Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dik
őstag
De egy lényeget kihagytam. Ez gyakolatilag tud olyat csinálni a 60 helyett a 59,950hz cseszegeti a szemem? Vagy ez kb. ugyan az a hz? Olyan érdekes lenne...
Display és hdmi csatival csinálja ezt az 59,950 a d nem csináltam ezt ott 60hz volt... De a d... látványosan szebb a képe az tény... -
miqlas
őstag
A M$ oldalán ezt találtam:
„Egyes monitorok 59,94 Hz-es TV-kompatibilitási időzítést jeleznek. Ezért a Windows 7 és a Windows újabb verziói két frekvenciát, 59Hz-et és 60Hz-et tesznek közzé minden olyan felbontáshoz, amely ebben az időzítésben támogatott. Az 59 Hz-es beállítás biztosítja, hogy egy alkalmazás, például a Windows Media Center számára mindig elérhető legyen a TV-kompatibilis időzítés. A 60Hz-es beállítás fenntartja a kompatibilitást a 60Hz-es frekvenciát elváró alkalmazások számára.”
„Ez a viselkedés eleve olyan monitorok és tévék esetében van beállítva, amelyek csak 59,94Hz-et jelentenek, de 60Hz-et nem. Mind az 59Hz, mind a 60Hz 59,94Hz-re kerül lefordításra, mielőtt ezek az értékek elküldésre kerülnek az illesztőprogramnak. Ezért a kijelző 59Hz és 60Hz esetén azonos.”
-
dik
őstag
Esetleg valaki tudja monitor frissítésnél miért írja 59,950Hz? Régen mindíg 60Hz volt. Egy helyen találtam meg átállítási lehetőséget, de hiába ugyan ez marad.
-
Dr.Én
veterán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Mondjuk úgy is csak kis időre venném, (max fél év )amíg talán lejjebb megy a RTX 4070 super ára, addig jó lesz tuning nélkül
-
Dr.Én
veterán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Rendben van. Erre figyelek. Köszönöm szépen
-
válasz
Maelephant
üzenetére
Hát ja, ez van.
Oszt még, ha csak fórumozgatnék, de most léptem ki épp a PUBG-ból, ahol már lassan 1900 óránál tartok.
Azért van még tennivalom itt, mert pl. a Battlefield 4 multiban jó 2000 órám van. -
-
Dr.Én
veterán
Hali!
Ideiglenes tervezek venni egy RTX3070 vagy 3070ti-t. Van amire ügyelni kell velük kapcsolatban, melyik típusok ajánlottak jobban? (Hűtés és tuning téren)
-
dik
őstag
-
-
Grave_444
nagyúr
Pedig az UV/OC is szájbarágós volt.
Egyébként ha nem kártyaspecifikus a kérdés, márpedig a tuning nem az, akkor érdemes esetleg itt is megpróbálni.Mi is megtanultuk, nem értettünk hozzá először.
Mindegyik kártya kicsit más, ha nem kísérletezel nem tudjuk megjósolni mennyit bír. -
dik
őstag
válasz
Remington
üzenetére
Fogalmam sincs miről szól az és miként működik. Ennyire nem vagyok benne a témában. Dr. VGA akitől érkezett ez sem ajánlotta az ilyesmit...
Mivel nem nagyon megy a venti így a hangal nincs sok baj. Ha megy is igaz néha nagy fordulaton van némi kis cicergő, rezonáló vagy nem is tudom milyen hangja. Nem tudom mitől és miért jön elő de pár másodpecre csak egy kétszer hallottam már... -
dik
őstag
Melyik driver a legjobb választás ehhez a 3060Ti-hez? Kinek mi vált be?
-
Zοltta
senior tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Rendben köszi
-
dik
őstag
válasz
Milka 78
üzenetére
ja igen nincs az az isten még egyszer 3 ventist vegyek... a méretek elég komolyak ott... mivel nem sok játék lesz kb. csak a WOT néha a többinél meg nem lesz munkája nagyon így a venti is állni fog ha minden jól megy...
Az a legszörnyűbb itt az aprón már nem nagyon hiszek senkinek mert nem a multkor mikor vettem az rx 580 is megetettek vele így azok szavára nem tudok sokat adni...
Alulfeszelés meg nem érdekel... -
miqlas
őstag
válasz
Milka 78
üzenetére
„az alulfeszelés csodákra képes.”
... hellyel-közzel ...
Persze gyártója is válogatja, nekem a Zotac RTX 3070 Twin Edge OC alulfeszelve (850 mV) is halhatóan felpörög 74-75% terhelés felett és akkor is felkúszik a maghõmérséklet (98-99% körül) 80+ celsiusra. A throttling viszont csak 10 MHz, az nem annyira vészes ...
-
Zοltta
senior tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Aprót elnézve 20-30k
Garit nézem elsőnek
-
Milka 78
nagyúr
Nagyjából igen. Pl egy 3060ti TUF terhelés alatt lesz mondjuk 60 fokos 1300rpm-en pörgő hűtéssel addig a Ghost lesz mondjuk 65-70 fokos mondjuk 1800-on. Ez teljesítmény terén minimális eltérés lesz viszont azt hangosabban/melegebben fogja hozni. Egy ki alulfeszelés csodákra képes és ha a
Doktortól jön akkor sanszosan újra padozta/pasztázta ami megint csak jót tesz a hőfokoknak. -
Találtgyerek
veterán
válasz
Zοltta
üzenetére
Szia!
Körülbelül 10%-al erősebb a 3070. Mindkettőnek jó a hűtése.
Fogyasztásban sincs nagy különbség.
Mennyi a kettő között az árkülönbség?
Azt is vedd figyelembe, hogy melyikre mennyi garancia van és hova szól és mire használták. Az állapotát is érdemes szemügyre venni vásárlás előtt. -
Zοltta
senior tag
Sziasztok!
Ezek közül melyiket vennétek ? mindkettő 8gb-os igy ezért kérdezek ,hogy mivel tudna többet a 3070? melyiket érné meg, használtan venném
Casual, Valorant, lol, fortnite fullhd-n és alaplapomon van a konfigom.
Asus 3060TI TUF Gaming
Asus TUF RTX 3070 Gaming OC Edition
-
Milka 78
nagyúr
-
dik
őstag
Helló!
Érdeklődni szeretnék lenne egy Gainward RTX 3060 Ti Phantom 8G kilátásban 90000 adnák. Vga Doki memóriát cserélt rajta mert a Hynix X005 tán gyári hibás volt és Micron lett. Tesztelte hibátlan. Esetleg valaki ismeri ezeket a kártyákat hosszú távra lenne mennyire megbízhatóak? Érdemes lenne rárabolni vagy sem? Nem ismerem abszolut ezeket a kártyákat.
-
válasz
morzsa16
üzenetére
Mint írtam is, én már mindenképp megvárom az idén megjelenő új inteles, AMD-s procikat, és csak azután lépek. Én már a tatárjárás óta
Asus párti vagyok, de azok meg nem épp az olcsóságukról híresek, de a Z-s kategóriában, a belépőnek számító Prime lapok, elég megbízhatóak. Olvasgatva más fórumokat, az Asrock lapokat is dícsérik, azok elég baráti áron kaphatók, szóval szerintem fuss egy kört, a milyen alaplapot vegyek topikban is. -
válasz
morzsa16
üzenetére
Az anyagi lehetőség függvényében, én már csak kizárólag DDR5-ben gondolkodnék, és ha mindenképp 13. generációs inteles procinál maradsz, alaplap esetében, valamilyen Z-s lapot vennék. Sokkal több lehetőség van azokban a finomhangolásra, és esetleg később, egy komolyabb, akár K-s procit is kiszolgálnak.
Ja, még a táppal kapcsolatosan annyit, hogy én azt nem cserélném. Az MSI AB-vel, ezek a kártyák profi módon alulfeszelhetők úgy, hogy nincs teljesítményvesztés, és bőven beleférsz majd, a kb. max 200 W-os átlagfogyasztásba. A 13400F-es proci eleve 65W-os TDP-re van korlátozva, de ha a BIOS-ban, mint pl. az Asus lapokban, engedélyezed a Multicore Enhancement opciót, ami kilövi a TDP-s limitet, cserébe nem veszi vissza az órajelet a TDP limit miatt, az átlagfogyasztás így sem fogja elérni a 100 W-ot.
Ez utóbbi opció esetében, viszont nem árt egy jó hűtő a procira, erről nem írtál, hogy jelenleg milyen van. -
Milka 78
nagyúr
válasz
morzsa16
üzenetére
Az a proci (fhd-ban) rommá fojtja a vga-t.
I5 13400f/14400f (utóbbinál bios frissítéssel kell kérni a lapot!!!) egy ASUS TUF Gaming B760M-PLUS D4 és a meglévő memóriáid bár nem tudom milyen gyorsak, de olyan 3600c16-ra fel kéne rántani (így is buksz teljesítményt, de picit tudsz spórolni).
A másik lehetőség, hogy ddr5-re váltasz.
A harmadik, hogy 9900k@5ghz-n, de a 13400f erősebb jószág és amúgy is elmebeteg áron adják. -
válasz
morzsa16
üzenetére
Én a helyedben, már semmit nem cserélnék, kivéve persze, ha valamelyik fődarab, mondjuk az alaplap végleg megadná magát. Egy ilyen esetben viszont, már kizárólag csak az új Intel, vagy AMD-s cuccokat választanám, DDR5-ös memóriákkal.
Egy dolgot nem írtál, hogy milyen felbontásban játszol, mert ha csak Full HD, ott a proci lesz a szűk keresztmetszet, az a kártya, csak malmozni fog mellete. 1440-nél, már valamivel jobb lesz az egyensúly, ott már jobban ki tudod használni a VGA adta lehetőségeket, a 4K-s felbontásnál, meg jóformán csak a VGA játszik, bár ilyen felbontás mellett, erősen kompromisszumos beállítások jöhetnek szóba, a játékoknál.
Mondom ezt úgy, hogy nekem is kilencedik generációs cuccaim vannak(i9 9900, Asus Prime Z390-A, 32 GB RAM), ehhez van egy Asus TUF, gyári OC-s 3060Ti-s VGA, ami nagyjából 15 %-al lassabb, mint a 3070. 1440-es monitorom van, és egy Asus Rog Strix 750 W-os Gold táppal, de pár hónappal ezelőtt, még egy 550 W-os platinum, Be Quiet Dark Pro 11-es tápom volt, és az is röhögve kiszolgálta ezt a konfigot.
Én most abban a cipőban járok, hogy mindenképp megvárom, az év vége felé megjelenő új inteles Arrow Lake-t, és a szintén idén várható új AMD-s 9000-es szériát, és csak utána frissítek, szóval én személy szerint neked is ezt javasolnám. -
morzsa16
csendes tag
Sziasztok!
Napokban vettem egy asus rog strix rtx 3070 v1 kártyát.
Milyen a javasolt konfig hozzá? Mit javasoltok esetleg cserére?Jelenlegi konfigom:
i5-9600k
asus rog z390 h gaming
dd4 32GB
600w táp 80+ goldVálaszotokat előre is nagyon szépen köszönöm!
-
feco88
tag
válasz
miqlas
üzenetére
Végül annyiba maradt nálam eza fps hajhászás. Most megvettem a Modern Warfare 3-at, ott a sima multiban vagy GTA5 story módnál is ki van hajtva a vga és végig tudja tartani a 144fps-t.
Csak azt nem értem, hogy anno nem volt ilyen gondunk, hogy a szerver miatt lenne bele szólva az fps értékbe. (anno 2008 környéke CoD 2 meg társai.) igaz ki maradt bő 10 év így nem igazán tudom hova tenni azt, hogy hova, miként fejlődtek a játékok multijai. 🫤
-
scream
veterán
válasz
scream
üzenetére
Csak, ha esetleg valaki másnak is felmerülne a jövőben, akkor meglegyen a válasz: nincsen zero rpm / fan stop.
source: HP Omen 25L RTX 3070 doesn't have zero rpm mode? - HP Support Community - 8071139
--
Mekkora eséllyel lehet felrakni rá másik kártya BIOS-át, amivel el is indul (azonos GPU/mem freq) viszont van zero rpm?

-
Biga123
addikt
Megőrült az AB nálam.
Eddig 868mV mellett a z 1920MHz re állított curve alatt szépen beállt 1935MHz re a gpu.
Újrapasztáztam a zsugát, és most ugyanezen beállítások mellett 1965MHz ig is felugrik 881mV mellett. Az oké h jobb lett a hőmérséklet kb 3-4 fokkal és jobban akar boostolni de a feszt ne tolja már feljebb önkényesen. -
scream
veterán
Hali!
Érdeklődnék, hogy valaki tudja-e, hogy egy RTX 3070 HP OEM tud-e fan stop-ot?
Sajnos a neten nem igazán leltem rá erre az infóra.
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Hello, Köszönöm.
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Istvan2020
üzenetére
Szia!
Alapból is egész jó. Alulfeszelve meg tökéletes. -
Istvan2020
aktív tag
Sziasztok
Az Asus 3070TI Tuf kártyának mennyire jó a hűtése?
-
-
feco88
tag
válasz
miqlas
üzenetére
Battlefield 2042, CoD Warzone, SC, Fortnite, 3 hete vettem kollégától a kártyát, előtte egy 2060 volt.
Eddig mindig 80% körül meg felette ment, 160-200w fogyasztással és volt stabilan 120fps.
Most ez is lentebb van, fel-fel kúszik 140re is de javában 60-100fps között ugrál.
A hőfoknak ha lehet hinni akkor így megáll 60 fokon, előtte azért bel figyelt a 75 fok körülre is.
-
feco88
tag
Sziasztok.
Egy kie segítséget szeretnék kérni.
Adott egy Zotac RTX3070 AMP Holo LHR kártya és a gondom az, hogy pár napja nincs kihajtva játékok alatt.
70-80w körül alakul a figyasztás és 30-45% között ugrál a kihasználtság. Ray Tracinget bekapcsolva játék menüben 100%, de játék közben vissza áll a kihasználtság és a fogyasztás is :/ viszont pl egy unigin tesztnél meg ki van hajtva 100-ra a vga.
Driverből a legújabbak, nvidia a 553-as verzió van fent,Próbáltam már régebbi verziót feltenni driverből, az este újra raktam a wint is de sok más változás nincs. FullHD felbontáson használom. [kép]
RTX3070
Ryzen7-5800x
32gb DDR3 3200mhz
Win11 prof legfrissebb
M.2 Crucial SSD-n minden
750W-os chieftech táp (tudom sokan szarozzák de 2006 óta vannak ilyen tápjaim, eddig lekopogjam nem volt velük gond ;)Köszi
-
-
Deer76
aktív tag
Sziasztok!
GeForce RTX™ 3060 Ti GAMING OC videókártyám van, csak annyi a bajom vele, hogy veszettül hangos tud lenni. Mivel van rá még gari, nem piszkálom. Más tapasztalt ilyet? MSI Afterburner valamennyit segít, de nem tökéletes. -
válasz
banderasz77
üzenetére
Nekem ez a Jonsbo féle tartóm van. A kerek alsó talpa, egy erős, mágneses gumírozott, jól tapad a ház fém részéhez. [link]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
banderasz77
üzenetére
Van több méretben, bár az elég sok.
Oda lehet más megoldás kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Sony PS4 500GB + 1db DUALSHOCK 4 kontroller
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4173, 94% Akkumulátor
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Oszt még, ha csak fórumozgatnék, de most léptem ki épp a PUBG-ból, ahol már lassan 1900 óránál tartok.
Azért van még tennivalom itt, mert pl. a Battlefield 4 multiban jó 2000 órám van.
Majd ha lesz rá jobban időm meglátom...

Háttal meg ne ülj az moziba mert az olyan...