- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
3060ti vadászoknak üzenem ,vegyenek féláron (3060ti fele) 5700xt-t és marad a teljesítmény ,vagy azonos áron mint a 3060ti aprón 6700xt ami meg értelemszerűen erősebb nála.
-
Barell
senior tag
válasz DravenMoral #16897 üzenetére
Max 30% ventivel? Komám... 60-70 fok közötti érték nemtudom mióta "elég meleg".
[ Szerkesztve ]
-
Foxmulder89
senior tag
Van egy Asus 3060Ti Dual mini v2 kártyám amit beállítottam afterburnerrel 918mV 1950MHz, +1400 memória, 7% power targetre és tökéletesen működik, leszámítva egy dolgot. Nem vált át idle 2D órajelre, az alap 1665mhz-en fut üresben. Legújabb driver. Mit tehetek ezzel?
A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar
-
-
Barell
senior tag
válasz DravenMoral #16889 üzenetére
Talán mert sokkal több volt belőlük forgalomban?
Személyes tapasztalat Palit Dual OC-val hogy hangtalan. 30%-ig van korlátozva a venti 1950mhz@0.9mv és nem éri el a 70 fokot játék alatt, furmarkal 72. És nem mellesleg nem 190-210w a fogyasztás hanem 160ig bezárul. Semmi gond nincs a dualokkal, főleg tapasztalat nélkül nem kell ilyen megjegyzést tenni, 3 percet kell velük foglalkozni.
-
Henker2
addikt
Az EVGA FTW3 3060ti 3 ventis kártyáról mi a véleményetek?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
Henker2
addikt
válasz DravenMoral #16887 üzenetére
Tele van a hardverapró dual 3060ti-vel
-
DravenMoral
senior tag
válasz Henker2 #16885 üzenetére
A 2ventis kártyák döntő többségben melegebbek, mint a 3ventis változatok, emiatt alacsonyabb feszültséggel mennek valamivel.
Viszont hangra kb. Ugyan olyanok, mivel ezeken nagyobb ventik vannak, azaz kevesebb fordulaton tudnak annyi levegőt szállítani, mint a kicsi társaik.
Undervolt esetén nem rossz a két ventis változat sem, de én sohasem ajánlottam. +pár ezer forintért tudsz venni normális, 3ventis 3060ti-t is, arra dobsz egy kis undervoltot, és gyakorlatilag örök élet max 30% venti fordulaton fog menni a kártya, 60-65fok alatt bármilyen stressz helyzetben.[ Szerkesztve ]
-
Henker2
addikt
válasz DravenMoral #16884 üzenetére
A 3060ti - ből jók lehetnek a 2 ventilátoros változatok is? Vagy azok alapból gyengébbek mint egy 3 ventis változat? Most nézegettem a Zotac-okat pl.
-
DravenMoral
senior tag
válasz Henker2 #16876 üzenetére
Az a kérdés, hogy mivel játszol.
Tekintve, hogy kevesebbet fogyaszt, így abban megérheti, de ahogyan nézem az árát, én nem biztos, hogy meglépném. Játékok alatt +20-25fps-t hoz, de árban a legolcsóbb normális gigabyte 3070 az legalább 40 ezerrel drágább, ha el sikerül adnod a 1080ti-t.-3gb dedikált ram játékok alatt nem érződik meg, főleg, hogy egyik kártya sem tudja normális értékekkel futtatni a mai, de még a régebbi címeket sem nagyon magas grafikán, hogy kifuss a 8gb-ból. Szóval emiatt nem kell félned.
Őszinte leszek, én ha váltanék 1080ti-ról, akkor az legalább egy 3070ti lenne, de inkább egy 3080. Ha pedig a 1080ti erőssége is megfelelő volt számodra, akkor mindenképpen egy 3060ti, mert sokkal kevesebbet fogyaszt, de erősségre kb. ugyan ott van, mint a 1080ti. Viszont sokkal frissebb, több ideig lesz támogatott, és sokkal hamarabb tudod eladni, ha majd újítani akarsz. -
DravenMoral
senior tag
válasz Baryka007 #16882 üzenetére
Nem tudom hogy kaptál a 1080ti-al olyan eredményeket.. Nekem Rog Strix 1080-am van, és nálam max 0.9v-ot zabál a kártya, 1905mhz-en, 5300mhz-es ram overclock-al. Itt több játék alatt max grafikával nekem max 140w-ot eszik a kártya, de még stressz teszteken sem eszik ennél többet. Pedig a power limit ki van tolva 110%-ra. Stabil a kártya bármi alatt, és 60fok a plafon bármi alatt. Pedig nem a hűtéséről híres a házam.
Ezzel a beállítással kb. 15%-al erősebb a kártyám, és -10/12 fokot nyertem vele. Volt annó egy szintén Rog 1080ti-om, ott 0.950v-on ment a kártya, 2060mhz gpu, 6000mhz-es rammal, szintén 110% power limittel, és az is csak 180w-ot zabált, átlag 63fokkal megtestesítve.Járt nálam 3070ti is, azt nem undervoltolgattam sajnos. De hogy a 1080ti nálam alapból sem evett 300w körül, az fix.
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz Henker2 #16881 üzenetére
8GB ból nem fogytam még el 1080p @ 144hz monitorral gamelek. Oda ez tökéletes társ.
Sok helyen érzem a többletet, sok helyen meg felesleges mert amúgy is megvolt a 144... De mindig nyugtat a tény, hogy uv val 0,850v @ 1860mhz en is 20% al több az fps em... És 0,850v on 160w ot eszik plafonba ez a kártya, ellenben a 1080ti ha ráengedtem a dolgokat 275-320w között zabált, és a házban melegedett tőle minden...
-
Baryka007
őstag
válasz Henker2 #16876 üzenetére
Pont 1080ti ról mentem át rtx 3070 re úgy 2 hónapja...
Igaz én nem szerettem volna cserélni... mivel kell a 11gb a 3D modellezéshez... De vizeztem a rendszerem, és újonnan nem volt GPU blokk a 1080ti hoz...
Utólag nem bántam meg, noha hiányzik a 3gb vram 3D nél... De -100w fogyasztás és +25-30% teljesítmény! Simán megérte -
Henker2
addikt
Sziasztok!
A segitségeteket szeretném kérni!
1. Érdemes-e a jelenlegi Gigabyte GTX 1080Ti kártyámat lecserélni egy Gigabyte RTX 3070-re?
2. Mi a véleményetek az RTX 3070-ek között a Gigabyte kártyájáról?
Köszönöm
-
addikt
Üdv!
Itt tennék fel egy kérdést az MSI Afterburnerrel kapcsolatosan, mert ugye ezt a progit sokan használják itt a topikban is, pl. alulfeszelésre, adatok kiíratására, stb, másrészt van ugyan külön topikja, de oda már lassan egy éve senki nem írogat, meg akik írtak korábban, azokra se jött válasz.
Szóval, nem egy egetrengető probléma, de van valami beállítás, okosság, hogy bizonyos programok megnyitásakor, ne jelenjenek meg az MSI AB infók ott?
Pl. két ilyen proginál, de van több ilyen is:
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Vigneau
félisten
válasz Darko_addict #16864 üzenetére
Örülök neki, hogy megoldódott a probléma. Manapság már a VGA ventik sem úgy bírják az ipart - vagy segített a bányászláz is -, mint régebben.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Darko_addict
őstag
válasz Vigneau #16838 üzenetére
@Joachim21
Valóban a ventivel volt baj. Már megjöttek az újak és szépen dolgoznak (párban cseréltem). Azért nem akartam elsőre ezt hinni, mert ventilátorom még sosem semmiben nem ment tönkre, de próbáltam több programban indítani a megállt ventit, és végül másik gépbe is beletettem a kártyát.
Köszi mindkettőtöknek.
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Grave_444
nagyúr
válasz Chapel #16860 üzenetére
Undervolt nem egyenlő a tuningolással. Az alacsonyabb beállított feszültség miatt kevesebb hőt termel, mivel kevesebbet fogyaszt a kártya és hűvösebb lesz ugyanazon a ventilátor fordulaton. Vagy csökken az rpm is.
Az órajelek maradhatnak a gyári értéken, magyarul FPS nem nő vagy csökken.[ Szerkesztve ]
-
Barell
senior tag
válasz Chapel #16860 üzenetére
Erről ne mondj le, ez nem olyan tuning. Nekem 3060Ti van ugyan ilyen módon belőve. Halkabb, 8 fokkal hivossebb, 40wal levesebbet fogyaszt, és nem gyengébb, még erősebb is mert az órajel fentebb van mint a gyári boost. Járj utána kicsit, nem bánod meg. Hamar 80 fok alatt leszel. [A videó.]
-
Chapel
addikt
válasz Barell #16859 üzenetére
Nem, semmit. Örülök hogy hátra hagytam az anno folyamatos tunningot. 1080-ról álltam át, sokáig kihúztam vele, rtx-et meg az egész 20xx szériát kihagytam, nem is bántam meg.
Mire gondolsz, esetleg egy linket tudsz dobni, most kezdek egy ue5 projektbe, jól jöhet némi segítség ilyen gpu téren
Akkor hőfoknak marad a 85 max, mert eddig vagy az ilyen elfuserált dolgok ették meg vagy az ue5 Iron man pl. (Supermen szépen ment, de előbbinél magasabb részletességen bezony már nem volt tipp-topp a helyzet...)Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Chapel
addikt
Van azzal kapcsolatban valami jó tanács, hogy egy zotac 3070 Ti-nál hol érdemes meghúzni a hő felső határértékét?
30+ éve az iparban, mindent is lát, az ember, de mindig van új - elfuserált - dolog a nap alatt. 2 éve talán mikor kipróbáltam a Quake 2 RTX steam verziót, nem ment rendesen, most persze vaj sima, de olyan nettó 4 perc kellett és a 85 fokos határt el is érte a gpu. (Hejj, hogy szeretem a forró műanyag illatát reggel...)
Persze uninstall, bár más kérdés hogyha ennyire elfuserált, miért van steamen...szóval a kari nincs húzva, minek ha mindent szépen visz a gép, de fenti kérdés adott, lévén egyszer csak lecserélem és szeretném ha ezt meg is tehetném.Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
addikt
válasz Vigneau #16855 üzenetére
Köszi, és épp most ugrott be nekem is a GPU-Z, megnyitottam, és ott a típusra Hynix-et ír, de arra valóban nincs utalás, hogy milyen széria. Arról sincs a neten esetleg valamilyen információ, hogy kb. időben mikor dobhatták piacra ezeket az x005-ös szériával gyártott cuccokat.
Az enyémet 2021 nyarán vettem. A linkelt cikk, az meg 2023 májusi, és lehet esetleg, hogy ezek a cuccok jellemzően valamikor 2022-ben kerülhettek piacra?"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
válasz Vigneau #16851 üzenetére
Arra van valami lehetőség, hogy megállapítsa az ember, hogy milyen memóriával van szerelve az adott VGA? Az enyém konkrétan, egy Asus TUF OC-s verziójú 3060 Ti.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
motown5l
senior tag
Sziasztok. Valaki szokott játszani a battlefiled 2042 online?
Érdeklődnék hogy így online a kártyam 62 fokos. 1440p ultraba.megfelelo e a hőmérséklet. Mert vettem bele a házba ventilatort.
Egy Gigabyte rtx 3070ti -
Vigneau
félisten
válasz Istvan2020 #16850 üzenetére
Erről tudtam, de nálam eddig még ilyet nem tapasztaltam.
-
Istvan2020
aktív tag
válasz Vigneau #16849 üzenetére
Hello [például ez]
-
Vigneau
félisten
válasz Istvan2020 #16848 üzenetére
Szia! Közel egy éve van a birtokomban egy ilyen példány. Milyen problémára gondoltál?
-
Istvan2020
aktív tag
Sziasztok, kérdésem az lenne ezt a kártyát EVGA 3060 TI XC szabad e megvenni?
Hynix memóriás, ami köztudott nem a legmegbízhatóbb fajta. -
RazoR
veterán
válasz - = Zk = - #16688 üzenetére
Hajszárító és csipesz és levehető óvatosan a matrica
-
-
Barell
senior tag
Sziasztok. Van egy 3060Ti kártyám és megtaláltam az eddigi leggyorsabb és eredményesebb és UV/OC beállítást ennek a rövid videónak hála. [link] Viszont így az a bajom hogy idle állapotban is ennyin megy a kártya. Nem veszi ugye vissza az órajelet és a feszt sem ezáltalán a fanstop is szünetel. Ezen lehet módosítani? Köszi.
-
RazoR
veterán
TUF 3060Ti mennyi OC-t bír el általánosan?
Mivel érdemes tesztelni?Jelenleg GPU +140-en futtatok Superposition 4k optimizedet és nem hibázik.
-
arcitec
addikt
válasz tome0001 #16839 üzenetére
Háááát, milyen játékot futtatsz? Asus TUF 3070 TI nálam max. 59°C de inkább alatta 1440P RDR2 szinte fullon, valamint az Assassins Creed Mirage full képi beállításokkal.
Az is igaz alul feszelve van, meg a képfrissítéstől is függ a terhelés.
Az alul feszeléssel kellene kezdeni valamit úgy 925mV környékére.
(Addig veszed vissza míg stabil). Ha ezt megteszed hasonlóan 60°C alá kell mennie.Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
tome0001
senior tag
Sziasztok,
Új vagyok a geforce/3070 Ti vonalon, egy MSI GeForce RTX 3070 Ti GAMING X TRIO 8G-nek mennyi az ideális hőfok tartománya játék közben?
Meglepődtem hogy 71 fokon csak 42%-on megy a venti.
Köszi előre is. -
Vigneau
félisten
válasz Darko_addict #16836 üzenetére
Szia!
Pl. az esetemben az EVGA külön vezérli a két ventijét a PrecisionX-szel. Amennyiben van gyári programja a Zotac-nak, kukkants rá, hátha. De én is amondó vagyok, cseréld le a ventit.
Vigi
-
Joachim21
őstag
válasz Darko_addict #16836 üzenetére
A ventik időnként tönkre mennek, ki kell cserélni.
Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Zotac kártyámnak csak az egyik ventije pörög fel.
Játék alatt VGA már 75 fok volt, venti 85%-on szelelt, de csak az egyik nyomja. Gondolom annyira nem lehet szoftveresen semmit elállítani, hogy indításnál (boot alatt) amikor felpörög automatikusan minden, csak az egyik menjen ugye?
Hibára gyanakodom.Köszi!
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Baryka007
őstag
Skacok, azt vettem észre a gyári 12VHPWR kábelen, hogy igazából 6VHPWR
Ezért lecseréltem egy aliexpresses igazi 12vhpwr re, ami 2x6 pinen csatlakozik a táppal, van ennek valami jelentősége? Mármint pl.: Hogy a gyári kábellel eddig pl a VRM fele működhetett csak ?!
Mert a nyákon ott van a tüskéken a bekötés, bár nem mértem ki multival hogy merre megy mert az épített víz miatt nehéz kikapni a VGA-t... De szerintem menne a maradék 6 pin is valamerre... Valaki foglalkozott már ezzel? Jót tettem a VRM nek / kártyának ezzel a cserével ?
-
rup1u5
nagyúr
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
ericdrawen74
senior tag
válasz intuicio #16828 üzenetére
Amúgy ilyen, játék alatt:
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
ericdrawen74
senior tag
válasz intuicio #16828 üzenetére
Hát ja, mindenre a víz sem elég Lehet delidelni kellene a cpu-t is Amúgy ez csak játékbetöltésnél ugrik meg aztán 40-50C°...
[ Szerkesztve ]
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
intuicio
aktív tag
válasz ericdrawen74 #16827 üzenetére
Főleg a CPU
-
ericdrawen74
senior tag
válasz malacka87 #16826 üzenetére
Szerintem jók a hőmérsékletek
-
malacka87
őstag
Srácok nem tudjátok hogy a 3070tuf ti backplate miért forrósodik fel ennyire? Vettem réz lapokat a ramok felé. Még nem raktam fel őket. Hővezető pad kell még a tetejére? 1.5mm a réz. Hotspot 95c húzva nincs a kártya.
[ Szerkesztve ]
btag:Sveryn#2510 uplay:MoRu_PManiac87 Origin:partymaniac87 World of Warships:partymaniac87 E60 520I
-
rup1u5
nagyúr
válasz Joachim21 #16820 üzenetére
Már többször kitárgyaltuk itt.
Azoknál a kártyáknál jó megoldás amelyeken a hűtő nem támaszkodik az i/o részre.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Joachim21
őstag
válasz rup1u5 #16819 üzenetére
At IO shieldnél kitámasztás hogy veszi fel a súlyt ami a másik végén húzza a kártyát lefelé piszkosul? Ha ez működne, akkor nem kellenének függőhidak, hanem csak lenne egy kis pecek a pillérnél ami megtartaná az egészet.
Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.
-
rup1u5
nagyúr
válasz AndrewTdi #16817 üzenetére
Elég. Vagy kitámasztod az I/O plate felé eső végén mint én.
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
- = Zk = -
félisten
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
megfogadtam a tanácsokat, és kitámasztottam a 3070 tufot. Elég csak ezt a sarkát megtámasztani, ugye? -
intuicio
aktív tag
válasz - = Zk = - #16815 üzenetére
Nem állt vissza alapra. Lehet valami bug volt, ha a rendszerrel együtt indult az AB.
De most már jó. -
- = Zk = -
félisten
válasz intuicio #16814 üzenetére
hát nemtudom, nekem beáll normálra.. minden kártyámmal így volt, mióta AB-ét használok
nem is áll vissza alapra, miután betöltött a WinFos?... mert valszeg futtat pár 3D alkalmazást betöltéskor, és ugye ezáltal felpörögnek az órajelek... aztán nyugalmi állapotban visszaáll... de lehet megint félreértelek" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
intuicio
aktív tag
válasz tom81042 #16810 üzenetére
Normal-ra tettem, nem változott semmit. :/
- = Zk = -
Az már ki van véve belőle. Nem az a baj. Hanem hogy nem alap 210/405 MHz-el indul az egész defaultban, hanem 1830/7000 MHz-en -
- = Zk = -
félisten
válasz intuicio #16809 üzenetére
én is ebbe szaladtam bele, mert nem figyeltem mit mond, speciel némán néztem, ment a háttérben a heaven zenéje ...
nyomd meg az F gombot mikor nyitva van a grafikon...
az F gombra fixálja, lockolja a belőtt értékeket... 24/7-re állítja magyarán... lesz egy függőleges vonal, annak el kell tűnnie
ha jól értem a problémádat..." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
intuicio
aktív tag
válasz rasotamas #16804 üzenetére
Na ezaz, hogy nekem se sárga már a függőleges vonal, azaz ki van szedve belőle a lock, viszont idle módban marad végig...
Viszont a Heaven bench közben észrevettem, hogy néha kicsit villognak a texturák, így feljebb kellett mennem 856mV-ra. Így már nincsenek villogások
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz rasotamas #16801 üzenetére
3080 topikba.. már nincs meg a 3070Ti-m....
annak az eredményeit meg fentebb már írtam" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Mini-ITX
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest