- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- weiss: Filmzene hasonlóság
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2021-02-21 21:58 Téma összefoglaló
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
miqlas
őstag
-
dik
őstag
ja igen nincs az az isten még egyszer 3 ventist vegyek... a méretek elég komolyak ott... mivel nem sok játék lesz kb. csak a WOT néha a többinél meg nem lesz munkája nagyon így a venti is állni fog ha minden jól megy...
Az a legszörnyűbb itt az aprón már nem nagyon hiszek senkinek mert nem a multkor mikor vettem az rx 580 is megetettek vele így azok szavára nem tudok sokat adni...
Alulfeszelés meg nem érdekel... -
miqlas
őstag
„az alulfeszelés csodákra képes.”
... hellyel-közzel ...
Persze gyártója is válogatja, nekem a Zotac RTX 3070 Twin Edge OC alulfeszelve (850 mV) is halhatóan felpörög 74-75% terhelés felett és akkor is felkúszik a maghõmérséklet (98-99% körül) 80+ celsiusra. A throttling viszont csak 10 MHz, az nem annyira vészes ...
-
dik
őstag
-
dik
őstag
-
dik
őstag
-
morzsa16
csendes tag
-
banderasz77
addikt
-
Biga123
addikt
-
hibavissza
veterán
Köszi, mivel sürgős volt rákérdeztem az azonnaliban is. PCI-e 75 Watt + 8 pin 150 Watt = 225 Watt. A kártya névleges felvétele 220 Watt a gyártó szerint. 5 Watt a tartalék. Inkább bekötöttem mind a két kábelt. Gyermekem rátalál egyszer GUI-es tuning alkalmazásokra és pillanat alatt kihúzza a kártyát a limitből.
-
Joachim21
őstag
-
AndrewTdi
addikt
-
Viktor77
titán
-
biker
nagyúr
-
KAMELOT
titán
-
sixpak
nagyúr
-
- = Zk = -
félisten
-
- = Zk = -
félisten
igen ezen sokat agyaltam.. teszteket néztem, nem voltak anynira frissek ugye... de bevallom, hozta azt amit a tesztekben is.... amikkel én játszom persze... 5-10% de van, hol több... megvan... hozza...
most UV van rajta, de lehet felöntöm rá a G12őt inkáb b a padozás helyett
1440p a felbontás ugye....hogyhogy 4 hónapot élt?.. wtf?

-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
Köszi a válaszokat.

Aránylag normális áron lenne tőlem 40km-re a kártya és ilyen tesztet tudott mutatni a hirdető.
Akkor elengedem inkább, szétszedni nem szeretném a leendő 3070-em, inkább nézek Suprim kártyát.
UV lesz természetesen és örülnék, ha legalább annyira halk lenne, mint a mostani 2 ventis Gaming X 1200-1300rpm körül.Mondjuk 270W-ot 60 fokon tartja, ez nem tűnik rossznak szvsz, igaz power limites így.
-
CJ4567
nagyúr
-
Dr. Romano
veterán
Igen javultak a dolgok lasztofasz-ban és a potterhezi is van már a textúrára, teljesítményre vonatkozó modok (pl. ascendio). Nálam egész jól ment végül "szétmoddolva" a gyári állapothoz képest. Persze kalapálták is azóta a játékot fejlesztők, nem tudom mennyit változott azóta amióta próbáltam.
-
Mans20
addikt
-
rup1u5
nagyúr
-
Floyd80
addikt
Sehogy, meg ezt leboltoltam munkahelyi számlára, az csak egy év talán, meg neked kell bizonyítani, hogy hibás. Áramot kap, venti, led megy, a másik gépben az IGP mellett az eszközkezelő is látja, de kép nincs. Nem kesztyűben meg laborban szereltem, de se csavarhúzó nem állt bele, se csavar nem esett rá, valami elfáradt. (Ja van pár trükk, hőlégfúvó meg egyebek a matricákra.
)Utoljára egy TI4200 volt ami megadta magát. Abit Siluro talán.
-
BaJaZo
aktív tag
-
Angie™
addikt
Olyan remek tanácsokat tudtok adni..
Hihetetlen, hogy mennyire feketén fehéren látjátok a dolgokat.
Rengeteg tényező befolyásolhatja egy adott termék vásárlását, cseréjét. Korábban felsoroltak párat.
A kérdésemre választ nem kapok, csak megy a kioktatás.Mi van ha én nem szeretnék +100-120e Ft ot költeni 4070-re de még plusz 30-50eret sem 3080-ra?
De mindegy.. hagyjuk úgysem beszélünk egy nyelvet. -
Floyd80
addikt
Új is van ennyiért kb: GeForce RTX | NVIDIA RTX | Alza.hu
-
Floyd80
addikt
-
zolisx4
őstag
Közben intézkedtem ma csak most volt időm írni határidős melóm volt ,Alzánál lehet venni 27500 Ft ért tudod az azonnali cserét , én vettem is a kártyához ,mondjuk az pont nem kell, de beszéltem velük holnap vigyem vissza és kicserélik egy másikra, volt már ilyen kérés cserére simán megmondták , cserélik is .
Jó nyilván ha kinyitom a ház oldalát akkor hallani valamit terhelés alatt az még oké hisz erősen dolgozik ,annyira nem vészes mint a 20 70 volt de hallom azért halványan ,nem baj kicserélik . -
Grave_444
nagyúr
-
zolisx4
őstag
-
Grave_444
nagyúr
Csak eljátszottam a gondolattal, nem feltétlen.

The Last of Us meglátom hogy fog futni.Terhelve van, hogy 30% 1200rpm fölé megy a ventilátora.
Ha lefixálom erre az értékre, akkor pedig felmegy 65-70 fokra is.
Ezért is gondolkodtam kicsit erősebben és 3 ventis hűtésben.
Szóval nagyon nem indokolt a váltás, mert szinte tökéletes a kártyám, túl maximalista vagyok sajnos.
Jelenleg max 62-64 fok, nagyon max 1500-1600rpm-en gyári szabályzáson. Beszéltem aprón szakival, szerinte ennél jobb nem hozható ki ebből. -
Floyd80
addikt
-
Levo96
csendes tag
-
Levo96
csendes tag
-
milan18
aktív tag
-
CJ4567
nagyúr
Én megnézném valós felhasználás alatt a boostot, valószínűleg Furmark alatt hamar beleütközik a PL-be, főleg ha egy olyan kártyáról van szó, ami 220-230W-ig mehet gyárilag.
Szerk: mire leírtam, meg is lett válaszolva a kérdés, a gyári 220W PL miatt ilyen alacsony Furmark alatt a boost. A PL-et nyugodtan fel lehet venni, de az alulfeszelés még jobban ajánlott.
-
bombibmw
veterán
-
85Slaci265DC
tag
-
Biga123
addikt
-
Biga123
addikt
-
Biga123
addikt
-
jozsef83
tag
-
ericdrawen74
senior tag
-
Levo96
csendes tag
-
ericdrawen74
senior tag
Az elsietett kijelentés a frissítés utáni első indítás után volt. Felhúztam mindent ultrára, ray tracing on, minden nagyon faxa... amíg nem indítottam újra a játékot. Mert ugye, minden indítás után PREPARING SHADERS...-el indul és jött a pofáraesés, szar fps-ek. Most high beállítással, ray tracing off, dlss performance, 4k-ban, 120hz-es tévénél, 0-120fps-ig minden is előfordul. Finoman fogalmazva is optimalizálatlan szar az egész. Ja és qrva sok ramot eszik! Windows-al együtt 22-25gb-ot is!
-
CJ4567
nagyúr
-
ScomComputer
veterán
-
hoffman_
nagyúr
-
Puma K
nagyúr
-
BerserkGuts
addikt
-
BerserkGuts
addikt
-
rup1u5
nagyúr
-
Varázslóó
őstag
-
Vigneau
félisten
-
cyber86
őstag
-
cyber86
őstag
-
Vigneau
félisten
-
Grave_444
nagyúr
-
rup1u5
nagyúr
-
Biga123
addikt
-
Dave567
veterán
-
ScomComputer
veterán
-
Grave_444
nagyúr
Csak érdekességképp írom elég sok az ilyen pár éves kártya a piacon sajnos.
Belefutottam egyel régebbi szériában is "hibás" példányba. Az eladó szerint minden oké, de hasonló értékeket produkált.
Szerintem nem a buherálás eredménye, egyszerűen gyárilag egy szar az egész. Gigabyte sosem a minőségről volt híres, de Asus Strix és akár Gaming X is felkúszik 100+ fok fölött hot spotra akár fele ekkora tdp-vel is. Saját 1660S Gaming X-em is 80 fokot nyaldosta, azóta mások is újrapasztázzák akár garancia időn belül és -20fok..Használtan már csak sixpak által szemléltetett terheléses fotó után szabad vásárolni vagy garanciás példányt, bár attól, hogy meleg úgysem cserélik. Zsákbamacska sajnos, azonos hűtésnél is előfordulhat ilyen. Korábbi kártyáknál nem tudok ilyenről, tehát mondjuk az RTX előttről.
Dave567
Még ha bányásztak is vele nem kéne ilyennek lennie. Ott sem feltétlen romlik el a kártya, folyamatos terhelést kap jobb esetben hűvös, klímás szobában. Talán ha a ventilátorokat nagyon járatják azok romlanak el, maga a pasztázás és a borda nem. -
ScomComputer
veterán
-
ScomComputer
veterán
-
TiMoN
senior tag
-
Trailblazer
veterán
-
CJ4567
nagyúr
Ránéztem, 300W-ig tolhatod a TDP-t, az igen
A Suprim X-nek van hasonlóan magas maximum TDP-je, bár annak 280W a gyári limitje.
Az XC3 Ultra 270W-ig engedi, ez is bőven elég alulfesz mellett.
Nekem a tápom volt hasonló helyzet, csak én éppen lekéstem a tápról, előttem vitték el
Egy MSI A750GF lett volna, aztán egy RM750, nem jött egyik se össze, felidegesített kicsit, és lett a végén egy RM750x. -
CJ4567
nagyúr
-
Floyd80
addikt
Köszi, sajnos a GPU körül nagyon beépítenek mindent, így ezek a megoldások kihalnak lassan, az Asus és MSI valami korábbi PCB mintát vett elő ami szellősebb, de itt is van akadály.
Az első 0.95V-n, 1725-1750-en ment így és 182W-t fogyasztott.
Itt minden szabadjára engedve, 1905-ig boostolt, 1.081 V-t is ráengedett, 244 W (!)
-
Colos1
őstag
-
Colos1
őstag
Tessék:
1080p Extreme
4k optimized#13871 4264adam: pont azért csináltam a tesztet, mert feltűnt DCS-ben, hogy az nem +10%.
-
aginor
veterán
-
Floyd80
addikt
Vagy megsül valami.
Persze vehettem volna aprón is valamit, de cégemmel lebeszéltem, hogy ha már HO-ba vagyok és saját géppel, akkor szépen vegyék meg, ÁFA nélkül már nem olyan vészes., plusz eladom a 2060-ast.
A designt és a csendet nem akarom feladni, ezek a kis VGA ventik nekem mindig zajosak. A baloldali VRM lehet probléma, de ha az AIO miatt amúgy is hűvösebb lesz a nyák, meg a hátlap is felvesz valamennyit, akkor lehet elég egy passzív borda, ha nem, akkor oda is valami halk venti kell, de az már elég gány lenne.
-
törölt tag
Én elálláskor szoktam. A 14 napos elállási jog akkor is megillet, ha hibás a termék. Kaptam én is már többször hibásat, de akár sérültet is. Eddig szó nélkül visszavették mindenhol. (Sérült termék esetén persze mindig volt csomagbontási videóm is a biztonság kedvéért, ahol látszott, hogy már kicsomagoláskor is sérült volt a cucc, pl. alaplap CPU foglalatában elhajlott láb, stb.)
-
Colos1
őstag
Valószínűleg az elállás lesz, mert amúgy bármennyire is hihetetlen, annyira nem vagyok vele előrébb DCS -ben, mint a 1080-al, és eleve 3080-at akartam. Csak tartottam tőle, hogy a 650W -os tápom nem fogja elbírni. Viszont most, a 3070-el a teljes fogyasztása a gépemnek max 450W volt, amiben a monitor is benne van. A VGA 250W -ot fogyasztott, a 3080 elvileg 370-et zabál. Az 570W minusz a monitor. (Az 24...40W) A tápomon a 650W jelölés a 12V -on leadható teljesítményt jelzi, úgyhogy szerintem az az 54 Amper elég lesz. Ezt viszont méregetem még.
Az elállásnál a 14 nap munkanap, vagy normál nap?
#13496MaddeNNNN: Köszi, ez nem jutott eszembe, pedig régebben az öcsém ezzel tesztelte a kártyáját, amikor húzta. Ha jól emlékszem, színes pöttyöket dobott be neki, amikor instabil volt. Meg kékhalált.
-
Colos1
őstag
-
TXT
őstag
-
Biga123
addikt
-
ViBo77
senior tag
-
Benhill
őstag
Venti hogyha nincs UV és kánikula van, akkor 74%-on forog amikor minden auto (2650RPM), alapjában véve zárt a házam, és nem vészes a hangja a kártyának igy sem, csak meleg.
Tehát pl zümmög a légy a 4 méterre levő ablakon, azt jobban hallom mint a gépem.
Most 0.912V 1890Mhz, amit megy, de haladok szépen lassan feljebb Mhz-ben, amig nem crashel valamelyik game. Igy a VGA megáll 76-on, a hotspot pedig 90-en.
Ezt a tomb radiert felrakom én is, kivancsi vagyok a benchmarkra

-
sixpak
nagyúr
Köszi a választ.

Nem nagyon van időm foglalkozni most a géppel, nyaralás jön mindjárt, de utána nekimegyek a méréseknek.
Egyelőre el sem hiszem, amit látok, hőfokok terén, ez tényleg sci-fi kategória.
Én életemben először nem állítottam be egyedi fan profilt, mert ez sem tudja értelmezni a 30-40%-os fordulatot és megy-megáll folyamatosan....úgyhogy semi auto, 50 fok felett bekapcsol.
Ugye sokat vajúdtam a szín miatt, mindenképp az ezüst GB Vision-t akartam, de most már nem bánom, kicsit csúnya a kártya, de a teljesítmény/hőmérséklet kárpótol.
Szerk.: majd' elfelejtettem, mi az az uv?
-
Biga123
addikt
-
Mans20
addikt
-
Mans20
addikt
-
Mans20
addikt
-
Mans20
addikt
-
Biga123
addikt
-
Milka 78
nagyúr
Még finomítottam a memórián, de úgy fest ez így játék stabil.
2025@1.012v@8000. így 2010-en stabilan tartja magát és limit alatt vagyok, nem érem el egy pillanatra sem.
Viszont a hűtő kb ennyit tud 31 fokban. 21 fokos szobába a 280w-s elbírja viszonylag kulturáltan, de ez a nyár komolyan betesz neki és kb 100%-on is járathatom akkor sem lesz jobb. Ennek ellenére is azt mondom, hogy ettől sokkal hangosabb kártyáim voltak, de tény, hogy ez nem egy TUF/TrioX hűtés.
Ráadásul nem egy szilikonlottó győztes gpu és ebben a kohó melegben elfogy a hűtő mielőtt több feszt adhatnék neki és ezáltal magasabb órajelen járathatnám, de akkor már limites lennék és beindul az ördögi kör...
Ja és CW nincs egy deka sem, nem cicereg, nem sír.
Majd télen rányitom az ablakot és kinyomom a szemét
-
Biga123
addikt
-
Biga123
addikt
-
Biga123
addikt
-
Biga123
addikt
-
Milka 78
nagyúr
Volt időm picit szórakozni a kártyával, de ez az uv bár pofon egyszerű azért van benne egy két érdekesség, de a kártyáról...
Ami tetszik, hogy van anyaga benne és ahogy nézegettem a vrm részt elég vaddisznó ahhoz képest, hogy nem oc kari. Ezen felül a 250/280- as tdp limit is ad némi mozgásteret, más néven eddig nem ütköztem limitbe.
A hűtése nem lenne rossz, szerintem jobb mint a többi 2 venti hűtő és egész kellemes tónusú, nem bántja a fülemet, még ha meg is van hajtva (nyitott TT P3-asban van). Az viszont tény, hogy egy 280w-s tdp-hez ez a hűtő el tud fogyni. Nálunk most 31 fok van a szobában ami szintén nem javít a helyzeten.
Mondjuk az is igaz, hogy a Superpos fűt mint a barom (72-74 fok 85% járatott ventivel), pl egy 1 órás Heaven teszt 68-70 fok között ugrál talán 68%-os ventivel ami jóval barátibb (pont 68-nál dob le egy lépcsőt), de még ezen is lehet finomítani. A gyári ventiprofilt nem nagyon próbáltam, ja és egyedi profilnál bukó a fanstop AB-vel (csak játéknál használok saját profilt ezért ez annyira nem bánt).Próbáltam egy mindennapos beállítást keresni.

A memóriában sanszosan van még a teszt meg 1.000v-n is szépen lefutott többször is, de inkább adtam még egy kicsit neki, hogy játék közben se nyekkenjen be. Viszont 1.000v-n 2040-en már hibázik ezen felül ha adok neki több delejt akkor is ledob 2 lépcsőt és 2010-en tartja magát ugyan úgy, mint amikor kevesebb fesszel 2025mh-re állítom...ez még nem tiszta teljesen.
Bár még eléggé új szerzemény és még ismerkedek vele, de összességében eddig elégedett vagyok a karival, főleg annak tükrében, hogy perpill egy 3 ventis 3060ti többe kerül mint amennyiért ezt lőttem.
-
Mans20
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Macska topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autós topik
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Háztartási gépek
- Vicces képek
- Formula-1
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- MacBook Air 13" M2 16gb ram/256gb ssd 27% Áfás (0357AB)
- 27% - ASUS NUC 15 Performance Core Ultra 9 275HX / RTX5070 MiniPC! BeszámítOK
- HP Elitebook 850 G8 15,6" i5 1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! EVGA XC3 ULTRA RTX 3070Ti 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- GAMER PC! Ultra 7 265 / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 750w Gold / BeszámítOK !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Tehát emnnyire megbízható kártyák ezek így mem. csere után?

Jelenleg max 62-64 fok, nagyon max 1500-1600rpm-en gyári szabályzáson. Beszéltem aprón szakival, szerinte ennél jobb nem hozható ki ebből.

csak megerősítettem ne legyen tévedés valakinek
Mondjuk fogyasztásban is jobb màr.
Egy MSI A750GF lett volna, aztán egy RM750, nem jött egyik se össze, felidegesített kicsit, és lett a végén egy RM750x.