gpu hot spot hőt,pl gpu z vagy aida 64(valami oka biztos van hogy visszaveszi a teljesítményt)
-
Jack Oneill
veterán
Sziasztok!
Tudnatok segiteni? Jelenleg egy MSI gtx 1660 super ventus karim van, ami nem tul acelos hutessel rendelkezik, de tette a dolgat, viszont utobbi idoben nem akar max teljesitmenyen menni, undervoltolja magat, gpu orajele is felezodik, pedig a homerseklet egyáltalán nem magas az ő viszonylataban. (Nvidia control panelban a teljesitmenyt optimálisrol adaptivra tettem, azota egyebkent jol megy.)
Szemezek az rtx3060 szeriaval, de titeket kerdeznelek, hogy valami jobb hutessel rendelkezot tudnatok-e ajanlani. Nem szukseges TI verzio, nekem eleg a sima. Amugy amit kineztem, az egy asus rtx 3060 12gb.
Elore is koszonom. -
-
jeni
félisten
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Lehet ő tudna neked segíteni.
A sérült dugót ki tudja cserélni.
roger.smith -
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Ja, az nyilvánvalóan nem jó. Ha a kártyádba 12 pines csatlakozó megy bele, akkor olyat kell venni.
-
-
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Ja hogy a régibe csak 1db 6 pines csatit kell beledugni? Nem lehet probléma ebből, mert ez csak annyit jelent, hogy nagyobb teljesítményt tud felvenni a kártya (de amúgy sem fog).
De ez esetben elég lesz az egyik 6 pines csatit beledugni a kábelbe.
-
-
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Mivel ez szabvány, ezért jónak kell lennie.
-
Üdv!
Lenne egy Nvidia RTX 3070 Founders Edition kártyám amihez a gyárilag kapott pci átalakító vga felöli kis rögzítő fül letört. Képen csatoltam.
Mivel így fennáll a veszély, hogy elmozdul, bár elég feszesen illeszkedik, vennék hozzá egy újat. Találtam egyet PCX-en, a kérdésem, hogy jó ez hozzá vagy tudtok e ajánlani helyette másikat?
COOLER MASTER Tápkábel Adapter RTX 3000 VGA-hoz, 12-PIN - 2x8-PIN, 40cm, fekete CMA-SEPC18XXBK1-GL | pcx.hu
-
Biga123
addikt
Megint elmásztak a hőfokaim, de most fotóztam.

Újrapasztáztam, vastagon, megjavultak a hőfokok. SP 59/69 fok.
Hova tűnik a paszta? (MX4) -
Tárgytalan, megjavult
-
Sziasztok!
Van egy HP Omen 3070-es kártyám és az MSI Afterburner friss win 11 telepítés után totál fals értékeket (gpu, mem, volt, temp) mutat, a curve editorban is rossz a görbe. Az értékek mintha a másik gépemben lévő 1030-as kártyáé lennének.
Riva tuner dettó.
Játék alatt pedig a riva tuner is két értéket ír egymásra, mintha párhuzamosan két vga futna.
Win 11 clean install, legfrisebb geforce telepítve, mi lehet a bibi?
Gpu-z esetén minden stimmel -
Omis
senior tag
hali mindenkinek gainward rtx 3070ti (eszeveszett hangos...)74 foknál már majdnem 4000rpm megy a venti hotspot ilyenkor kb 105
fokos szétszedve még nem volt mivel még garis(jó házban van)
undervolting lesz a megoldás?
tudom fülessel nem hallani soha nem játszottam úgy és nem is fogok.
-
xtremist
őstag
Jól teljesít az e-pipilő...

-
Grave_444
nagyúr
válasz
kingpython
üzenetére
Nem olyan vészes, de ha szeretnél akár 10 fokot nyerni, érdemes lehet újrapadozni, pasztázni.
Én a maximum 65 gpu, 75-80 fok hotspottal vagyok kibékülve minimum fordulaton. -
kingpython
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy vettem egy ASUS TUF RTX 3070TI kártyát és az szerintetek normális, hogy a GPU nem megy 70 fok fölé terhelés alatt de a Hot Spot van mikor eléri a 85-88 fokot is, elég magas ventilátor fordulat mellett? -
Baryka007
addikt
Átnéztem ezeket is, amilyen hülye vagyok simán rápróbáltam volna ám
De nem volt olyan, aminek csak 1db csatija van és több mint 240w ot tudna
Szóval marad 220w +9% PL -> 240w os a FE 3070 em
Ami azért frusztrál, mert sokat benchmarkozok a géppel, és egy Rog Strix 3070 el vannak felettem ( 325w a tdp je annak a 3070 nek ) ... esélyem sincs, hiába vagyok vizezve
-
Atla
senior tag
-
Baryka007
addikt
válasz
Baryka007
üzenetére
Megoldottam a problémát!
Akit érdekel a megoldás:
Techpowerupon ki kell keresni azt a VGA-t a VGA Bios Collection menüben, amelyiknek azonos a BIOS-a a tiéddel!
Ha ez megvolt, a weblap alján katt erre a gombra:
Ezután kiad egy listát a Techpowerup weblapja!
Az én esetemben ezt
Itt ha több Device ID van, akkor kikeresed ugyan azt, ami neked is van!
És ezután böngészhetsz a BIOS-ok között ami számodra megfelelő!
Amiket itt kiad 100% hogy menni fog a VGA-don !
Találtam 3db ot egyébként, az Inno3D től, amik 260w PL el rendelkeznek...
Fel is flasheltem a VGA-ra. Sikerült, és működött a vga!
Azonban nem jött össze mégsem amit szerettem volna!
Az alábbi képen látszik, hogy 261w ot eszik a vga, ami csúcs szuper!
Azonban ha jobban megnézzük ez 1680 mhz @ 0.793v ... ez nagyjából 120-130w fogyasztásnak kéne lennie, többnek nem...
Az FPS ek is megzuhantak 90 ről 70 re, tehát mondhatni, hogy egy jó 30% ot...
De miért?
Hát azért, mert a flashelt VGA-n 2x8 pin tápcsati van! Az enyémen Founders Edition lévén pedig 12vhpwr... És a GPU-Z mindkét 8 pines csatira (amik nem is léteznek, mert 12vhpwr van a nyákon) felszámolt annyi fogyasztást, amit az egyetlen 12vhpwr ből szopákolt...
Tehát ~dupla annyi fogyasztást számolt a vga-ra mint amennyi a tényleges valós fogyasztása volt... Ezért a fentebbi képen látható 261w nagyjából 120-130w nak felelt meg...
Ezért olyan VGA bios-t kellene nekem keresni, amin csak egyetlen tápcsati van, és így 260w a tdp je...
Mivel a vhpwr csatis vga-k kivétel nélkül 240w osak, ezért maradtak az 1x8pines vga-k...
Amikkel az a probléma, hogy a PCI-e sávból 75w jöhet max, és egy 8pinből max 150w... Amit ha összeadunk hamar kiderül, hogy 225w nak felel meg !
Következtetés, nem létezik olyan BIOS- amire szükségem van
De végig mentem a procedúrán, leírtam a tapasztalataimat hátha tanul belőle valaki valamit!
Ui.: Nincs valakinek nVidia bios editorja ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- ASUS ROG Ally
- Vladik Brutal - Megjelent az orosz Half-Life
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kuponkunyeráló
- Sorozatok
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

MX4 pasztával újra kenve. (vastagon)

fokos szétszedve még nem volt mivel még garis(jó házban van)
Kár, hogy ennyire rövid ez a teszt, de legalább a pontszám egyenesen arányos az elért képkockaszámmal.